• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Το ΝΑΤΟ παίζει με τη φωτιά στη Β. Θάλασσα – Ανησυχητικό άρθρο Σταυρίδη: Να το καταλάβει ο Putin, είμαστε πυρηνική δύναμη

4 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

H άσκηση Steadfast Noon για την αποτροπή πυρηνικών χτυπημάτων…

Μια άσκηση του ΝΑΤΟ, υπό το όνομα Steadfast Noon, με πολεμικά αεροσκάφη που μπορούν να φέρουν ατομικές βόμβες πραγματοποιείται πάνω από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βόρεια Θάλασσα και το Βέλγιο.

Ο στόχος είναι να δοκιμαστεί η ικανότητα των συμμάχων να καταγάγουν πυρηνικά πλήγματα.
Κατά ασυνήθιστο τρόπο, το ΝΑΤΟ επέλεξε να τονίσει εγκαίρως το γεγονός ότι η άσκηση πρόκειται να διεξαχθεί, παίζοντας, μάλλον, με τη φωτιά, καθώς η πιθανότητα ενός πυρηνικού πολέμου αυξάνεται.
Αεροπορικές δυνάμεις από περίπου 14 χώρες πρόκειται να λάβουν μέρος, με έως και 60 αεροσκάφη να επιχειρούν πάνω από τη βορειοδυτική Ευρώπη, ανακοίνωσε η συμμαχία την Παρασκευή.
«Οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν πάνω από το Βέλγιο… καθώς και πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα και το Ηνωμένο Βασίλειο», αναφέρει το ΝΑΤΟ σε ανακοίνωσή του.
Σημειώνεται πως η Ρωσία έχει προειδοποιήσει πως μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά για να διασφαλίσει την υπόστασή της ως κράτους, άρα θα λέγαμε πως η Συμμαχία παίζει με τη φωτιά.

Τι αναφέρει ο Σταυρίδης

Σε αυτές τις ασκήσεις αναφέρεται με άρθρο του στο Bloomberg ο ελληνοαμερικανός ναύαρχος ε.α. Σταυρίδης.
Όπως επισημαίνει, «αυτή την εβδομάδα, το ΝΑΤΟ ξεκίνησε στρατιωτικά γυμνάσια για να δοκιμάσει τις πυρηνικές του δυνατότητες στη Δυτική Ευρώπη, με επίκεντρο το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Αυτά έρχονται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή, δεδομένου ότι ο πρόεδρος Vladimir Putin συνεχίζει να ανεμίζει το πυρηνικό σπαθί του τους τελευταίους έξι μήνες.
Η Ρωσία δεν μπλοφάρει για τακτικά πυρηνικά, επιμένει να λέει το Κρεμλίνο.
Παρότι οι νατοϊκές ασκήσεις είχαν προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό -είναι ετήσιο μέρος ενός τακτικού κύκλου σχεδιασμού- έρχονται σε μια άβολη στιγμή.
Τι επιδιώκεται επιτευχθεί μέσω των πολυεθνικών ασκήσεων και γιατί το ΝΑΤΟ αποφάσισε να τις διεξαγάγει τώρα;
Στα γυμνάσια θα συμμετάσχουν δεκάδες μαχητικά από διάφορα κράτη μέλη, αερομεταφερόμενες μεραρχίες και αεροσκάφη ανεφοδιασμού για την υποστήριξη της αεροπορικής αρμάδας.
Συμμετέχουν, επίσης, στρατηγικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ μεγάλης εμβέλειας (τα αξιοσέβαστα αλλά ικανά B-52 με έδρα τη Βόρεια Ντακότα).
Τα πολεμικά γυμνάσια θα πραγματοποιηθούν 500 μίλια μακριά από τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Θα διαρκέσουν 10 έως 14 ημέρες και είναι απίθανο να επιτραπεί σε κάποιο μέσο ενημέρωσης να τα παρακολουθήσει.
Τα αεροπλάνα θα μεταφέρουν «εικονικά πυρηνικά φορτία».
Θα υπάρξει έντονη δραστηριότητα στο έδαφος, προσομοιώσεις κίνησης και συντήρησης των όπλων και ασκήσεις προστασίας τόσο από συμβατική στρατιωτική επίθεση όσο και από τρομοκρατική δραστηριότητα.
Παρακολούθησα πολλές φορές τέτοιες ασκήσεις ως ανώτατος συμμαχικός διοικητής του ΝΑΤΟ πριν από μια δεκαετία και πάντα με εντυπωσίαζε το απίστευτα υψηλό επίπεδο προσοχής στη λεπτομέρεια, η χρήση πολύπλοκων καταλόγων ελέγχου και το κίνητρο των εθνών-μελών.

Η «βροντή»

Η Ρωσία πραγματοποιεί επίσης ετήσιες ασκήσεις πυρηνικών δυνάμεων -γνωστές ως Grom («βροντή»)- οι οποίες θα τύχουν πολύ υψηλού επιπέδου μελέτης από τις υπηρεσίες πληροφοριών του ΝΑΤΟ.
Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συχνά… υποβαθμίζουν τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων υψηλού επιπέδου σε στιγμές ευαισθησίας.
Για παράδειγμα, όταν ένας πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται στο εξωτερικό για μια Σύνοδο Κορυφής στην οποία συμμετέχει ένας Ρώσος ηγέτης μπορεί να… περιορίσει κάποια, κατά τ’ άλλα, τακτική στρατιωτική εκπαίδευση ρουτίνας, έτσι ώστε κανένα ακούσιο περιστατικό να μην επηρεάσει τις συναντήσεις.
Από την άλλη, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν θα σταματήσουν τις ετήσιες εκπαιδευτικές ασκήσεις απλώς και μόνο λόγω των εντάσεων.
Αυτόν τον μήνα, οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα προχωρούν σε ναυτικές ασκήσεις υψηλού επιπέδου στα ανοιχτά της κορεατικής χερσονήσου, παρά τον υψηλό αριθμό εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων, στις οποίες προβαίνει ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας Kim Yung Un τους τελευταίους μήνες.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και ο ανώτατος διοικητής των συμμάχων στο στρατιωτικό αρχηγείο στο Μονς του Βελγίου θα αξιολογήσουν προσεκτικά τις πιθανές απαντήσεις του Putin στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ.
Μεταξύ των ανησυχιών τους θα είναι αν ο Ρώσος ηγέτης θα τις χρησιμοποιούσε ως δικαιολογία για να διεξάγει πιο επιθετικές πυρηνικές ασκήσεις από το συνηθισμένο.
Θα μπορούσε να τοποθετήσει τακτικά πυρηνικά όπλα στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ;
Δεν υπάρχουν βεβαιότητες σε οτιδήποτε αφορά τον Vladimir Putin, αλλά η συλλογιστική από την πλευρά του ΝΑΤΟ είναι ότι “είναι καλύτερο να προχωρήσουμε κατά της ρωσικής επιθετικότητας”.
Ο άλλος σκοπός των ασκήσεων, φυσικά, είναι να καταλάβουν οι Ρώσοι τη δύναμη του ΝΑΤΟ.
Λέγεται συχνά ότι η αποτροπή είναι ο συνδυασμός ικανότητας και αξιοπιστίας, δηλαδή η ικανότητα να επιτύχεις κάτι και μια αποδεδειγμένη βούληση να το κάνεις πραγματικά.
Τα γυμνάσια “Steadfast Noon” επιτρέπουν στη συμμαχία του ΝΑΤΟ να επιδείξει και τα δύο.
Παρότι ο κίνδυνος μιας υπερβολικής αντίδρασης στη Μόσχα είναι υπαρκτός, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να επιτραπεί στις ρωσικές απειλές και τα εγκλήματα πολέμου να εκφοβίσουν τη δημοκρατική συμμαχία».

www.bankingnews.gr

Tags: slide1
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Snyder: 43 Ημέρες Μέχρι την Κατάρρευση: Το Ενεργειακό Σοκ που Θα Ξυπνήσει τον Πλανήτη – Και η Ελλάδα στο Μάτι του Κυκλώνα
ΔΙΕΘΝΗ

Snyder: 43 Ημέρες Μέχρι την Κατάρρευση: Το Ενεργειακό Σοκ που Θα Ξυπνήσει τον Πλανήτη – Και η Ελλάδα στο Μάτι του Κυκλώνα

by admin
3 ώρες ago
Ξεκίνησε – Οι Βρετανοί πρόβαραν επιδρομή χάους στην Αγ. Πετρούπολη με χιλιάδες drones – Ρωσικό μένος: Στάχτη το Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε – Οι Βρετανοί πρόβαραν επιδρομή χάους στην Αγ. Πετρούπολη με χιλιάδες drones – Ρωσικό μένος: Στάχτη το Λονδίνο

by admin
3 ώρες ago
Ο Πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν Κλιμακώνεται Επικίνδυνα – Οι Χούθοι μπαίνουν στο Πόλεμο μέχρι Εσχάτων
Slider

Ο Πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν Κλιμακώνεται Επικίνδυνα – Οι Χούθοι μπαίνουν στο Πόλεμο μέχρι Εσχάτων

by admin
3 ώρες ago
Τρόμος στην Τουρκία: Απόπειρα δολοφονίας του Erdogan με αεροπειρατεία από το Ισραήλ;
Slider

Τρόμος στην Τουρκία: Απόπειρα δολοφονίας του Erdogan με αεροπειρατεία από το Ισραήλ;

by admin
6 ώρες ago
Next Post
Αυτός που έφτιαξε τον νόμο περί ΒΙΟΛOΓΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ προειδοποιεί: Αυτό θα γίνει με την Ρωσία, ΒΙΝΤΕΟ

Αυτός που έφτιαξε τον νόμο περί ΒΙΟΛOΓΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ προειδοποιεί: Αυτό θα γίνει με την Ρωσία, ΒΙΝΤΕΟ

Κ. Βαθιώτης : Μυαλοπαιδοβιασμός από πολιτικούς παιδεραστές Με αφορμή την ανάποδη διαφήμιση της Τράπεζας Πειραιώς για το πρόγραμμα EQUALL

Κ. Βαθιώτης : Μυαλοπαιδοβιασμός από πολιτικούς παιδεραστές Με αφορμή την ανάποδη διαφήμιση της Τράπεζας Πειραιώς για το πρόγραμμα EQUALL

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr