Αθήνα, 12 Μαρ-RIA Novosti. Η πολιτική των ΗΠΑ και ο Πρόεδρος Donald Trump αποδεικνύουν ανευθυνότητα για το μέλλον της ανθρωπότητας, προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στο κίνημα για την ειρήνη και απειλούν όλη την Ευρώπη, εάν οι ΗΠΑ προσπαθήσουν να επιστρέψουν στην Ευρώπη με τη λεγόμενη “πυρηνική ομπρέλα”, δήλωσε στο RIA Novosti το Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρώπη πρέπει να αντλήσει πολλά διδάγματα από την περίοδο του ψυχρού πολέμου.
“Εμείς, στον ΣΥΡΙΖΑ, λέμε ότι δεν επιθυμούμε έναν νέο ψυχρό πόλεμο στην Ευρώπη. Ο νέος ψυχρός πόλεμος, ο οποίος διεξάγεται με το πρόσχημα του ουκρανικού προβλήματος. Δεν επιθυμούμε κυρώσεις όχι μόνο κατά της Ρωσίας, αλλά και κατά του Ιράν, φαινομενικά επειδή το Ιράν είναι έτοιμο να δημιουργήσει πυρηνικά όπλα. Αυτό είναι υποκρισία, διότι στη Μέση Ανατολή, η μόνη χώρα που έχει πυρηνικά όπλα και ένα ισχυρό πυρηνικό οπλοστάσιο είναι το Ισραήλ. Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δεν λέει τίποτα για αυτό το πυρηνικό οπλοστάσιο “, δήλωσε ο Τριγάζης.
Σύμφωνα με αυτόν, ο Trump κάνει τα πάντα για να καταγγείλει οτιδήποτε έκανε ο προκάτοχός του Μπαρά Ομπάμα ως Πρόεδρος.
“Ο Ομπάμα υπέγραψε συμφωνία με το Ιράν,” δεν την θέλουμε, την ακυρώνουμε. ” Πραγματοποίησε συναντήσεις για να αποκαταστήσει τις σχέσεις με την Κούβα – “δεν το σεβόμαστε, θα συνεχίσουμε το εμπάργκο”. Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα, και ανησυχούμε γι ‘ αυτό “, δήλωσε ο Τριγάζης.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Trump αποχώρησε μονομερώς από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.
“Δυστυχώς, δείχνει ανευθυνότητα για το μέλλον της ανθρωπότητας”, ανέφερε.
Ο Τριγάζης δήλωσε ότι υποστηρίζει πλήρως τη θέση της Ρωσίας σχετικά με τη Συνθήκη INF, η οποία αναγκάστηκε να ανταποκριθεί στην αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη.
Ο Τριγάζης εξέφρασε την ελπίδα ότι η πρωτοβουλία να διορίσουν τον Trump για το βραβείο Νόμπελ “δεν θα είναι καρποφόρα”.
Αθήνα, 12 Μαρ-RIA Novosti. Οι κοινοβουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα θα διεξαχθούν σε ορισμένο χρονικό διάστημα – τον Οκτώβριο, δεν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές, όπως είπε στο RIA Novosti μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, συντονιστής του διεθνούς τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Τριγάζης.
“Επιβιώσαμε οκτώ τραγικά χρόνια μνημονίων (με πιστωτές). Πολεμήσαμε για να σταματήσουμε την κηδεμονία της Τρόικας (πιστωτές). Τώρα η Ελλάδα έχει πολλές ευκαιρίες να εισέλθει στην τροχιά της οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης. Τώρα, όταν η κατάσταση στην Ελλάδα σταθεροποιήθηκε , η Ελλάδα μπορεί να πάει κανονικά σε εκλογές, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα-στο τέλος μιας τετραετούς θητείας. Το αργότερο-είναι τον Οκτώβριο του έτους 2019, “-είπε ο Τριγάζης.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε βαθιά χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση από το 2008 – το ΑΕγχΠ μειώθηκε κατά ένα τέταρτο, το βιοτικό επίπεδο μειώθηκε κατά 40%, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους και έμειναν χωρίς μέσα διαβίωσης. Το 2010, η χώρα έχασε την πρόσβαση στην αγορά “μεγάλου” χρήματος λόγω της κρίσης και της απώλειας της εμπιστοσύνης των πιστωτών, αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ, για να μην δανειστεί χρήματα σε υψηλό ποσοστό. Σε αντάλλαγμα για τα δάνεια, η χώρα ανέλαβε να εφαρμόσει μια πολιτική λιτότητας, να εναρμονίσει όλες τις πολιτικές με τους πιστωτές. Υπήρχαν τρία προγράμματα τέτοιας χρηματοδοτικής βοήθειας. Τον Αύγουστο του 2018, η Ελλάδα αποσύρθηκε από τα μνημόνια με τους πιστωτές.
Τον τελευταίο χρόνο η οικονομία άρχισε να αναδύεται αργά από την κρίση, αν και η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά σοβαρή.






