• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΨΕΙΣ

Το πήγαινε-έλα του «Όρουτς Ρέις» ως όπλο εκβιασμού

6 έτη ago
in ΑΠΟΨΕΙΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google
ΣΚΙΤΣΟ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Το «Ορούτς Ρέις» αποχώρησε από την περιοχή, αλλά μπορεί να επανέλθει εάν και εφόσον το αποφασίσει ο νεοσουλτάνος της Άγκυρας. Θα χρησιμοποιεί το ερευνητικό σκάφος για να εκβιάζει και να απειλεί, αλλά και να προωθεί τους σχεδιασμούς της, τους οποίους δεν εγκαταλείπει. Θα το χρησιμοποιεί για να εξαργυρώνει ανταλλάγματα.

Από την κίνηση αυτή, της μη ανανέωσης της παράτυπης NAVTEX, προκύπτουν μια σειρά ζητήματα, που συνδέονται με το τι μέλλει γενέσθαι και αφορά το σκηνικό που φαίνεται να διαμορφώνεται. Η αναφορά του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πως «το Ορούτς Ρέις γύρισε στο λιμάνι της Αττάλειας για συντήρηση και ανεφοδιασμό», σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή το σκάφος θα επανέλθει. Αναλόγως, προφανώς, της… συμπεριφοράς της Ελλάδος και της μη ικανοποίησης των αξιώσεων της κατοχικής Τουρκίας. Ήδη, ο Τσαβούσογλου έχει προαγγείλει πως δεν αναμένει κυρώσεις από την Ε.Ε. στις 24-25 Σεπτεμβρίου. Γνωρίζει κάτι, που δεν ξέρουμε;

  • Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας της Τουρκίας, η οποία αναφερόμενη στην αποχώρηση του «Ορούτς Ρέις» κάνει λόγο για προγραμματισμένη συντήρηση, προμήθεια και αλλαγή προσωπικού του σκάφους, σημειώνοντας πως θα επανέλθει στη συνέχεια για σεισμικές έρευνες.

Η αποκλιμάκωση, εάν και εφόσον υπάρξει, θα είναι αποτέλεσμα και του γεγονότος ότι η Ελλάδα συγκέντρωσε δυνάμεις στην περιοχή και κινήθηκε διπλωματικά. Τούτο λειτούργησε προφανώς αποτρεπτικά σε κάποιο βαθμό, όχι τόσο προς την Άγκυρα -που μπορεί να «διαβάζει» τις ελληνικές κινήσεις και διαθέσεις/προθέσεις- όσο περισσότερο προς τους διάφορους τρίτους, που δεν ήθελαν -και για τους δικούς τους λόγους- να αφεθεί η ένταση να προχωρήσει ανεξέλεγκτα με κίνδυνο τη σύγκρουση.

  • Στην εξίσωση των παρεμβάσεων, πάλιν με γερμανική υπόδειξη, εντάσσεται και αυτή του ΝΑΤΟ, που επιχειρεί να αρχίσει διάλογος για τεχνικά ζητήματα. Κατατέθηκε, ως γνωστόν, ένα έγγραφο επί του οποίου έγιναν παρατηρήσεις από ελλαδικής πλευράς ενώ η τουρκική, που επιμένει στη λογική του «άνευ όρων έναρξη διαλόγου», θα τοποθετηθεί ενδεχομένως κατά τη σημερινή τρίτη συνάντηση των εκπροσώπων των δύο χωρών. Είναι γνωστό ότι η Άγκυρα επιμένει σε μια διαδικασία εφ’ όλης της ύλης συνομιλίες, με πακετοποίηση των θεμάτων.

Το Βερολίνο, το οποίο δεν θέλει να σκάσει η βόμβα των ελληνοτουρκικών στα χέρια του ενόσω ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της Ε.Ε., έχει από κοντά τόσο την Αθήνα όσο και την Άγκυρα. Οι Αμερικανοί έχουν εμπλοκή, αλλά σε μικρότερο βαθμό από τους Γερμανούς. Η Ουάσινγκτον, ως γνωστό, διατηρεί τα κανάλια επικοινωνίας με την Άγκυρα και τα αξιοποιεί καθώς δεν επιθυμεί τη σύγκρουση δύο συμμάχων, της Ελλάδας και της Τουρκίας. Καθώς, όπως εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, βρισκόμενος στη Λευκωσία, το περασμένο Σάββατο, οι στρατιωτικές εντάσεις «δεν βοηθούν κανένα παρά μόνο τους αντίπαλους που θέλουν να δουν διαίρεση στη διατλαντική ενότητα». Εννοώντας προφανώς τη Ρωσία.

Σημειώνεται συναφώς ότι για τη μη ανανέωση της παράτυπης NAVTEX από την Τουρκία το γνώριζαν οι Αμερικανοί, εξ ου και ενημέρωσε σχετικά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο κ. Πομπέο, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο.

  • Την ίδια ώρα, στην κυπριακή ΑΟΖ, το τοπίο παραμένει το ίδιο, καθώς συνεχίζει το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» και το ερευνητικό «Μπαρμπαρός». Κάποιοι φαίνεται να το έχουν συνηθίσει και θεωρούν αυτή την παράνομη ενέργεια αναμενόμενη και σε κάποιο βαθμό και «λογική». Ίσως επειδή η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει αποτρεπτικές ικανότητες και δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να τις αποκτήσει.

Το τοπίο στην κυπριακή ΑΟΖ δεν θα διαφοροποιηθεί, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας, το οποίο ανακοίνωσε πως η κατοχική δύναμη συνεχίζει «τις δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησής της στη Μεσόγειο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το ότι το γεωτρύπανο Γιαβούζ συνεχίζει τις δραστηριότητές του στο Selcuklu-1 και το ερευνητικό Μπαρμπαρός στην ανατολική Μεσόγειο».

Το «νέο σκηνικό» με την προσωρινή -έστω- αποχώρηση του «Ορούτς Ρέις» ενδέχεται να φέρει «ενθουσιασμό» σε διάφορους κύκλους καθώς θα το εκλάβουν ως κίνηση αποκλιμάκωσης. Μέσα στον «ενθουσιασμό» θα ξεχαστούν προφανώς οι συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ. Είναι «δευτερευούσης σημασίας», όπως και το διεθνές δίκαιο, η κυριαρχία μικρών κρατών.

apopseis.com

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η μεγάλη συνωμοσία: Πώς ο πόλεμος με το Ιράν είναι μια σκηνοθετημένη κρίση για την κατάληψη της εξουσίας – Η αποκάλυψη του Mike Adams
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η μεγάλη συνωμοσία: Πώς ο πόλεμος με το Ιράν είναι μια σκηνοθετημένη κρίση για την κατάληψη της εξουσίας – Η αποκάλυψη του Mike Adams

by admin
19 ώρες ago
“Ο Πόλεμος κατά του Παρελθόντος”, η Ακύρωση του Πολιτισμού & της Μνήμης. Όποιος ελέγχει το Παρελθόν, ελέγχει & το Μέλλον;
Slider

“Ο Πόλεμος κατά του Παρελθόντος”, η Ακύρωση του Πολιτισμού & της Μνήμης. Όποιος ελέγχει το Παρελθόν, ελέγχει & το Μέλλον;

by admin
2 ημέρες ago
Τρομερή Ανατροπή – Οι Big Tech εφαρμόζουν σχέδιο παγκόσμιας διακυβέρνησης – Πώς θα παρακάμψουν κυβερνήσεις και εκλογικά σώματα
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τρομερή Ανατροπή – Οι Big Tech εφαρμόζουν σχέδιο παγκόσμιας διακυβέρνησης – Πώς θα παρακάμψουν κυβερνήσεις και εκλογικά σώματα

by admin
2 ημέρες ago
Παναγόπουλος Αλέξιος: ΕΕ και χάος σε Ελλάδα
ΑΠΟΨΕΙΣ

Παναγόπουλος Αλέξιος: ΕΕ και χάος σε Ελλάδα

by admin
2 ημέρες ago
Next Post
DW: Γαλλικά Rafale «εναντίον» γερμανικών Eurofighter

DW: Γαλλικά Rafale «εναντίον» γερμανικών Eurofighter

Σε «συναγερμό» τα νησιά! Μετά την Λέσβο φωτιά στην Σάμο (vid)

Σε «συναγερμό» τα νησιά! Μετά την Λέσβο φωτιά στην Σάμο (vid)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr