• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Θρήνος δίχως τέλος για τις 20 παιδικές ψυχές του Κονέκτικατ

14 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Μία από τις χειρότερες τραγωδίες ζει το τελευταίο 24ωρο το Κονέκτικατ αλλά και ολόκληρη η χώρα των ΗΠΑ, μετά το μακελειό με 20 νεκρά παιδιά σε δημοτικό σχολείο της πόλης, από οπλισμένο 20χρονο που σκόρπισε το θάνατο και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.
Ο Άνταμ Λάνζα σκότωσε αρχικά τη μητέρα του που ήταν δασκάλα στο μεγαλύτερο δημοτικό σχολείο του Νιουτάουν του Κονέκτικατ και στη συνέχεια άνοιξε αδιάκριτα πυρ εναντίον των μικρών μαθητών. Λίγο μετά, αυτοκτόνησε.

Η αστυνομία εντόπισε στο σχολείο δύο όπλα και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ ο δράστης φέρεται να είχε μαζί του ένα ,βαρύ στρατιωτικού τύπου τυφέκιο. Ηδη έχουν βρεθεί περίπου 100 κάλυκες.
Η τραγωδία είχε ξεκινήσει από το σπίτι του 20χρονου, ο οποίος αφού δολοφόνησε τον πατέρα του ξεκίνησε για το μακελειό στο σχολείο.

Τα παιδιά ήταν ηλικίας 5 έως 10 ετών ενώ μαζί με τα παιδιά σκοτώθηκαν και 6 ενήλικες.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον έλεγχο των όπλων

Ακτιβιστές που τάσσονται υπέρ του ελέγχου των όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες, συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, έξω από το Λευκό Οίκο, για να απαιτήσουν πιο αυστηρούς νόμους στην κατοχή και χρήση πυροβόλων όπλων, λίγες ώρες μετά την τραγωδία.

Περίπου 100 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Λεωφόρο Πενσυλβάνιας μπροστά από το Λευκό Οίκο. Ανάμεσα τους και μέλη της οργάνωσης «Στοπ στη βία των όπλων».

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό διαμαρτυρίας κατά της οπλοκατοχής και της χρήσης των όπλων, έψαλλαν ύμνους υπό το φως εκατοντάδων κεριών, σε μια αγρυπνία στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στο δημοτικό σχολείο της αμερικανικής πολιτείας του Κονέκτικατ την Παρασκευή.

Σοκαρισμένη η διεθνής κοινότητα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε απόψε το “σοκ” και τη “φρίκη” της μετά το μακελειό.
«Θέλω να εκφράσω το πόσο έχω σοκαριστεί μετά το τραγικό μακελειό στο σχολείο στο Κονέκτικατ», αναφέρει η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, σε ανακοινωσή της.
«Η σκέψη μου είναι στα θύματα, τις οικογένειές τους και τον αμερικανικό λαό σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», προσθέτει.
«Με μεγάλη έκπληξη και φρίκη πληροφορήθηκα για το τραγικό μακελειό στο Κονέκτικατ», αναφέρει από την πλευρά του σε ανακοινωσή του και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο τονίζοντας ότι “νέες ζωές, φορείς ελπίδας καταστράφηκαν”.
«Εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και εμού προσωπικά, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων αυτής της φοβερής τραγωδίας», πρόσθεσε.
Η βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας, Ελισάβετ Β΄ απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, εκφράζοντας τη θλίψη και το σοκ της, για το μαζικό έγκλημα.
«Έχω βαθιά συγκλονιστεί και λυπηθεί από την είδηση για τις απώλειες τόσων ζωών στο Νιούταουν του Κονέκτικατ. Ιδιαίτερα διότι τόσα πολλά από τα θύματα ήταν παιδιά », ανέφερε η βασίλισσα Ελισάβετ.
«Έχετε την ειλικρινή συμπάθεια μου που συμμερίζεται και ο πρίγκιπας Φίλιππος σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» καταλήγει το μήνυμα της βασίλισσας.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι μουν χαρακτήρισε αδιανόητο και αποτρόπαιο το μαζικό φονικό στο Κονέκτικατ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ο Γενικός Γραμματέας, απέστειλε μήνυμα τον κυβερνήτη του Κονέκτικατ, Νταν Μαλόι για να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του για το φοβερό έγκλημα στο δημοτικό σχολείο της μικρής πόλης Νιούταουν.
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους εκείνους που έχουν τραυματιστεί από αυτό το φρικτό έγκλημα», αναφέρεται στο μήνυμα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών
Είκοσι παιδιά και έξι ενήλικες σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε σχολείο μιας μικρής πόλης στο Κονέκτικατ. Το μακελειό είναι μια από τις χειρότερες σφαγές που διαπράχτηκαν σε σχολείο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΠΗΓΗ
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η Ιδιωτική Περιουσία ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ «Δεν θα Κατέχετε Τίποτα», Δεν είναι Σλόγκαν είναι η Ψηφιακή Νέα Οικονομία
Slider

Η Ιδιωτική Περιουσία ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ «Δεν θα Κατέχετε Τίποτα», Δεν είναι Σλόγκαν είναι η Ψηφιακή Νέα Οικονομία

by admin
21 λεπτά ago
Πάμε για μακελειό -Εξοπλίζονται τοπικές ιρανικές φυλές για αμερικανική χερσαία επίθεση
Slider

Πάμε για μακελειό -Εξοπλίζονται τοπικές ιρανικές φυλές για αμερικανική χερσαία επίθεση

by admin
31 λεπτά ago
Ξεσπάει χάος – Trump: «Θα τινάξω τον αέρα τα πυρηνικά του Ιράν στο Pickaxe» – Αμερικανοί Στρατηγοί: «Φύγε τώρα, μας διαλύουν»
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεσπάει χάος – Trump: «Θα τινάξω τον αέρα τα πυρηνικά του Ιράν στο Pickaxe» – Αμερικανοί Στρατηγοί: «Φύγε τώρα, μας διαλύουν»

by admin
2 ώρες ago
Συναγερμός από τη NASA: Ακραία ηλιακή καταιγίδα μπορεί να παραλύσει τον σύγχρονο πολιτισμό
Slider

Συναγερμός από τη NASA: Ακραία ηλιακή καταιγίδα μπορεί να παραλύσει τον σύγχρονο πολιτισμό

by admin
3 ώρες ago
Next Post

ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΤΟ 2013 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Εσύ αντωνάκη συνέχισε να πανηγυρίζεις ... Ουρές για ένα.. ντόνατ και ένα hot dog

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr