• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οι Ρώσοι προεξοφλούν σύγκρουση “ανά πάσα στιγμή”: “Η Τουρκία θα προκαλέσει θερμή αναμέτρηση – Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ Ελλάδας”

4 έτη ago
in ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Πάμε για ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Θερμό” ελληνοτουρκικό επεισόδιο και μάλιστα σύντομα, προβλέπουν ρωσικά ΜΜΕ μετά την την ραγδαία κλιμάκωση των προκλήσεων της Άγκυρας.

Ο Ρώσος αναλυτής, Alexandre Gasiouk, στέκεται κυρίως σε 3 σημεία:

Στην στήριξη που παρέχουν τα κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης στον Ερντογάν ώστε να διαβεί τον Ρουβίκωνα.

Στις συμφωνίες ΗΠΑ-Ελλάδας για τις αμερικανικές βάσεις

Στον απαρχαιωμένο Στόλο μαχητικών της Άγκυρας

“Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εξελιχθεί σε «θερμή» αναμέτρηση”

Σημειώνει τα εξής:

“Η Τουρκία διέκοψε τη μορφή των διμερών διαπραγματεύσεων υψηλού επιπέδου με την Ελλάδα. Έτσι, η Άγκυρα αύξησε περαιτέρω το διακύβευμα στην ακόμη «ψυχρή» σύγκρουση με την Αθήνα για μια σειρά από ελληνικά νησιά στο αρχιπέλαγος των Δωδεκανήσων στο ανατολικό Αιγαίο, για τα οποία η Τουρκία ζητά την άμεση «αποστρατιωτικοποίηση» τους.

Στο πλαίσιο της αυξανόμενης ελληνοτουρκικής κλιμάκωσης, η μακροχρόνια εδαφική διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών-μελών του ΝΑΤΟ μπορεί ανά πάσα στιγμή να εξελιχθεί σε «θερμή» αναμέτρηση.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την αποχώρηση της Άγκυρας από το διμερές στρατηγικό συμβούλιο υψηλού επιπέδου με την Ελλάδα, κατηγορώντας την Αθήνα ότι δεν «έχει μάθει τα μαθήματα της ιστορίας».

“Η αντιπολίτευση στηρίζει τον Ερντογάν”

Την επόμενη κιόλας μέρα, ο ηγέτης του ηγετικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Kemal Kılıçdaroglu, υποστήριξε ουσιαστικά τα σχέδια του Ερντογάν προς την ελληνική κατεύθυνση.

“Αν έχετε το θάρρος να το κάνετε, κάντε ένα βήμα προς τα κατεχόμενα και οπλισμένα νησιά. Θα σας στηρίξουμε. Είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχύσουμε την πίεση στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο”, είπε ο επικεφαλής του CHP.

Έτσι, υπάρχει συναίνεση μεταξύ των κυριότερων τουρκικών πολιτικών δυνάμεων σχετικά με την ανάγκη ανάληψης αποφασιστικής δράσης για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων της Τουρκίας (αναδιαμόρφωση των υφιστάμενων θαλάσσιων συνόρων, επέκταση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης και της υφαλοκρηπίδας της χώρας) στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με ειδικούς, η Άγκυρα έχει τόσο τις στρατιωτικές δυνατότητες για τέτοιου είδους επιχειρήσεις όσο και την πρόσφατη πολεμική εμπειρία μέσω της συμμετοχής σε στρατιωτικές συγκρούσεις υψηλής έντασης στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τον Νότιο Καύκασο.

“Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ Ελλάδας”

Από την άλλη, ο χρόνος λειτουργεί ξεκάθαρα υπέρ της Ελλάδας, η οποία, με βλέμμα προς τον προβληματικό γείτονά της, εφαρμόζει προγράμματα εκσυγχρονισμού μεγάλης κλίμακας για την Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό, αγοράζοντας σύγχρονα μαχητικά Rafale και φρεγάτες BELHARRA από τη Γαλλία.

Επιπλέον, η κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με δημοσιεύματα ΜΜΕ, κατέληξε σε συμφωνία με την Ουάσιγκτον για την προμήθεια αμερικανικών μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35 ως μέρος της «ανταλλαγής» εδαφών που παρέχει η Ελλάδα για τη δημιουργία πέντε νέων στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ.

Η επέκταση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα εγείρει όλο και περισσότερα ερωτήματα για την Άγκυρα.

Παρεμπιπτόντως, είναι ακριβώς η άνευ προηγουμένου επέκταση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα που εγείρει το ερώτημα στην Άγκυρα:

«Απέναντι σε ποιους θα είναι φίλοι Αμερικανοί και Έλληνες;» Για την Τουρκία, η οποία επιδιώκει να ασκήσει μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, ανεξάρτητη από τις ιδιοτροπίες του Λευκού Οίκου, η απάντηση είναι προφανής.

“Οι βάσεις των ΗΠΑ και ο Στόλος τουρκικών μαχητικών”

Η Αθήνα πείθει τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς συμμάχους να μην πουλήσουν νέα όπλα στους Τούρκους και να μην εκσυγχρονίσουν τα υπάρχοντα. Και το πιο σημαντικό – να μην επιστρέψει η Άγκυρα στο πρόγραμμα συμπαραγωγής των μαχητικών F-35, από τα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προηγουμένως αποβάλει την Τουρκία λόγω της αγοράς των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400.

Με την πάροδο του χρόνου, το υπάρχον στρατιωτικό-τεχνικό πλεονέκτημα της Τουρκίας, η οποία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, έναντι του δυτικού γείτονά της μπορεί να εκμηδενιστεί.

Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ο τουρκικός στόλος της πολεμικής αεροπορίας απαρχαιώνεται με ραγδαίο ρυθμό.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αριθμός των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη αυξάνεται συνεχώς τις τελευταίες εβδομάδες. Η Αθήνα, σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της σε πλήρη ετοιμότητα” καταλήγει το ρωσικό δημοσίευμα.

Δείτε βίντεο

warnews247.gr
Tags: slide
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής

by admin
4 εβδομάδες ago
Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!
Slider

Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!

by admin
1 μήνα ago
Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο
Slider

Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο

by admin
1 μήνα ago
«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»

by admin
1 μήνα ago
Next Post
Αποκαλυπτήριο το Azovstal! Μυστικά έγγραφα που σοκάρουν βρέθηκαν στο εγκαταλελειμμένο γραφείο της ΔΕΕΣ στη Μαριούπολη (Βίντεο)

Αποκαλυπτήριο το Azovstal! Μυστικά έγγραφα που σοκάρουν βρέθηκαν στο εγκαταλελειμμένο γραφείο της ΔΕΕΣ στη Μαριούπολη (Βίντεο)

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας :  ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας : ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr