• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΘΝΙΚΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: H EE αναβιώνει την «Οθωμανική» Λέσβο: Γκρεμίζουν σταυρούς & αναστυλώνουν τζαμί – «Ματώνει» ο Ελληνισμός

7 έτη ago
in ΕΘΝΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Παράνοια ή κάτι άλλο κυριαρχεί στην πατρίδα μας για τα δύο μέτρα και σταθμά όσον αφορά σε χώρους λατρείας δύο διαφορετικών θρησκειών στο ελληνικό νησί της Λέσβου;

Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο ένα «αποξενωμένο μουσουλμανικό Τέμενος του 17ου αιώνα που χτίστηκε στη Λέσβο για να τιμήσει μια άγνωστη «μητέρα» ενός Οθωμανού σουλτάνου, θα αποκατασταθεί πλήρως, χρησιμοποιώντας μια επιχορήγηση ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ για τα νησιά του Αιγαίου.

Την ίδια ακριβώς στιγμή, μέγα θέμα έχει αναγορευθεί η τοποθέτηση σταυρού στα βόρεια του νησιού από πολλούς Έλληνες πολίτες και ένα σωματείο.

Ο δημοσιογράφος Γ.Σινάνης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του κ. Γ.Παπαδάκη, δηλώνοντας για το θέμα της ανέγερσης του Σταυρού, μίλησε για καταγγελίες «σωματείου» που επικαλέστηκε την συμφωνία Ελλάδος-Τουρκίας για το Αιγαίο, ζητώντας την απομάκρυνση του.

Το συγκεκριμένο σωματείο εργάζεται για την υποτιθέμενη ελληνο-τουρκική φιλία και θεωρεί την ανέγερση του σταυρού ως πρόκληση, τόσο για τους «γείτονες» απέναντι, όσο και για τους μουσουλμάνους μετανάστες που κάνουν μπάνιο στην περιοχή και «ενοχλούνται» από την παρουσία ενός μεγάλου σε ύψος χριστιανικού ορθόδοξου σταυρού, στην βάση του οποίου ευρίσκεται η Άγια μορφή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ όπως αυτός απεικονίζεται στην Ιερά μονή Μανταμάδων, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο δημοσιογράφο.  

Επίσης, ο εν λόγω δημοσιογράφος ανέφερε και περί μήνυσης Έλληνα πολίτη κατά της Ιεράς Μητρόπολης Λέσβου, διότι λέει οι καμπάνες των εκκλησιών ηχούν δυνατά, κάτι το οποίο προφανώς άρχισε να «ενοχλεί» κάποιους και καταθέτουν και μηνύσεις. 

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά,  με απόλυτα νόμιμο τρόπο και πράξεις στην Λέσβο, θα εκταμιευθούν από τις σχετικές δημόσιες υπηρεσίες 1,2. Εκατ. ευρώ από το ευρωπαϊκό ταμείο για την ανάπτυξη των νησιών, για να αποκατασταθεί Τέμενος Οθωμανικής περιόδου, το οποίο θα λειτουργήσει στην συνέχεια ως μουσείο, λέει ο επικεφαλής αρχαιολογίας.

Ο λαός των νησιών μας υποφέρει πραγματικά, απαιτούνται έργα υποδομών παντού, τα στρατόπεδα προσφύγων έχουν μεγάλες ελλείψεις σε μέσα και υλικά σύμφωνα με την HRW, αλλά βρέθηκαν ένα σωρό χρήματα για την αναπαλαίωση ενός Τζαμιού που είχε χτίσει Οθωμανός σουλτάνος σε ένα ελληνικό νησί πριν 450 χρόνια;         

Το «Τζαμί της Βαλιντέ», όπως είναι γνωστό σε τοπικό επίπεδο, χτίστηκε στην παλιά τουρκική συνοικία της Μυτιλήνης, γνωστή ως επάνω σκάλα, τουλάχιστον από το 1615, σύμφωνα με  επιγραφή στο πάτωμα του.

«Μόλις ολοκληρωθεί, το κτίριο θα λειτουργήσει ως μουσείο με επιγραφές της Οθωμανικής περιόδου», δήλωσε ο επικεφαλής του αρχαιολογικού τμήματος του νησιού, Παύλος Τριανταφυλλίδης, στο πρακτορείο ειδήσεων Αθηνών-Μακεδονίας (ANA).

Το πέτρινο κτίριο είναι ο παλαιότερος μουσουλμανικός ναός στο νησί. Έχει μια σκεπή που ομοιάζει με σέλα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του έχει καταρρεύσει.

Ένα μαρμάρινο κλιμακοστάσιο με τρεις βαθμίδες οδηγεί σε πλακόστρωτη αυλή, στο κέντρο της οποίας χτίστηκε μια πολυγωνική βρύση από λευκό μάρμαρο, διακοσμημένη με χαραγμένα αραβουργήματα.

Στο εσωτερικό, η στέγη ήταν διακοσμημένη με χρώμα, η οποία μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης και την αποχώρηση των Τούρκων το 1923 καλύφθηκε με σκούρο χρώμα. Το mihrab, το οποίο ήταν περίπου έξι μέτρα ύψος, ήταν διακοσμημένο με γύψο λεπτομερειών του Παρισιού.

Ο μιναρές του ναού, ο οποίος ήταν χαμηλός και ακολούθησε τα αραβικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, είναι φτιαγμένος από κόκκινη πέτρα που φέρεται να ήλθε από το Αϊβαλί και είναι σχεδόν άθικτη. Ένα μικρό τμήμα της κορυφής του έχει πέσει, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της πέτρας είναι στη θέση της.

Η ανακατασκευή του βασικού Τεμένους θα περιλαμβάνει επίσης την επισκευή και τη διαρθρωτική υποστήριξη του μιναρέ, αλλά  και τη βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου.

Έχουν ήδη αρχίσει εργασίες καθαρισμού του χώρου, αποκάλυψης της αυλής με πέτρινη σημαία γύρω από το ναό και συλλογής όλων των αρχιτεκτονικών στοιχείων που μπορεί ακόμα να επιβιώσουν, αναφέρει το άρθρο.

Νομίζουμε ότι για όλα αυτά, η παροιμία «όλα τα πράγματα στο καιρό τους και ο κολιός τον Άυγουστο» ταιριάζει απόλυτα  για το πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα πραγματικά προβλήματα των νησιών μας στο Αιγαίο, εν μέσω μάλιστα τουρκικών απειλών.  

pentapostagma.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Πρόκληση ΣΟΚ από Ουκρανία: «Θα χτυπάμε ρωσικά πλοία ακόμα και στις ελληνικές παραλίες» – «Ζητήστε συγγνώμη από τον Putin»
ΕΘΝΙΚΑ

Πρόκληση ΣΟΚ από Ουκρανία: «Θα χτυπάμε ρωσικά πλοία ακόμα και στις ελληνικές παραλίες» – «Ζητήστε συγγνώμη από τον Putin»

by admin
2 ημέρες ago
Εποικιστική αποικιοκρατία και στην Ελλάδα από το Ισραήλ- Νικόλας Κοσματόπουλος
Slider

Εποικιστική αποικιοκρατία και στην Ελλάδα από το Ισραήλ- Νικόλας Κοσματόπουλος

by admin
2 ημέρες ago
Διασυρμός της Ελλάδας στην Τουρκία: Υποδοχή Μητσοτάκη με εθνικιστικό εμβατήριο: «Θα καταστρέψουμε τον εχθρό με πάθος»
ΕΘΝΙΚΑ

Διασυρμός της Ελλάδας στην Τουρκία: Υποδοχή Μητσοτάκη με εθνικιστικό εμβατήριο: «Θα καταστρέψουμε τον εχθρό με πάθος»

by admin
4 ημέρες ago
Επική ξεφτίλα! Ρώσοι φαρσέρ: “Κρίμα την ασφάλειά σας, τον Ντόκο τον παγιδεύσαμε με Gmail και λίγο ρουζ”
Slider

Επική ξεφτίλα! Ρώσοι φαρσέρ: “Κρίμα την ασφάλειά σας, τον Ντόκο τον παγιδεύσαμε με Gmail και λίγο ρουζ”

by admin
6 ημέρες ago
Next Post
Κόλαφος για κυβέρνηση το πόρισμα των εισαγγελέων για το Μάτι – Συγκλονιστικοί διάλογοι & αποκαλυπτικές λεπτομέρειες

Κόλαφος για κυβέρνηση το πόρισμα των εισαγγελέων για το Μάτι - Συγκλονιστικοί διάλογοι & αποκαλυπτικές λεπτομέρειες

H Ρωσία συνέλαβε και κρατάει 2 Αμερικανούς πράκτορες Μορμόνους μισιονάριους της  » Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών »…

H Ρωσία συνέλαβε και κρατάει 2 Αμερικανούς πράκτορες Μορμόνους μισιονάριους της  » Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών »…

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr