• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Γενετικά τροποποιημένα κουνούπια πρόκειται να απελευθερωθούν στην Καλιφόρνια και τη Φλόριντα

4 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
Γενετικά τροποποιημένα κουνούπια πρόκειται να απελευθερωθούν στην Καλιφόρνια και τη Φλόριντα
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

KATABELLA ROBERTS

Εκατομμύρια γενετικά τροποποιημένα κουνούπια πρόκειται να απελευθερωθούν στην Καλιφόρνια και τη Φλόριντα, σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο αριθμός των πραγματικών, εισβολέων κουνουπιών που μεταφέρουν ασθένειες.

Η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος ενέκρινε τη Δευτέρα τη χρήση των γενετικά τροποποιημένων εντόμων σε πιλοτικά προγράμματα σε συγκεκριμένες περιοχές και στις δύο πολιτείες.

Τα κουνούπια δημιουργήθηκαν από τη βρετανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Oxitec, η οποία χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης των ασθενειών που μεταδίδονται από έντομα, όπως ο δάγκειος πυρετός, ο κίτρινος πυρετός και ο ιός Ζίκα.

Σύμφωνα με την Oxitec, η «βιώσιμη και στοχευμένη τεχνολογία βιολογικής καταπολέμησης παρασίτων δεν βλάπτει ωφέλιμα έντομα όπως οι μέλισσες και οι πεταλούδες και αποδεδειγμένα ελέγχει το κουνούπι Aedes aegypti που μεταδίδει ασθένειες, το οποίο έχει εισβάλει σε κοινότητες στη Φλόριντα, την Καλιφόρνια και άλλες πολιτείες των ΗΠΑ».

Από τότε που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Καλιφόρνια το 2013, το κουνούπι Aedes aegypti εξαπλώθηκε με ταχείς ρυθμούς σε περισσότερες από 20 κομητείες σε ολόκληρη την πολιτεία, αυξάνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών που μεταδίδονται από κουνούπια στον άνθρωπο.

Η νέα τεχνολογία της Oxitec αποτελείται από γενετικά τροποποιημένα αρσενικά κουνούπια, τα οποία δεν δαγκώνουν και πρόκειται να απελευθερωθούν στη φύση όπου αναμένεται να ζευγαρώσουν με θηλυκά, τα οποία δαγκώνουν.

Κατά το ζευγάρωμα μαζί τους, θα μεταβιβάσουν ένα θανατηφόρο γονίδιο που θα διασφαλίσει ουσιαστικά ότι οι απόγονοί τους θα πεθάνουν πριν φτάσουν στην ωριμότητα.

Οι υπεύθυνοι για την προστασία του περιβάλλοντος ενέκριναν τη Δευτέρα δύο έργα, ένα με την Delta Mosquito and Vector Control District (Delta MVCD) στην Καλιφόρνια και ένα με την Florida Keys Mosquito Control District (FKMCD) στη Φλόριντα.

Το πιλοτικό πρόγραμμα στη Φλόριντα θα αποτελέσει συνέχεια της συνεργασίας της Oxitec με την Περιφέρεια Ελέγχου Κουνουπιών Florida Keys μετά το πιλοτικό της πρόγραμμα στα Keys το 2021.

«Δεδομένης της αυξανόμενης απειλής για την υγεία που αποτελεί αυτό το κουνούπι σε όλες τις ΗΠΑ, εργαζόμαστε για να καταστήσουμε αυτή την τεχνολογία διαθέσιμη και προσιτή», δήλωσε ο Γκρέι Φράντσεν, Διευθύνων Σύμβουλος της Oxitec. «Αυτά τα πιλοτικά προγράμματα, στα οποία μπορούμε να αποδείξουμε την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας σε διαφορετικές κλιματικές συνθήκες, θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε αυτό. Ανυπομονούμε να πιάσουμε δουλειά φέτος».

Η επικείμενη απελευθέρωση των τροποποιημένων εντόμων θα είναι η μεγαλύτερη απελευθέρωση στην παγκόσμια ιστορία.

Ωστόσο, οι επικριτές, μεταξύ των οποίων επιστήμονες, ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας και περιβαλλοντικές ομάδες, ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει η απελευθέρωση των γενετικά τροποποιημένων κουνουπιών στη δημόσια υγεία καθώς και στο περιβάλλον.

«Πρόκειται για μια καταστροφική κίνηση που είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία», δήλωσε στην USA Today η Ντάνα Περλς, υπεύθυνη του προγράμματος τροφίμων και τεχνολογίας της οργάνωσης Friends of the Earth, μιας περιβαλλοντικής οργάνωσης υπεράσπισης.

Η Περλς δήλωσε ότι η μεγαλύτερη ανησυχία της ήταν η έλλειψη ευρείας κλίμακας, επιστημονικών δεδομένων με αξιολόγηση από ομοτίμους σχετικά με τα γενετικά τροποποιημένα έντομα και τον δυνητικό κίνδυνο που θα μπορούσαν να επιφέρουν.

«Μόλις απελευθερώσεις αυτά τα κουνούπια στο περιβάλλον, δεν μπορείς να τα ανακαλέσεις», δήλωσε. «Αυτό θα μπορούσε, στην πραγματικότητα, να δημιουργήσει προβλήματα που δεν έχουμε ήδη».

Η Τζέιντι Χάνσον, διευθυντής πολιτικής του Κέντρου για την Ασφάλεια των Τροφίμων, δήλωσε ότι το «πείραμα είναι περιττό και ακόμη και επικίνδυνο», ενώ επισήμανε την έλλειψη εξέχουσας τροπικής ασθένειας στην Καλιφόρνια.

«Δεν υπάρχουν τοπικά αποκτημένα κρούσματα δάγκειου πυρετού, κίτρινου πυρετού, τσουγκούνια ή Ζίκα στην Καλιφόρνια», δήλωσε η Χάνσον. «Η απελευθέρωση δισεκατομμυρίων γενετικά τροποποιημένων κουνουπιών καθιστά πιθανό ότι τα θηλυκά γενετικά τροποποιημένα κουνούπια θα βγουν έξω και θα δημιουργήσουν υβριδικά κουνούπια που θα είναι πιο μολυσματικά και επιθετικά».

«Άλλες στρατηγικές δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης κουνουπιών μολυσμένων με Wolbachia, θα μπορούσαν να ελέγξουν καλύτερα το Aedes aegypti στην Καλιφόρνια και τη Φλόριντα», πρόσθεσε η Χάνσον.

Η Epoch Times επικοινώνησε με εκπρόσωπο της Oxitec για σχόλια.

Σύμφωνα με το Quartz, περιοχές όπως η Μαλαισία, η Βραζιλία, τα νησιά Κέιμαν και ο Παναμάς είδαν τους πληθυσμούς των κουνουπιών τους να μειώνονται έως και 90 τοις εκατό μετά τη διεξαγωγή παρόμοιων πειραμάτων.

theepochtimes.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Γιατί η φούσκα της AI είναι έτοιμη να σκάσει; Η προειδοποίηση του Adams για την επικείμενη κατάρρευση
Slider

Γιατί η φούσκα της AI είναι έτοιμη να σκάσει; Η προειδοποίηση του Adams για την επικείμενη κατάρρευση

by admin
2 ώρες ago
ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ! ΔΙΑΡΡΟΗ ΣΟΚ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ
Slider

ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ! ΔΙΑΡΡΟΗ ΣΟΚ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ

by admin
8 ώρες ago
Μετά τον Τραμπ η Αμερική τελειώνει. Πώς και γιατί…
Slider

Μετά τον Τραμπ η Αμερική τελειώνει. Πώς και γιατί…

by Anna
17 ώρες ago
«Καλοκαιρινό» το αεροδρόμιο του Κουβέιτ μετά την ιρανική επίθεση… Βίντεο
Slider

«Καλοκαιρινό» το αεροδρόμιο του Κουβέιτ μετά την ιρανική επίθεση… Βίντεο

by admin
19 ώρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το φάρμακο-θαύμα που εξαφανίζει τους όγκους; Η ελληνική γραφειοκρατία καθυστερεί την άφιξη της στους ασθενείς

Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το φάρμακο-θαύμα που εξαφανίζει τους όγκους; Η ελληνική γραφειοκρατία καθυστερεί την άφιξη της στους ασθενείς

3 ημέρες ago
Σαντορίνη: «Τιμή» για τον νεκρό να ποδοπατάνε τις στάχτες του – Αυτός είναι ο «σεβασμός» που εμπνέει η αποτέφρωση!

Σαντορίνη: «Τιμή» για τον νεκρό να ποδοπατάνε τις στάχτες του – Αυτός είναι ο «σεβασμός» που εμπνέει η αποτέφρωση!

8 ώρες ago
Όποιο κόμμα και πολιτικός δεν είναι κατά της υποχρεωτικότητας της ψηφιοποίησης της ταυτοποίησής μας και όχι μόνο, θα το μαυρίσουμε!

Όποιο κόμμα και πολιτικός δεν είναι κατά της υποχρεωτικότητας της ψηφιοποίησης της ταυτοποίησής μας και όχι μόνο, θα το μαυρίσουμε!

3 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    53 shares
    Share 21 Tweet 13
  • Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ τον Αντίχριστο: Έθνος, Καταγωγή & η έλευση του Σατανά

    28 shares
    Share 11 Tweet 7
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (3/6/2026)

    26 shares
    Share 10 Tweet 7
  • Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ

    32 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Βάλτο άμεσα στην διατροφή σου – Ρίχνει το ζάχαρο & ελέγχει τους θρόμβους

    24 shares
    Share 10 Tweet 6

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr