• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 13 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΔΑΠΕΡΓΟΛΑΣ

Ν.ΔΑΠΕΡΓΟΛΑΣ : «Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΑ ΕΔΑΦΗ»

7 έτη ago
in ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΔΑΠΕΡΓΟΛΑΣ
0
Ν.ΔΑΠΕΡΓΟΛΑΣ : «Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΑ ΕΔΑΦΗ»
0
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

(Κάποιες σκέψεις μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου 2019) 

του Νεκτάριου Δαπέργολα 

Διδάκτορος Ιστορίας 

     Όσα είδαμε στις πρόσφατες εκλογές και το πολιτικό τοπίο που δείχνουν να διαμορφώνουν, προκάλεσαν ευφορία σε αρκετό κόσμο, που δοκίμασε συναισθήματα ανακούφισης και χαράς κυρίως λόγω της ήττας που υπέστη ο θεομάχος κι εθνοκτόνος πολιτικός εσμός που κυβερνά τη χώρα τα τελευταία 4,5 χρόνια. Και δικαίως δοκίμασε τέτοια συναισθήματα, που εντάθηκαν μετά την ουσιαστική προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών σε ένα περίπου μήνα.  Αφού όμως πέρασε η πρώτη αίσθηση, είναι βέβαιο πως όλο και περισσότεροι Έλληνες (απ’ όσους τουλάχιστον μπορούν να σκεφτούν με νηφαλιότητα και στοιχειώδη πολιτική φρόνηση) άρχισαν να περνούν σε μία φάση νέου προβληματισμού. Του προβληματισμού για το τι ακριβώς μπορούμε να ελπίζουμε σε αυτές τις επερχόμενες εκλογές και μέσα σ’ αυτό το σκηνικό. Από τη μια  ο συρφετός που ξεπούλησε και διέλυσε τη χώρα βρίσκεται ακόμη στο αδιανόητο 24%, αντί να έχει καταποντιστεί στα τάρταρα (και συνεπώς παραμένει ισχυρός).

Από την άλλη ο συνοδοιπόρος του στο ξεπούλημα και τη νεοταξική αθλιότητα βρίσκεται στο 33,5 % και με σίγουρη έτι ανοδική τάση (αναβαθμισμένος, βέβαιος επόμενος κυβερνήτης και απολύτως έτοιμος να ολοκληρώσει τη δουλειά). Αμέσως πιο κάτω, τα απολειφάδια του άθλιου εσμού που επί 30ετία διαγούμισε τη χώρα σε ανοδική πορεία (αντί για ανήλιαγα κελιά υψίστης ασφαλείας). Πατούληδες, Μπακογιάννηδες, Ταχιάοι κι έτερες δεξιές βερσιόν των Δουρομπουτάρηδων ετοιμάζονται να ανακυκλώσουν το απόλυτο εθνομηδενιστικό τίποτε, με τα συριζοκνώδαλα να ακολουθούν από πίσω με μεγάλα επίσης ποσοστά. Η απερίγραπτη απάτη των αγιορείτικων κηραλοιφών και των…χειρογράφων του Χριστού σε μεγάλη επίσης άνοδο (ως θρίαμβος του πολιτικού αμοραλισμού και ψηφοφορικού κρετινισμού). Αυτοερωτιδείς ανθυποσπιθαμιαίοι Γιάνηδες και λοιπές ευρωλάγνες κι ελληνοφοβικές «προοδευτικές» δυνάμεις σε άνοδο κι αυτοί. Και μετά από όλα αυτά, τι ακριβώς μπορεί να περιμένει κανείς από τις ούτως ή άλλως σε μείζονα βαθμό στημένες εκλογές του συστήματος;  

     Αλλά βέβαια και όσοι έστω απλώς πανηγυρίζουν, επειδή θαρρούν πως – ό,τι άλλο κι αν μας εύρει – τουλάχιστον γλιτώσαμε από το κυβερνών κακό συναπάντημα, καιρός επίσης να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα. Γιατί φυσικά δεν γλιτώσαμε καθόλου. Η μισελληνική κι αντίχριστη αυτή πολιτική φάρα θα χάσει βέβαια τις εκλογές, αλλά επειδή δεν πρόκειται να συμβεί το ποθούμενο (δηλαδή να αφανιστεί από προσώπου γης), θα παραμείνει ρυθμιστής και κοινοβουλευτικά (ως αξιωματική αντιπολίτευση) και φυσικά εξωκοινοβουλευτικά (με το κουκουλοφόρο παρακράτος να αρχίζει νέα…ανδραγαθήματα οσονούπω). Στόχος; Να μειωθεί ο χρόνος ως τις επόμενες εκλογές (πολύ πιο εύκολο μάλιστα αν η ΝΔ δεν πάρει τώρα αυτοδυναμία – και να πούμε εδώ ότι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών σε αυτό κυρίως αποσκοπεί: στο να αποτραπεί η περαιτέρω βέβαιη φθορά της νυν κυβέρνησης και η διεύρυνση της διαφοράς), οι οποίες όμως εκλογές – όποτε γίνουν – θα γίνουν με απλή αναλογική. Και εκεί θα δούμε πια πολλά. Θα δούμε και ακυβερνησία, θα δούμε συνεργασίες και συναλλαγές απείρου αθλιότητος, θα δούμε ευρύτατους συνασπισμούς, θα δούμε ίσως και οικουμενικές. Αυτό για να συνειδητοποιήσουν και οι πλέον αισιόδοξοι ότι στην πραγματικότητα ούτε από τους νυν κυβερνώντες γλιτώσαμε ακόμη. 

     Υπήρχαν πάντως και κάποια θετικά ψήγματα μέσα στα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής. Το 33% της ΝΔ είναι μεν υψηλό (για το νεοταξικά εκφυλισμένο αυτό κόμμα με τη συγκεκριμένη ηγεσία), έχει όμως και άλλη «ανάγνωση», γιατί έχοντας απέναντι τους εθνομηδενιστές συριζαίους ολετήρες και τα όσα διέπραξαν επί 4,5 χρόνια, οποιοδήποτε κόμμα εξουσίας θα έπρεπε κανονικά να έχει διαφορά μεγαλύτερη από 20 μονάδες. Θετικό λοιπόν ότι μέγα μέρος του πατριωτικού κόσμου δεν «τσίμπησε», για να στηρίξει ξανά μία παράταξη που εδώ και χρόνια απειροελάχιστα διαφέρει από τους εκκλησιομάχους μισέλληνες.  

     Και ας παραμείνουμε τελικά και σ’ αυτόν τον λεγόμενο πατριωτικό κόσμο. Η πτώση της νεοναζιστικής και νεοπαγανιστικής Χ.Α. (που παρά τις διακηρύξεις και τα μεγάλα λόγια, δεν ήταν εξάλλου στην πράξη παρά βασική εφεδρεία και δεκανίκι του συστήματος) ήταν ένα ακόμη θετικό γεγονός, όπως και ο καταποντισμός ετέρων πολιτικών απατεώνων τύπου Καμμένου ή Σώρρα (προφανώς μειώθηκαν επιτέλους δραστικά οι αφελείς που θεωρούν όλα τα παραπάνω δυσώδη σχήματα πατριωτικές παρατάξεις). Φυσικά από την άλλη το 4% του αξιότιμου πωλητή των…επιστολών του Χριστού μόνο καλό δεν το λες, εδώ όμως ας περιμένουμε και τις εθνικές εκλογές για να δούμε αν θα παγιωθεί, γιατί στις ευρωεκλογές η ψήφος είναι πάντα πιο χαλαρή και ειδικά την Κυριακή πολλοί προσήλθαν στις κάλπες κυρίως για να «τιμωρήσουν» Σύριζα και ΝΔ, ψηφίζοντας ακόμη και επιλογές γκροτέσκ (πάντως είναι τόσο οφθαλμοφανής πολιτική απάτη και τόσο εκπάγλου πολιτικού κρετινισμού η κίνηση Βελόπουλου, ανάλογου σχεδόν με το…κίνημα του Σώρρα, που φρονώ ότι εν πάση περιπτώσει δεν μπορεί να έχει μεγάλο χρόνο ζωής). Θετικό όμως και το μοίρασμα των υπόλοιπων ψήφων σε πολύ μικρά (και με μηδενική προοπτική περαιτέρω ανόδου, άρα ακίνδυνα) κόμματα, ενώ κάτι πατριδέμποροι που βγήκαν με μεγαλοστομίες ως χριστιανοί επίδοξοι εθνοσωτήρες έμειναν σε θλιβερά ποσοστά, αντιστρόφως ανάλογα των έωλων προσδοκιών τους και της φαρισαϊκής τους αμετροέπειας.  

      Ισορροπία λοιπόν εδώ (αυτό δηλαδή που ακριβώς έπρεπε), μέχρι να έρθει η στιγμή που θα γεννηθεί κάτι πραγματικά σοβαρό κι αυθεντικά ρωμέηκο, για να δουλέψει υπέρ της καταπληγωμένης και προδομένης πατρίδας. Κάτι που δεν θα εμπλακεί κατ’ ανάγκην στις προκάτ συστημικές μυλόπετρες των κοινοβουλευτικών εκλογών, αλλά θα προσπαθήσει να αποτελέσει πόλο και σημείο αναφοράς για τους Έλληνες μέσα στους δύσκολους (εθνικά, πολιτικά, πνευματικά, οικονομικά) καιρούς που έρχονται. Και κυρίως να προετοιμάσει την επόμενη μέρα. Καιρός να εργαστούμε επιτέλους γι’ αυτό…

Tags: slide
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Μιλάμε για μεγάλη αδικία… Τρομερό κείμενο του Νεκτάριου Δαπέρεγολα
Slider

Μιλάμε για μεγάλη αδικία… Τρομερό κείμενο του Νεκτάριου Δαπέρεγολα

by admin
3 ημέρες ago
Ν.ΔΑΠΕΡΓΟΛΑΣ, “ΕΝΑ ΑΔΙΑΝΟΗΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΣΗΣ ΕΝΔΟΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΑ”
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ν.ΔΑΠΕΡΓΟΛΑΣ, “ΕΝΑ ΑΔΙΑΝΟΗΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΣΗΣ ΕΝΔΟΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΑ”

by admin
3 εβδομάδες ago
Ν.ΔΑΠΕΡΓΟΛΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ, ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Slider

Ν.ΔΑΠΕΡΓΟΛΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ, ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

by admin
4 εβδομάδες ago
Ν.ΔΑΠΕΡΓΟΛΑΣ, “ΟΜΟΦΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΣΤΗΝ…ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ”
Slider

Ν.ΔΑΠΕΡΓΟΛΑΣ, “ΟΜΟΦΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΣΤΗΝ…ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ”

by admin
1 μήνα ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΥ ΕΒΑΖΕ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ!

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΥ ΕΒΑΖΕ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ!

1 ημέρα ago
Γέροντας των Αγράφων – π. Παναγιώτης Τσιώλης… “Νά ποιός θα βγάλει την Ελλάδα από τον βούρκο της ακολασίας…”

Γέροντας των Αγράφων – π. Παναγιώτης Τσιώλης… “Νά ποιός θα βγάλει την Ελλάδα από τον βούρκο της ακολασίας…”

2 ημέρες ago
ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΔΗΓΙΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ!… ΞΕΧΑΣΤΕ ΝΕΡΟ & ΡΕΥΜΑ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΔΗΓΙΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ!… ΞΕΧΑΣΤΕ ΝΕΡΟ & ΡΕΥΜΑ

4 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Χρήστος Μαντζιάρης: Εκχωρείται και στις τράπεζες το δικαίωμα συγκέντρωσης βιομετρικών στοιχείων. Θα προστίθενται στα προσωπικά δεδομένα των ψηφιακών ταυτοτήτων!

    Χρήστος Μαντζιάρης: Εκχωρείται και στις τράπεζες το δικαίωμα συγκέντρωσης βιομετρικών στοιχείων. Θα προστίθενται στα προσωπικά δεδομένα των ψηφιακών ταυτοτήτων!

    24 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Η μικρή ήταν 11 χρόνων και η Παναγία της έδειξε τον πόλεμο. Η μικρή την ρώτησε πότε θα γίνει αυτό και η Παναγία της απάντησε …”

    22 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Ηλίας Καλλιώρας: Από τα πυρηνικά όπλα στο αλέτρι: Η συγκλονιστική προφητεία του Αγίου Μεθοδίου Πατάρων

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Εγκεφαλικά νεκρός! Το μεγάλο ψέμα. Δείτε πώς αντιδρούν όταν τους παίρνουν τα όργανα.

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Ακόμη και εάν μου χάριζαν τον Riviera Tower και το Παγκόσμιο Χρέος σε Χρυσό, δεν θα έκανα τα εμβόλια COVID-19

    20 shares
    Share 8 Tweet 5

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr