• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

«Σείεται» απο σεισμούς το «Περιβόλι της Παναγίας»: Συνεχείς δονήσεις σε Ουρανούπολη και Χαλκιδική

«Μπορεί να δώσει μεγάλο σεισμό το ρήγμα»

2 έτη ago
in Slider, ΕΛΛΑΔΑ
1
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες στο Άγιο Όρος με τον πιο ισχυρό από αυτούς να καταγράφεται στις 12:50 και να είναι της τάξης των 4,6 Ρίχτερ.

Επτά λεπτά αργότερα καταγράφηκε δόνηση 3,9 Ρίχτερ στην περιοχή της Ουρανούπολης.

Ειδικότερα, ο σεισμός που καταγράφηκε στις 12:50 είχε εστιακό βάθος 12,8 Ρίχτερ και καταγράφηκε 8 χλμ δυτικά των Καρυών του Αγίου Όρους.

Στη συνέχεια, στις 12:57, ο σεισμός των 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε 11 χλμ ανατολικά της Ουρανούπολης κι είχε εστιακό βάθος 12,8 χλμ.

Στον χορό των Ρίχτερ βρίσκεται η Χαλκιδική, κάτι που φαίνεται από τις αλλεπάλληλες δονήσεις μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Στις 12:14 σημειώθηκε μικρότερης έντασης δόνηση 2,6 Ρίχτερ, στις 12:03 3,2 Ρίχτερ, στις 11:53 2,6 Ρίχτερ και στις 11:47 4,1 Ρίχτερ.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν καταγραφεί ζημιές από τις συνεχείς δονήσεις στην περιοχή του Άγιου Όρους, όμως οι σεισμοί έχουν γίνει αισθητοί και σε άλλα κοντινά σημεία.

Την ίδια στιγμή ο Βασίλης Παπαζάχος δήλωσε: «Το ρήγμα μπορεί να δώσει και ισχυρότερη δόνηση».

Προσοχή συνιστά ο σεισμολόγος Βασίλης Παπαζάχος μετά τον νέο σεισμό που έγινε σήμερα το μεσημέρι (22.09.2024) στο Άγιον Όρος μεγέθους 4,6 Ρίχτερ αλλά και τις σεισμικές δονήσεις που προηγήθηκαν και ακολούθησαν.

Μιλώντας στο newsit.gr, ο γνωστός σεισμολόγος Βασίλης Παπαζάχος, για τον σεισμό των 4,6 Ρίχτερ βορειοδυτικά των Καρυών, ξεκαθάρισε πως οι σεισμοί στο Άγιο Όρος είναι σε εξέλιξη εδώ και δύο μήνες, και το φαινόμενο μπορεί να κρατήσει από εβδομάδες ως και μήνες.

Αν και το ρήγμα είναι μικρό, είπε, μπορεί να δώσει πιο ισχυρό σεισμό και οι αρχές οφείλουν να πάρουν κάποια βασικά μέτρα για την προστασία των κτιρίων και των κατοίκων.

«Υπάρχει μια ακολουθία εκεί που είναι σε εξέλιξη εδώ και δύο μήνες, δεν είναι κάτι καινούριο. Η συγκεκριμένη ακολουθία φαίνεται να επιμένει, τέτοιες ακολουθίες δυστυχώς υπάρχουν και μπορεί να κρατήσουν από κάποιες  εβδομάδες μέχρι και μήνες. Πρόκειται για ένα ρήγμα μικρό αλλά με διαστάσεις που μπορεί να δώσει και ισχυρότερο σεισμό», τόνισε ο σεισμολόγος.

«Κατά συνέπεια επειδή δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα να γίνει κάποιος μεγαλύτερος σεισμός εξακολουθούν να ισχύουν οι συστάσεις που είχαμε δώσει πριν από καιρό», σχολίασε.

Και επισήμανε: «Οι κοντινές Μονές του Αγίου Όρους θα πρέπει να πάρουν κάποια βασικά  μέτρα προστασίας στην περίπτωση που θα έχουμε κάποια ισχυρότερη δόνηση. Το πιο πιθανό είναι ότι η ακολουθία θα συνεχίσει να επιμένει και κάποια στιγμή θα σβήσει».

Το ρήγμα μπορεί να είναι μικρό όχι όμως ασήμαντο θα πρέπει να υπάρχει και κάποια στοιχειώδη εγρήγορση στις κοντινές περιοχές κυρίως στις μόνες του Αγίου Όρους, στην Ουρανούπολη, στα Νέα Ρόδα και στην Αμμουλιανή», κατέληξε ο κ. Παπαζάχος.

Ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τη σεισμική δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα στο Άγιον Όρος.

Πιο συγκεκριμένα, από το πρωί της Κυριακής υπάρχει σεισμική δραστηριότητα στο σημείο, καθώς το πρωί της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου εκδηλώθηκε ένας σεισμός 3,9 Ρίχτερ και στη συνέχεια ακόμη ένας 4,6 Ρίχτερ.

«Η σεισμική διέγερση στο σημείο είναι έντονη το τελευταίο διάστημα», είπε χαρακτηριστικά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος και συνέχισε αναφέροντας πως «υπάρχει έντονος προβληματισμός για το φαινόμενο που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες, και κρατάμε επιφυλακτικότητα»

Ο ίδιος τόνισε πως με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν τον τελευταίο καιρό, έχουν γίνει συνεδριάσεις για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν.
Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος προχώρησε σε μια νέα ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook γράφοντας, μεταξύ άλλων πως «παρατείνεται η επιφυλακτικότητα που από καιρό έχω εκφράσει».

pronews.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΞΕΚΙΝΗΣΕ: Έκοψε την Ντόρα – Μαζική αντίσταση για ταυτότητες!
Slider

ΞΕΚΙΝΗΣΕ: Έκοψε την Ντόρα – Μαζική αντίσταση για ταυτότητες!

by admin
4 ώρες ago
Ο Πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν Κλιμακώνεται Επικίνδυνα – Οι Χούθοι μπαίνουν στο Πόλεμο μέχρι Εσχάτων
Slider

Ο Πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν Κλιμακώνεται Επικίνδυνα – Οι Χούθοι μπαίνουν στο Πόλεμο μέχρι Εσχάτων

by admin
4 ώρες ago
Στρατηγός Ταμουρίδης: Εκλογές: Το ψεύδος και η δολοφονία της ορθής ρητορικής!
Slider

Στρατηγός Ταμουρίδης: Εκλογές: Το ψεύδος και η δολοφονία της ορθής ρητορικής!

by admin
4 ώρες ago
«Δικαίωμα στην Αντίρρηση Συνείδησης»: Γιατί η Άρνηση των Νέων Ταυτοτήτων Είναι Συνταγματικά Κατοχυρωμένη
Slider

«Δικαίωμα στην Αντίρρηση Συνείδησης»: Γιατί η Άρνηση των Νέων Ταυτοτήτων Είναι Συνταγματικά Κατοχυρωμένη

by admin
4 ώρες ago
Next Post
Υπέρ ενός πολέμου που μπορεί να γίνει και πυρηνικός η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ! Δημ.Κωνσταντακόπουλος

Υπέρ ενός πολέμου που μπορεί να γίνει και πυρηνικός η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ! Δημ.Κωνσταντακόπουλος

Τι γυρεύουν δύο ισραηλινά αρματαγωγά στις Κυκλάδες και στη Σούδα;

Τι γυρεύουν δύο ισραηλινά αρματαγωγά στις Κυκλάδες και στη Σούδα;

Comments 1

  1. Ευστάθιος Μοσχοβίτης says:
    2 έτη ago

    Ο πατήρ Παΐσιος ο κρητικός (7\1993 ΚΑΡΥΕΣ) είχε πει ότι θα βουλιάξει το Άγιο Όρος από σεισμό, προφητεία της Παναγίας. Δημήτριος Χατζηνικολάου: Γελοιογραφία για την επικείμενη ιεροσυλία στο Άγιο Όρος (ΒΙΝΤΕΟ) https://rumble.com/v5eaadx-satan-hates-mount-athos.html?e9s=src_v1_ucp , https://www.brighteon.com/bb4a9528-bc19-481e-9c60-1a9d35b3b6a0 , https://ugetube.com/watch/KU8Vq87KZJjBoMa .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr