• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 7 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Σενάριο «πόλεμος στο Αιγαίο»: Θέλουν οι ΗΠΑ να στριμώξουν την Τουρκία μέσω Ελλάδας;

7 έτη ago
in ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0
Σενάριο «πόλεμος στο Αιγαίο»: Θέλουν οι ΗΠΑ να στριμώξουν την Τουρκία μέσω Ελλάδας;
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Την άποψη ότι το ΝΑΤΟ προσπαθεί να επεκτείνει τον έλεγχό του στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, εκφράζει ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος μιλώντας στο Sputnik.

«Είναι πιθανό οι ΗΠΑ να πιέζουν την Ελλάδα, ή άλλες χώρες να ταχθούν ενάντια στην Τουρκία, επειδή ο Ερντογάν απομακρύνεται από την επιρροή και τον έλεγχο των δυτικών χωρών» επισήμανε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος, μιλώντας στο Sputnik.

«Οι ΗΠΑ ίσως θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ή και άλλες χώρες είτε στο Αιγαίο είτε στη Μαύρη Θάλασσα προκειμένου να αυξηθεί ο κίνδυνος θερμών επεισοδίων» πρόσθεσε.

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες, όταν η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak, έκανε αναφορά σε βιβλίο με τίτλο «Τακτικές στόλου και ναυτικές επιχειρήσεις», που εκδόθηκε από το Ναυτικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εκεί παρουσιάζεται το σενάριο στρατιωτικής δράσης της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στο Αιγαίο, ενώ ο 6ος στόλος των ΗΠΑ παρουσιάζεται να πλήττει το τουρκικό ναυτικό.

«Με κάθε αυστηρότητα, αποφασιστικότητα και επίγνωση της γεωπολιτικής πραγματικότητας θέλω να αναφέρω ότι ο σημερινός πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας, κύριος Τζέφρι Πάιατ είναι ένας πραγματικός «μάστορας» στο να κατασκευάζει θεωρίες που ουσιαστικά καθιστούν τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ως μια αναγκαιότητα στη ζωή των Ελλήνων και των Τούρκων. Πολύ περισσότερο των Ελλήνων», επισήμανε ο Κώστας Ήσυχος.

Το άρθρο της Yeni Safak «Ο 6ος στόλος θα χτυπήσει την Τουρκία» υποδεικνύει ότι ο αριθμός των στρατιωτικών σεναρίων με στόχο την Τουρκία αυξάνεται διαρκώς στους στρατιωτικούς κύκλους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

«Είναι πιθανό οι ΗΠΑ να θέλουν να στριμώξουν την Τουρκία μέσω Ελλάδας. Πρόκειται και για έναν ψυχολογικό πόλεμο από πλευράς των ΗΠΑ και του ελληνικού λαού για να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και οι στρατιωτικές δυνάμεις αξίζει να επεκταθούν και να πολλαπλασιαστούν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε ο Κώστας Ήσυχος.

«Όσο περισσότερη αστάθεια παράγεται στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή τόσο πιο αναγκαίο θεωρείται από τους Αμερικανούς και τους ΝΑΤΟικούς συμμάχους, να πιπιλίζουν καθημερινά στον ελληνικό λαό ότι ο πόλεμος με την Τουρκία είναι αναπόφευκτος, άρα η προστασία της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ είναι μια φυσιολογική αναγκαιότητα. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ψέμα που ιστορικά έχει διαψευσθεί πολλαπλώς», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το σενάριο που περιγράφεται στο βιβλίο, η Ελλάδα αποφασίζει να αναπτύξει τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους στα νότια της Κύπρου. Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό το σενάριο, η Τουρκία απευθύνει μια αυστηρή προειδοποίηση στην Αθήνα. Η ελληνική πλευρά, δεν εγκαταλείπει τα σχέδιά της και στέλνει τα πλοία της στην Κύπρο. Σε απάντηση ο τουρκικός στρατός, πλήττει τα ελληνικά πλοία. Τούρκοι αρχηγοί ξεκινούν στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Κω.

Το κεφάλαιο «Πόλεμος στο Αιγαίο» βασίζεται στον σύγχρονο γεωγραφικό χάρτη της Τουρκίας. Το βιβλίο προβλέπει τις πιθανές ενέργειες της τουρκικής και ελληνικής ηγεσίας.

«Η αστάθεια υπάρχει, είναι γεωπολιτική. Η στρατιωτική ισχύς της Τουρκίας δυναμώνει και το διεθνές δίκαιο δεν τηρείται από την πλευρά της» επισήμανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός.

Επίσης, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο βιβλίο του Αμερικανικού Ινστιτούτου περιγράφονται τα βήματα των Ηνωμένων Πολιτειών για την πρόληψη πιθανών εχθροπραξιών μεταξύ Τουρκίας και της Ελλάδας στο Αιγαίο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία και η Ελλάδα περιγράφονται στο βιβλίο ως «δύο ορκισμένοι εχθροί».

«Το ΝΑΤΟ κατασκευάζει το σενάριο ελληνοτουρκικού πολέμου για να αναλάβει το ρόλο του σωτήρα της Ελλάδας, όπως ακριβώς στις παλιές αμερικανικές ταινίες, στα western, όταν έφτανε το αμερικανικό ιππικό για να σώσει την κατάσταση» υπογράμμισε ο Κώστας Ήσυχος.

Πληροφορίες του Sputnik αναφέρουν ότι το σενάριο που θέλει την Ελλάδα να «χτυπάει» την Τουρκία, ακούστηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 2018.

«Αμερικανοί αξιωματούχοι πλησίασαν υψηλόβαθμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας, πριν από τις πρόωρες τουρκικές εθνικές εκλογές του 2018, οπότε και υπήρχε μεγάλη όξυνση των σχέσεων των δύο χωρών, προκειμένου να ξεκινήσουν ένα θερμό επεισόδιο απέναντι στην Τουρκία» επισημαίνει στο Sputnik, απόστρατος αξιωματικός του ελληνικού πολεμικού ναυτικού που επιθυμεί να μην κατονομαστεί. «Βέβαια, ευτυχώς οι ένοπλες δυνάμεις δεν έκαναν πράξη την αμερικανική παραγγελία».

«Ως πρώην αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, τουλάχιστον από ότι γνωρίζω στα ανώτατα επιτελεία της Ελλάδας δεν παράγονται σενάρια επιθετικά προς την Τουρκία. Κάθε άλλο, υπάρχουν σενάρια αμυντικής προτροπής και απάντησης. Αυτός είναι και ο ρόλος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Κώστας Ήσυχος.

«Θέλω να πιστέψω ότι οι ένοπλες δυνάμεις τη χώρας μας δεν θα πράξουν ποτέ ένα ολέθριο τέτοιο σφάλμα. Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την πολιτική ελίτ της χώρας βέβαια» πρόσθεσε.

Όπως υποστηρίζει, το ΝΑΤΟ βομβάρδισε τη Λιβύη από το αεροδρόμιο της Σούδας στην Κρήτη, ενώ κατασκοπεύει και την Κριμαία.

«Το βασικό ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να επεκτείνουν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και τα στρατεύματα στην Ελλάδα. Τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε μια ουσιαστική αναβάθμιση του αεροδρομίου της Σούδας. Το αεροδρόμιο αυτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο στον πόλεμο κατά του Λιβυκού λαού και στην καταστροφή της Λιβύης ως κρατική οντότητα όταν η Σούδα ήταν ένα από τα ορμητήρια σε βάρος του λιβυκού λαού και της Λιβύης», επισημαίνει ο Κώστας Ήσυχος.

«Από την άλλη έχουμε πρόσφατες απογειώσεις κατασκοπευτικών αεροσκαφών που επιτηρούν εναέριο χώρο και έδαφος τρίτων χωρών. Είναι γεγονός ότι από τη Σούδα έχουν απογειωθεί αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη τα οποία έχουν επιτελέσει το έργο τους στην Κριμαία, πράγμα απαράδεκτο. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να εμπλακεί σε μια νέα διένεξη με τη Ρωσία και δεν πρέπει να συμμετέχει στις αμερικανικές προσπάθειες κατά της Ρωσίας. Θα έπρεπε να είναι μια γέφυρα συνεννόησης», προσθέτει.

sputniknews.gr

Tags: slide6
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής

by admin
2 εβδομάδες ago
Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!
Slider

Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!

by admin
2 εβδομάδες ago
Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο
Slider

Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο

by admin
4 εβδομάδες ago
«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»

by admin
4 εβδομάδες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Γεώργιος Αποστολάκης: Από την Πόλη στην… κολυμβήθρα: Ο Τούρκος που αλλαξοπίστησε και βρήκε την αλήθεια στην Ορθοδοξία.

Γεώργιος Αποστολάκης: Από την Πόλη στην… κολυμβήθρα: Ο Τούρκος που αλλαξοπίστησε και βρήκε την αλήθεια στην Ορθοδοξία.

5 ημέρες ago
“Θεοπάλαβος” – Γιατί ο Τραμπ χαρακτήρισε έτσι τον Νετανιάχου την ώρα που ο Λίβανος καίγεται;

“Θεοπάλαβος” – Γιατί ο Τραμπ χαρακτήρισε έτσι τον Νετανιάχου την ώρα που ο Λίβανος καίγεται;

5 ημέρες ago
Καλαμάτα: Ξεπουλούν σε Ισραηλινούς το παραλιακό μέτωπο

Καλαμάτα: Ξεπουλούν σε Ισραηλινούς το παραλιακό μέτωπο

2 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ: SOS ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ! ΘΑ ΣΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;

    ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ: SOS ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ! ΘΑ ΣΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;

    48 shares
    Share 19 Tweet 12
  • Μήνυμα Δημητρίου: Κρατάτε γερά! Τα σχέδια τους για ταυτότητα, προσωπικό αριθμό θα καταρρεύσουν.

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Ημέρα ντροπής για την Ορθοδοξία

    29 shares
    Share 12 Tweet 7
  • Δρ. Κ. Βαρδάκας: ΑΣΚΗΤΗΣ “τι θα πάθουν οι Αγαρηνοί ούτε καν το διανοούνται”

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Η Καρυστιανού ΤΟΛΜΗΣΕ: ”Έχω δει πολιτικούς Δένδια, Άδωνη, Μητσοτάκη με το εβραϊκό κιπά, σημαίνει κάτι;…

    23 shares
    Share 9 Tweet 6

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr