• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΘΝΙΚΑ

Οι στρατηγοί δεν αστειεύονται πλέον: «Θα βληθεί οποιοσδήποτε μας απειλήσει» – «Τρέμει» το έδαφος από απόβαση πεζοναυτών στο Β.Αιγαίο

8 έτη ago
in ΕΘΝΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

«Φωτιά» έχει πάρει ο Βόλος από την αποβίβαση της πανίσχυρης από όλα τις απόψεις 32ας ταξιαρχίας πεζοναυτών η οποία αποπλέει με τρία μεγάλα αρματαγωγά προς άγνωστη κατεύθυνση που αφορά νησί του Αιγαίου.

Η αποστολή των μελών της Ταξιαρχίας θα γνωστοποιηθεί καθ’όδόν στα πλαίσια της ρεαλιστικής διακλαδικής άσκησης (ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018).

Πληροφορίες φέρουν να πραγματοποιείται απόβαση σε νησί στο Βόρειο Αιγαίο.

Την ίδια στιγμή ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ αποστέλλει «μήνυμα» στους Τούρκους πασάδες της Άγκυρας δηλώνοντας ότι: «Θα βληθεί οποιοσδήποτε μας απειλήσει, θέλουμε την ειρήνη, αλλά…».

Αυτό το «αλλά» αφορά σαφώς την ταχεία και αποτελεσματική αντίδραση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στα σχέδια πιθανών ερευνών για υδρογονάνθρακες της Τουρκίας σε Κύπρο και Αιγαίο με στόχευση κυρίως στην περιοχή των Δωδεκανήσων.  

Η ουσία όμως των λεγόμενων του είναι παρακάτω όσον αφορά τα ύποπτα σχέδια των Τούρκων.

Ο Στρατηγός που είναι υπεύθυνος για τις μονάδες ολόκληρου νησιωτικού συμπλέγματος σημείωσε πως «κάθε ισχυρό κράτος έχει ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις έναντι οποιασδήποτε απειλής και το μεγαλύτερο και ισχυρότερο οπλικό σύστημα είναι το ίδιο του το προσωπικό».

Ο ίδιος μιλώντας κατά τους εορτασμούς για την 106η επέτειο της απελευθέρωσης της Λήμνου θύμισε πως «η ελευθερία και η κυριαρχία ενός κράτους δεν χαρίζονται αλλά κερδίζονται».

Συνεχίζοντας ο Στρατηγός τόνισε, στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα πως: «από τη Σαμοθράκη έως το Καστελόριζο, εφόσον απειληθεί κάποιο σημείο δεν υπάρχει περίπτωση να μην βάλει με πυρά εντός ελαχίστων λεπτών ή να μην επανδρωθεί αμέσως ή να μην ενισχυθεί».

Ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ στην ουσία εδώ μας επιβεβαιώνει αυτό που είναι κοινό μυστικό εδώ και μεγάλο διάστημα και αφορά πιθανή τουρκική στρατιωτική προσπάθεια «υφαρπαγής» ελληνικής μικρονήσου ή νησιού, με στόχο την διείσδυση στην υπό διαμόρφωση και πιθανή ανακήρυξη ελληνικής ΑΟΖ.

Είναι γνωστό σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας με τίτλο (Η Τουρκία στήνει σκηνικό πολέμου: Επαναφέρουν τη θεωρία των «γκρίζων ζωνών» και διεκδικούν νησιά μας – «Να ελεγχθεί η Ελλάδα για τους S-300»), ότι οι Τούρκοι υποστηρίζουν για τα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Αιγαίο μια πολύ επικίνδυνη θεωρία.

Οι ίδιοι θεωρούν ότι ο διαχωρισμός των νησιών μας ειδικά στα Δωδεκάνησα πραγματοποιήθηκε μεταξύ Τουρκίας και Ιταλίας και όχι μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας.

Πρόκειται για οθωμανική λογική που υποκρύπτει αξιώσεις πολύ επικίνδυνες.

Στο θέμα έχει αναφερθεί, επαναφέροντας τη θεωρία των «γκρίζων ζωνών» και ο μόνιμος πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Φαρούκ Καϊμακτσί, ο οποίος είχε δηλώσει πριν μερικούς μήνες: «η Ελλάδα λέει ότι αυτή η περιοχή (μικρά νησιά και οι βραχονησίδες) ότι είναι έδαφός της. Το ίδιο λέει και η Τουρκία. Οπότε πώς μπορεί να υποστηρίζει ότι αυτό αποτελεί εδαφική κυριαρχία;

Μπορεί να είναι τουρκικά ή ελληνικά αλλά η οριοθέτηση δεν έχει γίνει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Μέχρι να συμφωνηθεί αυτό από τα ενδιαφέρομενα μέλη, κανείς δεν μπορεί να επικαλείται εδαφική κυριαρχία ή υφαλοκρηπίδα σε αμφισβητούμενες περιοχές.

Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι αυτές οι νησίδες, το καθεστώς των οποίων δεν έχει ξεκαθαριστεί από διεθνείς ή διμερείς συμφωνίες, δεν μπορεί να διεκδικηθούν από καμία πλευρά. Οπότε μέχρι να λυθούν αυτά τα προβλήματα γιατί να κάνουμε τέτοιες προκλήσεις;».

Ο Τούρκος πρέσβης στην ΕΕ, συνεχίζοντας το παραλήρημά του, είπε ότι η Ελλάδα προκαλεί την Τουρκία διεκδικώντας την ιδιοκτησία νησιών στο Αιγαίο.

«Μέχρι να συμφωνηθεί η οριοθέτηση από τα ενδιαφερόμενα μέρη, κανείς δεν μπορεί να διεκδικήσει οποιαδήποτε επικράτεια ή χωρικά ύδατα σε αμφισβητούμενες περιοχές», είπε χαρακτηριστικά γκριζάροντας τα πάντα”, συνέχισε.

Μάλιστα πρόσθεσε: «Αυτό που λέμε είναι ότι αυτά τα νησάκια, των οποίων το καθεστώς δεν ορίζεται από διεθνείς ή διμερείς συμφωνίες, δεν μπορούν να διεκδικηθούν από καμία πλευρά. Έτσι μέχρι να λύσουμε αυτά τα προβλήματα γιατί προκαλούμε όλα αυτά τα πράγματα;

Λουλούδια, σημαίες ή ακόμη και πικνίκ σε αυτά τα νησάκια είναι προκλήσεις και δεν τα θέλουμε αυτά, ειδικά μετά την επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στην Ελλάδα μετά από 65 χρόνια. Και γιατί συμβαίνουν τώρα; Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι προκλήσεις θα σταματήσουν και νομίζω ότι αυτά τα νησάκια και τα βράχια θα γίνουν ένας χώρος συνεργασίας και όχι μια πηγή σύγκρουσης.»

Αυτή η οθωμανικού τύπου «λογική» δυστυχώς διέπει την τουρκική πολιτική ελίτ σήμερα, διότι φυσικά έτσι τους συμφέρει, πείθοντας ακόμα και τους ίδιους ότι έχουν δίκιο στις διεκδικήσεις τους στο Αιγαίο.

Τώρα, ειδικά μετά τις προχθεσινές ανακοινώσεις περί έρευνας και εξόρυξης σε Αιγαίο και Κύπρο από τον ίδιο τον Ερντογάν, έχουμε μια επίσημη παγιοποίηση όλων αυτών των προκλητικών απαιτήσεων της Άγκυρας, οι οποίες απειλούν ελληνικό εθνικό έδαφος για πρώτη φορά μετά το 1922.

Σε αυτό ακριβώς αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο διοικητής ΑΣΔΕΝ, μιλώντας ο ίδιος στους Τούρκους ομολόγους του για το τι ακριβώς τους αναμένει αν επιχειρήσουν κάτι στο Αιγαίο.

Η αλήθεια είναι ότι οι Τούρκοι φοβούνται μια ένοπλη αντιπαράθεση τώρα με την Ελλάδα, διότι ενδεχομένως μια ήττα τους σε κάποιο νησί θα έριχνε σαν χάρτινο πύργο το παντοδύναμο καθεστώς του Ερντογάν, το οποίο δεν έχει «καθαρίσει” το τοπίο στην χώρα από τους γκιουλενιστές και κεμαλιστές.

Η Τουρκία ανέκαθεν βασίζονταν στην δύναμη του στρατού και στις νίκες σε Συρία, Ιράκ και αλλού, αν ηττηθούν οπουδήποτε θα διαλύσουν όπως το 1919.

pentapostagma.gr

Tags: slide2
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Πώς Ελλάδα και Κύπρος κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν από το Ιράν
Slider

Πώς Ελλάδα και Κύπρος κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν από το Ιράν

by admin
1 εβδομάδα ago
Η Χαμάς ετοίμαζε για πρώτη φορά μαζικό τρομοκρατικό χτύπημα σε ελληνικό έδαφος! Πόσοι άλλοι κρύβονται εδώ;
Slider

Η Χαμάς ετοίμαζε για πρώτη φορά μαζικό τρομοκρατικό χτύπημα σε ελληνικό έδαφος! Πόσοι άλλοι κρύβονται εδώ;

by admin
2 εβδομάδες ago
Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Π.Χέγκσεθ: «Πότε θα κάνει κάτι η Ελλάδα για να αποτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστών;»
Slider

Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Π.Χέγκσεθ: «Πότε θα κάνει κάτι η Ελλάδα για να αποτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστών;»

by admin
2 εβδομάδες ago
Στρατηγός Ταμουρίδης: «Έργα και ημέρες» του «Σουλτάνου» Ερντογάν!
Slider

Στρατηγός Ταμουρίδης: «Έργα και ημέρες» του «Σουλτάνου» Ερντογάν!

by admin
2 εβδομάδες ago
Next Post
«Πρόβα πολέμου» στην Χίο – Οι Πεζοναύτες καταλαμβάνουν το νησί!

«Πρόβα πολέμου» στην Χίο – Οι Πεζοναύτες καταλαμβάνουν το νησί!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε καμία συνθήκη δεν υπάρχει αναφορά για τρεις Μακεδονίες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε καμία συνθήκη δεν υπάρχει αναφορά για τρεις Μακεδονίες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr