• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 1 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

Με Προεδρικό Διάταγμα ενισχύεται η ΕΛ.ΑΣ. – Πού ζούσαν οι αλλοδαποί στα Εξάρχεια & το νέο «λουξ» ξενοδοχείο τους

7 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Από το 2017 είχαν δοθεί εισαγγελικές εντολές εκκένωσης για 17 υπό κατάληψη κτίρια – Δεν δόθηκε ποτέ εντολή από την κυβέρνηση

Με το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 88/2019 που μόλις δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ανοίγει ο δρόμος για την ενίσχυση των διμοιριών των ΜΑΤ. Η κυβέρνηση μετά το χτεσινό “ντου” στα Εξάρχεια και βλέποντας την δουλειά που έχει να γίνει στον τομέα της ασφάλειας της χώρας, προχωρά αμέσως σε κινήσεις ενίσχυσης του δυναμικού της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, με τη συγκεκριμένη διάταξη που αναφέρεται στο Προεδρικό Διάταγμα, οι νεοεξερχόμενοι αστυφύλακες και υπαστυνόμοι Β’ θα τοποθετούνται υποχρεωτικά για τα δύο πρώτα χρόνια μετά την αποφοίτησή τους από τις σχολές της ΕΛ.ΑΣ., «σε υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Άμεσης Δράσης και μεταγωγών Δικαστηρίων καθώς και σε Αστυνομικά Τμήματα και Αστυνομικούς Σταθμούς».

Οι Μονάδες Αποκατάστασης της Τάξης θα στελεχωθούν με νεοεξερχόμενους από τις σχολές αστυφύλακες και υπαστυνόμους Β’ που θα καλύψουν τα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχουν σήμερα και προσπαθούσαν να καλυφθούν με άνδρες από άλλες υπηρεσίες που εκτελούσαν καθήκοντα διμοιρίας όπως ήταν η ΔΙ.ΑΣ. (Δίκυκλη Αστυνόμευση) και η ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος).

«Ανάσα» θα πάρουν και οι αστυνομικοί που ασχολούνται με τις μεταγωγές κρατουμένων που και εκεί ήταν προβληματικές τα τελευταία χρόνια καθώς δεν υπήρχε επαρκής αριθμός προσωπικού να τους πηγαινοφέρνει με την προβλεπόμενη ασφάλεια στις φυλακές και τα δικαστήρια.

Εξάρχεια: Υπό κατάληψη παραμένουν 23 κτίρια -Συνολικά 46 στην Αττική

Χθες τα ξημερώματα άνδρες της ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, των ΜΑΤ, της ομάδας Δίας, της Αμεσης Δράσης αλλά και της Ασφάλειας μετέβησαν στα Εξάρχεια και με «σκούπα» σε τέσσερα υπό κατάληψη κτίρια, απομάκρυναν περισσότερους από 280 αλλοδαπούς.

Είχαν προηγηθεί αρκετές μηνύσεις των ιδιοκτητών τους που οδήγησαν  εισαγγελικές παραγγελίες για «εκκένωση των καταλήψεων». Η πρώτη κατάληψη «Ρόζα» στην οδό Ασημάκη Φωτήλα 18 ήταν άδεια. Η κατάληψη γνωστή ως «Γκάρε» στην οδό Καλλιδρομίου, όπου εντοπίστηκαν τρεις αναρχικοί. Ενας 41χρονος αναρχικός, ένας 57χρονος Ελληνας και ένας 65χρονος Γάλλος. Οι άλλες δύο καταλήψεις ήταν στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη 15 και 17, εκεί όπου εντοπίστηκαν συνολικά 143 αλλοδαποί (σ.σ. 57 άνδρες, 51 γυναίκες και 35 ανήλικοι υπήκοοι Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν, Ερυθραίας και Τουρκίας). Στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη 15 ήταν 82 αλλοδαποί και στην οδό με τον αριθμό 17 διέμεναν συνολικά 61 άτομα. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της ΕΛΑΣ στην Πέτρου Ράλλη.

23 δημόσια κτίρια υπό κατάληψη

Ωστόσο, τα Εξάρχεια έχουν και άλλες, πολλές, «ενεργές» καταλήψεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι 23 κτίρια τελούν υπό κατάληψη από αναρχικούς, περιθωριακούς ή αλληλέγγυους που “φιλοξενούν” αλλοδαπούς. Συνολικά στην Αττική η λίστα των καταλήψεων περιλαμβάνει 46 κτίρια, εκ των οποίων τα 23 δημόσια, 15 ιδιωτικά, ένα ανήκει στο δημόσιο και ιδιώτες και για 4 είναι άγνωστο το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Μάλιστα, από το 2017 είχαν δοθεί εισαγγελικές εντολές εκκένωσης για 17 υπό κατάληψη κτίρια, είχε γίνει αστυνομικός σχεδιασμός, ωστόσο δεν δόθηκε ποτέ εντολή αρμοδίως από την κυβέρνηση. Η μεγάλη χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια, μαζί με τις πρόσφατες που έχουν γίνει τουλάχιστον τον τελευταίο ενάμιση μήνα από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικης, δείχνουν πως η Αστυνομία αλλάζει την αντιμετώπιση της απέναντι στην περιοχή.

Με «βαρύ» παρελθόν οι συλληφθέντες από την επιχείρηση στα Εξάρχεια

Μόνο άγνωστοι δεν είναι στην αστυνομία οι τρεις συλληφθέντες από τη χθεσινή επιχείρηση «σκούπα» στην περιοχή των Εξαρχείων καθώς οι δυο εξ αυτών έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια με άτομα του αναρχικού χώρου.

Όπως προέκυψε από την ταυτοποίηση των τριών προσαχθέντων κατά την αστυνομική επιχείρηση στα υπο κατάληψη κτίρια στις οδούς Σπύρου Τρικούπη, Φωτήλα και Καλλιδρομίου, ο 65χρονος Γάλλος είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο για την επίθεση κατά των αστυνομικών στο ΑΤ Ακροπόλεως.

Ο 41χρονος Έλληνας, ο οποίος προσήχθη και αυτός απο την κατάληψη της Καλλιδρομίου, έχει μπει παλαιότερα στο «στόχαστρο» της ΕΛ.ΑΣ. για συμμετοχή σε επεισόδια με αναρχικούς στην περιοχή του Πολυτεχνείου.

Την ίδια ωρα, οι αστυνομικοί εξετάζουν το προφίλ του τρίτου συλληφθέντα, ο οποίος είναι 57 ετών και ερευνάται αν πρόκειται για νεο μέλος στον ευρύτερο, αναρχικό χώρο.

Φωτογραφίες των χώρων όπου έμεναν οι αλλοδαποί στα Εξάρχεια και πού βρίσκονται τώρα

Εικόνες από το χώρο στον οποίο ζούσαν οι οικογένειες αλλοδαπών που απομακρύνθηκαν χθες από κατειλημμένα κτίρια των Εξαρχείων κατόπιν επιχείρησης της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε πριν από λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τις οποίες αντιπαρέβαλλε με άλλες φωτογραφίες από τα δωμάτια ξενοδοχείων στα οποία διαμένουν από χθες το βράδυ οι μητέρες με τα παιδιά από το Ιράκ. το Αφγανιστάν, την Ερυθραία και την Τουρκία.

Υπενθυμίζουμε, όπως ανέφερε το pronews.gr, η ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού χαρακτήρισε την κατάσταση “φρικτή”.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, «όλοι όσοι εγκαλούν την κυβέρνηση (σ.σ. για τη χθεσινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., θεωρούν ότι ευαισθησία είναι αυτές εδώ οι φωτογραφίες;» δείχνοντας τις πρώτες εικόνες από τα υπό κατάληψη κτίρια.

«Εμείς, συνέχισε, φροντίσαμε, όταν είδαμε ότι είναι οικογένειες με παιδιά, να μεταφερθούν σε έναν ενιαίο χώρο που πληροί κάποιες βασικές προϋποθέσεις. Αφήνω στους Έλληνες πολίτες να κρίνουν που εξαντλείται η ευαισθησία του καθενός και που αρχίσει η υποκρισία. Σκοπός μας είναι να υπάρχει ασφάλεια και ανθρώπινες συνθήκες και σε αυτό θέλουμε συμμάχους».

Οι φωτογραφίες που έδωσε ο κ. Πέτσας με τους χώρους στους οποίους έμεναν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στα Εξάρχεια:

Το εσωτερικό του κτιρίου όπου διαμένουν πλέον οι αλλοδαποί

pronews.gr
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Αποκάλυψη σοκ για την πολυκατοικία που έπεσε στα Πετράλωνα
Slider

Αποκάλυψη σοκ για την πολυκατοικία που έπεσε στα Πετράλωνα

by admin
2 ώρες ago
Τραγικός επίλογος: Βρέθηκε και δεύτερη απανθρακωμένη σορός μέσα στο σπίτι του 66χρονου που βρέθηκε νεκρός στο Ωραιόκαστρο
Slider

Τραγικός επίλογος: Βρέθηκε και δεύτερη απανθρακωμένη σορός μέσα στο σπίτι του 66χρονου που βρέθηκε νεκρός στο Ωραιόκαστρο

by admin
3 ώρες ago
Απαντάμε στην ανακοίνωση της ΔΕΗ (24-06-2026), όπως και στα τοπικά κυβερνητικά «παπαγαλάκια»
ΕΛΛΑΔΑ

Απαντάμε στην ανακοίνωση της ΔΕΗ (24-06-2026), όπως και στα τοπικά κυβερνητικά «παπαγαλάκια»

by admin
1 ημέρα ago
Ακόμα ένας ξαφνικός θάνατος νέας γυναίκας στα Χανιά!
Slider

Ακόμα ένας ξαφνικός θάνατος νέας γυναίκας στα Χανιά!

by admin
2 ημέρες ago
Next Post
Οι διαφορές ανάμεσα στην Τεχνητή και στην ανθρώπινη νοημοσύνη (Βίντεο)

Οι διαφορές ανάμεσα στην Τεχνητή και στην ανθρώπινη νοημοσύνη (Βίντεο)

Πούτιν-Ερντογάν: Τι συζήτησαν για την Συρία και τι δεν είπε ο Πούτιν απ΄ όσα ήθελε να ακούσει ο Ερντογάν

Πούτιν-Ερντογάν: Τι συζήτησαν για την Συρία και τι δεν είπε ο Πούτιν απ΄ όσα ήθελε να ακούσει ο Ερντογάν

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr