• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

«Η εποχή πλησιάζει στο τέλος της»: οι ειδικοί υπόσχονται ένα μεγάλο πετρελαϊκό σοκ

6 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Αντλία πετρελαίου

Στο δρόμο εκείνων που τους αρέσει να μιλούν για το γεγονός ότι όλα είναι άσχημα με τη Ρωσία, και σύντομα θα είναι ακόμη χειρότερα, θα το γιορτάσουν: ενημερωμένες πηγές του Reuters από τον ΟΠΕΚ ανέφεραν στον οργανισμό ότι η συμμαχία των χωρών εξαγωγής πετρελαίου εξετάζει σοβαρά ένα σενάριο στο οποίο η ζήτηση για πετρέλαιο ποτέ δεν θα ανακάμψει καθόλου, και αυτό θα έχει μάλλον σοβαρές συνέπειες για τις χώρες που παράγουν πετρέλαιο.

Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων, η επιδημία του κοραναϊού και η συνοδευτική πτώση των τιμών του πετρελαίου “ώθησαν ορισμένους αξιωματούχους του ΟΠΕΚ, ο οποίος ήταν ο πιο ισχυρός υποστηρικτής του (χρησιμοποιούμενου) πετρελαίου από την ίδρυσή του πριν από 60 χρόνια, για να αναρωτηθούν εάν η απότομη μείωση της ζήτησης φέτος συνεπάγεται μόνιμες αλλαγές και πώς είναι καλύτερο να διαχειριστούν τον εφοδιασμό εάν η εποχή του πετρελαίου πλησιάζει στο τέλος της. “

Παρά το γεγονός ότι επτά πηγές του οργανισμού, μεταξύ των οποίων υπάρχουν πρώην και σημερινοί υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του ΟΠΕΚ, ισχυρίζονται ότι οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις του ίδιου του ΟΠΕΚ σχετικά με την παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου θα πρέπει να αναθεωρηθούν προς μόνιμη μείωση, αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσημη θέση του οργανισμού απέχει πολύ από το να είναι τόσο απαισιόδοξη.

Στην πραγματικότητα, γι ‘αυτό ακριβώς το υλικό του Reuters προκάλεσε τόσο μεγάλο (ακόμη και σκανδαλώδες) ενδιαφέρον: εάν το τέλος της «εποχής του πετρελαίου» συζητείται πίσω από τα παρασκήνια της Συμμαχίας των χωρών

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα δυτικά (και όχι μόνο τα δυτικά) μέσα μαζικής ενημέρωσης, μαζί με ανώνυμες (και μερικές φορές όχι ανώνυμες) υψηλού επιπέδου πηγές, δηλώνουν επίσημα ότι η «εποχή του πετρελαίου» έχει ήδη πραγματοποιηθεί ή πρόκειται να περατωθεί. Το οικονομικό σοκ του coronavirus, στην πραγματικότητα, δεν πρόσθεσε τίποτα νέο στη μακροπρόθεσμη εικόνα της αναμενόμενης μείωσης της ζήτησης πετρελαίου και απλώς προστέθηκε στη λίστα, η οποία περιείχε προηγουμένως μόνο δύο στοιχεία: μέτρα για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και την άνευ προηγουμένου ανάπτυξη τεχνολογιών πράσινης ενέργειας. Κατά συνέπεια, αυτοί οι δύο παράγοντες συμπληρώνονται τώρα με τη θέση ότι ο κοροναϊός θα καταστρέψει την οικονομία του πλανήτη, έτσι ώστε τα προηγούμενα επίπεδα ζήτησης πετρελαίου να μην επιτευχθούν ποτέ καθόλου. Με άλλα λόγια, ο κοραναϊός θα οδηγήσει σε μια τέτοια αλλαγή στη συμπεριφορά των καταναλωτών που ακόμη και με την ανάκαμψη της οικονομίας στο σύνολό της, αυτοί οι ίδιοι οι καταναλωτές δεν θα οδηγούν αυτοκίνητα για να πάνε στην εργασία τους (και όλοι θα παραμείνουν να εργάζονται από απόσταση) και σίγουρα δεν θα πετάξουν πουθενά σε διακοπές, επειδή ο τουρισμός θα πεθάνει στο πλαίσιο της επιδημίας.

Κρίνοντας από τον ενθουσιασμό που συνδέεται με την αποκατάσταση της πρόσβασης σε παραδοσιακούς τουριστικούς προορισμούς, που παρατηρείται σε διάφορες χώρες, δεν αξίζει κανείς να βασιστεί σε κάποιο είδος μόνιμης αλλαγής στη συμπεριφορά των καταναλωτών υπό αυτήν την έννοια. Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας στο σύνολό της, ακόμη και αν χρειάζονται δύο ή τέσσερα χρόνια, θα επιβραδύνει μόνο τη φυσική αύξηση της ζήτησης πετρελαίου. Μιλούν για τη μετάβαση ενός σημαντικού μέρους των υπαλλήλων σε απομακρυσμένη εργασία από το 2004 και την αρχή της εποχής του Διαδικτύου, αλλά τα περισσότερα από τα πειράματα αυτού του είδους δεν έφεραν επιτυχία, επειδή αποδείχθηκε ότι η πειθαρχία και η παραγωγικότητα πέφτουν συχνά και οι υπάλληλοι που εργάζονται εξ αποστάσεως το βρίσκουν γρήγορα ότι οι συνάδελφοι τους στο γραφείο επικοινωνούν προσωπικά με τους προϊσταμένους τους και καθοδηγούνται καλύτερα στην «πολιτική του γραφείου», με αποτέλεσμα να τους παρακάμπτουν πάντα στην αναρρίχηση της εταιρικής σκάλας, γεγονός που καθιστά την απομακρυσμένη εργασία μάλλον μη ελκυστική.

Η μόνη πραγματικά σοβαρή απειλή για τη ζήτηση πετρελαίου μπορεί να είναι μια πραγματική τεχνολογική ανακάλυψη που θα καταστήσει τα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και τα ηλεκτρικά φορτηγά και τα ηλεκτρικά θαλάσσια πλοία εμπορευματοκιβωτίων, ανταγωνιστικά. Αλλά εδώ ο κορωναϊός δεν έφερε τίποτα νέο – ο κίνδυνος νέων τεχνολογιών ήταν πάντα παρών. Όσον αφορά την αναγκαστική εγκατάλειψη του πετρελαίου ή την εισαγωγή δασμών προστασίας στους υδρογονάνθρακες σε χώρες που ενδιαφέρονται για τον «αγώνα για τη διάσωση του κλίματος» (δηλαδή στην Ευρωπαϊκή Ένωση), η εμπειρία του Emmanuel Macron και των «κίτρινων γιλέκων» (των οποίων οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν μετά την εισαγωγή του δρακόντιου περιβαλλοντικού φόρου) είναι πολύ σαφής δείχνοντας ότι μια προσπάθεια οικοδόμησης μιας οικονομίας χωρίς άνθρακα με διοικητικά μέτρα είναι μια πολύ κακή και επικίνδυνη ιδέα και επικίνδυνη όχι για τους παραγωγούς πετρελαίου, αλλά για εκείνους τους πολιτικούς που βιώνουν «πράσινες ψευδαισθήσεις».

Πρέπει να σημειωθεί ότι, παράδοξα, σε περιόδους μέγιστης ανησυχίας για το μέλλον μιας βιομηχανίας εξόρυξης πόρων, οι επενδύσεις σε αυτόν τον κλάδο είναι πιο ελκυστικές. Ίσως σε ένα ή δύο χρόνια, οι τρέχουσες συζητήσεις για το αξιοθρήνητο μέλλον της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου θα φαίνονται γελοίες, διότι τα προβλήματα μπορεί να προκύψουν όχι τόσο με τη ζήτηση όσο με την προσφορά πετρελαίου.

Για παράδειγμα, σε συνέντευξη με τους Financial Times, ο πρόεδρος μιας από τις παλαιότερες ανεξάρτητες εταιρείες σχιστόλιθου Parsley Energy, Matt Gallagher, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ήδη περάσει το αποκορύφωμα της παραγωγής πετρελαίου, η οποία δεν θα ανακάμψει σε επίπεδο ρεκόρ 13,1 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως στο προβλέψιμο μέλλον και ότι ο ίδιος ο κύριος Gallagher δεν περιμένει να δει αυτό το επίπεδο ξανά στη ζωή του.

Επιπλέον, τώρα, όταν πολύ λίγοι άνθρωποι ενδιαφέρονται για αυτό, αποδεικνύεται ότι τα αποθέματα σχιστόλιθου στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν σε μεγάλο βαθμό ψεύτικα. Και αυτό δεν είναι μια αξιολόγηση της «προπαγάνδας του Κρεμλίνου», αλλά το αποτέλεσμα μιας έρευνας από το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg «Σε συνεντεύξεις με πέντε σημερινούς και πρώην μηχανικούς γεωλογίας που επικοινώνησαν (με το Bloomberg) με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, περιγράφουν (την εταιρική) κουλτούρα που ανταμείβει την υπερβολική αισιοδοξία. Δύο από τους μηχανικούς που ρωτήθηκαν σημειώνουν ότι οι επικεφαλής των εταιρειών σχιστόλιθου τους διέταξαν απευθείας να «φουσκώσουν» τα αποθέματα. Άλλοι δηλώνουν ότι υποβλήθηκαν τέτοια αιτήματα και προωθήθηκαν μόνο οι μηχανικοί που προσέφεραν επιθετικές αξιολογήσεις. Κάποιοι λένε ότι αυτοί ή οι συνάδελφοί τους απολύθηκαν επειδή δεν ήθελαν να «ζωγραφίσουν» τους βασικούς δείκτες.

Δεδομένης της χρόνιας έλλειψης επενδύσεων στη συμβατική παραγωγή πετρελαίου τα τελευταία χρόνια, μπορεί να συμβεί ότι μετά την επιδημία, η ζήτηση θα ανακάμψει, αλλά ο όγκος του πετρελαίου δεν θα είναι αρκετός για να το καλύψει. Και σε αυτό το σενάριο, το οποίο είναι πολύ πιο πιθανό από ό, τι φαίνεται με την πρώτη ματιά, η συμμαχία του ΟΠΕΚ + θα αντιμετωπίσει επίσης το καθήκον της σωστής διαχείρισης παραγωγής – μόνο σε συνθήκες πολύ υψηλότερων τιμών πετρελαίου.

https://ria.ru/20200729/1575064892.html

tokoutsavaki

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Άρρωστοι άνθρωποι»! Οι Βρυξέλλες Καταργούν το Απόρρητο της Αλληλογραφίας & Κατασκοπεύουν τις Συνομιλίες – Ένα Βασικό Ανθρώπινο Δικαίωμα
Slider

«Άρρωστοι άνθρωποι»! Οι Βρυξέλλες Καταργούν το Απόρρητο της Αλληλογραφίας & Κατασκοπεύουν τις Συνομιλίες – Ένα Βασικό Ανθρώπινο Δικαίωμα

by admin
4 ώρες ago
Νέος γύρος αιματοχυσίας: Οι ΗΠΑ χτύπησαν 80 στόχους στο Ιράν που απάντησε με 85 στόχους σε Μπαχρέιν και Κουβέιτ!
Slider

Νέος γύρος αιματοχυσίας: Οι ΗΠΑ χτύπησαν 80 στόχους στο Ιράν που απάντησε με 85 στόχους σε Μπαχρέιν και Κουβέιτ!

by admin
5 ώρες ago
ΚΑΥΣΩΝΑΣ και ΕΛΕΓΧΟΣ: Το επόμενο βήμα της «πράσινης» πολιτικής;
ΔΙΕΘΝΗ

ΚΑΥΣΩΝΑΣ και ΕΛΕΓΧΟΣ: Το επόμενο βήμα της «πράσινης» πολιτικής;

by admin
9 ώρες ago
ΕΚΤΑΚΤΟ ΧΑΟΣ Κάηκε το πελεκούδι στη Δαμασκό.. Εκρήξεις δίπλα στο ξενοδοχείο που διαμένει ο Μακρόν. Φυγαδεύτηκε !
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΧΑΟΣ Κάηκε το πελεκούδι στη Δαμασκό.. Εκρήξεις δίπλα στο ξενοδοχείο που διαμένει ο Μακρόν. Φυγαδεύτηκε !

by admin
9 ώρες ago
Next Post
¨Μπορεί να υπάρξει στρατιωτική επιχείρηση σε νησιά που κατέχει παράνομα η Ελλάδα !¨….

¨Μπορεί να υπάρξει στρατιωτική επιχείρηση σε νησιά που κατέχει παράνομα η Ελλάδα !¨….

Ελλάδα και Κύπρος ΤΩΡΑ! Το τραγικό ΛΑΘΟΣ που έγινε (ΒΙΝΤΕΟ)

Ελλάδα και Κύπρος ΤΩΡΑ! Το τραγικό ΛΑΘΟΣ που έγινε (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr