• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Γέφυρες πολέμου» στήνει η Άγκυρα: Άσκηση βίαιης διάβασης του Έβρου από τους Τούρκους – Kινητικότητα στην Α. Θράκη

7 έτη ago
in ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Σκηνικό πολέμου στον Εβρο. Τουρκικά άρματα μάχης  και ΤΟΜΑ προσομοίωσαν «βίαιη διάβαση του ποταμού Έβρου στα σύνορα με την Ελλάδα», στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης που είχε σκοπό την πληρέστερη επιχειρησιακή ετοιμότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Μιλάμε για άσκηση τουρκικής επιλαρχίας αρμάτων μάχης που ανήκει στην 55η  μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, η οποία εκτέλεσε άσκηση προσομοίωσης διάβασης του ποταμού Έβρου, με την ευρεία  συμμετοχή στρατιωτικών, αρμάτων μάχης  και  ΤΟΜΑ.

Πρόκειται για το σενάριο άσκησης που πραγματοποιήθηκε πιθανόν στην περιοχή Σαράντα εκκλησιές στην Ανατολική Θράκη και περιελάμβανε την διέλευση του ποταμού σε γείτονα χώρα.

Την πραγματοποίηση τη άσκησης κοινοποίησε το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο, αναρτώντας φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο twitter.

 

Trakya’da konuşlu birliklerimiz tarafından icra edilen “Durgun Sulardan Geçiş Eğitimi” başarıyla tamamlandı.#MSB #TSK pic.twitter.com/6vkqx2lO1O

— Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) 17 Απριλίου 2019

Ουσιαστικά όμως  έχουμε στην επιφάνεια άκρως πολεμικά σχέδια τα οποία απεργάζονται οι Τούρκοι, μετά την προ μηνών,  δοκιμή της γεφυρωσκευής SAMUR, σε σχεδόν πραγματικό περιβάλλον «Έβρου», στο φράγμα Kesikköprü, το οποίο εκτιμήθηκε ότι θα μπορούσε να προσομοιώσει τον απαιτούμενο ρυθμό ροής ύδατος για τις ανάγκες των τουρκικών δυνάμεων.

Το όλο εγχείρημα είχε κριθεί άκρως επιτυχημένο, ενώ εφαρμόστηκαν πολεμικά σχέδια του τουρκικού επιτελείου που σαφώς αφορούν την χώρα μας.

Υπενθυμίζουμε ότι ένα σενάριο μιας πιθανής ελληνο-τουρκικής διένεξης, εμπλέκει ως αιχμή των τουρκικών δυνάμεων, την  1η τεθωρακισμένη Ταξιαρχία που εδρεύει στο Μπαμπαεσκί, σχεδόν απέναντι από την Ορεστιάδα και σε απόσταση μικρότερη των 40 χλμ. από τα σύνορα και για τον λόγο αυτό έχουν «στοχοποιηθεί» όχι μόνο οι εγκαταστάσεις της, αλλά και όλα τα πιθανά δρομολόγια κίνησής της.

Πρόκειται για το σχέδιο «Nότιο Βέλος» γνωστό από το  2015, το οποίο προέβλεπε την κίνηση του σχηματισμού υπό την διοίκηση του υποδιοικητή Albay Gündogdu, ο οποίος θα αναλάμβανε την διοίκηση (προφανώς εξαιτίας της «μύησης» του διοικητή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016).

Πρώτο σημείο μιας πιθανής τουρκικής επιθετικής ενέργειας θα ήταν η γεφύρωση του ποταμού από τμήματα και των δύο ταξιαρχιών Μηχανικού. Η 55η Ταξιαρχία διαθέτει συλλογές FSB-E μέσω των οποίων μπορεί να κατασκευαστούν πλωτές γέφυρες εφόδου μήκους 250 μέτρων, μήκος που υπερβαίνει βέβαια κατά πολύ το πλάτος του Έβρου.

Η γεφύρωση που θα γινόταν σε πολλαπλά σημεία θα είχε την υποστήριξη της τουρκικής Αεροπορίας, η οποία θα εξουδετέρωνε με συνεχείς εξόδους κάθε αντίδραση του ελληνικού Στρατού για την προσβολή των τμημάτων του μηχανικού.

Υπενθυμίζουμε την περιοχή ελέγχει το 5ο Σώμα Στρατού (τουρκικά: 5. Kolordu) είναι σχηματισμός του τουρκικού στρατού. Η διοίκηση του 5ου Σώματος Στρατού (5’nci Kolordu Komutanlığı) εδρεύει στην Τυρολόη και υπάγεται στην 1η Στρατιά.

Η επιχειρησιακή διάρθρωση του 2ου Σώματος Στρατού είναι η εξής:

5ο Σώμα Στρατού, με έδρα την Τυρολόη

54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, με έδρα την Αδριανούπολη55η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, με έδρα το Ασβεστοχώρι, Αδριανούπολη

65η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, με έδρα το Λουλέ Μπουργκάς

1η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, με έδρα την Αρτεσκό

105o Σύνταγμα Πυροβολικού, με έδρα την Τυρολόη

Το σενάριο συνεχών τουρκικών ασκήσεων στην περιοχή αυτή  «σημαδεύει» ξεκάθαρα την Ελλάδα μιας και αναφέρει «επίθεση των τουρκικών δυνάμεων  σε μια χώρα πέρα από τη λίμνη με σκοπό την μεταφορά όσο τον δυνατόν περισσότερων οχημάτων και αρμάτων μάχης  σε μικρό χρονικό διάστημα ( Πιο πέρα είναι μόνο ο Έβρος η ποταμός μαρίτσα) .

Απέναντι όμως οι Τούρκοι έχουν τις  μονάδες πυροβολικού του Δ΄ Σώματος Στρατού (M-109GE2, PzH-2000 και ΠΕΠ MLRS και RM-70) οι οποίες θα μπορούσαν να κονιορτοποιήσουν και  αποδιοργανώσουν κάθε εχθρική κίνηση γεφυροποιίας και διεκπεραίωσης των δυνάμεων από τη μια όχθη στην άλλη, με μεγάλες απώλειες σε προσωπικό.

pentapostagma.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής

by admin
2 μήνες ago
Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!
Slider

Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!

by admin
3 μήνες ago
Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο
Slider

Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο

by admin
3 μήνες ago
«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»

by admin
3 μήνες ago
Next Post
Αγωνιώδης προειδοποίηση δέκα πρώην Αρχηγών Γενικών Επιτελείων: «Οι ΕΔ έχουν εγκαταλειφθεί – Πάμε για νέο 1897»!

Αγωνιώδης προειδοποίηση δέκα πρώην Αρχηγών Γενικών Επιτελείων: «Οι ΕΔ έχουν εγκαταλειφθεί - Πάμε για νέο 1897»!

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : “Νοήμων κτήνος “

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : "Νοήμων κτήνος "

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr