• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 25 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΨΕΙΣ

«ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ». ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ. «ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΞΗΡΑ, ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ»! ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ…(ΒΙΝΤΕΟ).

6 έτη ago
in ΑΠΟΨΕΙΣ
0
Main preelection rally of the  of LAOS party, in Royal Olympic Hotel, Athens on Jan. 21., 2015  / Κεντρική προεκλογική ομιλία του ΛΑΟΣ στο ξενοδοχείο Roya lOlympic στην Αθήνα, στις 21 Ιανουαρίου, 2015

Main preelection rally of the of LAOS party, in Royal Olympic Hotel, Athens on Jan. 21., 2015 / Κεντρική προεκλογική ομιλία του ΛΑΟΣ στο ξενοδοχείο Roya lOlympic στην Αθήνα, στις 21 Ιανουαρίου, 2015

0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Πονοκέφαλο προκαλούν οι δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη για τα Ελληνοτουρκικά.
Είναι πρώτη φορά στα χρονικά που ο έμπειρος πολιτικός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Γιώργος Καρατζαφέρης – “Λογικώς πρέπει να αναμένουμε ένα θερμότατο επεισόδιο” from Makeleio WebTV on Vimeo.
Καρατζαφέρης: Σε ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο θα χρειαστούμε πάνω από 200.000 μηχανές που θα…


Κάθε πιθανή περίπτωση πρόκλησης από την Αγκυρα, ειδικά τους προσεχείς μήνες, μελετάται ενδελεχώς από το «Πεντάγωνο», όμως το τελευταίο διάστημα έχει μπει στο μικροσκόπιο των επιτελών, σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως το πιο ακραίο σενάριο τουρκικής επιθετικότητας: μία ταυτόχρονη αποστολή ερευνητικών σκαφών και γεωτρύπανων σε τρεις διαφορετικές περιοχές.
Η Τουρκία διαθέτει αυτή τη στιγμή δύο «ετοιμοπόλεμα» ερευνητικά σκάφη – τα Barbaros και Oruc Reis – και τρία γεωτρύπανα – τα Fatih, Υavuz και Κanuni. Εχει δηλαδή τη δυνατότητα, εάν το επιδιώξει, να προχωρήσει σε μία ακραία ενέργεια σε τρία διαφορετικά μέτωπα με προφανή στόχο να προκαλέσει αντιπερισπασμό και να διασπάσει τις ελληνικές δυνάμεις, οι οποίες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μία τέτοιας έκταση απειλή.
Τα τρία σημεία.
Με βάση όσα έχει δηλώσει το τελευταίο διάστημα η τουρκική ηγεσία μετά το τουρκολιβικό σύμφωνο, τα πρόσφατα αιτήματα της TPAO για αδειοδότηση ερευνών αλλά και παλαιότερες απόπειρες για σεισμικές έρευνες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας η Αγκυρα «σημαδεύει» τρία σημεία. Το πρώτο είναι η περιοχή νότια του Καστελλόριζου στα όρια της κυπριακής με την ελληνική ΑΟΖ. Η Τουρκία θεωρεί ότι το Καστελλόριζο δεν δικαιούται υφαλοκρηπίδας και τον Οκτώβριο του 2018 με παράνομη Navtex το σεισμογραφικό «Βarbaros» επιχείρησε ανεπιτυχώς να εισβάλλει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Το δεύτερο σημείο είναι οι περιοχές νότια και ανατολικά της Κρήτης, της Ρόδου και της Καρπάθου – εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας πάλι – για τις οποίες ζήτησε άδεια για έρευνες υδρογονανθράκων η τουρκική εταιρεία πετρελαίων TPAO. Η τρίτη περίπτωση είναι η Τουρκία να αποστείλει ερευνητικό ή άλλο σκάφος για λογαριασμό της Λιβύης, στα νοτιοδυτικά της Κρήτης, εντός της υποτιθέμενης λιβυκής υφαλοκρηπίδας.
Τα σενάρια αντίδρασης.
Η Αθήνα έδειξε και το 2018 ότι θα αντιδράσει δυναμικά και δεν θα ανεχθεί παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων και έρευνα εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Ακόμη και αν ένα τουρκικό ερευνητικό συνοδεύεται από πολεμικά πλοία το «Πεντάγωνο» έχει ετοιμάσει σενάρια αντίδρασης, ακόμη και στρατιωτικής εμπλοκής. Τι θα γίνει όμως σε περίπτωση που η Αγκυρα επιλέξει να στείλει δύο ερευνητικά ταυτόχρονα για παράδειγμα ένα στην περιοχή του Καστελλόριζου, το δεύτερο νότια της Κρήτης αλλά και ένα τρίτο σκάφος, ενδεχομένως ένα γεωτρύπανο στα νοτιοδυτικά της Κρήτης; Πώς θα αποκρουστεί αυτή η πρόκληση αν σε όλες τις περιπτώσεις τα σκάφη συνοδεύονται και από πολεμικά πλοία;
Στο «Πεντάγωνο» δεν θεωρούν τίποτα απίθανο από πλευράς Τουρκίας. Οι επιτελείς έχουν τη βεβαιότητα ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις έχουν την ικανότητα να απαντήσουν όπως πρέπει αν η Τουρκία επιχειρήσει να μετατρέψει την αποστολή ενός ερευνητικού σκάφους σε θερμό επεισόδιο. Υπάρχει πλήθος σχεδίων για τις ενέργειες του Στόλου, την υποστήριξη από την Αεροπορία και την ενεργοποίηση άλλων μέσων.
Η κατάσταση όμως περιπλέκεται αν η Αγκυρα επιλέξει να τραβήξει κι άλλο το σχοινί απειλώντας δηλαδή σε άλλα δύο μέτωπα. Το σενάριο αυτό αναλύεται προσεκτικά και γίνεται προετοιμασία από το ελληνικό «Πεντάγωνο». Σ’ αυτή την ακραία περίπτωση προσωπικό και μέσα θα πρέπει να φτάσουν στα όρια αντοχών και δυνατοτήτων προκειμένου να σπεύσουν για να εξουδετερώσουν ένα τριπλό τουρκικό χτύπημα, σε διαφορετικές περιοχές της Μεσογείου και της Ανατολικής Μεσογείου.
Η παρουσία Γαλλίας και ΗΠΑ.
Σε Μαξίμου και «Πεντάγωνο» γνωρίζουν καλά ότι αν Ελλάδα και Τουρκία φτάσουν στο έσχατο σημείο μίας στρατιωτικής αντιπαράθεσης πολύ δύσκολα μία τρίτη χώρα – ακόμη και σύμμαχός μας – θα εμπλακεί. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο η Αθήνα καταβάλλει προσπάθειες το τελευταίο διάστημα ώστε να πείσει κυρίως τους Γάλλους αλλά και τους Αμερικανούς να παγιώσουν και να ενισχύσουν τη ναυτική τους παρουσία στη Μεσόγειο προκειμένου να φρενάρουν εγκαίρως τους τουρκικούς «τσαμπουκάδες». Αυτό μπορεί να επιτευχθεί και με κοινές ασκήσεις με τις δύο χώρες και ήδη γίνονται κινήσεις σ’ αυτή την κατεύθυνση. Οι σχέσεις της χώρας μας τόσο με το Παρίσι όσο και με την Ουάσιγκτον είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και η Αθήνα και σε διπλωματικό και σε αμυντικό επίπεδο επιχειρεί να εκμεταλλευτεί αυτό το μομέντουμ.
makeleio.gr

http://corfiatiko.blogspot.com/2020/06/blog-post_390.html

Tags: slide2
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Το Χρονοδιάγραμμα “ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΧΕTE ΤΙΠΟΤΑ” Επιταχύνεται
Slider

Το Χρονοδιάγραμμα “ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΧΕTE ΤΙΠΟΤΑ” Επιταχύνεται

by admin
9 ώρες ago
Διονύσης Μακρής: Ἡ Παναγία δὲν θὰ ἀφήσει τὴν Ἑλλάδα μας. Θὰ περάσουμε δύσκολες μέρες, ἀλλὰ …
ΑΠΟΨΕΙΣ

Διονύσης Μακρής: Ἡ Παναγία δὲν θὰ ἀφήσει τὴν Ἑλλάδα μας. Θὰ περάσουμε δύσκολες μέρες, ἀλλὰ …

by admin
22 ώρες ago
Παναγόπουλος Αλέξιος: Η «Ασπίδα του Αχιλλέα», η Εθνική Άμυνα, η Γεωπολιτική Προέκταση του Ισραήλ και ο Θουκυδίδης.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Παναγόπουλος Αλέξιος: Η «Ασπίδα του Αχιλλέα», η Εθνική Άμυνα, η Γεωπολιτική Προέκταση του Ισραήλ και ο Θουκυδίδης.

by admin
1 ημέρα ago
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2026: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η μάχη των δισεκατομμυρίων, της τεχνητής νοημοσύνης και της επιρροής
ΑΠΟΨΕΙΣ

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2026: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η μάχη των δισεκατομμυρίων, της τεχνητής νοημοσύνης και της επιρροής

by admin
1 ημέρα ago
Next Post
Ο παγανισμός αποτελεί την μεγαλύτερη εθνική μάστιγα, του Ελληνισμού.

Ο παγανισμός αποτελεί την μεγαλύτερη εθνική μάστιγα, του Ελληνισμού.

Απίστευτη δήλωση: «Επωφελή συμβιβασμό» με την Τουρκία προτείνει έμμεσα ο ΣΕΑ Α.Διακόπουλος

Απίστευτη δήλωση: «Επωφελή συμβιβασμό» με την Τουρκία προτείνει έμμεσα ο ΣΕΑ Α.Διακόπουλος

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr