• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 16 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκοπήσεις-σοκ από δυο πρεσβείες για κυβέρνηση: Για 70-90 έδρες «με το ζόρι» πάει η ΝΔ

4 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
Δημοσκοπήσεις-σοκ από δυο πρεσβείες για κυβέρνηση: Για 70-90 έδρες «με το ζόρι» πάει η ΝΔ
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η κυβέρνηση εισέρχεται στον πιο δύσκολο χειμώνα της με πραγματικά ποσοστά περί το 23% σύμφωνα με τις ανεξάρτητες έρευνες τουλάχιστον δύο δυτικών πρεσβειών και μεγάλης ξένης πολυεθνικής εταιρείας. 

Για την ακρίβεια 22%-24,7% με αναγωγή επί των εγκύρων. Συμπτωματικά είναι οι ίδιες ακριβώς πρεσβείες που είχαν απόλυτα ακριβή στοιχεία στις εκλογές του 2012, την διπλή εκλογική αναμέτρηση του 2015, όπως και το δημοψήφισμα της ίδιας χρονιάς καθώς και στις εκλογές του 2019 και είχαν επίσης δει το φως της δημοσιότητας από το pronews.gr, οπότε δεν τίθεται θέμα εγκυρότητας ή μη της πρόβλεψης.

Η κατάσταση, έτσι ή αλλιώς, στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν είναι καθόλου καλή και δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι είναι μη αναστρέψιμη.

Είναι πολλά τα σύννεφα που έχουν μαζευτεί στον κυβερνητικό ορίζοντα τον τελευταίο καιρό αν και η υποχώρηση των ποσοστών της ΝΔ είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, τα απανωτά lockdown, o έμμεσος εκβιασμός σε εμβολιασμό, οι αναστολές εργασίας, και τα βαριά σκάνδαλα, είτε κοινωνικά (βλ. Λιγνάδης), είτε οικονομικά, όλα φαίνεται να βάρυναν σε αυτή την σταδιακή πτωτική πορεία.

Ιδιαίτερα βάρυνε η διαχείριση των πυρκαγιών του καλοκαιριού, όταν η κυβέρνηση φάνηκε εξαιρετικά ανέτοιμη να διαχειριστεί την κατάσταση και άφησε να καούν περί το 1,5 εκατομμύριο στρέμματα δάσους εξοργίζοντας τους πολίτες με τα απανωτά διαγγέλματα και τις εκκλήσεις για «εκκένωση» που άφησαν δεκάδες χιλιάδες από αυτούς χωρίς σπίτια.

Υπολογίζεται από τις έρευνες ότι η κυβέρνηση έχανε 1% κάθε μήνα μεσοσταθμικά σε εκλογική επιρροή από το 33% που είχε τον Ιανουάριο του 2021 μέχρι το τέλος του περασμένου Νοεμβρίου. Με αποτέλεσμα τώρα τα ποσοστά της να κυμαίνονται περί το 23% με αναγωγή, πάντα επί των εγκύρων.

Η ΝΔ έπεσε για πρώτη φορά κάτω από το ψυχολογικό όριο του 30% τον Μάρτιο.

Και τον Αύγουστο με τις πυρκαγιές έχασε 3% σε ένα μήνα!

Τελευταία μεγάλη πτώση καταγράφηκε μετά την ανακοίνωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους 60άρηδες. Οι άνθρωποι αυτοί, ανεμβολίαστοι, παλιοί ψηφοφόροι της ΝΔ, και από περιοχές παλιά κάστρα του κόμματος γύρισαν την πλάτη στην ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη μετά την ανακοίνωση του προστίμου των 100 ευρώ που τελικά τους πείσμωσε  ακόμα περισσότερο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Μακεδονία σήμερα, οι νομοί της οποίας παρουσιάζουν την μεγαλύτερη αντίσταση στον υποχρεωτικό εμβολιασμό η ΝΔ, λαμβάνει ένα 20%  βάσει της καταγραφόμενης σήμερα εκλογικής επιρροής.

Οι νομοί Πιερίας, Ημαθίας, Κοζάνης, Κιλκίς και Πέλλας και οι Σέρρες, έστω σε μικρότερο βαθμό, θα αποτελέσουν όχι απλώς το «Βατερλώ», αλλά την ουσιαστική «έκλειψη» της εκλογικής επιρροής της ΝΔ σε αυτές, αν συνεχιστεί η ίδια τάση που έχει καταγραφεί.

Το σοκ για το κυβερνών κόμμα θα είναι μεγάλο αφού οι σημερινές δημοσκοπήσεις φιλικών προς την κυβέρνηση μέσων δίνουν, αν σήμερα γίνονταν εκλογές, δίνουν 120 βουλευτές στην ΝΔ. Αριθμός όμως που δεν υφίσταται στην πραγματικότητα καθώς σύμφωνα με τις όλες τις υφιστάμενες ανεξάρτητες έρευνες και κυρίως αυτές των δύο πρεσβειών, η ΝΔ εκλέγει 70 – 90 βουλευτές βάσει των ποσοστών που αναμένεται να συγκεντρώσει.

Αν αυτή η τάση επιβεβαιωθεί στην κάλπη, όποτε και αν αυτή στηθεί, τότε η ΝΔ δεν έχει καμιά δυνατότητα για πρωτοβουλία των κινήσεων μετά τις εκλογές. Και ίσως το 18,85% της ΝΔ του Α.Σαμαρά του Μαΐου του 2012 να φαντάζει ένα «καλό» ποσοστό σε σχέση με αυτό που έρχεται.

Τα σημάδια ότι «το καράβι βουλιάζει» είναι πολλά.

Τελευταίο χτύπημα η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση γνώριζε για την μεγάλη θνητότητα στις ΜΕΘ και δεν έκανε τίποτα να ενισχύσει το ΕΣΥ. Βασικά δεν υπάρχει ΕΣΥ, σήμερα. Οι ΜΕΘ αποτελούν την «μαύρη τρύπα» που όποιος μπαίνει σπάνια εξέρχεται αυτής.

Ας μην ξεχνάμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και η προανακριτική για την περίφημη «λίστα Πέτσα» όπου σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων η κυβέρνηση η ίδια μοίρασε δημόσιο χρήμα σε φιλικά της μέσα. Παρόμοια υπόθεση στην Αυστρία επέφερε το πολιτικό τέλος του μέχρι τότε, απόλυτου κυρίαρχου του πολιτικού σκηνικού της Βιέννης, Αυστριακού πρωθυπουργού Σεμπάστιαν Κουρτς.

Οι απώλειες του κυβερνώντος κόμματος δεν είναι πλέον μόνο προς τα δεξιά του. Η τάση εκεί έχει παγιωθεί σε δέκα μονάδες απώλειες τους τελευταίους μήνες. Οι διαρροές της εκλογικής επιρροής καταγράφονται μετά την εκλογή Ανδρουλάκη στο ΚΙΝΑΛ και προς την κεντροαριστερά που παρουσιάζεται πλέον από τα καλοταϊσμένα συστημικά μέσα ως μια «αναδυόμενη εναλλακτική» σε μία πρόβα τζενεράλε της τρικομματικής (ή τετρακομματικής…) συγκυβέρνησης που έρχεται.

Κανονικά οι εκλογές θα λάβουν χώρα σε δεκαοχτώ μήνες.

Γύρω στον Ιούνιο του 2023. Αλλά τον Σεπτέμβριο του 2022 θα πρέπει ο Κ. Μητσοτάκης να περάσει τον νέο προϋπολογισμό με όλα τα μέτρα για το 2023 που θα μοιάζουν τα Μνημόνια του 2010 και του 2012 να μοιάζουν με απλές… «οδοντόκρεμες».

Με ποιες δημοσκοπικές εφεδρείες θα τα καταφέρει μέχρι τότε είναι κάτι που μένει να το δούμε. Αν φυσικά τα καταφέρει να φτάσει μέχρι το τέρμα καθώς δεν είναι λίγοι οι συνεργάτες του Κ.Μητσοτάκη που τον συμβουλεύουν να προχωρήσει σε εκλογές το συντομότερο δυνατό.

Μάλιστα στενοί του σύμβουλοι ήθελαν εκλογές το φθινόπωρο που μας πέρασε αλλά η εισήγηση δεν εισακούστηκε και η ευκαιρία για μια αξιοπρεπή κάθοδο του κυβερνώντος κόμματος χάθηκε… 

pronews.gr

Tags: slide5
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ψηφοθηρικό παιχνίδι Μαξίμου με Ιερώνυμο και «δεξιά του Κυρίου» – Η μάχη του άμβωνα για διαρροές σε Καρυστιανού και Σαμαρά
Slider

Ψηφοθηρικό παιχνίδι Μαξίμου με Ιερώνυμο και «δεξιά του Κυρίου» – Η μάχη του άμβωνα για διαρροές σε Καρυστιανού και Σαμαρά

by admin
23 ώρες ago
ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ ΑΣΧΗΜΑ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!… ΕΡΙΞΕ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ
Slider

ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ ΑΣΧΗΜΑ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!… ΕΡΙΞΕ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

by admin
2 ημέρες ago
Ηλίας Κασιδιάρης: «Αποφυλακίζομαι τον Σεπτέμβριο – Επιστρέφω στην πολιτική με νέο κόμμα»
Slider

Ηλίας Κασιδιάρης: «Αποφυλακίζομαι τον Σεπτέμβριο – Επιστρέφω στην πολιτική με νέο κόμμα»

by admin
3 ημέρες ago
«BlackCore» και ισραηλινό «Dark Tech»: Μπορεί να υπάρξει παρέμβαση «ψηφιακών μισθοφόρων» στις ελληνικές εκλογές;
Slider

«BlackCore» και ισραηλινό «Dark Tech»: Μπορεί να υπάρξει παρέμβαση «ψηφιακών μισθοφόρων» στις ελληνικές εκλογές;

by admin
3 ημέρες ago
  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr