• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 16 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ : Ο ΕΜΙΡΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥ

7 έτη ago
in ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
0
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ : Ο ΕΜΙΡΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥ
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Τούρκοι και Καταριανοί, λάτρεις της Κω… 

Του Παναγιώτη Αποστόλου 

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 

[email protected] 

www.egerssi.gr 

Τον Μάρτιο του 2018 ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο Κατάρ προκειμένου να έχει συνάντηση σε επίπεδο διμερών σχέσεων με τον Εμίρη του Κατάρ Σεΐχη Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί! Σε ένα πλαίσιο συζητήσεων που θα αφορούσε και επενδύσεις του Εμίρη στην Ελλάδα!     

Είχαν ιδιαίτερο νόημα οι δηλώσεις του σημερινού Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τη συνάντησή του με τον Εμίρη Αλ Θανί:   

«Παρουσίασα στον Εμίρη του Κατάρ το σχέδιό μας για το πώς η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας ελκυστικός, διεθνής, επενδυτικός προορισμός. Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται σε μία θέση, εξερχόμενη από την οικονομική κρίση, και μπορεί να προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες σε διεθνή κεφάλαια σε μία σειρά από κλάδους. Υπό την προϋπόθεση βέβαια, ότι έχει ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, ένα σταθερό φορολογικό σύστημα και κυρίως ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο διευκολύνει και δεν δυσχεραίνει τις ξένες επενδύσεις. Όλες αυτές είναι προϋποθέσεις, που η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να διασφαλίσει. Το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι δεδομένο. Όμως, υπάρχει πάντα μία μεγάλη απόσταση μεταξύ της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και της πραγματοποίησης σημαντικών επενδύσεων, που η χώρα μας τόσο πολύ χρειάζεται, προκειμένου να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης και να βγει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης. 

Είχα επίσης την ευκαιρία να συζητήσω με τον Εμίρη τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής περιοχής της Μεσογείου, να εκφράσω τον έντονο προβληματισμό μου για την τουρκική επιθετικότητα και να ζητήσω και τη δική του μεσολάβηση, τη δική του παρέμβαση, προκειμένου να λυθεί το συντομότερο δυνατόν το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων αξιωματικών από τους Τούρκους, έτσι ώστε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στην Πατρίδα τους»! 

Ανταποκρίθηκε ο Εμίρης, στο ένα σκέλος όμως, της συμφωνίας…  

Πιστεύω λοιπόν πώς από τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε, ότι οι δηλώσεις του σημερινού Πρωθυπουργού της Ελλάδος είχαν βαθύτερο νόημα!  

Πρώτον, αποβλέποντας στο επενδυτικό ενδιαφέρον ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, ο οποίος δηλώνει λάτρης της Ελλάδος και ειδικότερα του Ιονίου Πελάγους, τα νησιά του οποίου επισκέπτεται τακτικότατα, σχεδόν κάθε καλοκαίρι!   

Δεύτερον, γνωρίζοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πώς Τουρκία και Κατάρ είναι αδέλφια δίδυμα, “επένδυσε” σε εκείνη τη συνάντηση, στην όποια μελλοντική παρέμβαση του Εμίρη Αλ Θανί προς τον αδερφό του Ρ. Τ. Ερντογάν, προς μετριασμό της επιθετικότητας της Τουρκίας κατά της Ελλάδος! 

Σήμερα, ένα χρόνο και πλέον από εκείνη τη “μεγάλη” συνάντηση, τι ακριβώς “εισπράττουμε” ως χώρα; Τι ακριβώς διαπιστώνουμε; 

Ο Εμίρης του Κατάρ Σεΐχης Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί αγόρασε το νησί Οξεία και ακόμη πέντε μικρότερα νησάκια του συμπλέγματος των Εχινάδων στα παράλια της Αιτωλοακαρνανίας, πληρώνοντας περί τα οκτώμισι εκατομμύρια ευρώ, για τα συνολικής έκτασης των 6.600 στρεμμάτων (5.000 της Οξείας και συνολικά 1.600 των υπόλοιπων πέντε μικρών νησιών)!  

Μια καλή αρχική επένδυση (αν λογίζεται ως επένδυση το ξεπούλημα ελληνικής γης σε ξένους), αρκεί να τηρηθούν όλα όσα συμφώνησε ο Εμίρης, τότε, με τον σημερινό Πρωθυπουργό της Ελλάδος! 

Βέβαια να σημειώσουμε, πώς τέτοιου είδους “επενδύσεις” έχουν και τυράκι στη φάκα! Αφού σύμφωνα και με τον δήμαρχο της Ιθάκης, ο Εμίρης θα λύσει το οξύ πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζει η Ιθάκη, στην οποία διοικητικά ανήκει το σύμπλεγμα των Εχινάδων νήσων!   

Δηλαδή, πόσο περισσότερο ξεφτίλα για το ελληνικό δημόσιο; Που περίμενε τον Εμίρη επί δεκαετίες για να λύσει ένα τεράστιο πρόβλημα, του όμορφου και ιστορικού νησιού του Ιονίου μας! Αλλά είπαμε! Αυτή η αγορά ε3νδεχομένως να είναι το τυράκι για να πιαστεί “ο ποντικός” στη φάκα! Ίσως να καταλάβετε παρακάτω τι εννοώ… 

Ωστόσο, στο ζήτημα του αιτήματος του κ. Μητσοτάκη, για μεσολάβηση του Εμίρη στην τουρκική επιθετικότητα στην Νοτιοανατολική περιοχή της Μεσογείου, δεν νομίζουμε να έκανε και πολλά πράγματα ο “φίλος” μας Εμίρης του Κατάρ!  

Απεναντίας η Τουρκία καθημερινά κλιμακώνει μια όλο και περισσότερο αυξανόμενη επιθετικότητα στην περιοχή κατά της Ελλάδος και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων!  

Στην Κω για λίγες ώρες ο Εμίρης του Κατάρ 

Με αυτόν τον τίτλο δημοσίευσε η ηλεκτρονική έκδοση “Το Βήμα της Κω” την παρουσία του Εμίρη του Κατάρ στην Κω!  

Αντλούμε από το δημοσίευμα το παρακάτω απόσπασμα: 

«Άναυδοι έμειναν όσοι είδαν την Κυριακή (σ.σ. 14 Ιουλίου 2019) το υπέρ γιοτ ανοικτά της Κω. Το 123 μέτρων AL Lusail που ανήκει τον 39χρονο Εμίρη του Κατάρ Σείχη Tamim bin Hamad Al Thani, έγινε πρώτο θέμα συζήτησης καθώς πρόκειται για μια μοναδική θαλαμηγό από πολλές απόψεις στην κατηγορία του! 

Ο Σεΐχης βρέθηκε λοιπόν για λίγες ώρες την Κυριακή στην Κω προερχόμενος από ολιγοήμερες διακοπές στα Χανιά της Κρήτης. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν βγήκε από το super yacht ή προτίμησε να παραμείνει εν πλω και να απολαύσει τις ανέσεις που του προσφέρει το πλωτό παλάτι!  

Αργά το μεσημέρι πάντως το AL Lusail έφυγε για Αλικαρνασσό, όπου και έδεσε στο νέο λιμάνι. Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε, ότι η έλευση του σκάφους είναι πρώτη είδηση στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης καθώς μαγνητίζει όλα τα βλέμματα με το μέγεθος, το σχέδιό του και τις πινελιές πολυτελείας!    

Μάλιστα στα στοιχεία που έχουν δοθεί στις εφαρμογές εντοπισμού πλοίων, αναφέρεται ότι ο προορισμός είναι η Κως, οπότε δεν αποκλείεται να επιστρέψει ο Εμίρης του Κατάρ στην Ελλάδα και στο νησί μας. Άλλωστε είναι γνωστό ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο πατέρας του μέχρι πρότινος αρχηγός του αραβικού κράτους αγαπούν σφόδρα την Ελλάδα, την επισκέπτονται κάθε χρόνο, έχουν αγοράσει νησί και δραστηριοποιούνται και επαγγελματικά στην χώρα μας…»! 

Περίεργες παραξενιές του Εμίρη; 

Κατά το παρελθόν ενθυμείστε, πόσες και πόσες φορές δεν έχω γράψει, μεταφέροντας πληροφορίες υψηλής και αξιόπιστης πηγής μου, για το ενδιαφέρον – διόλου αθώο – των Τούρκων και των Αράβων του Κατάρ (εξ ου και αδέλφια δίδυμα) για την Κω και ιδιαίτερα για την Κέφαλο της Κω!  

Οι πληροφορίες λοιπόν της πηγής μου αναφέρουν, ότι το υπερπολυτελές γιοτ του Εμίρη του Κατάρ, που διαθέτει οργανικό ελικόπτερο, ραντάρ, οργανικά σκάφη – ταχύπλοα, drones κτλ. εθεάθη γύρω στις 20 Ιουλίου πίσω από τη νησίδα Καστρί στον κόλπο της Κεφάλου και παρέμεινε για τρεις ολόκληρες ημέρες!  

Εάν αληθεύει αυτή η πληροφορία της πηγής μου, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η είδηση, αφού ο “φίλος” της Ελλάδος Εμίρης του Κατάρ, δεν συνηθίζει να κάθεται σε ένα μέρος τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και μάλιστα εν πλω! 

Θα ενθυμείστε επίσης, πως κατά το παρελθόν σας είχα ενημερώσει – σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της πηγής μου – ότι Τούρκοι και Καταριανοί έχουν αγοράσει (και συνεχίζουν να αγοράζουν στην περιοχή της Κεφάλου ακίνητα και επιχειρήσεις, στις τοποθεσίες Λιβάδι, Σκούλλου, Τσιγγούρα, Συκοφά, Άγιο Θεολόγο κλπ. 

Η πηγή μου με ενημερώνει, πως γι΄ αυτές τις αγορές βάζουν “βιτρίνα” πολίτες από χώρες της Ευρώπης και κυρίως από τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Αγγλία και την Ολλανδία! Όλες, κατ΄ εξοχήν φιλότουρκες χώρες!  

Τα νησιά μας ξυπνούν νοσταλγικές μνήμες στους Καταριανούς… 

Κλείνοντας, να αναφέρω – όλως τυχαίως μου ήρθε – πως τα ελληνικά νησιά που είχαν καταλάβει οι Άραβες τον 7ο – 9ο αιώνα, ήταν! 

Η Κέρκυρα, η Λευκάδα, η Ιθάκη (βεβαίως), η Ζάκυνθος, στο Ιόνιο Πέλαγος! 

Η Άνδρος, η Σκύρος, η Πάρος, η Νάξος, η Κάρπαθος και η Κως (βεβαίως) στο Αιγαίο Πέλαγος! Και φυσικά η Κρήτη και η Κύπρος!  

Πολλές από αυτές τις νήσους επισκέπτεται τακτικότατα ο Εμίρης του Κατάρ Σεΐχης Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί, προφανώς επειδή είναι πανέμορφα αυτά τα νησιά μας, αλλά ενδεχομένως και επειδή, κάποια από αυτά ξυπνούν νοσταλγικές μνήμες στο λάτρη της Ιστορίας Εμίρη του Κατάρ…     

Θα επανέλθω πριν φύγω για λίγες ημέρες ξεκούρασης, γιατί το ρεπορτάζ τρέχει…

Tags: slide
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Δρ. Κ. Βαρδάκας: Το ερώτημα δεν είναι αν υπογραφεί η συμφωνία ΗΠΑ – ΙΡΑΝ την Παρασκευή , αλλά αν παραμείνει μέχρι τότε και τα επόμενα 24ωρα ζωντανή ;
Slider

Δρ. Κ. Βαρδάκας: Το ερώτημα δεν είναι αν υπογραφεί η συμφωνία ΗΠΑ – ΙΡΑΝ την Παρασκευή , αλλά αν παραμείνει μέχρι τότε και τα επόμενα 24ωρα ζωντανή ;

by admin
8 ώρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (15/6/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (15/6/2026)

by admin
17 ώρες ago
Μακρυγιάννης: Η Αϊτή και η Πολωνία: Δύο λαοί που πολέμησαν για την Ελλάδα – Και τους ξεχάσαμε. Η FIFA τους λογοκρίνει.
Slider

Μακρυγιάννης: Η Αϊτή και η Πολωνία: Δύο λαοί που πολέμησαν για την Ελλάδα – Και τους ξεχάσαμε. Η FIFA τους λογοκρίνει.

by admin
18 ώρες ago
Στάλιας: Εκλογές 2027: Η Μεγάλη Ψευδαίσθηση και οι Διαχειριστές της Σιδερένιας Φυλακής
Slider

Στάλιας: Εκλογές 2027: Η Μεγάλη Ψευδαίσθηση και οι Διαχειριστές της Σιδερένιας Φυλακής

by admin
1 ημέρα ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr