• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Λαβρόφ ανακοινώνει επίσκεψη Πούτιν στην Αθήνα

6 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Γίνεται προσπάθεια να αποτελέσει παρελθόν ο διπλωματικός παγετώνας στις σχέσεις των δύο χωρών

Τη Δευτέρα στις 26 Οκτωβρίου ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα όπου εκτός από τον ομόλογό του Νίκο Δένδια, θα έχει τετ α τετ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 5 το απόγευμα στο μέγαρο Μαξίμου, ενώ ο Ρώσος διπλωμάτης θα συναντηθεί και κατ’ ιδίαν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Κατά ορισμένες πληροφορίες δεν αποκλείεται κατά τη διάρκεια της παραμονής του Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα να ανακοινωθεί και η πραγματοποίηση επικείμενης επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς ήδη έχει διαμορφωθεί ένα σχετικό κλίμα.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η Αθήνα έχει αποστείλει επίσημη πρόσκληση στην Μόσχα και εξετάζεται το ενδεχόμενο ο Ρώσος πρόεδρος να κάνει επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας το 2021.

Μάλιστα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών έχει κάνει γνωστό ότι προγραμματίζεται η υπογραφή μνημονίου για την διοργάνωση Έτους Ιστορίας Ρωσία-Ελλάδα το 2021. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, υπενθυμίζεται ότι μετά την ανάρτηση της Ρωσικής πρεσβείας για τα 12 μίλια, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έστειλε νέο μήνυμα θυμίζοντας τη ναυμαχία στον κόλπο του Ναυαρίνου το 1827 όπου «οι ρωσικές δυνάμεις μαζί με τις δυνάμεις της Βρετανίας και της Γαλλίας νίκησαν τον τουρκο-αιγυπτιακό στόλο» και «άνοιξαν το δρόμο για την ανεξαρτησία της Ελλάδας».

Σε κάθε περίπτωση πάντως η επίσκεψη Λαβρόφ και οι τελευταίες ρωσικές παρεμβάσεις που έγιναν με φόντο την επικείμενη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα δείχνουν πως γίνεται προσπάθεια να αποτελέσει παρελθόν ο διπλωματικός παγετώνας στις σχέσεις των δύο χωρών που είχαν πέσει στο ναδίρ το καλοκαίρι του 2018 όταν ο τότε Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είχε απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες και το Κρεμλίνο είχε ακυρώσει προγραμματισμένη επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα.

Το ενδιαφέρον στην επίσκεψη Λαβρόφ βρίσκεται στο γεγονός ότι η Ρωσία φρόντισε ήδη να εκδηλώσει την υποστήριξή της στις ελληνικές θέσεις για το επίμαχο ζήτημα των ημερών που αφορά στην έμπρακτη αμφισβήτηση από πλευράς της Τουρκίας του δικαιώματος της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια στο Αιγαίο.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι το Oruc Reis τις τελευταίες ημέρες μπαινοβγαίνει στα δυνητικά ελληνικά χωρικά ύδατα και φτάνει μια ανάσα από τα 6 μίλια στο Καστελόριζο.

«Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 “ακρογωνιαίο λίθο” του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών», ανέφερε προ ημερών η Ρωσική πρεσβεία και προσέθετε:

«Η Σύμβαση προβλέπει ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια και ορίζει τις αρχές και τους τρόπους της οριοθέτησης ΑΟΖ. Αυτό αφορά και τη Μεσόγειο».

Αυτή καθ’ αυτή η δήλωση ακολουθεί πάγιες θέσεις της ρωσικής διπλωματίας που θεωρεί ότι το διεθνές δίκαιο όπως διαμορφώθηκε μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για την αποφυγή μιας χαοτικής συνθήκης στο διεθνές σύστημα.

Διατυπωμένη δε ως γενική δήλωση αρχών «προστατεύει» και από το ενδεχόμενο να θεωρηθεί άμεση παρέμβαση, ενώ προφανώς δεν παραπέμπει και σε κάποια δέσμευση για παρέμβαση.

Η ρωσική θέση και το τουρκικό casus belli

Όμως αυτή η επί της ουσίας ρωσική παρέμβαση, είναι μια δήλωση που διαφοροποιείται από το επίπεδο των παρεμβάσεων τόσο των ΗΠΑ όσο και της ΕΕ, καθώς οι τελευταίοι περισσότερο προτρέπουν προς την ανάγκη διαλόγου και αμοιβαίων υποχωρήσεων και οι όποιες επιπλήξεις προς την Τουρκία κινούνται στη λογική της καταδίκης των «μονομερών ενεργειών».

Ούτε είναι τυχαία η συγκεκριμένη ρωσική αναφορά στα 12 ναυτικά μίλια, εάν αναλογιστούμε όχι τόσο τον τρόπο που το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο στην ελληνική συζήτηση, αλλά το γεγονός ότι αποτελεί πάγια θέση της Τουρκίας ότι τυχόν άσκηση αυτού του δικαιώματος από την πλευρά της Ελλάδας θα αποτελούσε casus belli.

Και βέβαια η αναφορά σε οριοθέτηση ΑΟΖ πάλι με βάση τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, πάλι δεν είναι τυχαία, εάν σκεφτούμε ότι η Τουρκία εξακολουθεί επί της ουσίας να μην τη θεωρεί βάση συζήτησης.

Υπογραμμίζεται παράλληλα και η θέση αρχών που τηρεί η Ρωσία για το Κυπριακό πρόβλημα ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής, ενώ υπενθυμίζεται και η πρόσφατη επίσκεψη Λαβρόφ στη Λευκωσία όπου στο καλωσόρισμά του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε τονίσει ότι «οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου είναι βασισμένες και παραμένουν βασισμένες στις αρχές και αξίες που οι δύο χώρες ασπάζονται, δηλαδή στον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» και υπογράμμισε ότι η «φίλη Ρωσία διαχρονικά υπήρξε υπερασπιστής της ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας» στηρίζοντας τις προσπάθειες «που καταβάλλουμε για ειρηνική επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

kourdistoportocali.com
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου
Slider

Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου

by admin
12 ώρες ago
ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό
Slider

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό

by admin
21 ώρες ago
Για να μην απορούμε από το «κύμα» καρκίνων, εμφραγμάτων και εγκεφαλικών… Θα τρώμε χωρίς να το ξέρουμε «μεταλλαγμένους οργανισμούς» με…
Slider

Για να μην απορούμε από το «κύμα» καρκίνων, εμφραγμάτων και εγκεφαλικών… Θα τρώμε χωρίς να το ξέρουμε «μεταλλαγμένους οργανισμούς» με…

by admin
22 ώρες ago
Politico: Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο στην Ελλάδα – Το παρασκήνιο της κυβέρνησης και ο φόβος για το νέο κόμμα Τσίπρα
Slider

Politico: Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο στην Ελλάδα – Το παρασκήνιο της κυβέρνησης και ο φόβος για το νέο κόμμα Τσίπρα

by admin
1 ημέρα ago
Next Post
Πολεμικό Ναυτικό: Με ορίζοντα παράδοσης το 2022 οι νέες τορπίλες

Πολεμικό Ναυτικό: Με ορίζοντα παράδοσης το 2022 οι νέες τορπίλες

Αυτό το βιβλίο 2.000 ετών πρόβλεψε ότι όλα θα συμβούν το 2020! – Πρέπει να δείτε το βίντεο του End Times Productions.

Αυτό το βιβλίο 2.000 ετών πρόβλεψε ότι όλα θα συμβούν το 2020! - Πρέπει να δείτε το βίντεο του End Times Productions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr