• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 24 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Σήμερα η τελετή ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου – Παρόντες και οι Κ.Μητσοτάκης με Ν.Ανδρουλάκη…

4 έτη ago
in ΕΚΚΛΗΣΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Νέος αρχιεπίσκοπος: «Όλοι να τρέξουν να εμβολιαστούν καθώς το εμβόλιο είναι δώρο θεού»

Σήμερα πραγματοποιείται στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου (και υπέρμαχου των εμβολίων) και εκτός του θρησκευτικού ενδιαφέροντος θα δούμε ίσως και την ύπαρξη και πολιτικών συζητήσεων ακόμα και για μια μελλοντική συγκυβέρνηση καθώς τόσο ο Κ.Μητσοτάκης όσο και ο Ν.Ανδρουλάκης θα βρεθούν στην Κρήτη και οι περισσότεροι προεξοφλούν και συζητήσεις μεταξύ των δύο πολιτικών για πολλά…

Στο Ηράκλειο έχει διασκορπιστεί απ’ άκρη σ’ άκρη της πόλης το εορταστικό κλίμα ενώ πλήθος κόσμου, ιερέων, ιερομονάχων, μοναχών και απλών έχει συγκεντρωθεί ήδη στο προαύλιο χώρο αναμένοντας την έναρξη της τελετής ενθρονίσεως.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής η άφιξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται στις 11:55.

Η άφιξη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου αναμένεται στις 12.00, όπου προβλέπεται ολιγόλεπτη προσφώνηση – καλωσόρισμα εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου και ομοίως ολιγόλεπτη αντιφώνηση.

Ακολουθεί η είσοδος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά για την τελετή της ενθρονίσεως, η διάρκεια της οποίας υπολογίζεται στις δύο ώρες.

Στο Ηράκλειο θα βρεθούν επίσης η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως καθώς και ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Το παρών θα δώσουν ακόμη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Να σημειώσουμε ότι στο ζήτημα των εμβολίων και της πανδημίας ο νέος Αρχιεπίσκοπος είχε δηλώσει: «Ο εμβολιασμός δεν είναι ζήτημα θεολογικό, όπως ίσως κάποιοι το έχουν αναγάγει. Δεν είναι θέμα πίστης αλλά απ’ όλα έκφραση αγάπης προς τον εαυτό μας και τους αδελφούς μας. Αφουγκραζόμαστε όλες τις φωνές των ανθρώπων της Εκκλησίας, συχνά διαφορετικές και αντικρουόμενες, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην εμβολιάζονται οι άνθρωποι» 

Μάλιστα όταν ο κ. Ευγένιος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, σε επίσκεψή του στην Κρήτη, είχε θέσει στη διάθεσή του τις δυνάμεις της Μητροπόλεως ενώ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις όπως, το Υπουργείο να εφοδιάσει με εμβόλια τους προσωπικούς γιατρούς των πολιτών στα χωριά, τους οποίους εμπιστεύονται περισσότερο από τα κινητά κλιμάκια και να λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα με το μονοδοσικό εμβόλιο όπου δεν θα απαιτείται ηλεκτρονικό ραντεβού.

Η τελετή της ενθρονίσεως

Οι προσκεκλημένοι θα εισέλθουν στο εσωτερικό του ναού, όπου παρουσία περίπου 250 προσκεκλημένων, θα τελεστεί η Ακολουθία της ενθρόνισης. Την Ακολουθία θα τελέσει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, επικουρούμενος από τέσσερις κληρικούς και τέσσερις διακόνους.

Θα ακολουθήσουν οι προσφωνήσεις των εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των άλλων Ορθόδοξων Εκκλησιών καθώς και του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με τον ενθρονιστήριο λόγο του νέου Αρχιεπισκόπου.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα εκπροσωπήσουν ο Μητροπολίτης Αυστρίας Αρσένιος και ο Μέγας Πρωτοσύγκελος των Πατριαρχείων Θεόδωρος, που έχουν καταγωγή από την Κρήτη και συγκεκριμένα από την Γέργερη και την Αλικαρνασσό αντίστοιχα.

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρίας θα εκπροσωπήσει ο Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως Γαβριήλ, την Εκκλησία της Κύπρου ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, την Εκκλησία της Ελλάδας ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας Νικόδημος, ενώ θα παραβρεθούν περίπου 25 ακόμη Αρχιερείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο κ. Ευγένιος θα τελέσει Εσπερινό στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου, στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ το πρωί της Κυριακής θα γίνει Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

Μετά το πέρας του τόσο του Εσπερινού (Σαββατο 5/2) όσο και της Θείας Λειτουργίας (Κυριακή 6/2) οι πιστοί θα έχουν τη δυνατότητα να χαιρετήσουν και να ευχηθούν στο νέο Αρχιεπίσκοπο.

Το βιογραφικό του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, υπέρτιμος και έξαρχος Άνω Κρήτης και Πελάγους Κρητικού κ.κ. Εὐγένιος (κατά κόσμον Ευάγγελος Αντωνόπουλος) γεννήθηκε στο Ηράκλειο την 14η Φεβρουαρίου 1968. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές, φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου έλαβε το πτυχίο του τον Μάιο του 1990. Το 1992 περάτωσε τα μαθήματα του κλάδου Ιστορικής Θεολογίας του τμήματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η μοναχική του κουρά έγινε στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Σελλινάρι την 23η Φεβρουαρίου 1991 από τον αοίδιμο Γέροντά του, Μητροπολίτη Πέτρας καί Χερρονήσου Νεκτάριο, ο οποίος τον χειροτόνησε διάκονο την 24η Φεβρουαρίου 1991 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως και πρεσβύτερο στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Βραχασίου την 3η Μαρτίου 1991.

Διορίσθηκε Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου την 24η Δεκεμβρίου 1991. Από το έτος 1994 διακόνησε ως εφημέριος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως και από το έτος 1997 ανέλαβε την διεύθυνση του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου της πόλεως Αγίου Νικολάου.

Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κρητών Θεολόγων (1995 –1997), Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων και της Εταιρείας Αποφυλακιζομένων Νομού Λασιθίου, Μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Στήριξης ατόμων με ειδικές ανάγκες της Περιφέρειας Κρήτης «Ο Άγιος Τίτος» καΙ Πρόεδρος του Σωματείου «Οι φίλοι του παιδιού Κρήτης», το οποίο εδρεύει στη Νεάπολη.

Την 6η Ιουνίου 2001 διορίσθηκε Υπογραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης και το έτος 2004 ανέλαβε την Διεύθυνση Συντάξεως του Επίσημου Δελτίου της Εκκλησίας Κρήτης «Απόστολος Τίτος».Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης την 26η Μαΐου 2005 τον εξέλεξε παμψηφεί στη θέση του Επισκόπου Κνωσού και στη θέση του Αρχιγραμματέως Αυτής.

Η Χειροτονία του τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά Ηρακλείου το Σάββατο 28η Μαΐου 2005. Η παμψηφεί εκλογή του ως Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου έγινε την 9η Σεπτεμβρίου του 2010 και η ενθρόνισή του πραγματοποιήθηκε την 16η Οκτωβρίου 2010. Από τον Μάρτιο του 2011 έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2012 και από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως το τέλος Αυγούστου του 2014 κλήθηκε υπό της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ως μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

pronews.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΕΚ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΕΚ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

by admin
6 ώρες ago
ΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Η ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Η ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ

by admin
6 ώρες ago
ΚΑΤΩ η ΧΟΥΝΤΑ του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. – Νέα ΕΙΣΒΟΛΗ Αστυνομικών και ΣΥΛΛΗΨΗ πολύτεκνου ευλαβούς ιερέως.
Slider

ΚΑΤΩ η ΧΟΥΝΤΑ του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. – Νέα ΕΙΣΒΟΛΗ Αστυνομικών και ΣΥΛΛΗΨΗ πολύτεκνου ευλαβούς ιερέως.

by admin
7 ώρες ago
Νεότερες υπηρεσίες του Ανθίμου Αλεξανδρουπόλεως στον Οικουμενισμό και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Νεότερες υπηρεσίες του Ανθίμου Αλεξανδρουπόλεως στον Οικουμενισμό και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

by admin
17 ώρες ago
Next Post
Δημήτρης Νατσιός : Ως πότε θα ανεχόμαστε την παλαβομάρα τους;

Δημήτρης Νατσιός : Ως πότε θα ανεχόμαστε την παλαβομάρα τους;

Να και κάτι που μπορούμε να κάνουμε πιο εύκολα από τους Αγίους Γέροντες

Να και κάτι που μπορούμε να κάνουμε πιο εύκολα από τους Αγίους Γέροντες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr