Εδώ και μια εβδομάδα περίπου ο κόσμος ζει μια ακόμη «11η Σεπτεμβρίου», αλλά αυτή τη φορά τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα στο Ισραήλ και στη Γάζα και όχι στη Νέα Υόρκη. Στις 7 Οκτωβρίου 2023, το ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς εξαπέλυσε στο Ισραήλ τη μεγαλύτερη επίθεση εδώ και 50 χρόνια. Και αυτό έγινε μια ημέρα μετά την 50ή επέτειο του 4ου Αραβοϊσραηλινού πολέμου ή του πόλεμου του «Γιομ Κιπούρ» (ονομάζεται η ισραηλινή εορτή του Εξιλασμού), του 1973, όταν το Ισραήλ δέχθηκε αιφνιδιαστική επίθεση από την Συρία και την Αίγυπτο.
Τονίζω εξαρχής ότι στο παρών κείμενο δεν παίρνω θέση θετική ή αρνητική ούτε για το Ισραήλ ούτε και για την Παλαιστίνη. Οι δολοφονίες, οι απαγωγές, οι σφαγές, οι βομβαρδισμοί, τα πυρά και οι λοιπές αιματηρές εικόνες και οι φρικτές σκηνές και που λαμβάνουν χώρα τόσο στο Ισραήλ όσο επίσης και στην Λωρίδα της Γάζας μοιάζουν σαν να είναι σκηνές βαλμένες μέσα από άγριους και φρικτούς εφιάλτες, χειρότερους από αυτούς που σκηνοθετούν αριστοτεχνικά και κινηματογραφούν οι ειδικοί στο Χόλυγουντ.
Ξαφνικά οι μαχητές της Χαμάς πέρασαν τα σύνορα από την περιοχή της Λωρίδας της Γάζας, γεγονός και εξέλιξη που θεωρούνταν στρατιωτικώς αδύνατη μέχρι εκείνη στην στιγμή, και στην συνέχεια σαν τα ξέφρενα «κοπάδια» σκότωναν, απήγαγαν και αιματοκυλούσαν το Ισραήλ. Η αιφνιδιαστική επίθεση από δυνάμεις της παλαιστινιακής οργάνωσης της Χαμάς είναι μια στιγμή τύπου σύγχρονου «Περλ Χάρμπορ» για το κράτος του Ισραήλ και ο κόσμος έκτοτε παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις νεώτερες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
Πάρα πολλοί είναι αυτοί που σήκωσαν τους ώμους τους είτε από άγνοια είτε από απορία και ταυτόχρονα ορισμένοι άλλοι κρυφογέλασαν με νόημα, όταν τέθηκε το θέμα περί της αποτυχίας ή το φιάσκο των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ. Κάποιοι μειδίασαν όταν ειπώθηκε ότι συνελήφθησαν κοιμώμενες οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ και των ΗΠΑ και ότι η Χαμάς προετοιμάστηκε επί μήνες κάτω από τη μύτη της Μοσάντ και της CIA ή, δηλαδή, των πλέον ισχυρών στελεχιακά και εξελιγμένων τεχνολογικά κρατικών υπηρεσιών του κόσμου.
Το κύριο ερώτημα είναι: Πώς είναι δυνατόν οι μονίμως πανέτοιμες ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις και οι υπερ-εξελιγμένες υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας να είναι τόσο ατζαμίδικα απροετοίμαστες για ένα τέτοιο χτύπημα και μάλιστα από χιλιάδες μαχητές; Πρόκειται άραγες για μια κολοσσιαία αποτυχία της Μοσάντ και των λοιπών μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ ή κάτι άλλο ίσως πιο σκοτεινό και τροχιοδεικτικό να συμβαίνει που θα έχει και συνέχεια;
Και ενώ οι ισραηλινοί έχουν τις τεχνολογικές δυνατότητες να μπορούν να «διαβάζουν» τις σκέψεις των ανθρώπων και να μπορούν, επίσης, και μόνον από τα ρούτερ να ξέρουν το που βρίσκονται άνθρωποι -τα παρουσίασαν «live» και στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του 2023 στο Νταβός-, τι άραγε να συνέβη με την απροσδόκητη και τεράστια επιτυχία της Χαμάς; Υπάρχει ίσως το Βαθύ Κράτος ή η Πενταρχία του σκότους πίσω από όλα αυτά; Και εάν ναι, ποιος είναι ο κεντρικός στόχος των σκοτεινών δυνάμεων που δρουν πίσω από τα αόρατα και πανίσχυρα παρασκήνια;
Μήπως ίσως οι επικυρίαρχοι Εβραίοι σιωνιστές ήθελαν και είτε έστησαν είτε έκαναν τα στραβά μάτια είτε και τα δυο, σε μια επερχόμενη όσο και πάρα πολύ επιθυμητή επίθεση από την Χαμάς, για να έχουν οι ίδιοι μετέπειτα και ένα ακόμη και κύριο λόγο παραπάνω, ώστε, με κάθε δίκιο και με κάθε αποχρώντα λόγο, να προχωρήσουν σε αντίποινα και να βομβαρδίσουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, το οποίο άμεσα, ρητά και με πολύ χαρά τοποθετήθηκε υπέρ της επιθετικής κίνησης των παλαιστινίων της Χαμάς;
Μήπως ίσως ένας ακόμη επιπρόσθετος και ακριβοπόθητος στόχος των σκοτεινών δυνάμεων που διοικούν τον κόσμο όσο επίσης και τους κυβερνώντες πίσω από κουρτίνες, είναι να πάρουν φωτιά οι τιμές του πετρελαίου, αφού λάβει χώρα ο πολυσυζητημένος βομβαρδισμός του Ιράν από το Ισραήλ/ΗΠΑ και στη συνέχεια να οδηγηθεί ο κόσμος και μαθηματικά και ευκολότερα στο πολυδιαφημισμένο από τους ίδιους παγκόσμιο κραχ;
Μήπως η «αποτυχία» των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ αποτελεί και αυτή μια ακόμα σημαντικότατη «ψηφίδα» για να προχωρήσει το σχέδιο της Νέας Τάξης για τον ραγδαίο αποπληθυσμό της γης και στην συνδεδεμένη με τον αρμαγεδδώνα στοχευόμενη ίδρυση της παγκόσμιας Εβραϊκής κυβέρνησης; Μήπως εν τέλει πιάστηκαν στο ..ξύπνιο οι παμπόνηροι ισραηλινοί των ανώτατων σιωνιστικών παρασκηνίων και όχι όπως λέγεται στον ..ύπνο;
Πολλοί μη συστημικοί και εναλλακτικοί αναλυτές και δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι, όχι, δεν συνελήφθησαν τάχα κοιμώμενες οι μυστικές υπηρεσίες Ισραήλ-ΗΠΑ, ούτε ότι ήταν δήθεν «τυφλή» η Μοσάντ ούτε ότι πρόκειται περί τάχατες ιστορικών διαστάσεων και ολική αποτυχία των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Οι ίδιοι αναλυτές βλέπουν μια σκοπούμενη επανάληψη και έναν σιωνιστικό παραλληλισμό των γεγονότων των Δίδυμων Πύργων της «9/11» στις ΗΠΑ.
Για παράδειγμα, η Ισραηλινή δημοσιογράφος Efrat Fenigson δεν διστάζει να εικάσει ότι αυτό που λαμβάνει χώρα στο Ισραήλ είναι μία δουλειά του λεγόμενου «Βαθέως Κράτους» (Deep State) των ΗΠΑ. Η ίδια αναφέρει σε βίντεο: «Υπηρέτησα στο IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) πριν από 25 χρόνια, στις δυνάμεις πληροφοριών. Δεν υπάρχει περίπτωση το Ισραήλ να μην ήξερε τι έρχεται. Μια γάτα που κινείται δίπλα στο φράχτη πυροδοτεί όλες τις δυνάμεις».
Και συνεχίζει η Εφράτ: «Σήμερα γύρω στις 6 το πρωί, με την ανατολή του ηλίου, εκατοντάδες τρομοκράτες της Χαμάς, τουλάχιστον 300, παραβίασαν τον φράχτη των συνόρων σε πολλά σημεία, εντελώς ανεμπόδιστα, οδηγώντας σε τρομοκρατικές επιθέσεις και απαγωγές σε ισραηλινές πόλεις ή χωριά.. Για μένα αυτή η αιφνιδιαστική επίθεση φαίνεται σαν μια προγραμματισμένη επιχείρηση. Σε όλα τα μέτωπα».
Και προσθέτει η ίδια: «Τι απέγινε ο “ισχυρότερος στρατός στον κόσμο”; Πώς και οι συνοριακές διελεύσεις ήταν ορθάνοιχτες; Κάτι είναι πολύ λάθος εδώ, κάτι είναι πολύ περίεργο, αυτή η αλυσίδα γεγονότων είναι πολύ ασυνήθιστη και όχι τυπική για το ισραηλινό αμυντικό σύστημα».
Τέλος η Ισραηλινή δημοσιογράφος τονίζει: «Το Ισραήλ έχει έναν από τους πιο προηγμένους και στρατούς υψηλής τεχνολογίας, πώς είχαμε μηδενική απάντηση στην παραβίαση των συνόρων και του φράχτη;. Αν ήμουν συνωμοσιολόγος θα έλεγα ότι αυτό μοιάζει με το έργο του Deep State. Αισθάνομαι ότι ο λαός του Ισραήλ και ο λαός της Παλαιστίνης έχουν πουληθεί, για άλλη μια φορά, στις ανώτερες δυνάμεις. Ταυτόχρονα, αυτό είναι ακόμα πολύ δύσκολο να το καταλάβουμε».
Σύμφωνα με τροχιοδεικτικό δημοσίευμα της Wall Street Journal, της 8ης Οκτωβρίου 2023, μετά και την εμπλοκή της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να μπει και το Ιράν στον πόλεμο. Κατά το εν λόγω και δεικτικό δημοσίευμα, πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν άμεση ή έμμεση εμπλοκή του Ιράν στα γεγονότα και ότι η φλόγα που έχει ανάψει για τα καλά στη Μέση Ανατολή θα ανάψει και νέες και πολύ ισχυρότερες πολεμικές φωτιές που θα διαχυθούν.
«Το Ιράν βοήθησε στο σχεδιασμό της θανατηφόρας επίθεσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ και έδωσε το τελευταίο πράσινο φως για την εισβολή την περασμένη εβδομάδα στη Βηρυτό», ανέφερε η Wall Street Journal. Και πρόσθεσε: «Ένας άμεσος ρόλος του Ιράν θα έβγαζε από τη σκιά τη μακροχρόνια σύγκρουση της Τεχεράνης με το Ισραήλ, αυξάνοντας τον κίνδυνο ευρύτερης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Ανώτεροι ισραηλινοί αξιωματούχοι ασφαλείας έχουν δεσμευτεί να χτυπήσουν την ηγεσία του Ιράν εάν η Τεχεράνη κριθεί υπεύθυνη για τη δολοφονία Ισραηλινών».
Πριν από λίγες εβδομάδες, η ηγεσία της Χαμάς επισκέφτηκε τον Ιρανό ανώτατο ηγέτη στην Τεχεράνη, όπου ο Αλί Χαμενεΐ εξέφρασε άμεσες απειλές καταστροφής κατά του Ισραήλ, δηλώνοντας ότι «το Ισραήλ πεθαίνει». Επίσης, στις 3 Οκτωβρίου 2023, ο Αλί Χαμενεΐ ανέφερε: «Οι χώρες που κάνουν το στοίχημα της εξομάλυνσης με το Ισραήλ θα χάσουν. Ποντάρουν σε ένα χαμένο άλογο». Ακόμη, στις 10 Οκτωβρίου 2023, ο Αλί Χαμενεΐ είπε: «Φιλάμε τα χέρια εκείνων που σχεδίασαν την επίθεση κατά του σιωνιστικού καθεστώτος».
Ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ιsaac Herzog τόνισε: «Σήμερα είδαμε το αληθινό πρόσωπο της Χαμάς. Ένας στρατός τρομοκρατών του οποίου ο μοναδικός στόχος είναι η εν ψυχρώ δολοφονία αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών. Με την υποστήριξη και την καθοδήγηση των αντιπροσώπων τους διοικητές στο Ιράν, πραγματοποίησαν μια απρόκλητη, ειδεχθή επίθεση στο εβραϊκό κράτος σε μια εβραϊκή ιερή ημέρα».
Στην ίδια γεωστρατηγική λογική και τροχιοδεικτική πλατφόρμα κινήθηκε και ο εκδότης του The Jewish Chronicle, Jake Simmons, που έγραψε στο «X»: «Η Χαμάς χρηματοδοτείται και εξοπλίζεται από την Τεχεράνη, την οποία οι ΗΠΑ κατευνάζουν και επιτρέπουν τους τελευταίους μήνες, καθώς δισεκατομμύρια δολάρια έχουν εισρεύσει στα ταμεία του καθεστώτος».
Σύμφωνα το Associated Press, για τον μεγάλο «αιφνιδιασμό» των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και του Ισραήλ, αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών της Αιγύπτου υποστήριξε: «Είχαμε προειδοποιήσει το Ισραήλ για κάτι μεγάλο αλλά δεν μας πήρε στα σοβαρά.. Τους είπαμε ότι η έκρηξη θα είναι μεγάλη, αλλά δεν έδωσε σημασία.. είχαν αλλού το μυαλό τους».
Το γιατί «δεν έδωσε» σημασία το Ισραήλ σε αυτές τις προειδοποιήσεις εξ Αιγύπτου και σε όλα τα άλλα σχετικά στοιχεία που προφανώς είχαν στα χέρια τους και στις ηλεκτρονικές τους κονσόλες οι υπηρεσίες του Ισραήλ για τις προετοιμασίες της Χαμάς, έχει την δική του και απλή απάντηση: Οι Εβραίοι σιωνιστές διεξάγουν βήμα με βήμα, πυρετωδώς και με κάθε διαβολική παραπλάνηση και στρατηγική δολιότητα τον σε εξέλιξη Γ΄ ΠΠ που, στη παρούσα φάση, τα σχέδιά τους προβλέπουν τις προετοιμασίες για τον βομβαρδισμό των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.
Εδώ και για 7 περίπου χρόνια, όλοι ανεξαιρέτως οι ηγέτες και οι βασικοί υπουργοί του Ισραήλ έχουν τονίσει πάλι και ξανά ότι το Ιράν ετοιμάζει τις δυνατότητές του για την παραγωγή πυρηνικών βομβών. Εάν έμπαινα στον κόπο να παραθέσω εδώ αυτές τις προειδοποιήσεις, τις απειλές και τις δηλώσεις των Ισραηλινών ηγετών προς το Ιράν όσο και τις αντίστοιχες απαντήσεις του Ιράν προς το Ισραήλ θα χρειαζόμουνα ένα τευχίδιο.
Συνεχίζω με τις πλέον πρόσφατες δηλώσεις. Στις 16 Σεπτεμβρίου 2023, μετά την απόφαση του Ιράν να αφαιρέσει τις διαπιστεύσεις πολλών επιθεωρητών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), που είναι επιφορτισμένοι να εποπτεύουν το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ο Μπένζαμιν Νετανιάχου είπε: «Το Ιράν παραβιάζει όλες τις δεσμεύσεις του προς τη διεθνή κοινότητα.. επιδιώκει να εξοπλισθεί με πυρηνικά όπλα.. Το Ισραήλ θα πράξει ό,τι είναι αναγκαίο για να προστατευθεί από την απειλή αυτή».
Παρομοίως, στις 22 Σεπτεμβρίου 2023, μιλώντας ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ. Νετανιάχου στο βήμα του ΟΗΕ, τόνισε ότι το Ιράν πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπο με μία «αξιόπιστη» απειλή, ώστε «να εμποδιστεί να αναπτύξει το πυρηνικό του πρόγραμμα». Και προειδοποίησε με τροχιοδεικτικό νόημα: «Όσο θα είμαι πρωθυπουργός του Ισραήλ, θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να εμποδίσω το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα».
Και ερωτώ: Λέτε ότι οι ΗΠΑ στέλνουν τα αεροπλανοφόρα τους το ένα μετά το άλλο, μαζί με τα συνοδευτικά τους σκάφη κοντά στο Ισραήλ για να κεραστούν ίσως αραβικό ..καφέ ή μήπως ίσως για να συντρέξουν και για να συνδράμουν στα πλήγματα του Ιράν, κλπ; Λέτε ίσως τα γιγάντια σκάφη στη θάλασσα, μαζί με τα φορτωμένα πάνω σε αυτά αεροσκάφη των ΗΠΑ ή, δηλαδή, το συναθροιζόμενο σταδιακά «χιλιάρμενο», έρχονται στην Ανατολική Μεσόγειο για να φέρουν την ειρήνη και την τάξη στη περιοχή;
Πριν φτάσω στον κλείσιμο του κειμένου, θα ήθελα να σας πω ότι εξεπλάγην σφόδρα και ότι και πάλι μπήκα εκ νέου και στο βαθύτερο σιωνιστικό ..νόημα, όταν διάβασα τα περί του προκηρυγμένου Αιγύπτιου Μοχάμεντ Ντέιφ, που τα συστημικά ΜΜΕ προβάλουν ότι είναι ο διοικητής της στρατιωτικής πτέρυγας της παλαιστινιακής οργάνωσης της Χαμάς. Σύμφωνα δε με το αφήγημα, ο λεγόμενος και «επισκέπτης» είναι ο άνθρωπος που διοργάνωσε την επίθεση της Χαμάς και προκάλεσε το ..αιφνιδιαστικό σοκ στο Ισραήλ.
Ο Μοχάμεντ Ντέιφ μου υπενθύμισε αυτοστιγμής τον άλλο διάσημο επίσης τρομοκράτη, και πάλι Αιγύπτιο, τον Μοχάμεντ Άτα. Ναι! Είναι αυτός ο ίδιος που, με τις υψηλές οδηγίες του Μπιν Λάντεν, κατέλαβε και οδήγησε το ένα από τα συνολικά τέσσερα Boeing 767-223, της πτήσης 11, στον Βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και θεωρούνταν και ο αρχηγός των μουσουλμάνων φοιτητών και τρομοκρατών της Αλ Κάιντα στην επιχείρηση των Δίδυμων Πύργων της Νέας Υόρκης.
Τώρα, πριν κλείσω, αναρωτιέμαι: Πως είναι δυνατόν κάποιοι να μπορούν να «πιλοτάρουν» τα ολογράμματα αεροσκαφών εικονικής πραγματικότητας (τύπου 3D) που «έπεσαν» και «χωνεύτηκαν» ως αστρόσκονη πάνω στους πύργους και τους «έριξαν»; (Δείτε τα σχετικά βίντεο)
Πως είναι δυνατόν να «σκοτώθηκαν» και οι 19 τρομοκράτες-δράστες της Αλ Κάιντα, που όλοι τους αυτοί «επέβαιναν» στα εικονικά αεροσκάφη και κινηματογραφικούς ψηφιακούς κλώνους;
Και, που στο καλό πήγαν ή πως έτσι ως δια μαγείας «εξαφανίστηκαν» από προσώπου γης τα γιγάντια «αεροσκάφη» που «έπεσαν» πάνω στους πύργους και στη συνέχεια δεν βρέθηκε ούτε καν ένα ίχνος ή έστω ένα απλό εξάρτημα από τα τεράστια συντρίμμια τους, κλπ;
Συμπέρασμα: Θα πίνουμε ένα πρωί τον καφέ μας και θα μάθουμε για το χτύπημα του Ισραήλ/ΗΠΑ στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Και με αυτό το μέγα γεωπολεμικό γεγονός ή άνοιγμα της πύλης της κόλασης, ο εν εξελίξει Γ΄ ΠΠ μπαίνει στην επόμενη και παγκόσμια πλέον φάση του.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100000270536476
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ, PhD
Διεθνολόγος Καθηγητής, Συγγραφέας
Πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας








