• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Αποκάλυψη Spiegel: Όσο πολλαπλασιάζονται οι ανεμογεννήτριες, τόσο αυξάνονται τα απρόβλεπτα και επικίνδυνα ατυχήματα

«Όσο οι ανεμογεννήτριες πολλαπλασιάζονται σε όλο τον κόσμο, τόσο θα αυξάνεται και ο αριθμός των επικίνδυνων ατυχημάτων προκαλώντας ερωτηματικά σε θέματα γενικής ασφάλειας» τονίζουν σε άρθρο τους στο Spiegel οι Simone Kaiser και Μikael Fröhlingsdorf

2 έτη ago
in Slider, ΕΝΕΡΓΕΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Επικίνδυνα ατυχήματα προκύπτουν από τη ραγδαία αύξηση των ανεμογεννητριών παγκοσμίως επισημαίνει σε ανάλυσή του στο Der Spiegel απαριθμώντας μία σειρά προβλημάτων που εμφανίστηκαν στη Γερμανία
Ήρθε χωρίς προειδοποίηση. Με μια ξαφνική ριπή του ανέμου αποκολλάται μία λεπίδα από την άκρη του στροφείου προκαλώντας δυνατή έκρηξη. Το βαρύ, 10 μέτρων (32 πόδια) θραύσμα νηματοποιημένο μέσω του αέρα, έπεσε και διασκορπίστηκε σε ακτίνα περίπου 200 μέτρων.
Η ανεμογεννήτρια, η οποία είχε 100 μέτρα (328 πόδια) ύψος, χωρίστηκε στις αρχές Νοεμβρίου 2006 στη περιοχή του Oldenburg της βόρειας Γερμανίας και οι συνέπειες της εκδήλωσης μόλις τώρα αρχίζουν να γίνονται ορατές. Με το ατύχημα, η τοπική αρχή ανησύχησε, και διέταξε αμέσως τον έλεγχο και των έξι άλλων ανεμογεννητριών του ίδιου μοντέλου.
Τα αποτελέσματα των ελέγχων, στα οποία τελικά κατέληξαν οι εξειδικευμένοι τεχνικοί ανησύχησαν τον γενικό διευθυντή Frank Eger ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε εγγράφως αμέσως την πολιτειακή κυβέρνηση της Κάτω Σαξονίας, ότι είχε κλείσει τέσσερις τουρμπίνες λόγω σοβαρών προβλημάτων ασφάλειας.
Ήταν ήδη το δεύτερο επεισόδιο στην περιοχή του, έγραψε, προσθέτοντας ότι οι ανεμογεννήτριες αυτού του τύπου θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο ολόκληρη τη χώρα.
Η έκθεση των εμπειρογνωμόνων είχε αποκαλύψει τα ελαττώματα κατασκευής και τις παρατυπίες.

«Όσο οι ανεμογεννήτριες πολλαπλασιάζονται σε όλο τον κόσμο, τόσο θα αυξάνεται και ο αριθμός των επικίνδυνων ατυχημάτων προκαλώντας ερωτηματικά σε θέματα γενικής ασφάλειας» τονίζουν σε άρθρο τους στο Spiegel οι Simone Kaiser και Μikael Fröhlingsdorf.

anemogennitries_2.JPG
Οι δυσάρεστες εξελίξεις, οι aναλύσεις και τα ατυχήματα
Μετά τα τελευταία χρόνια άνθησης του κλάδου, οι πάροχοι της αιολικής ενέργειας και των ειδικών εμπειρογνωμόνων που ασχολούνται τώρα αποφάνθηκαν ότι εγκαταστάσεις δεν μπορεί να είναι αξιόπιστες και σταθερές όπως ισχυρίζονταν οι κατασκευαστές.
Πράγματι, με χιλιάδες κακοτεχνίες, βλάβες και τα σοβαρά ατυχήματα που έχουν αναφερθεί τα τελευταία χρόνια, τα προβλήματα φαίνεται να αυξάνονται. Κιβώτια ταχυτήτων σπάνε, αδυναμία ελέγχου στο εσωτερικό τους εντοπίζεται, πανύψηλες κεραίες έχουν μικρή διάρκεια ζωής, συχνά πριν ακόμη ολοκληρώσουν και πέντε χρόνια τοποθέτησης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα σπασίματα στη μορφή (κατά μήκος) των στροφείων, ή ακόμη και κατά τη τοποθέτηση, μετά από περιορισμένη λειτουργία.
Τα γνωστά βραχυκυκλώματα ή οι υπερθερμάνσεις ελίκων προκαλούν πυρκαγιές.
Όλα αυτά παρά τις υποσχέσεις των κατασκευαστών ότι οι ανεμογεννήτριες θα διαρκέσουν τουλάχιστον για 20 χρόνια……..
Ιδιαίτερα τα κιβώτια ταχυτήτων έπρεπε να είχαν αντικατασταθεί «σε μεγάλους αριθμούς», αναφέρει η Γερμανική Ένωση Ασφαλίσεων και είναι αυτός ο κλάδος που τώρα διαμαρτύρεται.
Εκτός από τις γεννήτριες και τα κιβώτια ταχυτήτων, στα στροφεία οι λεπίδες, επίσης, παρουσιάζουν συχνά ελαττώματα, όπως αναφέρεται σε «έκθεση σχετικά με τις τεχνικές ελλείψεις των ανεμογεννητριών».
Οι ασφαλιστικές εταιρίες διαμαρτύρονται διαρκώς για τα προβλήματα που παρουσιάζονται, και πιο συγκεκριμένα από ακατάλληλη αποθήκευση, από επικίνδυνες ρωγμές και σπασίματα
Οι αδύναμοι στρόβιλοι που προέρχονται από τις γραμμές συναρμολόγησης, σε κάποιους κατασκευαστές, απειλούν να ζημιώσουν μια βιομηχανία που εδώ και χρόνια έχει προβληθεί με επιτυχία. Όπως, η γερμανική Wind Energy Association (BWE) crowed που δημοσίευσε ότι η επιχείρηση είχε φτάσει και πάλι σε επίπεδα ρεκόρ. Η βιομηχανία αιολικής ενέργειας αυξήθηκε κατά ένα σταθερό 40% την προηγούμενη δεκαετία, σύμφωνα με την BWE και προέβλεπε εργασία για 74.000 άτομα.
Η Γερμανία, εξάλλου, είναι ο παγκόσμιος ηγέτης όσον αφορά την αιολική ενέργεια: Περισσότεροι από 19.000 ανεμόμυλους τώρα στην ύπαιθρο-περισσότερο από ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Η Πράσινη ενέργεια έχει μετατραπεί σε σημείο έπαρσης στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια, που ακόμη και ο τότε υπουργός Περιβάλλοντος. Sigmar Gabriel, είχε εκφράσει την επιθυμία να κατασκευάσει νέα τεράστια αιολικά πάρκα κατά μήκος της Βόρειας χώρας Θάλασσας και της Βαλτικής Θάλασσας.
anem.jpgΔεν υπάρχει χρόνος για δοκιμές

Οι γενναιόδωρες κρατικές επιδοτήσεις είχαν μετατρέψει την αιολική ενέργεια σε μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα σε λίγα χρόνια. Μία τεράστια επιτυχία της βιομηχανίας η οποία όμως οδηγεί σε τεχνολογικές αδυναμίες. «Πολλές εταιρείες έχουν πωλήσει έναν ατελείωτο αριθμό των μονάδων», καταγγέλλει ο μηχανικός Manfred Perkun, μέχρι πρόσφατα ρυθμιστής αξιώσεις για Ε + V Ασφαλίσεων. «Δεν αφήνουν σχεδόν καθόλου χρόνο για τη δοκιμή πρωτοτύπων».
Ο εμπειρογνώμονας Martin Stöckl στην αιολική ενέργεια, γνωρίζει τα προβλήματα πολύ καλά. Ο βαυαρικός άνεμος ταξιδεύει περίπου 80.000 χιλιόμετρα (49.710 μίλια) σε όλη τη Γερμανία κάθε χρόνο, αλλά είναι σπανίως σε θέση να βοηθήσει τους αγρότες. Δεν είναι μόνο οι καθυστερήσεις στις παραγγελίες στροφείων, λόγω της τεράστιας ζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται στις παραγγελίες απλών ανταλλακτικών όπου καθυστερούν επίσης κάθε φορά.. «Έτσι συχνά πρέπει να περιμένουν 18 μήνες για ένα νέο στροφείο, το οποίο σημαίνει ότι η τουρμπίνα θα μένει στο βουνό ανενεργή για πολύ καιρό» λέει ο Stöckl.

Καταστροφικά αποτελέσματα

Οι εκθέσεις με τα καταστροφικά αποτελέσματα του ερωτηματολογίου πέρασε από τα μέλη του γερμανικού Wind Energy σύνδεσης, ζητώντας τους να κατατάξουν τους κατασκευαστές. Μόνο η Enercon, με έδρα τη Γερμανία, βρέθηκε στη κατάταξη των «καλών». Η εταιρεία παράγει ανεμογεννήτριες και όχι κιβώτια ταχυτήτων, εξαλείφοντας έναν από τους πιο αδύναμους κρίκους της αλυσίδας.
Ακόμη και μεταξύ των ασφαλιστών, που έτρεξαν στη νέα αγορά τη δεκαετία του 1990, η αιολική ενέργεια θεωρείται σήμερα επικίνδυνος ασφαλιστικός τομέας. Ο ασφαλιστικός γίγαντας Allianz αντιμετώπιζε περίπου χίλιες βλάβες μόνο το 2006. Ο Jan Pohl, ο οποίος εργάζεται για την Allianz στο Μόναχο, αναφέρει ότι έχει υπολογιστεί ότι κατά μέσο όρο οι «φορείς εκμετάλλευσης πρέπει να αναμένουν ζημίες εγκατάστασης κάθε τέσσερα χρόνια, μη συμπεριλαμβανομένων των δυσλειτουργιών και ανασφάλιστων κατανομών».
Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν πάρει τα μαθήματα τους και συμπεριλαμβάνουν τώρα στα νέα συμβόλαια , απαιτήσεις συντήρησης αντικατάστασης ευάλωτων στοιχείων, όπως π.χ. τα κιβώτια ταχυτήτων κάθε πέντε χρόνια-άμεσα στις συμβάσεις τους. Όμως, η αντικατάσταση του κιβωτίου μπορεί να κοστίσει έως και 10% του αρχικού τιμήματος κατασκευής, αρκεί να κοπεί βαθιά στα αναμενόμενα κέρδη. Πράγματι, για πολλούς επενδυτές αυτό αποτελεί μια δυσάρεστη έκπληξη.

Ατέλειες και κίνδυνοι – Καταγραφή ατυχημάτων

• Θραύσματα από μία σπασμένη λεπίδα στροφείου, προσγειώθηκαν σε δρόμο λίγο πριν από την ώρα κυκλοφοριακής αιχμής κοντά στην πόλη Trier

• Δύο ανεμογεννήτριες έπιασαν φωτιά κοντά στο Osnabrück και στη περιοχή Havelland. Οι πυροσβέστες θα μπορούσαν μόνο να προσέξετε: κλίμακες τους δεν ήταν αρκετά ψηλά για να φθάσουν τα έντερα καύση

• 70 μέτρων ανεμογεννήτρια διπλώνεται στη μέση στο Schleswig-Holstein-δίπλα από έναν αυτοκινητόδρομο

• Το στροφείο λεπίδων μιας ανεμογεννήτριας στο Βρανδεμβούργο αποκολλάται σε ύψος 100 μέτρων (328 πόδια). Κομμάτια της καρφώνονται μέσα σε χωράφι κοντά σε ένα δρόμο.

Κατά την Allianz Technology Center (AZT) στο Μόναχο, τα  κομμάτια από την κατάρρευση των ανεμογεννητριών εξετάζονται προσεκτικά. «Η δύναμη στα πτερύγια των στροφείων ήταν πολύ μεγαλύτερη από ότι αρχικά αναμενόταν», λέει ο ειδικός Erwin Bauer. «Η ταχύτητα του ανέμου δεν είναι πάντοτε σταθερή, επισημαίνει. Υπάρχουν ριπές και αλλαγές κατεύθυνσης όλη την ώρα», σημειώνει.
Όμως, αντί να προσπαθούν να δημιουργήσουν πιο αποτελεσματικές τεχνολογίες, πολλοί κατασκευαστές απλώς επέλεξαν να τοποθετήσουν ακόμη μεγαλύτερα πτερύγια στροφείων, προσθέτει ο Bauer. «Οι μεγάλες μηχανές μπορεί να έχουν μεγάλη χωρητικότητα, αλλά τα στελέχη που υπόκεινται είναι ακόμη πιο δύσκολο για τον έλεγχο», λέει.
Δονήσεις και φορτίο προκαλούν αλλαγές στα κατάγματα, εισχωρεί νερό στις ρωγμές, και αρχίζει η σκουριά. Οι επισκευές είναι δύσκολο έργο.
«Δεν μπορείτε να δείτε μέσα σε συγκεκριμένα τμήματα« λέει ο Marc Gütermann, καθηγητής στη Βρέμη.
Οι εμπειρογνώμονες μηχανικοί θεωρούν ότι υπάρχουν σφάλματα στο στάδιο κατασκευής.
«Οι εγκαταστάσεις που τηρούν γίνονται μεγαλύτερες», λέει, αλλά η διάμετρος των κεραιών πρέπει να παραμείνει ίδια, διότι διαφορετικά θα είναι πολύ μεγάλη για τη μεταφορά στους δρόμους.

rotoren.JPG

Δεν είναι επαρκώς ανθεκτικά τα υπεράκτια αιολικά πάρκα

Συνεχίζεται η επιχείρηση αύξηση της αιολικής ενέργειας με επίκεντρο την αντικατάσταση μικρότερων εγκαταστάσεων με όλο μεγαλύτερες. Η αύξηση του μεγέθους είναι ένας από τους λίγους τρόπους για να αυξηθεί η παραγωγή.
Ίσως, τα διδάγματα που προέκυψαν στη γη θα αποφευχθούν στη θάλασσα.
Όμως πολλοί κατασκευαστές αυτών των υπεράκτιων εγκαταστάσεων σε άλλες χώρες αντιμετωπίζουν ήδη δυσκολίες. Η Δανέζικη εταιρεία Vestas και παγκόσμιος ηγέτης της αγοράς, για παράδειγμα, έπρεπε να απομακρύνει τους στρόβιλους από ένα ολόκληρο αιολικό πάρκο κατά μήκος των δυτικών ακτών της Δανίας το 2004, γιατί οι ανεμογεννήτριες αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αρκετά ανθεκτικές ώστε να αντέχουν τη θάλασσα και τις τοπικές καιρικές συνθήκες γενικότερα. Παρόμοια προβλήματα ανέκυψαν και στις βρετανικές ακτές το 2005.
Η Γερμανική εταιρεία κατασκευής των ανεμογεννητριών Enercon, από την πλευρά της, θεωρεί ότι οι κίνδυνοι που συνδέονται με την υπεράκτια παραγωγή αιολικής ενέργειας είναι πολύ μεγάλοι, λέει ο εκπρόσωπος της Enercon Andreas Düser. Ενώ το δυναμικό ανάπτυξης είναι δελεαστικό, λέει, η εταιρεία δεν θέλει να χάσει τη καλή προοπτική σχετικά με την ανοικτή θάλασσα.

krafte.JPG

www.bankingnews.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΞΕΚΙΝΗΣΕ: Έκοψε την Ντόρα – Μαζική αντίσταση για ταυτότητες!
Slider

ΞΕΚΙΝΗΣΕ: Έκοψε την Ντόρα – Μαζική αντίσταση για ταυτότητες!

by admin
7 ώρες ago
Ο Πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν Κλιμακώνεται Επικίνδυνα – Οι Χούθοι μπαίνουν στο Πόλεμο μέχρι Εσχάτων
Slider

Ο Πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν Κλιμακώνεται Επικίνδυνα – Οι Χούθοι μπαίνουν στο Πόλεμο μέχρι Εσχάτων

by admin
8 ώρες ago
Στρατηγός Ταμουρίδης: Εκλογές: Το ψεύδος και η δολοφονία της ορθής ρητορικής!
Slider

Στρατηγός Ταμουρίδης: Εκλογές: Το ψεύδος και η δολοφονία της ορθής ρητορικής!

by admin
8 ώρες ago
«Δικαίωμα στην Αντίρρηση Συνείδησης»: Γιατί η Άρνηση των Νέων Ταυτοτήτων Είναι Συνταγματικά Κατοχυρωμένη
Slider

«Δικαίωμα στην Αντίρρηση Συνείδησης»: Γιατί η Άρνηση των Νέων Ταυτοτήτων Είναι Συνταγματικά Κατοχυρωμένη

by admin
8 ώρες ago
Next Post
Ο ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Η σωστή εξομολόγηση έχει αυτά τα δέκα ιδιώματα

Η σωστή εξομολόγηση έχει αυτά τα δέκα ιδιώματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr