• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Πρώην σύμβουλος Μέρκελ για Ουκρανία: «Αν σταλούν άρματα μάχης, πάμε για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

4 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
Πρώην σύμβουλος Μέρκελ για Ουκρανία: «Αν σταλούν άρματα μάχης, πάμε για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο»
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

«Όχι» στην αποστολή βαρέων όπλων στην Ουκρανία

Η Αναλένα Μπέρμποκ, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας από τους Πράσινους πρότεινε να σταλεί βαρύς οπλισμός στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή. Η συγκεκριμένη πρόταση έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Ανάμεσα σε άλλους, απέναντι σε αυτή την πρόταση βρίσκεται ο Γερμανός ταξίαρχος εν αποστρατεία και σύμβουλος της πρώην Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, Έριχ Βαντ.

Η δραματική προειδοποίηση

«Ενδεχόμενη παράδοση βαρέων όπλων στην Ουκρανία, θα οδηγούσε δυνητικά σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο Βαντ. «Κάνουμε αρκετή πολεμική ρητορική αυτή τη στιγμή – με καλή και ηθική πρόθεση», υπογράμμισε ο Βαντ.

Ωστόσο πρόσθεσε: «Όμως, όπως είναι γνωστό, ο δρόμος προς την κόλαση είναι πάντα στρωμένος με καλές προθέσεις. Πρέπει να σκεφτούμε το τέλος του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Εάν δεν θέλουμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να βγούμε από αυτή τη λογική της στρατιωτικής κλιμάκωσης και να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις», τόνισε ο πρώην σύμβουλος της Μέρκελ.

Τι είπε για τον Πούτιν

Μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο n-tv, ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας και στρατιωτικός αναλυτής σήμερα, Εριχ Βάντ, εξήγησε ότι «δεν μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει απάνθρωπο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και να τον χαρακτηρίσει παθολογικά αυταρχικό, με τον οποίο ουδείς μπορεί πλέον να συνομιλήσει».

Σύμφωνα με τον Βαντ, «όσο τρομερός κι αν είναι ο πόλεμος της Ουκρανίας κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, είναι μέρος μιας αλυσίδας συγκρίσιμων, πρόσφατων πολέμων: Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Αφγανιστάν. Δυστυχώς, οι πάρα πολλοί άμαχοι νεκροί και οι σφαγές που έγιναν τώρα στον πόλεμο της Ουκρανίας δεν αποτελούν εξαίρεση. Στον πόλεμο, σκοτώνονται αθώοι άνθρωποι. Αυτός είναι ο πόλεμος. Δυστυχώς, αυτό είναι εγγενές στο σύστημα».

Για τον πόλεμο στο Ιράκ το 2003

Ο Έριχ Βαντ αναφέρθηκε στον πόλεμο στο Ιράκ του 2003. «Εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι σκοτώθηκαν σε αυτόν τον πόλεμο και κατά τη διάρκεια της κατοχής, που ακολούθησε. Σε σύγκριση με αυτό, ο Πούτιν δεν ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Μέχρι στιγμής, οι λεγόμενες παράπλευρες απώλειες στην Ουκρανία ήταν πολύ μικρότερες από ό,τι στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν», υποστήριξε ο πρώην σύμβουλος της Μέρκελ .

Όταν ερωτήθηκε για την άποψη του Πούτιν ότι θεωρεί την Ουκρανία και την Κριμαία ως μέρος της γεωπολιτικής σφαίρας επιρροής της Ρωσίας, ο Γερμανός ταξίαρχος αναφέρθηκε στο αμερικανικό «Δόγμα Μονρόε».

«Λέγεται τότε ότι πρόκειται για μια ξεπερασμένη άποψη του 19ου αιώνα. Αλλά για τους Αμερικανούς, το Δόγμα Μονρόε εξακολουθεί να ισχύει σήμερα, δηλώνοντας ότι καμία επέμβαση ξένων δυνάμεων δεν θα γίνει ανεκτή στην αμερικανική ήπειρο. Και η Καραϊβική είναι σίγουρα επίσης στην αμερικανική σφαίρα επιρροής, και όχι μόνο μετά την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας», τόνισε ο Βαντ.

Η εκτίμηση για την πορεία του πολέμου

Ο Βαντ πιστεύει ότι ο Ρώσος πρόεδρος εγκατέλειψε την ιδέα της αλλαγής καθεστώτος που ήθελε αρχικά στην Ουκρανία μετά την εκτεταμένη απόσυρση των στρατευμάτων του από την περιοχή του Κιέβου.

«Γι’ αυτό οι πιθανότητες για διαπραγματεύσεις δεν είναι πραγματικά κακές», τόνισε. «Και οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να σώσουν τα προσχήματα: Οι Ουκρανοί έχουν αποδείξει πώς έχουν υπερασπιστεί αποτελεσματικά την πρωτεύουσά τους Κίεβο και, επιπλέον, διεξάγουν μια επιτυχημένη αμυντική μάχη ενάντια σε έναν ανώτερο αντίπαλο.

Οι Ρώσοι, με τη σειρά τους, έχουν κάνει κάποια εδαφικά κέρδη στα ανατολικά και στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Αυτές δεν είναι οι χειρότερες συνθήκες για την επίτευξη ανακωχής και έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων», σημείωσε ο πρώην σύμβουλος της Άνγκελα Μέρκελ.

warnews247.gr
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Μετά τον Τραμπ η Αμερική τελειώνει. Πώς και γιατί…
Slider

Μετά τον Τραμπ η Αμερική τελειώνει. Πώς και γιατί…

by Anna
5 ώρες ago
«Καλοκαιρινό» το αεροδρόμιο του Κουβέιτ μετά την ιρανική επίθεση… Βίντεο
Slider

«Καλοκαιρινό» το αεροδρόμιο του Κουβέιτ μετά την ιρανική επίθεση… Βίντεο

by admin
7 ώρες ago
Σχεδόν 1 στους 4 Καναδούς έχει Αρνηθεί να Κάνει τα Εμβόλια, Σύμφωνα με Έρευνα
ΔΙΕΘΝΗ

Σχεδόν 1 στους 4 Καναδούς έχει Αρνηθεί να Κάνει τα Εμβόλια, Σύμφωνα με Έρευνα

by admin
13 ώρες ago
Μια Θαραλέα Γιαγιά Υπέρμαχος της Ελευθερίας του Λόγου ΝΙΚΗΣΕ το Ηνωμένο Βασίλειο
Slider

Μια Θαραλέα Γιαγιά Υπέρμαχος της Ελευθερίας του Λόγου ΝΙΚΗΣΕ το Ηνωμένο Βασίλειο

by admin
15 ώρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Σπάνιο ηχητικό – Ο Άγιος Παΐσιος περιγράφει το θαύμα που έκανε η Παναγία στον Άγιο παπα-Τύχων

Σπάνιο ηχητικό – Ο Άγιος Παΐσιος περιγράφει το θαύμα που έκανε η Παναγία στον Άγιο παπα-Τύχων

4 ημέρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (30/5/2026)

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (30/5/2026)

4 ημέρες ago
Ο πόλεμος της Big Pharma κατά της φυσικής ιατρικής – 8 υπερτροφές που σιωπούν γιατί θεραπεύουν, αντί να κερδοσκοπούν

Ο πόλεμος της Big Pharma κατά της φυσικής ιατρικής – 8 υπερτροφές που σιωπούν γιατί θεραπεύουν, αντί να κερδοσκοπούν

4 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    37 shares
    Share 15 Tweet 9
  • ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΕΡΙ του Αγιου ΠΑΪΣΙΟΥ

    42 shares
    Share 17 Tweet 11
  • Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ

    26 shares
    Share 10 Tweet 7
  • Θα έρθει και η δική σας ώρα….

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (2/6/2026)

    29 shares
    Share 12 Tweet 7

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr