• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΘΝΙΚΑ

Αμερικανική «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη: «Κίνηση που δείχνει μια χώρα υποτελή απέναντι στις ΗΠΑ»

7 έτη ago
in ΕΘΝΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Από Λάμπρος Ζαχαρής

Αντιδράσεις προκαλεί η επικείμενη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ, που όπως όλα δείχνουν τροποποιεί το καθεστώς των στρατιωτικών βάσεων στη χώρα μας μετατρέποντάς το σε «αορίστου χρόνου». Οι προβληματισμοί των ειδικών.

Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι να επισκεφθεί την Ελλάδα ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, η επίσκεψη του οποίου σηματοδοτεί την τροποποίηση της συμφωνίας των βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Η συμφωνία, που ήταν αντικείμενο επεξεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές και πλέον οριστικοποιήθηκε, αναμένεται να υπογραφεί κατά την επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα σε περίπου δύο εβδομάδες.

Όπως ανέφερε δημοσίευμα της «Καθημερινής», στη νέα συμφωνία καθίσταται σαφές το πλαίσιο της αμερικανικής λειτουργίας στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

«Με αυτή τη συμφωνία, χάνεται η όποια διαπραγματευτική ικανότητα της Ελλάδας απέναντι τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ θέλουν με αυτή τη συμφωνία να δεσμεύσουν τη χώρα. Και αυτό επειδή καταλαβαίνουν ότι έρχονται μεγάλες συρράξεις. Επιθυμούν ένα φυλάκιο στην περιοχή μας για τους φοβερά επικίνδυνους και αιματηρούς τυχοδιωκτισμούς στην περιοχή με άμεσο θύμα τον ελληνικό λαό», υπογραμμίζει στο Sputnik, o Δημήτρης Πατέλης, αναπληρωτής καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, διδάκτωρ φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας και μέλος της Διεθνούς Ερευνητικής Ομάδας «Η Λογική της Ιστορίας».

Και συμπληρώνει:

«Το ότι επισπεύδουν την επέκταση της συμφωνίας των βάσεων, σημαίνει ότι παίρνουν προληπτικά μέτρα για κάτι που βλέπουν να έρχεται. Και, φυσικά, τη βέλτιστη χρησιμοποίηση της Ελλάδας στη συνέχεια και στους σχεδιασμούς».

Η νέα συμφωνία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», αναμένεται να διευθετήσει θέματα που αφορούν τους όρους λειτουργίας του προβλήτα στο Μαράθι της Σούδας.

Επιπλέον, η συμφωνία φέρεται να διασφαλίζει τον εκσυγχρονισμό των βάσεων, με τη δημιουργία υψηλής τεχνολογίας εγκαταστάσεων σε αυτές και σε άλλα στρατόπεδα στην Κεντρική Ελλάδα.

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι οι βάσεις δεν διασφαλίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, γιατί δεν έχουν καμία σχέση με αυτά. Αυτό αποδεικνύεται και από τις πολλαπλές παραβιάσεις του τουρκικού καθεστώτος στο Αιγαίο, για τις οποίες ποτέ οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν έδωσαν κάποια ουσιαστική βοήθεια. Η Κύπρος επίσης παραμένει υπό τουρκική κατοχή, χωρίς να γίνεται κάτι για αυτό», επισημαίνει στο Sputnik, o Δηµήτρης Καλτσώνης, επίκουρος καθηγητής θεωρίας κράτους και δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήµιο.

«Θα είναι μακροχρόνια η δέσμευση ανεξαρτήτως κυβερνήσεων. Θα πρέπει ένα από τα δύο μέρη να αρνηθεί την ιδιότητα του συμβεβλημένου για να επαναπροσδιοριστεί το περιεχόμενο. Άρα μένει επ’ αόριστον έτσι», τονίζει από την πλευρά του ο Δ. Πατέλης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Δ. Καλτσώνης υποστηρίζει ότι «ειδικά η συγκεκριμένη βάση της Αλεξανδρούπολης υπονομεύει την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, κάτι που είναι ανησυχητικό. Μας εμπλέκει ακόμα βαθύτερα σε τυχοδιωκτισμούς και επιδιώξεις των ΗΠΑ. Μια τέτοια κίνηση οδηγεί στην περαιτέρω καταρράκωση της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Προσβάλλει την ίδια την εικόνα της χώρας μας και την αξιοπρέπεια του λαού μας, γιατί με την αποδοχή αυτής της κίνησης δεν δείχνει μια χώρα εθνικά υπερήφανη αλλά υποτελή».

Την ίδια στιγμή, παραπέμπει στην ιστορία:

«Από την ιστορική μας εμπειρία δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι βάσεις είναι μια απειλή για τη δημοκρατία. Ας θυμηθούμε την προηγούμενη εμπειρία καθ’ όλη τη μεταπολεμική περίοδο καθώς και τον ρόλο των ΗΠΑ στο πραξικόπημα του 1967.

Οι δύο αναλυτές συμφωνούν μεταξύ τους στο ότι η επικείμενη συμφωνία είναι μια βαθιά και στρατηγική επιλογή αυτής της κυβέρνησης, όπως ακριβώς και της προηγούμενης.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Πατέλης επισημαίνει ότι το δικαίωμα των αποφάσεων θα πρέπει να περάσει στον ελληνικο λαό:

«Είναι τέτοιο το αλυσοδέσιμο της χώρας, που μόνο με μια μεγάλη κινητοποίηση του λαού θα αλλάξει κάτι. Αν θεωρεί η πολιτική ηγεσία ότι η πρόσδεση στον ευρωατλαντικό άξονα είναι το εθνικό μας συμφέρον, τότε ας κάνει ένα δημοψήφισμα. Με θέμα τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και στις βάσεις. Εκεί θα μπορούσαν να ξεκαθαρίσουν όλα», τονίζει χαρακτηριστικά.

Και συμπληρώνει:

«Κάποιοι προβάλλουν ως θετικό πρότυπο το Ισραήλ, τις ισραηλινοαμερικανικές στρατιωτικές σχέσεις και την ανάγκη να ενισχυθεί η στρατιωτική σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, Είναι αθλιότητες όλα αυτά, τη στιγμή που ξέρουμε τι σημαίνει η πρόσδεση στο στρατηγικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ».

sputniknews.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Πώς Ελλάδα και Κύπρος κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν από το Ιράν
Slider

Πώς Ελλάδα και Κύπρος κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν από το Ιράν

by admin
1 εβδομάδα ago
Η Χαμάς ετοίμαζε για πρώτη φορά μαζικό τρομοκρατικό χτύπημα σε ελληνικό έδαφος! Πόσοι άλλοι κρύβονται εδώ;
Slider

Η Χαμάς ετοίμαζε για πρώτη φορά μαζικό τρομοκρατικό χτύπημα σε ελληνικό έδαφος! Πόσοι άλλοι κρύβονται εδώ;

by admin
2 εβδομάδες ago
Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Π.Χέγκσεθ: «Πότε θα κάνει κάτι η Ελλάδα για να αποτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστών;»
Slider

Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Π.Χέγκσεθ: «Πότε θα κάνει κάτι η Ελλάδα για να αποτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστών;»

by admin
2 εβδομάδες ago
Στρατηγός Ταμουρίδης: «Έργα και ημέρες» του «Σουλτάνου» Ερντογάν!
Slider

Στρατηγός Ταμουρίδης: «Έργα και ημέρες» του «Σουλτάνου» Ερντογάν!

by admin
2 εβδομάδες ago
Next Post
Περιμένει κάτι; Σχέδιο ναυτικής κινητοποίησης θέτει σε εφαρμογή το Ιράν

Περιμένει κάτι; Σχέδιο ναυτικής κινητοποίησης θέτει σε εφαρμογή το Ιράν

Δεν είναι μόνο τα σύνορα και οι «μετανάστες» – Η Ελλάδα απειλείται άμεσα μέσα στα ίδια της τα σπλάχνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν είναι μόνο τα σύνορα και οι «μετανάστες» – Η Ελλάδα απειλείται άμεσα μέσα στα ίδια της τα σπλάχνα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr