• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 25 Αυγούστου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

«Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατό στα Βαλκάνια λόγω Τουρκίας»: Πρόβλεψη -σοκ από τη Μόσχα Ποιες χώρες και πόλεις θα γίνουν το “ορμητήριο” των αμερικανικών στρατευμάτων

7 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων και τη δημιουργία Αμερικανικών βάσεων στα Βαλκάνια, λόγω Τουρκίας προβλέπει έκθεση του ρωσικού Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων.

Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με το sputniknews, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να ξεπεράσουν τον σκόπελο της επιδείνωσης των σχέσεών τους με την Τουρκία. Οι χώρες που θα δεχθούν την ενίσχυση της Αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας, είναι η Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία και η Ελλάδα στις πόλεις, Λάρισα, Βόλο και Αλεξανδρούπολη.

«Αν και υπάρχουν δυνάμεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τουρκία που επιδιώκουν να ξεπεράσουν τις διαφορές και η Τουρκία εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την αγορά αμερικανικών όπλων, είναι πιθανό ότι οι «ρεαλιστές» και από τις δύο πλευρές θα δείχνουν όλο και λιγότερο ενθουσιασμό για μια ισχυρή αμερικανο-τουρκική εταιρική σχέση στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Η αποδυνάμωση της εταιρικής σχέσης κινητοποιεί τις Ηνωμένες Πολιτείες να δημιουργήσουν μια εναλλακτική στρατιωτική δομή (σ.σ. στα Βαλκάνια)», σημειώνει η μελέτη.

Κεντρικό στοιχείο μιας τέτοιας δομής είναι η Ρουμανία, στην επικράτεια της οποίας βρίσκονται, από το 2011, οι αμερικανικές εγκαταστάσεις πυραυλικής άμυνας, λένε οι ειδικοί.

«Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομική βάση, στο έδαφος της Ρουμανίας μπορεί να τοποθετηθούν αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις με 3.000 άτομα προσωπικό και αν είναι απαραίτητο, το προσωπικό αυτό μπορεί να αυξηθεί σε 3.500 στρατιώτες, αλλά όχι για περισσότερο από 90 ημέρες», υπογραμμίζουν οι ειδικοί.

Στο επίκεντρο κατά τους συγγραφείς της έκθεσης βρίσκονται η βάση Ντεβεσέλου και η αεροπορική βάση Μιχαήλ Κογκαλνιτσεάνου η οποία, μετά τον εκσυγχρονισμό της, μπορεί να φιλοξενήσει τους περισσότερους τύπους αεροσκαφών του ΝΑΤΟ, σημειώνουν οι συγγραφείς.

Σημαντικές για την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στα Βαλκάνια είναι οι βάσεις στη Βουλγαρία: οι αεροπορικές βάσεις Μπεζμέρ και Γκραφ Ιγνατίεβο, η περιοχή ασκήσεων Νόβο Σέλο και το κέντρο κέντρο εφοδιασμού της πόλης Άιτος. «Ο αριθμός του προσωπικού των ΗΠΑ στη χώρα, σύμφωνα με τις υπάρχουσες συμφωνίες, είναι 2.500 άτομα με δυνατότητα επέκτασης έως και 5.000 για περίοδο έως και 90 ημερών», σημειώνει η μελέτη.

«Πιθανώς, υπό τις σημερινές συνθήκες αυτό δεν είναι αρκετό (για τις ΗΠΑ), οπότε το 2018 ανακοινώθηκε η δημιουργία πέντε νέων στρατιωτικών βάσεων στα Βαλκάνια. Θα δημιουργηθεί μια αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στην Κεντρική Αλβανία (Κούτσοβα), ενώ συζητήθηκε η δημιουργία τριών στρατιωτικών θέσεων σε Λάρισα, Βόλο και Αλεξανδρούπολη. Σχεδιάζεται επίσης η δημιουργία εκπαιδευτικού κέντρου του ΝΑΤΟ στην Καλαμάτα», σημειώνει η μελέτη.

«Η δημιουργία αυτών των θέσεων βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του συντονισμού και του προγραμματισμού, ωστόσο, αν είναι επιτυχής, θα ενισχύσει σημαντικά τη στροφή της Ουάσιγκτον στη Βουλγαρία και θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να αισθάνονται περισσότερη ελευθερία στις σχέσεις τους με την Τουρκία. Ενδεχομένως, η εμβάθυνση των διαφορών με την Τουρκία, εάν συνεχιστεί, θα αναγκάσει τις ΗΠΑ να στηριχθούν πιο ενεργά στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ», συμπληρώνουν οι συγγραφείς της μελέτης.

crashonline.gr

Tags: slide1
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Το Νέο Υποβρύχιο της Ρωσίας  — Σχεδιασμένο να μεταφέρει τις «Πυρηνικές Τορπίλες της Αποκάλυψης» «Ποσειδώνας», που μπορούν να Προκαλέσουν Γιγαντιαίο Ραδιενεργό Τσουνάμι» — Καθελκύεται
Slider

Το Νέο Υποβρύχιο της Ρωσίας — Σχεδιασμένο να μεταφέρει τις «Πυρηνικές Τορπίλες της Αποκάλυψης» «Ποσειδώνας», που μπορούν να Προκαλέσουν Γιγαντιαίο Ραδιενεργό Τσουνάμι» — Καθελκύεται

by admin
7 ώρες ago
Τεράστια πομπή προς τη Λαύρα Ποτσάεφ στην Ουκρανία με σύνθημα: «Αυτός είναι ο πόλεμος του Εβραίου Ζελένσκι… Οι Ρώσοι δεν είναι ο εχθρός!»
ΔΙΕΘΝΗ

Τεράστια πομπή προς τη Λαύρα Ποτσάεφ στην Ουκρανία με σύνθημα: «Αυτός είναι ο πόλεμος του Εβραίου Ζελένσκι… Οι Ρώσοι δεν είναι ο εχθρός!»

by admin
8 ώρες ago
ΖΩΗΣ ΜΠΕΧΛΗΣ: ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ
ΔΙΕΘΝΗ

ΖΩΗΣ ΜΠΕΧΛΗΣ: ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ

by admin
8 ώρες ago
Οι Τρεις Παράγοντες που Οδηγούν σε Παγκόσμια Επισιτιστική Κατάρρευση το 2027
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Τρεις Παράγοντες που Οδηγούν σε Παγκόσμια Επισιτιστική Κατάρρευση το 2027

by admin
17 ώρες ago
Next Post
O Σόρος διορίζει Ιμάμη στην Αθήνα!

O Σόρος διορίζει Ιμάμη στην Αθήνα!

“ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ ..”

“ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ ..”

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr