• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Ταραχές στη Μόσχα στις 27 Ιουλίου ως προβολή των Αμερικανικών εξελίξεων

7 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Νέα στρατηγική των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας

Ίδρυμα Στρατηγικού πολιτισμού
Vladimir Prokhvatylov
Το Αμερικανικό κανάλι CNN, όπως πολλά δυτικά ΜΜΕ, σχολίασε την μη εγκεκριμένη διαδήλωση στη Μόσχα το Σάββατο, 27 Ιουλίου, εστιάζοντας στην προσωπικότητα του Αλεξέι Ναβάλνυ, τον οποίο το CNN αποκαλεί “ηγέτη της αντιπολίτευσης”. Στο επίκεντρο του σχολιασμού υπήρχε το ερώτημα: «οι διαμαρτυρίες στη Μόσχα θα συμβάλουν στην ενίσχυση της εθνικής ώθησης για διαμαρτυρίες και στον τρόπο με τον οποίο το Κρεμλίνο θα αντιδράσει εάν συμβεί».

Στο ίδιο πνεύμα, η ρωσική υπηρεσία του BBC σχολίασε τις ταραχές στη Μόσχα στις 27 Ιουλίου, ενημερώνοντας στρατηγικά τους αναγνώστες για το χρονοδιάγραμμα των επόμενων διαδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων των μη εξουσιοδοτημένων.

Οι μέθοδοι για την ενίσχυση της “εθνικής δυναμικής διαμαρτυρίας” της Ρωσίας αναπτύσσονται στις Ηνωμένες Πολιτείες από μια ομάδα κορυφαίων ομάδων προβληματισμού. Μεταξύ αυτών που είναι κοντά στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα είναι το αμερικανικό Συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής (AFPC), το Ινστιτούτο Ποτόμακ για τις σπουδές πολιτικής, το Αμερικανικό Ινστιτούτο επιχειρήσεων (ΑΕΙ), το Stratfor και το ίδρυμα Jamestown. Αναλυτές κοντά στους δημοκρατικούς εμπλέκονται επίσης στενά στη Ρωσία. Αυτά είναι το Κέντρο Νέων Αμερικανικών Κέντρων Ασφαλείας για μια Νέα Αμερικανική Ασφάλεια (CNAS), το Brookings Institution και το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων.
Το CNAS ιδρύθηκε το 2007. Ο διάσημος Γάλλος δημοσιογράφος Thierry Meyssan γράφει ότι αυτή η δεξαμενή σκέψης παίζει σήμερα τον ίδιο ρόλο όπως και ο προκάτοχός του, το Έργο για τον νέο αμερικανικό αιώνα (PNAC)”, που είναι “να παρέχει αμερικανική επέκταση και κυριαρχία σε όλο τον κόσμο”. Μέσα από τέτοια έργα, τα «φιλελεύθερα γεράκια», σύμφωνα με τον Thierry Meyssan, κατευθύνουν την πολιτική του βαθέως κράτους.

Από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Ιανουάριο 2019, στο CNAS ήταν επικεφαλής η Victoria Nuland. Υπό την καθοδήγηση αυτής της “φάλαινας” (όπως ονομαζόταν από τον διάσημο Βραζιλιάνο δημοσιογράφο και συγγραφέα Πέπε Εσκομπάρ), δέκα εμπειρογνώμονες του Κέντρου για μια νέα αμερικανική ασφάλεια έχουν αναπτύξει το έγγραφο “αμερικανικές στρατηγικές για την καταπολέμηση της Ρωσίας: Η σειρά σχολιασμού είναι μια περιεκτική έκθεση που περιγράφει μια “πιο συντονισμένη στρατηγική των ΗΠΑ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της Ρωσίας”. Η έκθεση δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του CNAS τον Ιανουάριο του 2019.

Οι συντάκτες της έκθεσης υποθέτουν ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας δεν πέτυχαν τους στόχους τους: “η Ρωσία πιστεύει ότι έχει επιτύχει σημαντικές επιτυχίες της εξωτερικής πολιτικής τα τελευταία χρόνια και είναι απίθανο να αλλάξει τη στρατηγική της συμπεριφορά βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα.»

Το CNAS προτείνει να αλλάξει η προσέγγιση για την συγκράτηση της Ρωσίας. Φυσικά, οι ΗΠΑ δεν πρέπει να παραιτηθούν από τις κυρώσεις εναντίον των Ρώσων ολιγαρχών και των επιχειρήσεων, ανέφερε η έκθεση. Η πολιτική των ΗΠΑ θα πρέπει να επικεντρωθεί στην καταστροφή της ρωσικής οικονομίας και του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού μετά από λίγο (οι Αμερικανοί ιθύνοντες θα πρέπει να εστιάσουν σε τρόπους για να διαβρώσουν την οικονομία και τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό της Ρωσίας με την πάροδο του χρόνου). Ο νέος γύρος κυρώσεων των ΗΠΑ περιλαμβάνει “μέτρα για το δημόσιο χρέος, την ενέργεια και τον χρηματοπιστωτικό τομέα”, αλλά είναι απίθανο να προκαλέσει καταστροφικές συνέπειες για τη ρωσική οικονομία, γράφει ένας από τους συγγραφείς της έκθεσης, ο Rachel Zimba . Η έκθεση εισάγει τον όρο “αναγκαστικές οικονομικές πολιτικές”, οι οποίες συνεπάγονται κυρώσεις, οικονομική αποσταθεροποίηση και τον αντίκτυπο στις επενδυτικές ευκαιρίες του κράτους. Ταυτόχρονα, η “καταναγκαστική οικονομική πολιτική” είναι μόνο μέρος της αμερικανικής στρατηγικής “καταναγκαστικών δυνάμεων” που περιλαμβάνει τη στήριξη των πολιτικών της αντιπολίτευσης και του κυβερνοπολέμου.

Λαμβάνοντας υπόψη την προφανή αναποτελεσματικότητα των οικονομικών κυρώσεων για τους συντάκτες της έκθεσης, προτείνουν ότι η πολιτική των ΗΠΑ πρέπει να υπερβεί τις κυρώσεις. Η Andrea Kendall Taylor, διευθύντρια του Προγράμματος Διατλαντικής Ασφάλειας στο CNAS, συνέστησε ως ειδικός στον “λαϊκισμό και τις απειλές για τη δημοκρατία”, εξηγεί ότι αυτό αναφέρεται στις προσπάθειες υπονόμευσης της πίστης των Ρωσικών ελίτ στην εξουσία και προσωπικά στον Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς και να προκαλέσει δυσαρέσκεια μεταξύ των Ρώσων με οικονομικές δυσκολίες στην χώρα.

“Οι πολιτικοί θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές προσεγγίσεις για να αποδείξουν στους Ρώσους ότι ο Πούτιν οδηγεί τη Ρωσία προς λάθος κατεύθυνση”, γράφει η Kendall Taylor, υποδεικνύοντας ότι οι προσπάθειες συγκράτησης της Ρωσίας πρέπει να μεταφερθούν στη δεύτερη συνιστώσα της “καταναγκαστικής εξουσίας” – στην στήριξη της πολιτικής της αντιπολίτευσης.
Μια εναλλακτική προσέγγιση των οικονομικών κυρώσεων, σύμφωνα με την Andrea Kendall Taylor, είναι να συνεργαστούν με τη ρωσική νεολαία: “Να αποκατασταθούν οι δεσμοί με τη Ρωσία, οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας είναι χαμηλότερες από ό, τι κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου , είναι η καλύτερη επιλογή για σταθεροποίηση των σχέσεων με τη Ρωσία μετά τον Πούτιν … Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή σε προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για να δείξουν στους Ρώσους ότι ο Πούτιν αποτελεί εμπόδιο για έναν καλύτερο τρόπο ζωής.

Οι “κινήσεις” αυτής της εμπειρογνώμονα για τον “λαϊκισμό και τις απειλές της Δημοκρατίας” καθοδηγούνται από το σταθερό χέρι της αρχηγού του Κέντρου για μια νέα Αμερικάνικη ασφάλεια Βικτόρια Nuland, αυτή την ηρωίδα της ουκρανικής Maidan. Τώρα η Nuland προχώρησε στην “αποκατάσταση δεσμών με τη Ρωσία”, προσπαθώντας να επισημάνει στους Ρώσους ” το μονοπάτι για έναν καλύτερο τρόπο ζωής”. Τον Μάιο του αυτού του έτους, ζήτησε Ρωσική βίζα για να παρευρεθεί σε συνέδριο που διοργανώθηκε από το ρωσικό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (RSMD), τη γερμανική κοινωνία εξωτερικής πολιτικής (DGAP) και τη σχολή προηγμένων διεθνών μελετών του Πανεπιστημίου John Χόπκινς (SAIS). Ωστόσο, η βίζα της απορρίφθηκε. Η κα Nuland είναι στη Ρωσική μαύρη λίστα, που συντάχθηκε ως απάντηση στις αντι-ρωσικές ατομικές κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σήμερα εργάζεται στο The Brookings Institution με τον σύζυγό της Robert Kagan, τον ιδρυτή του New American Century Project, και συνεργάζεται με την Madeleine Albright στο Όμιλο Albright Stonebridge. Και οι δύο αυτές δομές, όπως το CNAS, είναι τα κέντρα εγκεφάλου των “φιλελεύθερων γερακιών”.

Λίγο πριν από τα γεγονότα της 27ης Ιουλίου στη Μόσχα, η Nuland ξέσπασε μια σκληρή συνέντευξη στο Γερμανικό Handelsblatt,, όπου συνοπτικά περιέγραψε τα κύρια δόγματα της “αμερικανικής στρατηγικής κατά της Ρωσίας”. “Οι Ηνωμένες Πολιτείες σίγουρα υποτιμούσαν τη βούληση της Ρωσίας να καταφύγει σε” ανατρεπτικές μεθόδους “, δήλωσε η ανατρεπτική ειδικός.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η στρατηγική των ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας, που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του Κέντρου για τη Νέα Αμερικανική Ασφάλεια, είναι απλώς μια ανασκόπηση, δηλαδή ένα σύντομο συμπέρασμα από κλειστές εξελίξεις που αποστέλλονται στις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και στο Κογκρέσο. Οι τρόποι και οι μέθοδοι της πολιτικής των ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας “πέρα από τις κυρώσεις” δεν περιγράφονται λεπτομερώς στην ανοιχτή έκδοση.

fondsk.ru

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Πρώην πράκτορας FBI: Η μυστηριώδης εξαφάνιση επιστήμονα του Λος Άλαμος μπορεί να είναι δολοφονία με “Voice-to-Skull” – Το κρανίο της δεν είχε σφαίρα»
ΔΙΕΘΝΗ

«Πρώην πράκτορας FBI: Η μυστηριώδης εξαφάνιση επιστήμονα του Λος Άλαμος μπορεί να είναι δολοφονία με “Voice-to-Skull” – Το κρανίο της δεν είχε σφαίρα»

by admin
43 λεπτά ago
Ο Πόλεμος κατά του Χριστιανισμού Κλιμακώνεται στην Ευρώπη – Ιστορικές Εκκλησίες Παραδίδονται στις Φλόγες
Slider

Ο Πόλεμος κατά του Χριστιανισμού Κλιμακώνεται στην Ευρώπη – Ιστορικές Εκκλησίες Παραδίδονται στις Φλόγες

by admin
44 λεπτά ago
False flag στη Λαύρα του Κιέβου: Το έγκλημα του καθεστώτος Zelensky ενάντια στην Ορθοδοξία – Οι αποδείξεις που συγκλονίζουν
ΔΙΕΘΝΗ

False flag στη Λαύρα του Κιέβου: Το έγκλημα του καθεστώτος Zelensky ενάντια στην Ορθοδοξία – Οι αποδείξεις που συγκλονίζουν

by admin
2 ώρες ago
Είπαν «ναι»! Ένα διατροφικό έγκλημα (και) με ελληνική σφραγίδα!
Slider

Είπαν «ναι»! Ένα διατροφικό έγκλημα (και) με ελληνική σφραγίδα!

by admin
2 ώρες ago
Next Post
Ο εμφύλιος στη Συρία και ο κίνδυνος πολέμου στο Ιράν

Ο εμφύλιος στη Συρία και ο κίνδυνος πολέμου στο Ιράν

Για απόπειρες εξαπάτησης πολιτών μέσω τηλεφωνικών κλήσεων προειδοποιεί η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Για απόπειρες εξαπάτησης πολιτών μέσω τηλεφωνικών κλήσεων προειδοποιεί η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr