• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 28 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τούρκος αντιναύαρχος: “Θέλουν να μπλοκάρουν την επιχείρηση στη Συρία μέσω Αιγαίου – Η Ελλάδα θα επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ.”

4 έτη ago
in ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

“Δεν έχετε δει πόλεμο από το 1947 -Ελπίζω να μη δείτε”
Ο απόστρατος Τούρκος αντιναύαρχος Τσεμ Γκιουρντενίζ, ο άνθρωπος που ανέπτυξε τον στρατηγικό σχεδιασμό του επεκτατικού δόγματος της «γαλάζιας πατρίδας», την οποία εμπνεύστηκε ο πρώην διοικητής του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και νυν καθηγητής, Τζιχάτ Γαϊτζί, συνδέει ευθέως την εισβολή στην Συρία κατά των Κούρδων με την ελληνοτουρκική σύγκρουση στο Αιγαίο.

Επίσης αναφέρει ότι “η Ελλάδα έσπασε το status quo στο Αιγαίο” και κάνει λόγο για δήλωση του Ν.Δένδια που μιλά για “επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια”.

“H ιστορία επαναλαμβάνεται”

Δηλώνοντας ότι η Ελλάδα, ως «αντιπρόσωπος του ιμπεριαλισμού», στάλθηκε στην περιοχή ως στρατιωτική δύναμη για «να εισβάλει στη Δυτική Ανατολία» στις 15 Μαΐου 1919, ο Τούρκος προέβη σε ένα κρεσέντο παραχάραξης των γεγονότων:

«Ας μην ξεχνάμε ότι εκείνη την εποχή, οι ΗΠΑ και η Αγγλία ήταν στην πρώτη γραμμή εκείνων που ενθάρρυναν την επιχείρηση. Στις 9 Σεπτεμβρίου 1922, αυτές οι προσπάθειες κατέληξαν σε αποτυχία.

Βλέπουμε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται με διαφορά 100 ετών.

Τα νησιά της Ελλάδας, ναυτικές βάσεις, αεροπορικές βάσεις για F-16, βλέπουμε στην Τουρκία ότι η Ελλάδα πετάει τις διεθνείς συμφωνίες και εξοπλίζεται με πυραυλικά συστήματα που μας απειλούν.

“Η Ελλάδα έσπασε το status quo στο Αιγαίο – Η δήλωση Δένδια”

Σύμφωνα με το newsbreak.gr, η Ελλάδα ήταν αυτή που έσπασε το status quo στο Αιγαίο. Η Τουρκία δεν έχει παραβιάσει ποτέ μέχρι σήμερα τη συμφωνία της Βέρνης (το Πρακτικό της Βέρνης). Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έκανε μια δήλωση ότι ‘μπορούμε να αυξήσουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια όποτε θέλουμε’.

Η Ελλάδα θέλει να διώξει την Τουρκία από τα χωρικά της ύδατα, ισχυριζόμενη ότι σχεδόν όλο το Αιγαίο είναι δικό της. Αυτό είναι ωφέλιμο και για τον ιμπεριαλισμό.

Ο ιμπεριαλισμός δεν θέλει η Τουρκία να πάει στη θάλασσα. Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, που το είδε για πρώτη φορά, έδωσε την 1η Σεπτεμβρίου 1922 διαταγή ‘Στρατεύματα, ο πρώτος σας στόχος είναι η Μεσόγειος’. Η Τουρκία μαζί με τη ‘Γαλάζια Πατρίδα’ εκπληρώνει αυτή την εντολή».

Θράκη, ΗΠΑ και NATO

Στη συνέχεια ο Γκιουρντενίζ σχολίασε πως η αύξηση του αριθμού των βάσεων που εγκατέστησαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα από 5 σε 9, απειλεί τη Ρωσία και την Τουρκία μέσω της Θράκης σε μια πιθανή τουρκο-ελληνική ένταση!

Και συμπλήρωσε:

«Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι οι δύο πιο σημαντικές χώρες στη θεωρία της rimland* (σ.σ. χωρίζει τον κόσμο σε παλιούς και νέους κόσμους) για τη διατήρηση της Pax Americana τάξης των ΗΠΑ. Τα τουρκικά Στενά που περιβάλλουν τη Ρωσία από το νότο και το Αιγαίο Πέλαγος, που ρυθμίζει το πέρασμα από τη Μεσόγειο στη Διώρυγα του Σουέζ, βρίσκονται υπό τον έλεγχο αυτών των δύο χωρών.

Μετά το 1945, οι ΗΠΑ επηρέασαν και τις δύο χώρες και η είσοδος και των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ το 1952 έγινε μετά από αίτημα του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, μιλάμε για δύο γεωπολιτικές χώρες στην πολιορκία της Ρωσίας από το νότο».

Τα συμφέροντα της Τουρκίας πάνω από τα συμφέροντα του NATO

Ο Τούρκος απόστρατος κάπου εκεί έμπλεξε και το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία με τις πολεμοχαρείς διαθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν για δήθεν προστασία της χώρας:

«Ωστόσο, η Τουρκία αντιμετώπισε μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της FETO της 15ης Ιουλίου. Αυτή η πραγματικότητα έχει θέσει τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Τουρκίας πάνω από τα συμφέροντα του γεωπολιτικού συστήματος του ΝΑΤΟ για πρώτη φορά από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

Σε αυτή την περίπτωση, οι ΗΠΑ έθεσαν την Τουρκία σε μια κατηγορία ριψοκίνδυνων χωρών και έκαναν όλες τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα. Το πιο συγκεκριμένο παράδειγμα είναι οι ΗΠΑ που στήνουν 9 βάσεις στην Ελλάδα. Τώρα βλέπουμε ότι ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα συμπεριφέρεται σαν να ήταν κυβερνήτης αποικίας.

Τέλος, το βλέπουμε στις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και των Αμερικανών γερουσιαστών κατά της Τουρκίας για τα νησιά των οποίων η κυριαρχία μεταβιβάστηκε στην Ελλάδα με την προϋπόθεση ότι θα αφοπλιστούν.

Όταν προκλήθηκαν οι ελληνοτουρκικές διαφωνίες και μετατράπηκαν σε ένοπλη σύγκρουση, οι ΗΠΑ έκαναν μεγάλη συσσώρευση δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη για να αποτρέψουν επιχείρηση της Τουρκίας στη Θράκη.

Με την ίδρυση μιας βάσης εκεί, έδωσαν το μήνυμα στην Τουρκία: ‘Εάν μπείτε σε μια σύγκρουση που προέρχεται από θαλάσσιες δικαιοδοσίες, το Αιγαίο ή την Ανατολική Μεσόγειο, θα συναντήσετε τα στρατεύματά μας στην Αλεξανδρούπολη’».

«Σκοπός είναι να καθυστερήσει η τουρκική επιχείρηση στη Συρία»

Τονίζοντας ότι η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση ελεγχόμενα, ο Τσεμ Γκιουρντενίζ επεσήμανε ότι η κύρια δύναμη πίσω από αυτή την ένταση είναι οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Δήλωσε ότι αυτές οι προκλήσεις έγιναν για να καθυστερήσει η επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία και είπε εξαπολύοντας νέες απειλές:

«Προκειμένου να καθυστερήσει η επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, υπάρχει μια πρόκληση με την προώθηση της Ελλάδας στο Αιγαίο και στη συνέχεια την απόσυρσή της, με κατήχηση ΗΠΑ και ΕΕ.

“Ο ελληνικός λαός δεν έχει δει πόλεμο από το 1947. Ελπίζω να μην δει ξανά”

Ο ελληνικός λαός δεν έχει δει πόλεμο από το 1947. Ελπίζω να μην δει ξανά. Ελπίζω να μην πέσει στην παγίδα του ιμπεριαλισμού. Η Τουρκία θα πρέπει να διαχειριστεί αυτή την κρίση λαμβάνοντας προφυλάξεις όταν υπάρχει επίθεση εναντίον της».

Κλείνοντας, ο Τούρκος απόστρατος προχώρησε σε άλλη μια προειδοποίηση-απειλή κατά της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ειρήνη είναι το πολυτιμότερο πράγμα. Η Ελλάδα δεν πρέπει να εμπλακεί σε ένοπλη επέμβαση στην Τουρκία. Ας την προειδοποιήσουμε εδώ ότι η φιλία της Τουρκίας δεν μπορεί να συγκριθεί με την εχθρότητα της Τουρκίας».

*Σύμφωνα με τον ορισμό του Nicholas J. Spykman, είναι μια περιοχή που ξεκινά από την Ανατολική Ευρώπη, καλύπτει την Τουρκία, το Ιράν, το Πακιστάν και τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, εκτείνεται μέχρι την Ανατολική Σιβηρία και λειτουργεί ως ένα είδος προστασίας μεταξύ χερσαίας και ναυτικής ισχύος

warnews247.gr
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής

by admin
1 μήνα ago
Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!
Slider

Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!

by admin
1 μήνα ago
Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο
Slider

Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο

by admin
2 μήνες ago
«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»

by admin
2 μήνες ago
Next Post
Δημοσκοπική ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ και νέο κύμα ακρίβειας φέρνουν πιο κοντά τις κάλπες! Εισηγήσεις για ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ τον Οκτώβριο

Δημοσκοπική ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ και νέο κύμα ακρίβειας φέρνουν πιο κοντά τις κάλπες! Εισηγήσεις για ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ τον Οκτώβριο

ΟΙ Εξωγήινοι περιπαίζουν το Πεντάγωνο;

ΟΙ Εξωγήινοι περιπαίζουν το Πεντάγωνο;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr