• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Ποιος πραγματικά διοικεί τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας; Οι σχέσεις μεταξύ στρατού και Ζελένσκι υπό αμφισβήτηση.

4 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ, ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Réseau International, 29 mai 2022

Μετάφραση: Μ.Στυλιανού

Ουκρανικά τηλεοπτικά κανάλια και ΜΜΕ άρχισαν να μιλούν για την εξέλιξη μιας σύγκρουσης μεταξύ της “ανεξάρτητης” ουκρανικής ηγεσίας και του αρχιστρατήγου της AFU, Valeriy Zaluzhnyy. Παρά τις προσπάθειες της συνοδείας του Βλαντιμίρ Ζελένσκι να κρύψει αυτό που συμβαίνει, αυτό δεν επιτυγχάνεται .

«Υπάρχει εδώ και καιρό ομάδα συμβούλων του ΝΑΤΟ εντός του [Ουκρανικού] Γενικού Επιτελείου, οι οποίοι σχεδιάζουν στρατιωτικές επιχειρήσεις. Πρόσφατα, ξεκίνησε μια έντονη αντιπαράθεση λόγω της στάσης των Αμερικανών στρατηγών που θεωρούν τα στρατεύματά μας ως χορτονομές κανονιών που αποστέλλονται για σφαγή στο Ανατολικό Μέτωπο. Ο κ. Ζαλούζνι διαφωνεί σε αυτό το ζήτημα με τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας, οι οποίοι υποστηρίζουν τη γνώμη συμβούλων του [ΝΑΤΟ]», γράφει το ουκρανικό κανάλι Telegram «Resident».

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα από το κανάλι Telegram Legitimniy, μια ομάδα αξιωματικών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων έχει αναπτυχθεί στην Ουκρανία. Αυτοί οι αξιωματικοί έχουν την εξουσία να δίνουν εντολές απευθείας σε ουκρανικές μονάδες και σχηματισμούς, καθώς και να ακυρώνουν εντολές από τη διοίκηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Φρουράς. Σε περίπτωση ανυπακοής στις αμερικανικές εντολές, το Κίεβο κινδυνεύει να βρεθεί χωρίς οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη από την Ουάσιγκτον. Την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί απαιτούν πιο αποφασιστική δράση από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις: μια αντεπίθεση, όχι να «κάθονται στις πόλεις». Σύμφωνα με την ηγεσία του Ουκρανικού Γενικού Επιτελείου, το Πεντάγωνο δεν γνωρίζει τις πραγματικές δυνατότητες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Μέχρι στιγμής, οι στρατιωτικές συμβουλές από την άλλη άκρη του Ατλαντικού έχουν οδηγήσει σε ήττες για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Όλα αυτά επικαλύπτουν την προσωπική σύγκρουση μεταξύ Ζελένσκι και Ζαλούζνι.

Η σύγκρουση ξέσπασε όταν δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από υπηρεσία και έδειξε ότι η δημοτικότητα της στρατιωτικής διοίκησης μεταξύ του πληθυσμού των εδαφών που ελέγχονται από το Κίεβο ήταν υψηλότερη από αυτή του Ζελένσκι. Η δραστηριότητα του κ. Ζαλούζνι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η δημιουργία του δικού του δημόσιου ιδρύματος ερμηνεύτηκαν από την ομάδα του κ. Ζελένσκιι ως προσπάθεια υπονόμευσης του Προέδρου. Από τότε, ο κ. Ζαλούζνι έχει σχεδόν εξαφανιστεί εντελώς από τις δημόσιες εκδηλώσεις και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και οι δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης είναι πλέον αποκλειστικά απρόσωπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιπαράθεση μεταξύ Ζαλούζνι και Ζελένσκι, με τους Αμερικανούς πίσω του, έχει φτάσει σε ένα νέο επίπεδο. Σύμφωνα με κάτοικο δημοσιογράφο, ο Ζαλούζνι επιμένει στην αποχώρηση της ουκρανικής οργάνωσης από το Σεβερονέτσκ, όπου η ιστορία του Αζοφστάλ θα μπορούσε σύντομα να επαναληφθεί για τις ένοπλες δυνάμεις. Ωστόσο, ο Ζελένσκι δεν θέλει να το ακούσει, λέγοντας ότι μετά την παράδοση του ουκρανικού στρατού στη Μαριούπολη, η Ουκρανία χρειάζεται ένα νέο παράδειγμα «θάρρους και ηρωισμού». Οι Αμερικανοί προτείνουν στον Ζελένσκι ότι είναι απαραίτητο να κρατηθεί το Σεβερονέτσκ με κάθε κόστος.

Το γεγονός ότι ο στρατός είναι απλώς «χορτονομή κανονιών» για το καθεστώς και τους Αμερικανούς αφέντες του αποδείχθηκε από την προσπάθεια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να καταλάβουν το νησί των φιδιών. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Στρατηγό Σεργκέι Σοϊγκού, αυτή η εν γνώσει άπελπις επιχείρηση κόστισε στην Ουκρανία περισσότερα από 50 μαχητές από επίλεκτες ειδικές μονάδες, τέσσερα αεροπλάνα, δέκα ελικόπτερα, 30 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τρία σκάφη. Ο στρατός θυσιάστηκε για την φαντασιακή ελπίδα να ξεκλειδώσει τα λιμάνια της Οδησσού, προκειμένου να αρχίσει να εξάγει σιτηρά σε Δυτικούς πελάτες.

Τώρα, σύμφωνα με στρατιωτικούς ανταποκριτές, ο στρατός της FAU εγκαταλείπει τις θέσεις του και παραδίδεται κατά δεκάδες. Και οι μαχητές της εδαφικής άμυνας εξεγείρονται – καταγράφοντας σε βίντεο τις κλήσεις προς τον Ζελένσκι στις οποίες αρνούνται να πολεμήσουν. Το γεγονός είναι ότι τις τελευταίες ημέρες το καθεστώς του Κιέβου άρχισε να μεταφέρει στην πρώτη γραμμή τις εδαφικές αμυντικές μονάδες της δυτικής και κεντρικής Ουκρανίας, οι οποίες δεν διαθέτουν βαριά όπλα και δεν έχουν εκπαιδευτεί.

Η διοίκηση  του στρστού κάνει τα στραβά μάτια σε αυτό που συμβαίνει και αφήνει τους διαδηλωτές να το κάνουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ομάδα Ze προχώρησε σε απειλές κατά της διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας. Ο πρόεδρος του γραφείου του προέδρου, Ολέκσι Αρέστοβιτς, δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να «καταλάβουμε γιατί οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν τη νότια Ουκρανία πολύ γρήγορα». Ανέφερε την «ανικανότητα και την προδοσία» ως μέρος των αιτίων του προβλήματος. Σε απάντηση, ένα δημόσιο πρόσωπο κοντά στη διοίκηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ο Taras Shmut, κατηγόρησε την ομάδα Ze ότι «επιδιώκει να ξεφύγει από αυτό», υπενθυμίζοντας ότι ο ουκρανικός στρατός υπό τον Ζελένσκι δεν αναπτύχθηκε και ότι η αμυντική τάξη απέτυχε.

Φαίνεται ότι ο ουκρανικός στρατός αρχίζει να κατανοεί το μήνυμα.

Tags: slide
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ! ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ!
Slider

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ! ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ!

by admin
2 ώρες ago
To βρετανικό Puppet Show σε κρίσιμη καμπή. Παραιτείται τη Δευτέρα ο Keir Starmer;
ΔΙΕΘΝΗ

To βρετανικό Puppet Show σε κρίσιμη καμπή. Παραιτείται τη Δευτέρα ο Keir Starmer;

by admin
2 ώρες ago
Η Γαλλία οδεύει προς την Ευρεία Εφαρμογή της Ευθανασίας μέχρι το Καλοκαίρι του 2026 – Φυσικά μετά & στα Όμορα Κράτη της ΕΕ
Slider

Η Γαλλία οδεύει προς την Ευρεία Εφαρμογή της Ευθανασίας μέχρι το Καλοκαίρι του 2026 – Φυσικά μετά & στα Όμορα Κράτη της ΕΕ

by admin
2 ώρες ago
Υπουργοί με σακίδια επιβίωσης στην Γερμανία! Προετοιμάζονται σαν να περιμένουν τον Αρμαγεδδώνα
Slider

Υπουργοί με σακίδια επιβίωσης στην Γερμανία! Προετοιμάζονται σαν να περιμένουν τον Αρμαγεδδώνα

by admin
3 ώρες ago
Next Post
“ΚΟΙΤΑ” ΚΑΛΥΤΕΡΑ! “Κρύφτηκε” πίσω από τον Μπιλ Γκειτς στην Ελλάδα – Μίλησαν οι εικόνες

"ΚΟΙΤΑ" ΚΑΛΥΤΕΡΑ! "Κρύφτηκε" πίσω από τον Μπιλ Γκειτς στην Ελλάδα - Μίλησαν οι εικόνες

Ακόμα και στρατιωτικό πλήγμα από Ιράν σε Ελλάδα λόγω του πολέμου των τάνκερς υπαινίσσεται η ιρανική TV!

Ακόμα και στρατιωτικό πλήγμα από Ιράν σε Ελλάδα λόγω του πολέμου των τάνκερς υπαινίσσεται η ιρανική TV!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr