• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

National Interest: “Πιθανός ένας πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας”

6 έτη ago
in ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google
Τι αναφέρει το NI για Συνθήκη της Λωζάννης και ερντογανικές φιλοδοξίες

“Κόκκινο συναγερμό” έχουν κηρύξει οι Αμερικανοί στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο λόγω της ελληνοτουρκική κρίσης. Δημοσίευμα του National Interest κάνει λόγο για πόλεμο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας μετά την παραβίαση της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ από το τουρκικό ναυτικό, με σκοπό την υφαρπαγή εδαφών και φυσικών πόρων.

“Ελληνικά και τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη ενεπλάκησαν σε αερομαχίες αυτή την εβδομάδα πάνω από το ελληνικό νησί Καστελόριζο, μόλις μισό μίλι από τις τουρκικές ακτές, προκαλώντας τουρίστες να φύγουν. Εν τω μεταξύ, υπάρχει ένας αυξανόμενος κίνδυνος σύγκρουσης του ελληνικού και τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, εάν η Τουρκία προχωρήσει με τα σχέδιά της για έρευνες στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ελλάδας. Έλληνες αξιωματούχοι λένε ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι, και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έσπευσε να μεσολαβήσει καθώς οι Αμερικανοί αξιωματούχοι παραμένουν σε μεγάλο βαθμό απόντες”, αναφέρει σε άρθρο του ο γνωστός Michael Rubin για το National Interest, αποδεικνύοντας πως η ελληνοτουρκική κρίση απασχολεί τους Αμερικανούς.

“Ο κίνδυνος πολέμου μεταξύ των δύο μελών του ΝΑΤΟ είναι τόσο υψηλός όσο στην Κυπριακή σύγκρουση πριν από σαράντα πέντε χρόνια. Στο παρελθόν, η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν φτάσει στο χείλος, αλλά οι πολιτικές που ξεκίνησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να ωθήσουν στα άκρα τους δύο γείτονες” επισημαίνεται στο αμερικανικό δημοσίευμα.

Και συνεχίζει:

“Τα εν λόγω ζητήματα είναι αλληλένδετα: οι προσπάθειες του Ερντογάν να απομακρυνθεί από τη Συνθήκη της Λωζάνης και η αυξανόμενη απελπισία του να βρει πόρους για τη διάσωση της Τουρκίας.

Η Συνθήκη της Λωζάννης υπογράφηκε πριν από ενενήντα επτά χρόνια. Η Συνθήκη θέτει τα σύνορα της Τουρκίας με τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, τη Συρία και το Ιράκ. Για λόγους ιδεολογίας, οικονομίας και εγωισμού, ο Ερντογάν επιδιώκει τώρα να αναιρέσει τη Συνθήκη της Λωζάνης: Ιδεολογία, επειδή ο Ερντογάν επιδιώκει να ανακτήσει τον έλεγχο ορισμένων οθωμανικών εδαφών και να αλλάξει τα δημογραφικά πεδία εκτός των συνόρων της Τουρκίας. Οικονομικά επειδή η Τουρκία επιδιώκει να κλέψει πόρους από αναγνωρισμένες ελληνικές και κυπριακές αποκλειστικές οικονομικές ζώνες και, εγωισμού, επειδή ο Ερντογάν θέλει να ξεπεράσει τον Ατατούρκ.

(…) Η Τουρκία θέλει να στείλει το ερευνητικό Oruc Reis να επιχειρήσει σε ύδατα των ελληνικών νησιών. Μια τέτοια ενέργεια θα ήταν παράνομη και προκλητική. Σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), η Ελλάδα αξιώνει χωρικά ύδατα γύρω από τα νησιά της για εξερεύνηση και εκμετάλλευση θαλάσσιων πόρων. Η Τουρκία δεν είναι μέλος της UNCLOS (ούτε, εν προκειμένω, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες), αλλά, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία αγνοεί το εθιμικό δίκαιο.

Στην πραγματικότητα, η Τουρκία επιδιώκει να αναθεωρήσει όχι μόνο το διεθνές δίκαιο αλλά και τον πιθανό έλεγχο των πόρων εκατοντάδων ελληνικών νησιών στο Αιγαίο Πέλαγος. Ενώ το Oruc Reis παραμένει στο λιμάνι, αυτό φαίνεται να έχει λιγότερη σχέση με τον τουρκικό περιορισμό και περισσότερο με ισχυρούς ανέμους που σύντομα θα εξαφανιστούν. Η Τουρκία έχει το μεγαλύτερο αυτόχθονο ναυτικό στην περιοχή και υπόσχεται να συνοδεύσει το Oruc Reis, με τουλάχιστον δεκαοκτώ πολεμικά πλοία. Δεδομένων των διακυμάνσεων, η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να ανταποκριθεί, εξ ου και ο πανικός στις πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναγνωρίζουν επίσης ότι δεν πρόκειται μόνο για διαμάχη για το Αιγαίο Πέλαγος. Τον Νοέμβριο του 2019, η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία με τη Λιβύη για τη θέσπιση κοινών θαλάσσιων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών, κάτι που είναι δυνατό μόνο εάν η Τουρκία αγνοήσει τα ελληνικά νησιά έως και την Κρήτη…

Δεν είναι τυχαίο ότι καθώς ο Ερντογάν αμφισβητεί τη δέσμευση της Τουρκίας να ζήσει εντός συνόρων που έχουν καθιερωθεί πριν από σχεδόν έναν αιώνα και παραβιάζει τα ελληνικά και κυπριακά ύδατα, όχι μόνο μετέτρεψε την αιώνια Αγία Σοφία από μουσείο σε τζαμί, αλλά έχει προγραμματίσει τις πρώτες επίσημες προσευχές να πραγματοποιηθούν στη σημερινή επέτειο της Συνθήκης της Λωζάνης.

Μαζί με την Ευρώπη, η Ουάσινγκτον θα μπορούσε επίσης να υπενθυμίσει στην Τουρκία ότι εάν επιδιώξει να ακυρώσει τη Συνθήκη της Λωζάνης, τότε οι αναθεωρήσεις της μπορεί να μοιάζουν περισσότερο με τη Συνθήκη του Σεβρών του 1920 ή τη Συνθήκη του Πασάροβιτς του 1718″, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα του National Interest.

Είναι προφανές πως μεταξύ των ειδικών αναλυτών και εμπειρογνωμόνων διεθνώς, το δίκιο της Ελλάδας δεν χάνεται, ωστόσο είναι οι πολιτικές ηγεσίες και οι διεθνείς θεσμοί που υποβαθμίζουν τα ελληνκά συμφέροντα και επιτρέπουν στην Τουρκία να διεκδικεί ανεξέλγκτα.

Είναι καιρός τόσο η Αθήνα, όσο και η διεθνής κοινότητα να αναλάβουν δράση κατά της Τουρκίας, σε διπλωματικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο, αλλιώς ένας πόλεμος θα είναι αναπόφευκτος και σίγουρα θα οδηγήσει σε ανάφλεξη πολλά ασταθή μέτωπα της περιοχής μας.

pentapostagma.gr

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής

by admin
4 εβδομάδες ago
Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!
Slider

Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!

by admin
1 μήνα ago
Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο
Slider

Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο

by admin
1 μήνα ago
«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»

by admin
1 μήνα ago
Next Post
Ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ κατά Ελλάδος: «Ξυπνήστε από το βυζαντινό σας όνειρο – Θυμηθείτε τι πάθατε στο Αιγαίο»

Ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ κατά Ελλάδος: «Ξυπνήστε από το βυζαντινό σας όνειρο - Θυμηθείτε τι πάθατε στο Αιγαίο»

Όταν η αρκούδα λύνει τη σιωπή της είναι βρυχηθμός ….και ειδικά για τα παιδιά της σκοτώνει..

Όταν η αρκούδα λύνει τη σιωπή της είναι βρυχηθμός ….και ειδικά για τα παιδιά της σκοτώνει..

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr