• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 7 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Αποκάλυψη! Τα sms της μακάβριας προπαγάνδας της κυβέρνησης για την πυρκαγιά

8 έτη ago
in ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
0
Αποκάλυψη! Τα sms της μακάβριας προπαγάνδας της κυβέρνησης για την πυρκαγιά
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Eνα κείμενο που διακινήθηκε ηλεκτρονικά, μέσω sms, από το Μαξίμου προς επιλεγμένα στελέχη της κυβέρνησης, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ -αποκλειστικά για εσωτερική χρήση- αποκαλύπτει ότι η πραγματική συζήτηση στο επιτελείο του πρωθυπουργού, η πραγματική ανησυχία και οι προτεραιότητες δεν είχαν καμία σχέση με την εικόνα που έβγαζαν προς τα έξω ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του τις ημέρες που η κοινή γνώμη θρηνούσε τους νεκρούς και αγωνιούσε για τους αγνοούμενους στο Μάτι. Το κείμενο φέρνει σήμερα στο φως ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

Το sms έχει ημερομηνία 1η Αυγούστου, δηλαδή δέκα ημέρες μετά τη μαύρη Δευτέρα (23 Ιουλίου), οπότε σημειώθηκε η πυρκαγιά στον Νέο Βουτζά και κατόπιν στο Μάτι και δύο μέρες πριν από την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Τόσκα και την καρατόμηση των δύο αρχηγών, της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σε μία πρώτη ανάγνωση θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν είναι κακό μία κυβέρνηση να δίνει κάποιες οδηγίες στα στελέχη της για το τι θα λένε όταν εκτίθενται στα ΜΜΕ και μάλιστα σε μία τόσο κρίσιμη κατάσταση, σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε μία δεύτερη ανάγνωση η αποκάλυψη ενός sms που «έφυγε» από το Μαξίμου προς υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του κόμματος έχει μεν τη σημασία της, αλλά ούτε το πρώτο είναι ούτε το τελευταίο.

Επί της ουσίας, όμως, πρόκειται για τα «αποκαλυπτήρια» της κεντρικής αντίληψης, της προσωπικής και πολιτικής στάσης βασικών προσώπων του πρωθυπουργικού επιτελείου, αλλά και του ιδίου του πρωθυπουργού διότι ένα ηλεκτρονικό μήνυμα σαν και αυτό δεν διακινείται χωρίς την έγκρισή του.

Μέσα από την ανάγνωσή του μπορεί κανείς να αντιληφθεί διάφορα πράγματα: Από τον πραγματικό λόγο για τον οποίο ΜΜΕ που παίζουν το ρόλο των κυβερνητικών φερέφωνων μετέδιδαν με τόση σιγουριά την απομάκρυνση Τόσκα από τη θέση του αλλά και «έπαιζαν» «καρατομήσεις αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, τις επόμενες ώρες», μέχρι τι πραγματικά συζητούσαν και τι προετοίμαζαν στα «άδυτα του Μαξίμου», τη στιγμή που η κυβέρνηση κατηγορούσε -και ακόμα κατηγορεί- την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και τα άλλα κόμματα, για επικοινωνιακό παιχνίδι με τους νεκρούς πάνω στις στάχτες κ.λπ.

Ακόμα, αντιλαμβάνεται κανείς πώς λειτουργεί ένας ολόκληρος επικοινωνιακός μηχανισμός, καθώς φράσεις, όπως «επιχείρηση μπουλντόζα» και «τα αυθαίρετα φταίνε για τους νεκρούς», που είδαμε σε τίτλους εφημερίδων, sites, σε λογαριασμούς social media κ.λπ. εκείνες τις ώρες και ημέρες, είχαν -όπως αποδεικνύεται- μία και μόνη αφετηρία.

Οι οδηγίες μοιράστηκαν όταν ήδη το Μαξίμου είχε αποφασίσει να αναστείλει, με εσωτερικές ειδοποιήσεις, την απαγόρευση στα στελέχη του να εμφανίζονται σε συζητήσεις στην τηλεόραση και τα ραδιόφωνα.
Κάποιες από αυτές, όπως το ότι η κατάσταση εξομαλύνεται σε αντίθεση με τα όσα λένε τα ΜΜΕ, ότι οι αρμόδιοι υπουργοί είναι αφοσιωμένοι στη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση της πληγείσας περιοχής ή ακόμα ότι «η ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό ισοδυναμεί με συγγνώμη», χαρακτηρίζονται εντός ορίου, ως αναμενόμενες, όπως θα έλεγε κανείς στις συνθήκες της έντασης που επικρατούσαν στη δημόσια συζήτηση.

Αλλά… «όλοι είναι απέναντί μας, η Ν.Δ., το Κίνημα Αλλαγής, η Ενωση Κεντρώων και μόνο ο Σταύρος μάς στηρίζει»; Γνωρίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Θεοδωράκης ότι κυκλοφορούν non paper εσωτερικής διακίνησης στην κυβέρνηση με αυτή τη γραμμή;

«Το Μακεδονικό δεν επηρεάζει την κυβέρνηση και τη λειτουργία της» και το «οι εκλογές δεν έχουν χαθεί, μπορούν να κερδηθούν. Στις εκλογές θα συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι», όπως και το ότι «θα πάρουμε την αναβολή της μείωσης στις συντάξεις», που πλέον αποτελεί βασική διαρροή στο κυβερνητικό ρεπορτάζ, δείχνουν ξεκάθαρα ότι την ώρα της εθνικής θλίψης και του πένθους, το Μαξίμου αντιμετωπίζει με ιδιαίτερο άγχος την επόμενη ημέρα.

Οσο για το «αν σας λένε αυτά που λέει ο Αδωνις, να λέτε ότι ο Αδωνις θα κάτσει στο σκαμνί», διαβάσαμε προχθές και χθες τις ανακοινώσεις του Μαξίμου, του Παύλου Πολάκη και πριν του Αντώνη Μπαλωμενάκη, που είναι και πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία και καταλάβαμε. Μήπως είναι δα μυστικό ότι οι έρευνες που αφορούν σε περιπτώσεις με οσμή σκανδάλου (σ.σ.: και καλώς γίνονται, αν είναι για να οδηγήσουν στην κάθαρση και όχι σε επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς και κόλπα) περνούν πρώτα από την «κεντρική διαχείριση;».

Η ΝΤΙΡΕΚΤΙΒΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

Ιδού λοιπόν το ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη από το Μαξίμου προς επιλεγμένα στελέχη της κυβέρνησης, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του ΣΥΡΙΖΑ την 1η Αυγούστου:

1.Σε αντίθεση με την κατάσταση που παρουσιάζεται στα ΜΜΕ, η κατάσταση στο Μάτι εξομαλύνεται και το γενικότερο κλίμα βελτιώνεται.

2.Ολοι οι αρμόδιοι υπουργοί είναι αφοσιωμένοι στην προσπάθεια αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής και στήριξης των πληγέντων, ώστε η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς προβλήματα.

3.Η βασική αιτία της καταστροφής στο Μάτι είναι τα αυθαίρετα. Γι’ αυτό και η «επιχείρηση μπουλντόζα» πρέπει να στηριχθεί από όλους.

4.Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό ισοδυναμεί με συγγνώμη.

5.Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, να λέτε ότι ο κ. Τσίπρας δεν τον έχει αποκλείσει και ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται παραιτήσεις αρμοδίων.

6.Ολοι είναι απέναντί μας. Η Ν.Δ., το Κίνημα Αλλαγής, η Ενωση Κεντρώων. Μόνο ο Σταύρος μάς στηρίζει.

7.Οι εκλογές δεν έχουν χαθεί και μπορούν να κερδηθούν. Στις εκλογές θα συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι.

8.Το Μακεδονικό δεν επηρεάζει την κυβέρνηση και τη λειτουργία της.

9.Αν σας λένε αυτά που λέει ο Αδωνις, να λέτε ότι ο Αδωνις θα κάτσει στο σκαμνί.

10.Θα πάρουμε την αναβολή της μείωσης στις συντάξεις.

Της Κατερίνας Κατσαβου

Πηγή: eleftherostypos.gr

crashonline.gr

Tags: slide1
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες
Slider

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

by admin
2 εβδομάδες ago
«Βρέχει κάθε εβδομάδα»: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε μυστικό κέντρο ελέγχου καιρού των ΗΑΕ – Η συνωμοσία της «γεωμηχανικής» αποκαλύπτεται;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

«Βρέχει κάθε εβδομάδα»: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε μυστικό κέντρο ελέγχου καιρού των ΗΑΕ – Η συνωμοσία της «γεωμηχανικής» αποκαλύπτεται;

by admin
1 μήνα ago
«Η Ελλάδα συζητά να «φιλοξενήσει» γαλλικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της» αποκαλύπτει ο Μακρόν!
Slider

«Η Ελλάδα συζητά να «φιλοξενήσει» γαλλικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της» αποκαλύπτει ο Μακρόν!

by admin
3 μήνες ago
ΑΥΤΑ είναι ΟΛΑ τα ΟΝΟΜΑΤΑ της ΛΙΣΤΑΣ ΕΠΣΤΑΪΝ (Το Νº 124 θα σας ΣΟΚΑΡΕΙ)
Slider

ΑΥΤΑ είναι ΟΛΑ τα ΟΝΟΜΑΤΑ της ΛΙΣΤΑΣ ΕΠΣΤΑΪΝ (Το Νº 124 θα σας ΣΟΚΑΡΕΙ)

by admin
3 μήνες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Γεώργιος Αποστολάκης: Από την Πόλη στην… κολυμβήθρα: Ο Τούρκος που αλλαξοπίστησε και βρήκε την αλήθεια στην Ορθοδοξία.

Γεώργιος Αποστολάκης: Από την Πόλη στην… κολυμβήθρα: Ο Τούρκος που αλλαξοπίστησε και βρήκε την αλήθεια στην Ορθοδοξία.

5 ημέρες ago
“Θεοπάλαβος” – Γιατί ο Τραμπ χαρακτήρισε έτσι τον Νετανιάχου την ώρα που ο Λίβανος καίγεται;

“Θεοπάλαβος” – Γιατί ο Τραμπ χαρακτήρισε έτσι τον Νετανιάχου την ώρα που ο Λίβανος καίγεται;

5 ημέρες ago
Καλαμάτα: Ξεπουλούν σε Ισραηλινούς το παραλιακό μέτωπο

Καλαμάτα: Ξεπουλούν σε Ισραηλινούς το παραλιακό μέτωπο

2 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ: SOS ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ! ΘΑ ΣΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;

    ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ: SOS ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ! ΘΑ ΣΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;

    48 shares
    Share 19 Tweet 12
  • Μήνυμα Δημητρίου: Κρατάτε γερά! Τα σχέδια τους για ταυτότητα, προσωπικό αριθμό θα καταρρεύσουν.

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Ημέρα ντροπής για την Ορθοδοξία

    29 shares
    Share 12 Tweet 7
  • Δρ. Κ. Βαρδάκας: ΑΣΚΗΤΗΣ “τι θα πάθουν οι Αγαρηνοί ούτε καν το διανοούνται”

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Η Καρυστιανού ΤΟΛΜΗΣΕ: ”Έχω δει πολιτικούς Δένδια, Άδωνη, Μητσοτάκη με το εβραϊκό κιπά, σημαίνει κάτι;…

    23 shares
    Share 9 Tweet 6

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr