• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 18 Αυγούστου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η οικονομία φέρνει εξελίξεις: Η χειρότερη εικόνα μετά το 2015 και… τα δύσκολα έρχονται! – Η σημασία της Θεσσαλίας

3 έτη ago
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Καύσιμα και τρόφιμα εξαερώνουν τα εισοδήματα και εκτοξεύουν τον πληθωρισμό

H καταστροφή στην Θεσσαλία δεν είναι «μία ακόμα φυσική καταστροφή» για την Ελλάδα: Σε μία κρίσιμη στιγμή για την οικονομία η πρωτογενής παραγωγή που είχε ήδη καταβαραθρωθεί κατά 20% τα προηγούμενα χρόνια πλέον «φλερτάρει» με το ποσοστό του 40% ως αποτέλεσμα της καταστροφής, όχι απλώς της νυν παραγωγής, αλλά και της καταστροφής της ποιότητας του εδάφους και της παραγωγικής του ικανότητας τουλάχιστον για τα επόμενα 2-3 χρόνια!

Σε λογιστικό επίπεδο οι έκτακτες δαπάνες των πλημμυρών στη Θεσσαλία, απορροφούν σχεδόν το σύνολο της υπέρβασης κατά 1,8 δισ. ευρώ των φορολογικών εσόδων του προϋπολογισμού για το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου και βέβαια σε αυτά δεν περιλαμβάνονται οι μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές, πάλι στην Θεσσαλία, την Θράκη, την Ρόδο, την Αττική και τα άλλα μέρη της Ελλάδας

Τους επόμενους μήνες, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκτιμά ότι τα έσοδα θα επηρεαστούν αρνητικά από τις αναγκαστικές αναβολές φορολογικών υποχρεώσεων των κατοίκων της Ρόδου, της Κέρκυρας, του Έβρου και της Θεσσαλίας

Ο δεύτερος συμπληρωματικός προϋπολογισμός των 600 εκατ. ευρώ, ο οποίος θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες, θα καλύψει με τη συνδρομή κοινοτικών πόρων ύψους 400 εκατ. ευρώ το πρώτο μέρος της βοήθειας ύψους 1 δισ. ευρώ στους πληγέντες των πλημμυρών της Θεσσαλίας.

Το άθροισμα σε επιπλεόν δαπάνες είναι ήδη 1,7 δισ. ευρώ (οι κοινοτικοί πόροι αποτελούν ουδέτερες δαπάνες) από τα 1,8 δισ. ευρώ της υπέρβασης του οκταμήνου και στο τέλος του επιδοματικού market pass μέχρι το τέλος του χρόνου, με εξαίρεση τους κατοίκους της Θεσσαλίας.

Όλα αυτά, ενώ ερωτηματικό παραμένει αν τελικά θα παραταθεί ο χαμηλός ΦΠΑ για εστίαση, τουρισμό, μεταφορές, θέατρα, σινεμά, σχολές χορού και γυμναστήρια.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ανέφερε το μέτρο από τη Θεσσαλονίκη, αφού η εφαρμογή απαιτεί πρόσθετες δαπάνες ύψους 250 εκατ. ευρώ που αναμένεται να προκύψουν ως το τέλος του χρόνου. Η πρόβλεψη είναι πώς αυτό πολύ δύσκολα θα συμβεί.

Η συζήτηση για το «πρωτογενές πλεόνασμα» 0,7% του ΑΕΠ και την «αναβάθμιση της χώρας στην επενδυτική βαθμίδα από την DBRS και τη διπλή αναβάθμιση από τη Moody’s», η οποία και πάλι δεν έδωσε επενδυτική βαθμίδα πάντως, είναι «σταγόνες στην βροχή» για να μην πούμε σταγόνες στην πλημμύρα: Η ακρίβεια σε τρόφιμα και ενέργεια, «τινάζει στον αέρα» ότι έχει απομείνει στην οικονομία για να επιβιώσει το 60% των πολιτών που αποτελούν τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα.

Σήμερα, ένα Smart του 2002 των 700 κυβικών για να γεμίσει σε πρατήριο με τιμή ανά λίτρο 1,923 ευρώ χρειάζεται… 83 ευρώ!

Η τιμή του αργού πετρελαίου πλησιάζει μέρα με τη μέρα τα 100 δολάρια το βαρέλι, λόγω κυρώσεων στην Ρωσία και των αντικυρώσεων του φιλορωσικού γκρουπ (όλες οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες πλην Δύσης και Νιγηρίας) και έχει φέρει τα αποθέματα των ΗΠΑ σε χαμηλό δεκαετιών.

Και ακόμα και ξεκίνησε η σεζόν για το φυσικό αέριο!

Με την απόσυρση του market pass και των οριζόντιων επιδοτήσεων στο ρεύμα, η πίεση στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα αναμένεται να αυξηθεί απότομα.

Στην κεφαλαιαγορά ο Γενικός Δείκτης καταρρέει κατά 8,57% και κοντά στο 14% σε επίπεδο τραπεζών, λίγο, μάλιστα πριν την εγγραφή της Optima Bank στο ταμπλό και έως τώρα είναι ο χειρότερος μήνας του 2023.

Η αγορά «έκαψε» τα εκλογικά κέρδη και έκλεισε σε νέο χαμηλό 4μήνου και στα επίπεδα που είχε στις 24 Μαΐου, ήτοι τρεις ημέρες μετά τις πρώτες εκλογές που ήταν αυτές που αιφνιδίασαν θετικά τους επενδυτές, ύστερα από την εκτός προβλέψεων σε εύρος νίκη της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που είχε ξεπεράσει το 20%.

Και όλα αυτά λαμβάνουν χώρα σε μια συγκυρία που η χώρα απέκτησε επενδυτική βαθμίδα ύστερα από 13 χρόνια παραμονής στην κατηγορία junk, έστω από έναν «δευτερεύοντα» οίκο, την καναδική DBRS.

Σήμερα ο Γ.Δ. έκλεισε στις 1.200,04 μονάδες με οριακή πτώση 0,02%, έχοντας κινηθεί ενδοσυνεδριακά από τα υψηλά των 1.205,42 μονάδων (+0,43%), έως τα χαμηλά των 1.182,89 μονάδων (-1,45%).

Τι δείχνουν όλα αυτά: Ένα πολύ δύσκολο φθινόπωρο και έναν χειμώνα που μπορεί να φέρει ανατροπές και επιτάχυνση εξελίξεων που κανείς δεν προέβλεπε μετά τις εκλογές του Ιουνίου...

Και μια ψυχολογία που διαρκώς χειροτερεύει στην κοινωνία: Το μακελειό των 5 νεκρών της Λιβύης, έδειξε ότι ακόμα και οι Ένοπλες Δυνάμεις, τουλάχιστον υπό τη νυν ηγεσία τους «ρετάρουν» και αυτό το βλέπουν και στο εσωτερικό της κυβέρνησης πλέον και ανησυχούν.

Θεωρούσαν ότι για τη νυν διακυβέρνηση ο χώρος των ΕΔ, λόγω απουσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι προνομιακός χώρος δράσης.

Η τραγική διαχείριση της αποστολής στην Λιβύη σε συνέχεια της ανατίναξης της αποθήκης της 111 ΠΜ στη Ν.Αγχίαλο και της πλημμύρας στο Στεφανοβίκειο, κατέδειξε ότι και οι ΕΔ θέλουν επειγόντως «μεταρρύθμιση» και νέα ηγεσία…

Και η αναμενόμενη εκλογή Κασσελάκη την Κυριακά θα πυκνώσει εξαιρετικά τον πολιτικό χρόνο για τον Κ.Μητσοτάκη…

pronews.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Michael Snyder: Ξεκινάει η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση από την Υπερχρεωμένη Ιαπωνία;
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Michael Snyder: Ξεκινάει η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση από την Υπερχρεωμένη Ιαπωνία;

by admin
6 ημέρες ago
«Έρχεται νέο 1929»: Προειδοποίηση Kiyosaki για μεγάλο κραχ – Σκάει η «φούσκα των πάντων»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έρχεται νέο 1929»: Προειδοποίηση Kiyosaki για μεγάλο κραχ – Σκάει η «φούσκα των πάντων»

by admin
7 ημέρες ago
Ἀλλάζουν τά εὐρώ ἀπό τό 2027! Τί θά γίνει μέ τά παλιά πού ἔχετε στό σπίτι καί ὄχι στήν Τράπεζα; Τά ἔχουν βάλει στό μάτι;….
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ἀλλάζουν τά εὐρώ ἀπό τό 2027! Τί θά γίνει μέ τά παλιά πού ἔχετε στό σπίτι καί ὄχι στήν Τράπεζα; Τά ἔχουν βάλει στό μάτι;….

by admin
1 εβδομάδα ago
Martin Wolf: “Ζούμε τη Mεγαλύτερη Φούσκα από το 1929 – Το Kραχ είναι Mαθηματικά Bέβαιο”
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Martin Wolf: “Ζούμε τη Mεγαλύτερη Φούσκα από το 1929 – Το Kραχ είναι Mαθηματικά Bέβαιο”

by admin
1 εβδομάδα ago
Next Post
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ! Όταν το MEGA μίλησε για τον Κασσελάκη, ήρθαν ξαφνικά τα άσχημα μαντάτα

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ! Όταν το MEGA μίλησε για τον Κασσελάκη, ήρθαν ξαφνικά τα άσχημα μαντάτα

«Αποστολή-εκδρομή θανάτου στη Λιβύη με λεωφορείο»- Αρ. Κασιδόπουλος

«Αποστολή-εκδρομή θανάτου στη Λιβύη με λεωφορείο»- Αρ. Κασιδόπουλος

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr