• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ντοκουμέντο: Έτσι χάνουμε το Αιγαίο «χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα» – Σήμερα η μοιραία συνάντηση Αποστολάκη-Ακάρ

7 έτη ago
in ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Γράφει: Κύρα Αδάμ

Στο Βουκουρέστι σήμερα οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας ψάχνουν «διαύλους επικοινωνίας» για να μειώσουν την ένταση στο Αιγαίο και την ίδια στιγμή η Άγκυρα εφαρμόζει συνεχείς και μόνιμες επιθετικές ενέργειες που συνιστούν εχθρική απειλή σε βάρος της Ελλάδας στο Ανατολικό Αιγαίο, με στόχο να καταστεί αυτό τουρκική επικράτεια.

Αναλυτικότερα:

Η Τουρκία αυτή την στιγμή και αμέσως μετά την «κατευναστική συνάντηση Τσίπρα- Ερντογάν, παραβιάζοντας το σύνολο της διεθνούς νομιμότητας, (ΟΗΕ,ICAO IMO, Συνθήκη Λωζάννης και Παρισίων) έχει εκδώσει τις ΝΟΤΑΜ Α0035 Α0038 και Α0039 μέσα στο 2019 με τις οποίες θα εκτελεί αεροναυτικές ασκήσεις με πυρά για όλο το 2019 σε τρεις περιοχές 1,2,3 (με κόκκινο χρώμα στο χάρτη), οι οποίες επισήμως για την ελληνική πλευρά (ΥΠΕΞ ΥΕΘΑ και Μεταφορών) καταλαμβάνουν ελληνική κυριαρχία και βρίσκονται εντός του FIR  Αθηνών, γεγονός που συνιστά εχθρική ενέργεια σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας και των ελληνικών δικαιωμάτων.

Η Ελλάδα εξέδωσε τη ΝΟΤΑΜ Α0210/2019 για εκτέλεση αεροναυτικών ασκήσεων με πυρά και χωρίς εντός του FIR Αθηνών, σε δέκα περιοχές του Αν. Αιγαίου, οι οποίες περιλαμβάνουν και 12 ελληνικά νησιά.

Οι τρεις περιοχές της ελληνικής άσκησης 7-GK, 8-GL και 9-GP (με μπλε χρώμα στο χάρτη) επικαλύπτουν τρεις παράνομες τουρκικές περιοχές.

Η Τουρκία ζήτησε από την Αθήνα να τροποποιήσει τα όρια των τριών περιοχών της ελληνικής άσκησης για να μην… επικαλύπτουν τις τρεις παράνομες τουρκικές περιοχές. Γεγονός που δηλώνει ότι η Τουρκία με στρατιωτικά, διπλωματικά και πολιτικά μέσα προσπαθεί να εκτοπίσει την Ελλάδα από το Αν Αιγαίο, δυτικά του 25 μεσημβρινού- μέση του Αιγαίου.

Η Αθήνα φυσικά αρνήθηκε να τροποποιήσει τις τρεις δικές της περιοχές, με αποτέλεσμα η Τουρκία να εκδώσει τη ΝΟΤΑΜ Α0612/19. Με τη ΝΟΤΑΜ αυτή, που είναι ομοίως παράνομη, η Τουρκία ενημερώνει τη διεθνή κοινότητα ότι «επειδή η Ελλάδα αρνήθηκε να τροποποιήσει τις τρεις περιοχές που επικαλύπτουν τις τρεις τουρκικές περιοχές η ελληνική ΝΟΤΑΜ0210/19 είναι άκυρη Και χωρίς καμιά ισχύ και ΜΟΝΟΝ οι τρεις τουρκικές ΝΟΤΑΜ παραμένουν σε ισχύ και είναι αποτελεσματικές»

Παράλληλα η Τουρκία εξέδωσε τη ΝΟΤΑΜ Α0538 που αναφέρεται και πάλι στην ελληνική αεροναυτική άσκηση στις δέκα περιοχές για να δηλώσει διεθνώς ότι «η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη Λωζάννης και Παρισίων που επιβάλουν καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης  στα νησιά του Αν Αιγαίου, διότι εκτελεί ασκήσεις που απαγορεύονται στα νησιά Σαμοθράκη, Αη Στρατη, Ψαρά Χίο Ικαρία Λήμνο Λέσβο Σάμο Τήλο Χάλκη Καστελόριζο και Πάτμο» τα οποία μάλιστα αναφέρει με τουρκικά ονόματα, ενώ τα  νησιά Αη Στράτης και Ψαρά δεν περιλαμβάνονται σε καμία Συνθήκη ή Σύμβαση.

Δυστυχώς όμως η Αθήνα έχει συντάξει μια απαντητική ΝΟΤΑΜ «για όλες τις χρήσεις», με την οποία τσουβαλιάζει όλα τα νησιά μαζί, είτε περιλαμβάνονται σε Συνθήκες είτε όχι…

Η πάγια ελληνική απαντητική ΝΟΤΑΜ αναφέρει ότι «η Ελλάδα εφαρμόζει τη διεθνή νομιμότητα και οι ελληνικές αρχές απορρίπτουν την προσπάθειας της Τουρκίας να εισάγει στο περιεχόμενο των ΝΟΤΑΜ πολιτικές θέσεις…» καθιστώντας έτσι ένα  ανύπαρκτο θέμα υπαρκτό και μάλιστα διμερές πολιτικό .

Και τούτο γιατί η Συνθήκη της Λωζάννης ΔΕΝ απαγορεύει να εκτελούν  ασκήσεις οι ΕΔ στα νησιά Σαμοθράκη, Λήμνο Λέσβο Χίο Σάμο και Ικαρία. Ακόμα  και η Συνθήκη των Παρισίων (που είναι πολύ σκληρή για την Ελλάδα) ΔΕΝ απαγορεύει ασκήσεις των ΕΔ στα Δωδεκάνησα.

Με αυτή τη μόνιμη και παράνομη τακτική η Τουρκία παρουσιάζει διεθνώς το Αν Αιγαίο του FIR Αθηνών ως προβληματική περιοχή και επικίνδυνη για τις πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών, πλείστα από τα οποία για λόγους ασφαλείας πτήσεων επιλέγουν το FIR Κων/λης με αποτέλεσμα πάνω από 200 εκατ. ευρώ ετησίως από τα τέλη διαδρομής των πολιτικών αεροσκαφών να πηγαίνουν στην τσέπη του κ. Ερντογάν.

Πέραν αυτού όμως η Τουρκία, με αυτό το πλήθος των τουρκικών ΝΟΤΑΜ δηλώνει διεθνώς ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα διότι παράνομα έχει ορίσει 10νμ εθνικό εναέριο χώρο και απαιτεί σχέδια πτήσης για το FIR Αθηνών, το οποίο η Άγκυρα χαρακτηρίζει πλασματικό ανύπαρκτο και χωρίς νομική βάση, για αυτό και τα τουρκικά F-16 δεν θα καταθέτουν σχέδια πτήσης και δεν θα προσεγγίζουν  μόνον τα 6νμ που θεωρούν ότι είναι ο νόμιμος ελληνικός εθνικός εναέριος χώρος.

Με αυτές τις συνεχείς και μόνιμες επιθετικές ενέργειες που συνιστούν εχθρική απειλή σε βάρος της Ελλάδας, η Άγκυρα μετατρέπει τα πάντα στο Αν Αιγαίο του FIR Αθηνών (μέση Αιγαίου και ανατολικά) σε τουρκικό βιλαέτι, χτίζοντας ένα νέο τείχος, (όχι σαν και αυτό του Βερολίνου που κατεδαφίστηκε), με στόχο να καταστεί το Αν Αιγαίο τουρκική επικράτεια.

pronews.gr

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής

by admin
4 εβδομάδες ago
Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!
Slider

Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!

by admin
1 μήνα ago
Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο
Slider

Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο

by admin
1 μήνα ago
«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»

by admin
1 μήνα ago
Next Post
Σχόλιο σχετικά με έρευνα για τα καπνικά προϊόντα | ERJ Open Research

Σχόλιο σχετικά με έρευνα για τα καπνικά προϊόντα | ERJ Open Research

Χοληστερίνη: Οι Top-10 τροφές που καθαρίζουν τις αρτηρίες από την χοληστερόλη

Χοληστερίνη: Οι Top-10 τροφές που καθαρίζουν τις αρτηρίες από την χοληστερόλη

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr