• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Με πόλεμο απειλούν οι ΗΠΑ: «Θα περάσουμε σε πράξεις» στη Βενεζουέλα δηλώνει ο Πομπέο.

7 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
Με πόλεμο απειλούν οι ΗΠΑ: «Θα περάσουμε σε πράξεις» στη Βενεζουέλα δηλώνει ο Πομπέο.
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο διεμήνυσε το Σάββατο ότι η Ουάσινγκτον θα «περάσει στις πράξεις» για να «υποστηρίξει τη δημοκρατία» στη Βενεζουέλα, καταγγέλλοντας τη δράση των «μπράβων» του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, λίγες ώρες αφότου ο στρατός και άνδρες των σωμάτων ασφαλείας έκαναν χρήση αληθινών σφαιρών και δακρυγόνων με αποτέλεσμα δύο διαδηλωτές προσκείμενοι στην αντιπολίτευση να χάσουν τη ζωή τους και εκατοντάδες να τραυματιστούν.

«Οι ΗΠΑ θα περάσουν στις πράξεις εναντίον εκείνων που αντιτίθενται στην ειρηνική αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα. Τώρα, έχει έρθει η ώρα να αναλάβουμε δράση για να υποστηρίξουμε την ικανοποίηση των αναγκών του απελπισμένου λαού της Βενεζουέλας», ανέφερε ο Μάικ Πομπέο μέσω Twitter. «Είμαστε αλληλέγγυοι προς εκείνους που συνεχίζουν τον αγώνα τους για την ελευθερία», συνέχισε ο αμερικανός ΥΠΕΞ.

Ο Πομπέο χαρακτήρισε «μπράβους» και «ένοπλες συμμορίες» τις δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στον πρόεδρο Μαδούρο. Κατά τη ΜΚΟ Foro Penal, που εναντιώνεται στην κυβέρνηση του Μαδούρο, οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν αληθινές σφαίρες και έκαναν εκτενή χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, ενώ, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Κολομβίας και άλλες πηγές, άλλοι 300 και πλέον τραυματίστηκαν στα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία και με τη Βραζιλία.

Οι άνδρες του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον υποστηρικτών της αντιπολίτευσης υπό τον Χουάν Γκουαϊδό για να αποτρέψουν την είσοδο στη χώρα της ανθρωπιστικής βοήθειας που έστειλαν κυρίως οι ΗΠΑ, όπως διέταξε ο πρόεδρος Μαδούρο. «Εκφράζουμε τα βαθύτερά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους λόγω αυτών των εγκληματικών ενεργειών. Ενώνουμε τη φωνή μας με την απαίτησή τους να αποδοθεί δικαιοσύνη», τόνισε ακόμη ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο Χουάν Γκουαϊδό προτρέπει τη διεθνή κοινότητα να εξετάσει «όλα τα ενδεχόμενα» Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, ο Χουάν Γκουαϊδό, ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να κρατήσει «όλα τα ενδεχόμενα» ανοικτά έναντι του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ενώ ταυτόχρονα ανήγγειλε ότι θα πάρει μέρος στη συνεδρίαση της Ομάδας της Λίμας αύριο Δευτέρα στην Μπογοτά. «Σας ζητάμε να εξετάσετε όλα τα ενδεχόμενα», είπε απευθυνόμενος στη διεθνή κοινότητα ο Γκουαϊδό, τον οποίο έχουν αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας περίπου πενήντα κυβερνήσεις, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κουκουτά της Κολομβίας, πόλη στα σύνορα με τη χώρα του. «Δεν θα επαναπαυθούμε ωσότου να εξασφαλίσουμε την ελευθερία της Βενεζουέλας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, του μοναδικού θεσμού της χώρας σε κρίση που ελέγχει η αντιπολίτευση.

Ο Γκουαϊδό, που πέρασε την Παρασκευή στο έδαφος της Κολομβίας, αψηφώντας την απαγόρευση εξόδου από την επικράτεια της Βενεζουέλας που του είχε επιβληθεί από τη δικαιοσύνη, πρόσθεσε πως θα είναι παρών αύριο στη σύνοδο της Ομάδας της Λίμας, όπου αναμένεται επίσης να συμμετάσχει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς. «Τη Δευτέρα, θα συμμετάσχω στη συνάντηση της Ομάδας της Λίμας», προκειμένου «να συζητήσω με τους υπουργούς Εξωτερικών και τον (αμερικανό) αντιπρόεδρο Μάικ Πενς τις πιθανές διπλωματικές ενέργειες», μετά τη βίαιη αποτροπή της εισόδου της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα, τόνισε.

Στην Ομάδα της Λίμας, που ιδρύθηκε το 2017 στην πρωτεύουσα του Περού, ενώ η Βενεζουέλα συγκλονιζόταν και τότε από διαδηλώσεις και βίαια επεισόδια, συμμετέχουν δεκατέσσερις χώρες του δυτικού ημισφαιρίου. Ο Γκουαϊδό καταδίκασε τα βίαια επεισόδια της χθεσινής ημέρας. Οι δυνάμεις ασφαλείας κατέστειλαν τους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης κι εμπόδισαν διά της βίας τη διέλευση φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια από τη μεθόριο. Η βοήθεια αυτή, τρόφιμα και φάρμακα, εστάλη κυρίως από τις ΗΠΑ, κατόπιν αιτήματος του Γκουαϊδό, και το μεγαλύτερο μέρος της είχε αποθηκευτεί ως χθες στην Κουκουτά, ενώ μεγάλες ποσότητες βρίσκονταν επίσης σε μια στρατιωτική βάση στη Βραζιλία, κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα.

«Σήμερα, είδαμε το χειρότερο πρόσωπο του καθεστώτος, ο κόσμος είδε το χειρότερο πρόσωπο της δικτατορίας της Βενεζουέλας», υποστήριξε ο Γκουαϊδό. Στα επεισόδια στα σύνορα της Βενεζουέλας έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Foro Penal, ενώ πάνω από 300 άλλοι τραυματίστηκαν χθες Σάββατο, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP Ουάσινγκτον, United States ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters Κουκουτά, Colombia

hellasjournal.com

Tags: slide6
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Καναδάς: Η Γερουσία ψήφισε την απαγόρευση της Αγίας Γραφής – Καταργείται η προστασία της θρησκευτικής έκφρασης, κίνδυνος δίωξης για “ρητορική μίσους”
ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Η Γερουσία ψήφισε την απαγόρευση της Αγίας Γραφής – Καταργείται η προστασία της θρησκευτικής έκφρασης, κίνδυνος δίωξης για “ρητορική μίσους”

by admin
1 ώρα ago
Όλεθρος – Η ουκρανική επίθεση με 140 drones στο Leningrad, φέρνει τα ρωσικά ισοπεδωτικά αντίποινα: Καταιγίδα Oreshnik
Slider

Όλεθρος – Η ουκρανική επίθεση με 140 drones στο Leningrad, φέρνει τα ρωσικά ισοπεδωτικά αντίποινα: Καταιγίδα Oreshnik

by admin
3 ώρες ago
Ο τουρκοφάγος…ταύρος! (Ποίημα της Σοφίας Παπανικολάου)
ΔΙΕΘΝΗ

Ο τουρκοφάγος…ταύρος! (Ποίημα της Σοφίας Παπανικολάου)

by admin
9 ώρες ago
Το τέλος της μπριζόλας; Ποιος ωφελείται; Σύμπτωση κι αυτή;
ΔΙΕΘΝΗ

Το τέλος της μπριζόλας; Ποιος ωφελείται; Σύμπτωση κι αυτή;

by admin
15 ώρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΕΡΙ του Αγιου ΠΑΪΣΙΟΥ

ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΕΡΙ του Αγιου ΠΑΪΣΙΟΥ

4 ημέρες ago
Τι απέκρυψε η κυβέρνηση για το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα; Μια ανάσα βρέθηκε η Ελλάδα από τον πόλεμο!

Τι απέκρυψε η κυβέρνηση για το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα; Μια ανάσα βρέθηκε η Ελλάδα από τον πόλεμο!

3 ώρες ago
Fake News & Παραπληροφόρηση: Ο Ακήρυχτος Πόλεμος Κατά της Αλήθειας στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης

Fake News & Παραπληροφόρηση: Ο Ακήρυχτος Πόλεμος Κατά της Αλήθειας στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης

1 ημέρα ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ: SOS ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ! ΘΑ ΣΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;

    ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ: SOS ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ! ΘΑ ΣΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;

    47 shares
    Share 19 Tweet 12
  • Μήνυμα Δημητρίου: Κρατάτε γερά! Τα σχέδια τους για ταυτότητα, προσωπικό αριθμό θα καταρρεύσουν.

    29 shares
    Share 12 Tweet 7
  • Ημέρα ντροπής για την Ορθοδοξία

    28 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Δρ. Κ. Βαρδάκας: ΑΣΚΗΤΗΣ “τι θα πάθουν οι Αγαρηνοί ούτε καν το διανοούνται”

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (5/6/2026)

    22 shares
    Share 9 Tweet 6

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr