• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Πρωτοφανής διαρροή πληροφοριών στις ΗΠΑ: Η Honeywell παρέδωσε ευαίσθητα δεδομένα των F-35 και F-22 στην… Κίνα

5 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Μεγάλη η λίστα των οπλικών συστημάτων

Πρωτοφανής διαρροή πληροφοριών έγινε από την αμυντική εταιρεία Honeywell η οποία φέρεται να έχει παραδώσει μη εγκεκριμένα ευαίσθητα δεδομένα για τα F-22, F-35 και τα άρματα μάχης M1A1 Abrams στην Κίνα!

Η διαρροή δεν έγινε μόνο στην Κίνα αλλά και σε πολλές άλλες χώρες. Θεωρείται βέβαιο πως επωφελήθηκε από αυτή και η Ρωσία.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιοποίησαν τόσο το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας όσο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η λίστα των αεροσκαφών περιελάμβανε τα stealth μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-22 και F-35, γεγονός που προκάλεσε τρομακτικές αντιδράσεις στην Ουάσινγκτον, λόγω της πρόσβασης των Κινέζων σε απόρρητες πληροφορίες για την τεχνολογία που διαθέτουν.

Το όλο ζήτημα προέκυψε έπειτα από μια μη εξουσιοδοτημένη εξαγωγή ευαίσθητων πληροφοριών που αφορούσαν συστήματα τεχνολογίας και ανταλλακτικών διαφόρων αεροσκαφών, πυραύλων, αρμάτων μάχης, γεγονός που παραβίαζε όχι μόνο διατάξεις του νόμου που αφορά τον έλεγχο σε εξαγωγές όπλων (AECA) αλλά και τους κανονισμούς του International Traffic in Arms Regulations.

Το πρόβλημα που προέκυψε ήταν πολύ σοβαρό για τους Αμερικανούς, καθώς έγινε «διαρροή» πληροφοριών για τα λειτουργικά και κατασκευαστικά χαρακτηριστικά του τεθωρακισμένου άρματος μάχης M1A1 Abrams, των stealth μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35 και F-22, αλλά και του στρατηγικού βομβαρδιστικού B-1 Lancer σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κίνα.

Όπως ήταν φυσικό, κάτι τέτοιο συνεπαγόταν πλήγμα για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, κάτι που αρνήθηκε η εταιρεία, ωστόσο οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία, η οποία προβλέπει ότι η Honeywell θα πληρώσει 13 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 5 εκατομμύρια θα διοχετευθούν σε «διορθωτικά μέτρα για συμμόρφωση», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Σημειώνεται ότι οι παράνομες δραστηριότητες της εταιρείας έγιναν γνωστές «εθελοντικά» από την ίδια την Honeywell στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, κάτι που οι Αμερικανοί έλαβαν υπόψη και έτσι δεν προχώρησαν σε περαιτέρω κυρώσεις ή ποινές. Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφορικά με την υπόθεση αναφέρει πως :

«Ο διακανονισμός καταδεικνύει το ρόλο του Υπουργείου στην ενίσχυση και την προστασία της αμυντικής βιομηχανίας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών δεδομένων και πληροφοριών, από μη εξουσιοδοτημένες εξαγωγές.

Η Honeywell αποκάλυψε εθελοντικά στο Τμήμα τις φερόμενες παραβιάσεις που επιλύονται βάσει αυτού του διακανονισμού.

Η Honeywell αναγνώρισε επίσης τη σοβαρή φύση των φερόμενων παραβιάσεων».

Σύμφωνα με όσα περιγράφονται στις εθελοντικές εκθέσεις που δημοσίευσε η Honeywell, η εταιρεία είχε πραγματοποιήσει εξαγωγές χωρίς εξουσιοδότηση, από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι τον Οκτώβριο του 2015, περίπου 71 σχεδίων που εντάσσονταν στο καθεστώς ελέγχου και προστασίας από τους διεθνείς κανονισμούς (ITAR).

Δύο χρόνια αργότερα, η εταιρεία αποκάλυψε ένα δεύτερο σύνολο μη εγκεκριμένων εξαγωγών «που ήταν παρόμοια με τις παραβιάσεις που αποκαλύφθηκαν στην πρώτη εθελοντική έκθεση της», σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Τι ήταν όμως αυτές οι ευαίσθητες και απόρρητες πληροφορίες που «έδωσε» η Honeywell σε τρίτα κράτη, μεταξύ των οποίων και η Κίνα ;

Οι «Κουρσάροι» της ΠΑ στη διαβόητη λίστα

Όλες αυτές οι φερόμενες εξαγωγές είχαν να κάνουν με σχέδια που περιείχαν δεδομένα τεχνικής φύσεων για την κατασκευή τμημάτων ή και ανταλλακτικών που αφορούσαν έναν μεγάλο αριθμό αεροσκαφών και άλλων οχημάτων, όπως άρματα μάχης.

Αυτό βέβαια που προκαλεί εντύπωση είναι κάτι που σημειώνει και ο ιστότοπος «The Drive» που έφερε την όλη υπόθεση στο προσκήνιο και αφορά τα ελληνικά A-7H/E Corsair.

Αυτή είναι η λίστα με μερικά από τα μαχητικά, ελικόπτερα, άλλων ειδών αεροσκάφη, οπλικά συστήματα, οι πληροφορίες των οποίων «έφτασαν» στα χέρια της Κίνας:

F-35 Joint Strike Fighter
B-1B Lancer Long-Range Strategic Bomber
F-22 Raptor
C-130
A-7H Corsair A
A-10
Ελικόπτερο Apache Longbow
Άρμα μάχης M1A1 Abrams
Πύραυλος Tomahawk
T55 Turboshaft Engine

Όπως προκύπτει από την λίστα, τα ελληνικά A-7H/Ε ήταν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, από τα μέσα της δεκαετίας του 70′ όταν και εντάχθηκαν στην υπηρεσία μέχρι και το 2014 όταν αυτά αποσύρθηκαν. Ωστόσο, η διαρροή των πληροφοριών έγινε μετά την «αποστράτευση» των θρυλικών «Κουρσάρων» της ΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια πολύ σημαντική υπόθεση, ενώ δεν είναι απίθανο στο μέλλον να αποκαλυφθούν νέα στοιχεία και δεδομένα, για την μη εξουσιοδοτημένη εξαγωγή πληροφοριών σε χώρες – ανταγωνιστές της Δύσης.

warnews247.gr

Tags: slide2
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ο Κόσμος Εκτροχιάζεται… Οι Ουκρανοί Διέσχισαν τον Ρουβίκωνα – Προ των θυρών Ρωσικό Τελεσίγραφο & μετά Χρήση Πυρηνικών
Slider

Ο Κόσμος Εκτροχιάζεται… Οι Ουκρανοί Διέσχισαν τον Ρουβίκωνα – Προ των θυρών Ρωσικό Τελεσίγραφο & μετά Χρήση Πυρηνικών

by admin
3 ώρες ago
Μακ Γκρέγκορ: Ο Τραμπ Βρίσκεται στα Πρόθυρα της Εξόντωσης; – Προειδοποιεί ότι Τραμπ Κινδυνεύει με Δολοφονία & Τεκτονική Μετατόπιση της Εξουσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μακ Γκρέγκορ: Ο Τραμπ Βρίσκεται στα Πρόθυρα της Εξόντωσης; – Προειδοποιεί ότι Τραμπ Κινδυνεύει με Δολοφονία & Τεκτονική Μετατόπιση της Εξουσίας

by admin
3 ώρες ago
ΝΤΟΥΓΚΙΝ: Στην Ρωσία Δρα 6η Φάλαγγα Προδοσίας. Πρέπει να Παραδεχτούμε την Ασθένεια & να Αρχίσουμε την Θεραπεία
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΤΟΥΓΚΙΝ: Στην Ρωσία Δρα 6η Φάλαγγα Προδοσίας. Πρέπει να Παραδεχτούμε την Ασθένεια & να Αρχίσουμε την Θεραπεία

by admin
3 ώρες ago
Washington Post: Ο Νετανιάχου θα σαμποτάρει τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν που κρέμεται από μια κλωστή!
Slider

Washington Post: Ο Νετανιάχου θα σαμποτάρει τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν που κρέμεται από μια κλωστή!

by admin
3 ώρες ago
Next Post
Σπύρος Στάλιας : Το συνταξιοδοτικό πρόβλημα

Σπύρος Στάλιας : Το συνταξιοδοτικό πρόβλημα

BAS_4 : Ποιά η ‘αλήθεια’ του GEWKWN;

BAS_4 : Ποιά η 'αλήθεια' του GEWKWN;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr