• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 7 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΩΤΙΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ Πραξικόπημα στο Ιράκ – Κατεπνίγη εν τη γενέσει του – Οι Ιρακινοί “δείχνουν” ΗΠΑ, Σ.Αραβία, Κατάρ

13 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ επιχείρησαν να καλύψουν τα νώτα τους εν όψει της τελικής φάσης του δράματος στην Συρία με μια κίνηση που δείχνει πόσο έχουν θορυβηθεί από την (πολιτική) αποτυχία τους να ελέγξουν το Ιράκ μόλις εννέα χρόνια μετά την εισβολή του 2003 και την ανατροπή του καθεστώτος
Σαντάμ Χουσεϊν: Σημαντικά και έγκυρα αραβικά ΜΜΕ καταγράφουν απόπειρα πραξικοπήματος στην Βαγδάτη προκειμένου να ανατραπεί η κυβέρνηση Μαλίκι από τις ΗΠΑ, μέσω επιχείρησης των συμμάχων των ΗΠΑ, σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών.

Η ελεγχόμενη από τους σιίτες κυβέρνηση του Ιράκ, έχει μετατρέψει τα σύνορα Ιράκ-Συρίας σε βασική οδό ανεφοδιασμού του καθεστώτος Άσσαντ από το Ιράν και η δορυφοροποίηση του Ιράκ από το Ιράν, με εξαίρεση τις κουρδικές περιοχές, είναι στην πράξη γεγονός!

Πρόκειται για παταγώδη αποτυχία του αμερικανικου πολιτικού σχεδιασμού που απέτυχαν να προβλέψουν την εξέλιξη σε μία χώρα που συνορεύει με το σιιτικό Ιράν και η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Άραβες σιίτες!

Η αραβόφωνη ιρακινή εφημερίδα al-Dastour, αναφέρει ότι χθες Κυριακή, αποτράπηκε στην Βαγδάτη πραξικόπημα, καθώς ενημερώθηκε την τελευταία στιγμή η υπηρεσία πληροφοριών του Ιράκ (η οποία έτσι ή αλλιώς ελέγχεται από την αντίστοιχη του Ιράν!) για το επικείμενο κίνημα ενάντια στην κυβέρνηση Μαλίκι ενορχηστρωμένο από μυστικές υπηρεσίες περιφερειακού αραβικού κράτους (Μάλλον εννούν την Σαουδική Αραβία ή το Κατάρ).

Η Βαγδάτη από χθες στρατοκρατείται, καθώς η κυβέρνηση κατέβασε τον Στρατό (που ελέγχεται από σιίτες αξιωματικούς) στους δρόμους ενώ το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων έχει ειδοποιηθεί ότι θα παραμείνει σε κατάσταση συναγερμού για αόριστη χρονική περίοδο”.

Έχουν γίνει αρκετές συλλήψεις, ενώ κατά ορισμένους, το κίνημα εκδηλώθηκε, αλλά καταπνίγηκε μόλις μία μονάδα ειδικών δυνάμεων που έχει εκπαιδευτεί από τους Αμερικανούς, ξεκίνησε από τον στρατώνα της μετά από συμπλοκή που διήρκεσε λίγη ώρα.

“Ένα από τα κράτη της περιοχής επεξεργάστηκεί ένα πραξικόπημα μέσω επαφών με πρώην Ιρακινούς αξιωματούχους του στρατού και διοικητές, αλλά μια άλλη περιφερειακή χώρα ανακάλυψε την συνωμοσία και πληροφόρησε τον Μαλίκι μέσω ενός μυστικού μηνύματος», είπε Ιρακινός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά απέφυγε την κατονομασία κάθε μιας από τις δύο προαναφερθείσες χώρες.

Ο ιρακινός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι οι συνωμότες ήθελαν να καταλάβουν τη Βαγδάτη και στη συνέχεια να πάρουν τον έλεγχο της πόλης μέσω ενός δικτύου μυστικών πρακτόρων.

Σε σχετικές αναλύσεις του Σαββάτου Άραβας πολιτικός αναλυτής προειδοποιησε ότι η πρόσφατη πολιτική αναταραχή στο Ιράκ ήταν το αποτέλεσμα των εντατικών προσπαθειών και των νέων συνωμοσιών από τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία για την ανατροπή της κυβέρνησης του Μαλίκι.

Μιλώντας στο FNA στη Βαγδάτη το Σάββατο,ο Amir Mousavi δήλωσε ότι χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και η Ιορδανία ακόμα επιδιώκουν την ανατροπή της κυβέρνησης της Βαγδάτης.

“Οι τρέχουσες κινήσεις στο Ιράκ σχεδιάστηκανι ακόμη και πριν από την περίπτωση του πρώην αντιπροέδρου του Ιράκ Tareq al-Hashemi, σε μια προσπάθεια να ξεκινήσουν το χάος στη χώρα”, δήλωσε ο Μουσαβί.

Ο Χασεμί, σουνίτης πολιτικός από το κόμα Iraqiya διέφυγε από τη χώρα μέρες αφότου τα αμερικανικά στρατεύματα εγκατέλειψαν το Ιράκ και σιιτική η κυβέρνηση αλ-Μαλίκι ζήτησε τη σύλληψή του με την κατηγορία ότι διοικούσε μια ομάδα “θανάτου”.

Ο Μουσαβί σημείωσε ότι ορισμένες περιφερειακές χώρες ελπίζουν να επιτύχουν τους στόχους τους στη Συρία, με τη δημιουργία μιας χαοτικής κατάστασης στην επαρχία αλ-Ανμπάρ του Ιράκ.

Για να καταλάβουμε τι συμβαίνει πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, μερικές απλές έννοιες. Η κυβέρνηση Μαλίκι είναι σιιτική, το Ιράν είναι σιιτικό, η Χεζμπολάχ είναι σιιτική. Και οι τρεις μαζί βοηθούν τον Άσαντ. Άρα αυτό το τόξο βοήθειας η Δύση επιδιώκει να σπάσει.

Αν δεν ανοικτό το “κανάλι” του Ιράκ, η κυβέρνηση Άσσαντ πιθανόν να είχε ρπο πολλού καταρρεύσει, αφού το Ιράν θα αδυνατούσε να περάσει την βοήθεια που τόσο έχει ανάγκη ο Άσσαντ, τουλάχιστον όχι σε μεγάλες ποσότητες.

Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν απλά το εύρος τις περιοχής που απειλείται με γενική ανάφλεξη με αφορμή τα γεγονότα στην Συρία…

ΠΗΓΗ
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Κόκκινος συναγερμός, επείγον μήνυμα Ιράν: Θα χτυπήσουμε με όλη μας τη δύναμη βάσεις των ΗΠΑ στη Μεσόγειο – Τρόμος στη Σούδα
ΔΙΕΘΝΗ

Κόκκινος συναγερμός, επείγον μήνυμα Ιράν: Θα χτυπήσουμε με όλη μας τη δύναμη βάσεις των ΗΠΑ στη Μεσόγειο – Τρόμος στη Σούδα

by admin
4 λεπτά ago
Οι Αλβανοί διώχνουν τους Εβραίους από τη Χώρα τους
Slider

Οι Αλβανοί διώχνουν τους Εβραίους από τη Χώρα τους

by admin
12 ώρες ago
Καναδάς: Η Γερουσία ψήφισε την απαγόρευση της Αγίας Γραφής – Καταργείται η προστασία της θρησκευτικής έκφρασης, κίνδυνος δίωξης για “ρητορική μίσους”
ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Η Γερουσία ψήφισε την απαγόρευση της Αγίας Γραφής – Καταργείται η προστασία της θρησκευτικής έκφρασης, κίνδυνος δίωξης για “ρητορική μίσους”

by admin
22 ώρες ago
Όλεθρος – Η ουκρανική επίθεση με 140 drones στο Leningrad, φέρνει τα ρωσικά ισοπεδωτικά αντίποινα: Καταιγίδα Oreshnik
Slider

Όλεθρος – Η ουκρανική επίθεση με 140 drones στο Leningrad, φέρνει τα ρωσικά ισοπεδωτικά αντίποινα: Καταιγίδα Oreshnik

by admin
24 ώρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ : Φαβορί για την Πρωθυπουργία είναι η Κα Καρυστιανού!.. Με την προϋπόθεση να…..

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ : Φαβορί για την Πρωθυπουργία είναι η Κα Καρυστιανού!.. Με την προϋπόθεση να…..

3 ημέρες ago
Τι θα συμβεί αν εξαφανιστούν τα κουνούπια; Η απάντηση μπορεί να είναι πιο τρομακτική από τις ασθένειες. Το πείραμα της Google

Τι θα συμβεί αν εξαφανιστούν τα κουνούπια; Η απάντηση μπορεί να είναι πιο τρομακτική από τις ασθένειες. Το πείραμα της Google

5 ημέρες ago
😂Ανέκδοτο: Σε μια περιοχή της Αμερικής, πλησιάζει χειμώνας. Οι Ινδιάνοι αναρωτιούνται για τον καιρό και ρωτάνε το μάγο της φυλής :

😂Ανέκδοτο: Σε μια περιοχή της Αμερικής, πλησιάζει χειμώνας. Οι Ινδιάνοι αναρωτιούνται για τον καιρό και ρωτάνε το μάγο της φυλής :

6 ώρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Θαυματουργική εμφάνιση σε φωτογραφία: ο Χριστός, ο προφήτης Ηλίας και ο…

    Θαυματουργική εμφάνιση σε φωτογραφία: ο Χριστός, ο προφήτης Ηλίας και ο…

    29 shares
    Share 12 Tweet 7
  • Μήνυμα Δημητρίου: Κρατάτε γερά! Τα σχέδια τους για ταυτότητα, προσωπικό αριθμό θα καταρρεύσουν.

    50 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Ηλίας Καλλιώρας: Χανταϊός: Η προαναγγελθείσα ή μια πρώτη βολή μιας άλλης πανδημίας Νο2;

    26 shares
    Share 10 Tweet 7
  • Δρ. Κ. Βαρδάκας: Θα τρέξουν κατοστάρι για να λάβουν το νούμερο που είναι κατεξοχήν και “πνευματικό νούμερο”.

    26 shares
    Share 10 Tweet 7
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (6/6/2026)

    24 shares
    Share 10 Tweet 6

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr