• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 18 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΔΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΔΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ : MIA EXTREME ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ !!! Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ 2% ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ …

6 έτη ago
in ΑΔΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
0
ΑΔΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ : MIA EXTREME ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ !!! Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ 2% ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ …
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

… ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ !!!
–
Στις εκλογές των ΗΠΑ ουσιαστικά, δεν ψηφίζουν τον εκάστοτε υποψήφιο πρόεδρο, αλλά τους εκλέκτορες κάθε Πολιτείας! Οι εκλέκτορες που συνολικά είναι 538, συνεδριάζουν μετά τις εκλογές, στις 20 Ιανουαρίου και ψηφίζουν ποιον Πρόεδρο επιθυμούν. Ένας υποψήφιος Πρόεδρος (στην περίπτωσή μας ο Δημοκρατικός Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικάνος Τραμπ) για να εκλεγούν χρειάζονται να έχουν κερδίσει 270 (από τους 538) εκλέκτορες. Κι αυτό όπως είπαμε δεν γίνεται αυτομάτως μετά την καταμέτρηση των ψήφων της 3ης Νοεμβρίου αλλά μετά την συνεδρίαση του εκλεκτορικού σώματος στις 20 Ιανουαρίου οπότε κι αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα ο νέος Πρόεδρος!
Αναφορικά τώρα με την ανάπτυξη της περίπτωσης ΙΣΟΠΑΛΙΑΣ που έκανα στο άρθρο μου στο SLPRESS και εδώ μέσα, πρέπει να σταθούμε στα εξής:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί ισοπαλία σε αριθμό εκλεκτόρων! Αλλά όχι αδύνατο. Μάλιστα στο άρθρο μου αναφέρω περιπτώσεις που έχει συμβεί κατά το παρελθόν κάτι τέτοιο σε εκλογές των ΗΠΑ. Δηλαδή, αν συμβεί φέτος, δεν θα είναι η πρώτη φορά!

Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ στατιστικά, στις εκλογές των ΗΠΑ, αποτελεί μια πολύ, πολύ, πολύ σπάνια περίπτωση! Αν κάποιος θέλει να την αποτυπώσει ως ποσοστό, τότε η πιθανότητα να συμβεί είναι μηδενική όταν ένα εκ των δύο κομμάτων «κατεβάζει» αδιαφιλονίκητα φαβορί, όπως για παράδειγμα ο Χουσεϊν Μπαράκ Ομπάμα. Και στις δύο περιπτώσεις που κατέβαινε ο Ομπάμα, η περίπτωση ΙΣΟΠΑΛΙΑΣ ήταν 1 προς 1.000.000 ! Δηλαδή τίποτα.

Σε άλλες περιπτώσεις όπου τα δύο κόμματα κατεβάζουν υποψηφίους που συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες εκλογής, η περίπτωση της ΙΣΟΠΑΛΙΑΣ αναβαθμίζεται σε 1 προς 1.000 !

Μια τέτοια περίπτωση ήταν η εκλογή Μπους το έτος 2000 όπου η περίπτωση της ισοπαλίας είχε φτάσει να συζητείται ! Αλλά ως μια ακραία πιθανότητα της τάξης του 0,1% ! Παρά την επεισοδιακή εκλογή Μπους, δεν επρόκειτο τότε για περίπτωση ισοπαλίας, γιατί όλο το πρόβλημα ήταν με την τελική καταμέτρηση ψήφων σε μια πολιτεία. Που όποιος την κέρδιζε, θα αποκτούσε αυτομάτως πολύ πάνω από 270 εκλέκτορες! Γι αυτό το θέμα τότε είχε πάει στο Εκλογοδικείο!

ΙΣΟΠΑΛΙΑ θα πει να κερδίσουν και οι δύο, ίσο αριθμό εκλεκτόρων. Προ ημερών, επεξεργάστηκα τρία πιθανά σενάρια που οδηγούν σε ισοπαλία! Ένα εξ αυτών το βλέπετε αποτυπωμένο στην φωτογραφία της οθόνη σας! Δεν θα το βρείτε πουθενά αυτό το σενάριο, γιατί είναι μια καθαρά δική μου αποτύπωση! Μια αποτύπωση που λέει. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ !!! Σε καμία περίπτωση δεν είναι κάποια πρόβλεψη ή εκτίμηση! Είναι απλά η αποτύπωση ενός εκ των τριών σεναρίων που οδηγούν σε ισοπαλία!

Βέβαια, στηρίζεται σε πολλά πραγματικά δεδομένα όπως για παράδειγμα οι Πολιτείες όπου και οι δύο υποψήφιοι υπερτερούν σίγουρα.

Το σενάριο αυτό που βλέπετε στις οθόνες σας, σύμφωνα με την έρευνα που έχω κάνει, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ 2% ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΒΕΊ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
Όμως προσέξτε !!!

Όταν η ισοπαλία στις εκλογές των ΗΠΑ, έχει ιστορικά κατά τις περισσότερες εκλογές, μόνο μία στο 1.000.000 πιθανότητες, και σε κάποιες αμφίρροπες μάχες η πιθανότητα της ισοπαλίας εκτοξεύεται στο 1 προς 1.000 ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΟΤΙ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ 2 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ , πρόκειται για μια μοναδική περίπτωση στα εκλογικά δεδομένα των ΗΠΑ τα τελευταία 100 χρόνια. Γι αυτό κι εξηγώ στο άρθρο μου τι προβλέπει ο εκλογικός νόμος γι αυτή την περίπτωση, τόσο για τον Πρόεδρο όσο και για τον Αντιπρόεδρο!

2 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ είναι μια πιθανότητα η οποία αν μη τι άλλο, πρέπει να συζητηθεί γιατί τα σοβαρά κράτη πρέπει να είναι προετοιμασμένα για τέτοια φαινόμενα! Και οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες!!!

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ. Ουδείς μπορεί να κάνει φέτος ασφαλή πρόβλεψη. Όπως έκανα το 2016 και είχα προβλέψει με ασφάλεια την νίκη Τραμπ, κόντρα σε όλους και σε όλα!

Και είμαι υποχρεωμένος να ξεκαθαρίσω δύο πράγματα γιατί έχω δεχτεί καταιγισμό ερωτημάτων:

Αυτός που έρχεται με φόρα να κόψει το νήμα φέτος, είναι ο Τραμπ. Μπορεί να ήταν αρκετά πίσω αλλά τις τελευταίες 3 εβδομάδες έχει ανακάμψει σημαντικά σε μεγάλες πολιτείες!

Και ναι μεν οι πιθανότητες εκλογής και των δύο εξακολουθούν σήμερα να είναι 50%-50% αλλά έχω την εντύπωση (όχι την βεβαιότητα) ότι ο Τραμπ έχει αποκτήσει τις τελευταίες ώρες ένα ποσοστό … 50,01% πιθανότητας εκλογής έναντι του Μπάϊντεν!

Γι αυτό οι Ελληνες πολιτικοί που επενδύουν στο αντίθετο ας κρατάνε καλύτερα μικρό καλάθι έτσι ώστε να μην ζήσουμε κι άλλες απίστευτες δηλώσεις-γκάφες, όπως αυτή που είχε κάνει προεκλογικά το 2016 ο Αλέξης Τσίπρας ως Πρωθυπουργός της Ελλάδος και μας χαντάκωσε!

Εν κατακλείδι λοιπόν, ναι μεν η πιθανότητα να λήξει «Χ» ο αγώνας στις παρούσες εκλογές φέτος είναι αυξημένη όσο ποτέ άλλοτε, αλλά εξακολουθεί να παραμένει πολύ μικρή. Άλλωστε στην φωτό που σας παραθέτω με το ένα εκ των τριών σεναρίων που επεξεργάστηκα, κάποιες πολιτείες που “κερδίζει” ο Τραμπ και κάποιες πολιτείες που “κερδίζει” ο Μπάϊντεν, στατιστικά, έχουν ελάχιστες πιθανότητες να βαφτούν μπλε ή κόκκινες αντίστοιχα αύριο το βράδυ.

Απλά λοιπόν είναι η αποτύπωση ενός φαινομένου που αν πραγματοποιηθεί, θα σπάσει κάθε στατιστικό προηγούμενο και θα αποτελέσει ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ !
Γιωργος Αδαλης

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (17/6/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (17/6/2026)

by admin
13 ώρες ago
Νεκτάριος Δαπέργολας: Ξεκάθαρη διασπορά ψευδῶν εἰδήσεων….
Slider

Νεκτάριος Δαπέργολας: Ξεκάθαρη διασπορά ψευδῶν εἰδήσεων….

by admin
1 ημέρα ago
Αποστόλου: Από τον Μητσοτάκη στον Κοτς: Ένα σχέδιο που το Egerssi.gr αποκάλυπτε από το 2020…
Slider

Αποστόλου: Από τον Μητσοτάκη στον Κοτς: Ένα σχέδιο που το Egerssi.gr αποκάλυπτε από το 2020…

by admin
1 ημέρα ago
Κυανούς Ουρανός: Πολιτικοί ή πωλητικοί (γιατί ξεπουλούν τα πάντα);;;
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Κυανούς Ουρανός: Πολιτικοί ή πωλητικοί (γιατί ξεπουλούν τα πάντα);;;

by admin
1 ημέρα ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr