• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Αυτή είναι η μυστική πυρηνική βάση που αποκαλύπτεται με το λιώσιμο των πάγων στη Γροιλανδία (φωτό)

8 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
Αυτή είναι η μυστική πυρηνική βάση που αποκαλύπτεται με το λιώσιμο των πάγων στη Γροιλανδία (φωτό)
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ένα διπλωματικό θρίλερ στα «προσεχώς» των επόμενων δεκαετιών «ψήνεται» όσο βαθαίνει η υπερθέρμανση του πλανήτη με εμπλεκόμενες χώρες τη Δανία, τη Γροιλανδία και κυρίως τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με επιστήμονες που διεξήγαγαν σχετική έρευνα, μια μυστική

εγκαταλειμμένη πυρηνική βάση που είχε κατασκευαστεί στο εσωτερικό των πάγων στην Γροιλανδία πρόκειται να «αναδυθεί» εξαιτίας του λιωσίματος των πάγων από την υπερθέρμανση της Γης.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, πολλοί τόνοι τοξικών αποβλήτων αναμένεται να διαχυθούν στη θάλασσα αν ο πάγος συνεχίσει να λιώνει γύρω από το Camp Century, μια ερευνητική εγκατάσταση που κατασκεύασαν οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ κατά τον Ψυχρό Πόλεμο το 1959. Η εγκατάσταση λειτούργησε μέχρι το 1967.

 

Η στρατιωτική βάση υπήρξε η πρώτη κινητή μονάδα παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στον κόσμο, όταν άνοιξε τις πύλες της στους 200 στρατιώτες και αξιωματικούς που τη στελέχωσαν το 1959, και αποτελούνταν από ένα δίκτυο σηράγγων συνολικού μήκους τριών χιλιομέτρων, που ήταν θαμμένες στον πάγο.

Η περιοχή στην οποία κατασκευάστηκε η πυρηνική εγκατάσταση ανήκε την περίοδο εκείνη στη Δανία.

Η Δανία έδωσε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ την άδεια να κατασκευάσει στρατιωτική βάση στο σημείο, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, οι ΗΠΑ είχαν αποκρύψει τον πραγματικό στόχο της εγκατάστασής τους στο σημείο, που δεν ήταν άλλος από την εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων προς τη Σοβιετική Ένωση. Κωδικό όνομα της μυστικής αποστολής: Project Iceworm (Επιχείρηση Σκουλήκι του Πάγου).

Ο αμερικανικός στρατός δημιούργησε ένα σχέδιο κατασκευής ενός περίπλοκου δικτύου σηράγγων που θα έβγαιναν από τα όρια του Camp Century, ώστε να κρύψουν μέσα περισσότερους από 600 πυραύλους ικανούς να πλήξουν τη Μόσχα ανά πάσα στιγμή.

Όπως όλα δείχνουν η επιχείρηση Iceworm εγκαταλείφθηκε μόλις οκτώ χρόνια αργότερα, και ενώ ο Ψυχρός Πόλεμος βρισκόταν στο απόγειό του, όχι επειδή μειώθηκε ο πυρηνικός κίνδυνος, αλλά επειδή κρίθηκε επικίνδυνη η περιοχή λόγω της αστάθειας του πάγου.

Σύμφωνα με την Independent και την Guardian, παρά το γεγονός ότι η εγκατάσταση εγκαταλείφθηκε το 1967, στα βάθη των πάγων της Γροιλανδίας έχουν μείνει θαμμένοι μέχρι και σήμερα περίπου 9.200 τόνοι χημικών αποβλήτων.

Όσοι γνωρίζουν την κατάσταση εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου να διαχυθούν στον ωκεανό αρκετοί τόνοι πολυχλωριωμένων διφαινυλίων (PCB), ενός εξαιρετικά καρκινογόνου υλικού.

Εκτός αυτού, εκτιμάται ότι κάτω από τον πάγο βρίσκονται θαμμένα 200.000 λίτρα πετρελαίου, και αντίστοιχη ποσότητα ραδιενεργού νερού που έχει προκύψει ως απόβλητο των εργασιών που γίνονταν στην εγκατάσταση.

Τα ραδιενεργά απόβλητα είναι θαμμένα κάτω από ένα στρώμα πάγου πάχους 35 μέτρων, όμως σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Geophysical Research Letters, η υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να λιώσει αυτόν τον πάγο μέσα σε 75 χρόνια.

Άλλωστε από το 2003 έως το 2010, ο πάγος που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Γροιλανδίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, έλιωσε δύο φορές γρηγορότερα απ’ ό,τι σε όλη τον 20ο αιώνα. Το 2016, μάλιστα, ξεκίνησε να λιώνει έναν μήνα νωρίτερα από το κανονικό.

«Κάθε χρόνο, ένα στρώμα πάγου χάνεται. Υπολογίζουμε ότι το 2090 η αποκάλυψη θα είναι αδύνατο να ανατραπεί. Θα μπορούσε να γίνει και νωρίτερα αν η ένταση της κλιματικής αλλαγής αυξηθεί», τονίζει ο William Colgan, εξειδικευμένος επιστήμονας σε κλιματολογικά ζητήματα και επικεφαλής της έρευνας.

Η έρευνα για το συγκεκριμένο ζήτημα καταλήγει ότι θα μπορούσε να γίνει αιτία εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ, της Γροιλανδίας και της Δανίας καθώς τίθεται ένα «διεθνές, δια-γενεακό» πρόβλημα.

Η έρευνα υπό τον William Colgan προειδοποιεί ότι όταν το ζήτημα θα αρχίσει να ζητά επιτακτικά λύση, η ανθρωπότητα θα πρέπει να αντιμετωπίσει «ένα εντελώς νέο τύπο πολιτικής αντιπαράθεσης που θα είναι το αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής».

Άλλωστε, ήδη συζητείται έντονα το ποιος είναι πραγματικά υπεύθυνος να «καθαρίσει» την περιοχή.

Η Δανία είχε επιτρέψει στις ΗΠΑ να κατασκευάσουν το Camp Century και άλλες εγκαταστάσεις στη Γροιλανδία, βασιζόμενη σε μια συμφωνία του 1951, ωστόσο το γεγονός ότι δεν γνώριζε τις κρισιμότερες λεπτομέρειες των αμερικανικών επιχειρήσεων, θέτει ζητήματα νομικής εγκυρότητας.

Την κατάσταση περιπλέκει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι από το 1979 η Γροιλανδία έχει αυτονομηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα πλέον να εμπλέκονται όχι δυο, αλλά τρία κράτη στη διαμάχη.

Ο Vittus Qujaukitsoq, υπουργός Εξωτερικών της Γροιλανδίας, τονίζει ότι τον προβληματίζει το μέλλον της περιοχής και ότι η χώρα είναι αποφασισμένη να καταλογίσει ευθύνες.

Από την πλευρά του ο Δανός ομόλογός του Kristian Jensen, τονίζει ότι το ζήτημα εξετάζεται σε στενή συνεργασία με τη Γροιλανδία.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο πάντως τηρεί αποστάσεις λέγοντας ότι «αναγνωρίζει την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής και τους κινδύνους που θέτει για τη Γροιλανδία» και συμπληρώνει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα «εργαστεί με τη Δανέζικη κυβέρνηση και τις αρχές της Γροιλανδίας για να λυθούν τα ερωτήματα που αφορούν την κοινή ασφάλεια».

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ! ΔΙΑΡΡΟΗ ΣΟΚ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ
Slider

ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ! ΔΙΑΡΡΟΗ ΣΟΚ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ

by admin
5 ώρες ago
Μετά τον Τραμπ η Αμερική τελειώνει. Πώς και γιατί…
Slider

Μετά τον Τραμπ η Αμερική τελειώνει. Πώς και γιατί…

by Anna
15 ώρες ago
«Καλοκαιρινό» το αεροδρόμιο του Κουβέιτ μετά την ιρανική επίθεση… Βίντεο
Slider

«Καλοκαιρινό» το αεροδρόμιο του Κουβέιτ μετά την ιρανική επίθεση… Βίντεο

by admin
17 ώρες ago
Σχεδόν 1 στους 4 Καναδούς έχει Αρνηθεί να Κάνει τα Εμβόλια, Σύμφωνα με Έρευνα
ΔΙΕΘΝΗ

Σχεδόν 1 στους 4 Καναδούς έχει Αρνηθεί να Κάνει τα Εμβόλια, Σύμφωνα με Έρευνα

by admin
23 ώρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Μήνυμα τρόμου Medvedev σε Ευρώπη: Τέλος ο ήσυχος ύπνος – Πάμε σε πόλεμο, εγκλήματα von der Leyen – Κάτι άλλαξε στη Ρωσία

Μήνυμα τρόμου Medvedev σε Ευρώπη: Τέλος ο ήσυχος ύπνος – Πάμε σε πόλεμο, εγκλήματα von der Leyen – Κάτι άλλαξε στη Ρωσία

4 ημέρες ago
Θα έρθει και η δική σας ώρα….

Θα έρθει και η δική σας ώρα….

17 ώρες ago
Blair VS Deep State; Aπίστευτες κωλοτούμπες από τον Tony Blair για το Κλίμα, τoν Putin και τις ΗΠΑ!

Blair VS Deep State; Aπίστευτες κωλοτούμπες από τον Tony Blair για το Κλίμα, τoν Putin και τις ΗΠΑ!

7 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    51 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ τον Αντίχριστο: Έθνος, Καταγωγή & η έλευση του Σατανά

    26 shares
    Share 10 Tweet 7
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (3/6/2026)

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ

    32 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Βάλτο άμεσα στην διατροφή σου – Ρίχνει το ζάχαρο & ελέγχει τους θρόμβους

    23 shares
    Share 9 Tweet 6

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr