• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στο Ελληνικό Πεντάγωνο: Το πλοίο-υπερκατάσκοπος του Ερντογάν στο Αιγαίο

7 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Μια επιπλέον κορβέτα της Τουρκικής εγχώριας βιομηχανίας είναι γεγονός. Πρόκειται για την ΤGG Ufuk,κλάσης Milgen, η οποία διαθέτει όπως φαίνεται και από το σχήμα που της έδωσαν οι Τούρκοι ναυπηγοί, stealth χαρακτηριστικά.

Οι πληροφορίες που δίνουν οι γείτονές μας για το τρίτο πλοίο της ίδιας κλάσης που κατασκεύασαν είναι πως διαθέτει επιπλέον ειδικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, παρεμβολών και συλλογή πληροφοριών. Μπορεί ν’ ακούγεται λίγο «φαντασμαγορικό» όλο αυτό το πληροφοριακό υλικό που δίνουν οι Τούρκοι, ίσως ορισμένα από αυτά να είναι υπερτιμημένα και βέβαια αυτό που λένε Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, θα φανούν στην θάλασσα όλα όσα διαφημίζονται.

Από πέρσι το καλοκαίρι είχαν αρχίσει οι γείτονές μας να λένε και να διαφημίζουν την τεχνολογία που έχουν αναπτύξει κι από την Ελληνική πλευρά περιμένουν να δουν από κοντά αυτές τις πολυδιαφημιζόμενες δυνατότητες.

Πάντως αυτό που πρέπει να κρατήσουμε όλοι, είναι πως η Τουρκία έχει αυξήσει με πρωτοφανή τρόπο τον αμυντικό βιομηχανικό τομέα και στηρίζει η ίδια τις Ένοπλες Δυνάμεις της.

Παράλληλα με το πρόγραμμα των Τουρκικών Κορβετών, τρέχουν ακόμη δυο: Το πρώτο είναι της Εθνικής φρεγάτας, του πλοίου με το οποίο οι γείτονές μας θ’ αντικαταστήσουν τις παλαιές ΜΕΚΟ που διαθέτουν. Επιπλέον, η Άγκυρα έχει βάλει σκοπό να «κονταροχτυπηθεί» με το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, από τη στιγμή που προχωρά και τα σχέδια για τα υποβρύχια τύπου 214, παρόμοια με της χώρας μας.

Αν μιλήσει κανείς για την τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Τουρκία στα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη, εκεί, μάλλον τα πράγματα έχουν ξεφύγει κατά πολύ, ειδικά με το νέο «ΑΝΚΑ» και τον κινητήρα που δοκιμάστηκε και φορέθηκε σ’ αυτό το UAV.

Όπως περιγράφεται από έμπειρα στελέχη του Ελληνικού πενταγώνου, δεν είναι λίγες οι φορές που Μη Επανδρωμένα της Τουρκίας πετούν στο όριο του FIR Αθηνών ή σε περιοχές επιχειρησιακού ενδιαφέροντος, πράγμα που έχει απογειώσει Ελληνικά μαχητικά μιας και η Άγκυρα επιλέγει αρκετές φορές να προκαλέσει μ’ αυτό τον ανέξοδο τρόπο.

Στα εγκαίνια για τη νέα κορβέτα τόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και ο Χουλουσί Ακάρ -που τον χωρίζουν μόλις 72 ώρες από το τετ α τετ με τον Ευάγγελο Αποστολάκη- αναφέρθηκαν και πάλι σε Αιγαίο, Μεσόγειο, προκλήσεις και «γαλάζιες πατρίδες».

Τα Τουρκικά δεδομένα και η Ελληνική πραγματικότητα που πρέπει ν’ αλλάξει άμεσα Τ

ο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό περιμένει να τελειώσει η υπόθεση των δυο πυραυλακάτων τύπου «Ρουσσέν», ένα πρόγραμμα που όχι απλώς έχει καθυστέρηση, αλλά έχει ξεπεράσει κατά πολύ τόσο τον αρχικό προγραμματισμό, όσο και τον χρόνο που ζητήθηκε μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Τα Ελληνικά ναυπηγεία σε πολλές περιπτώσεις ανασαίνουν με υποβοήθηση και αποτέλεσμα δεν υπάρχει.

Το πρόγραμμα της αναβάθμισης των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ, που ήδη έχει αναγγελθεί, δεν έχει προχωρήσει έως τώρα. Οι μνηστήρες πολλοί, το ίδιο και οι προσφορές, αλλά πρέπει να τρέξουν άμεσα μιας και οι προκλήσεις που έχουν ανατεθεί στην Ελλάδα δεν είναι λίγες και σε όλες έως σήμερα έχει αντεπεξέλθει.

Για να συνεχίσει να το κάνει, λένε πηγές του Πολεμικού Ναυτικού, πρέπει να τρέξουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα ώστε να σταματήσει η ανισοβαρή κατάσταση που δημιουργείται μέρα με τη μέρα στο Αιγαίο.

Το θέμα των νέων φρεγατών μπορεί να προχωρά, αλλά οι ρυθμοί του έχουν αλλάξει από τη στιγμή που πριν λίγες μέρες τέθηκε στο τραπέζι του διαλόγου η πιο ρεαλιστική πρόταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία. Από την άλλη πλευρά ωστόσο το Πολεμικό Ναυτικό δεν σταματά να βλέπει προτάσεις και παρουσιάσεις από άλλες χώρες μιας και ορισμένες προτάσεις, σύμφωνα με στελέχη του ΠΝ, δείχνουν αρκετά δελεαστικές.

Πάντως οι ίδιες πηγές επαναλάμβαναν ότι η Ελλάδα παραμένει ο κυρίαρχος στο Αρχιπέλαγος κι έχει δείξει τις προθέσεις που έχει και για την Ανατολική Μεσόγειο.

Μπορεί η Τουρκία να εξοπλίζεται, αλλά παραμένει ένα στράτευμα δίχως συνοχή που για να συνέλθει μετά το πραξικόπημα, θα χρειαστούν αρκετά χρόνια, όμως αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να εφησυχάζουμε, το αντίθετο, είναι η ευκαιρία, όταν περάσει η Τουρκία, το εσωτερικό της σοκ, να βρει την Ελλάδα πανίσχυρη. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και να σταματήσουν οι φωνές του, «με ότι έχουμε πολεμάμε;» .

crashonline.gr

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Καραγκάνοφ: «Η Ρωσία θα Πρέπει να Επιτεθεί στην Ευρώπη Αργά ή Γρήγορα» – Πρώτα η Γερμανία
Slider

Καραγκάνοφ: «Η Ρωσία θα Πρέπει να Επιτεθεί στην Ευρώπη Αργά ή Γρήγορα» – Πρώτα η Γερμανία

by admin
45 λεπτά ago
Εγκατάλειψη της Ουκρανίας: Ο Βανς Ομολογεί Κατάρρευση των ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Εγκατάλειψη της Ουκρανίας: Ο Βανς Ομολογεί Κατάρρευση των ΗΠΑ

by admin
59 λεπτά ago
Οι Ουκρανοί ανατίναξαν σιδηροδρομικές γέφυρες στην Κριμαία! – Κόβουν στα δύο τον ανεφοδιασμό των Ρώσων
Slider

Οι Ουκρανοί ανατίναξαν σιδηροδρομικές γέφυρες στην Κριμαία! – Κόβουν στα δύο τον ανεφοδιασμό των Ρώσων

by admin
2 ώρες ago
Η βόμβα της CIA που απειλεί να ανατινάξει την πολιτική σκηνή… Φάουτσι χρηματοδότησε έρευνα σε εργαστήριο της Κίνας, έκρυψε την αλήθεια για τον COVID-19
Slider

Η βόμβα της CIA που απειλεί να ανατινάξει την πολιτική σκηνή… Φάουτσι χρηματοδότησε έρευνα σε εργαστήριο της Κίνας, έκρυψε την αλήθεια για τον COVID-19

by admin
2 ώρες ago
Next Post
Α-100: Αυτό είναι το νέο αεροσκάφος AWACS της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας

Α-100: Αυτό είναι το νέο αεροσκάφος AWACS της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας

Σχέδιο για «Κοσοβοποίηση» της Θράκης από την Άγκυρα: Έντονη κινητικότητα με «Δούρειο Ίππο» το DEB – Εικόνες-σοκ με ΣΥΡΙΖΑίους βουλευτές

Σχέδιο για «Κοσοβοποίηση» της Θράκης από την Άγκυρα: Έντονη κινητικότητα με «Δούρειο Ίππο» το DEB – Εικόνες-σοκ με ΣΥΡΙΖΑίους βουλευτές

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr