• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΘΝΙΚΑ

Εγκεφαλικά έπαθαν οι Τούρκοι: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το Αιγαίο στην Ελλάδα ενώ εμφανίζεται και κυπριακή ΑΟΖ

Οι Τούρκοι γενικώς, συνέχεια “ θέλουν” ( ούτε και οι ίδιοι δεν ξέρουν τι) αγνοώντας ότι πλέον έφτασε η εποχή να διαμελιστούν και να δώσουν πίσω τα καταπατημένα στην Μικρά Ασία, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

2 έτη ago
in ΕΘΝΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Πυρ και μανία ήταν σύσσωμα  τα τουρκικά ΜΜΕ, για την παρουσία χάρτη που δείχνει την Ελλάδα να έχει επεκτείνει στο Αιγαίο την ΑΟΖ της στα 12 μίλια.

Αυτό που τους ενόχλησε πιο πολύ ήταν η αιγίδα στο χάρτη που έλεγε ΕΕ, και αφορούσε θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όντως ετοίμασε χάρτες των θαλάσσιων περιοχών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο των μελετών της για τον «θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό».

Στους χάρτες της επίσημης ιστοσελίδας του οργανισμού της ΕΕ, η Τουρκία δεν έχει καμία παρουσία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Η Πλατφόρμα Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού (MSP), που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συνδέεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πραγματοποίησε μια μελέτη που δείχνει τα θαλάσσια σύνορα των χωρών μελών.

Στόχος της μελέτης είναι ο καθορισμός των ορίων των ευρωπαϊκών θαλασσών και η πραγματοποίηση πιο αποτελεσματικών, ασφαλών και βιώσιμων δραστηριοτήτων σε αυτές τις περιοχές.

Στον ορισμό του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού που έγινε από τη Διακυβερνητική Ωκεανογραφική Επιτροπή (ΔΟΕ).

Τονίζεται ότι οι θαλάσσιες περιοχές καθορίζονται μέσα από μια «πολιτική διαδικασία» και ότι ο ΑΟΖ «δεν είναι αυτοσκοπός», αλλά «πρακτικός τρόπος» χρήσης της θαλάσσιας περιοχής.

Στο πλαίσιο της μελέτης που ξεκίνησε το 2016, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τα κράτη μέλη της Ένωσης να υποβάλουν τις μελέτες θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού έως το 2021.

Ωστόσο, είναι γνωστό ότι υπάρχουν χώρες που δεν έχουν ακόμη προετοιμάσει αυτό το σχέδιο.

Αν και η Ελλάδα δεν έχει ακόμη εγκρίνει επίσημα ΑΟΖ, έχει υποβάλει μέρος των εργασιών της στην Επιτροπή.

Τα ελληνικά σχέδια, τα οποία αναθεωρήθηκαν και ενημερώθηκαν τελευταία από την Επιτροπή τον Απρίλιο του 2024, έχουν πλέον προστεθεί στον επίσημο ιστότοπο της ΕΕ.

Εκεί οι Τούρκοι εντόπισαν το χάρτη που τους αποκλείει από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, και αυτό τους προκάλεσε πολλαπλά εγκεφαλικά.

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το Αιγαίο στην Ελλάδα”

“Ο χάρτης των ελληνικών θαλάσσιων δικαιοδοσιών που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όχι μόνο δίνει ολόκληρο το Αιγαίο στην Ελλάδα, αλλά συμπίπτει ακριβώς με τα σχέδια που περιορίζουν την Τουρκία στον Κόλπο της Αττάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κάτω από τον χάρτη γράφει «Τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων καλύπτουν έκταση περίπου 92.095 km2».

Ο χάρτης σχεδιάστηκε σύμφωνα με την επέκταση των  12 ναυτικών μιλίων, και δείχνει τα νησιά στο Αιγαίο να διαθέτουν ευρείες θαλάσσιες δικαιοδοσίες, η μέση γραμμή χαράχθηκε με αναφορά στα νησιά, όχι την ηπειρωτική χώρα, ενώ νησιά, νησίδες και Βραχονησίδες ανήκουν όλες στην Ελλάδα, καθώς το Καστελόριζο ελέγχει 40 ναυτικά μίλια.

Φαίνεται ότι αναγνωρίζονται πάνω από χίλια τετραγωνικά χιλιόμετρα θαλάσσιας έκτασης στην Ελλάδα.

Οι διεθνείς συμφωνίες που χρησιμοποιούνται κατά τη χάραξη αυτών των “λεγόμενων συνόρων” δεν ταιριάζουν με την αλήθεια”, αναφέρει μεγάλο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το κείμενο περιέχει τις ακόλουθες πληροφορίες σχετικά με τις συμφωνίες που καθορίζουν τα σύνορα: «Τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας εκτείνονται στα έως και 6 ναυτικά μίλια από τις γραμμές βάσης.

Τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ορίζονται ως εξής:

1) Η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας στην Άγκυρα στις 4 Ιανουαρίου 1932 και το προφορικό έγγραφο, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής της συμφωνίας και υπογράφηκε στην Άγκυρα στις 28 Δεκεμβρίου 1932, ορίζουν τα θαλάσσια σύνορα του νοτιοανατολικού τμήματος του Αιγαίου. Θάλασσα και Ανατολική Μεσόγειος.

Η Ελλάδα έχει αποκτήσει πλήρη κυριαρχία στα Δωδεκάνησα από το 1947, ως διάδοχος των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων της Ιταλίας.

2) Η Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης που υπογράφηκε το 1923 και το Πρωτόκολλο των Αθηνών του 1926 καθόρισαν τα θαλάσσια σύνορα στη Θράκη, περιοχή της Βαλκανικής Χερσονήσου (μέχρι ένα σημείο 3 ναυτικών μιλίων από τις εκβολές του ποταμού Έβρου).

3) Από το σημείο αυτό μέχρι το βόρειο τμήμα των Δωδεκανήσων, όπου συναντώνται τα χωρικά ύδατα των δύο χωρών, τα θαλάσσια σύνορα θα ακολουθούν τη μέση γραμμή μεταξύ των ασιατικών ακτών και των ελληνικών νησιών της περιοχής.

Αυτά τα θαλάσσια όρια είναι σύμφωνα με το εθιμικό και εθιμικό διεθνές δίκαιο.

Οι Τούρκοι έχοντας φτιάξει το δικό τους φανταστικό αφήγημα αναφέρουν ότι “το Ιταλοτουρκικό μνημόνιο της 28ης Δεκεμβρίου 1932 είναι απλώς ένα έγγραφο που ποτέ δεν υπογράφηκε, εγκρίθηκε από τα κοινοβούλια και δεν τέθηκε ποτέ σε ισχύ.

Οι Τούρκοι ειδικοί Ali Kurumahmut και Sertaç Hami Başeren κάνουν τις ακόλουθες αξιολογήσεις για τα επίμαχα πρακτικά στο βιβλίο τους «Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο», το οποίο έγραψαν μαζί:

«Τα πρακτικά της συνεδρίασης της 28ης Δεκεμβρίου 1932, που είναι ένα έγγραφο που θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεταφορά περίπου 100 νησιών, νησίδων και Βραχονησίδων στην περιοχή της Μούγκλας, συμπεριλαμβανομένων των Βραχονησίδων Ίμια στην Ιταλία, δεν έχει την υπογραφή, την έγκριση, και δεν έχει τεθεί σε ισχύ  για να καταστεί ένας κανονισμός διεθνής συμφωνία.

«Αυτό το έγγραφο δεν ήταν ποτέ δεσμευτική συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ιταλίας.

Η Ιταλο-τουρκική Συμφωνία της 4ης Ιανουαρίου 1932 και η Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, η οποία ρύθμιζε την κυριαρχία στην περιοχή μεταξύ του Καστελόριζου στην Ανατολική Μεσόγειο και των ακτών της Ανατολίας, έδωσε πολλές νησίδες δεν είναι ένα έγγραφο που αποτελεί παράρτημα ή συμπλήρωμα.

Το εν λόγω έγγραφο, το οποίο φαίνεται ότι έγινε αποδεκτό από την Ελλάδα και άλλα κράτη, αλλά δεν είναι διεθνής συμφωνία, αλλά μια ημιτελής προπαρασκευαστική εργασία, που αποτελεί το πρώτο στάδιο μιας προτεινόμενης συμφωνίας.

«Τα πρακτικά της συνεδρίασης της 28ης Δεκεμβρίου 1932, τα οποία δεν χαρακτηρίστηκαν έγκυρα συναφθείσα διεθνής συμφωνία, δεν εκφράζουν νομικά τη βούληση της Τουρκίας.

Όλα αυτά τα γεγονότα δείχνουν ότι η Ιταλία ή η Ελλάδα, ως διάδοχο κράτος, δεν έχουν δικαίωμα κυριαρχίας στα νησιά, τις νησίδες και τις Βραχονησίδες στην περιοχή της Μούγκλας, των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ιταλία από τις ρητές διατάξεις της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης.

Επιπλέον, υπάρχει ένας άλλος χάρτης στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δείχνει τις θαλάσσιες περιοχές της  Κύπρου, που ξεσήκωσε την Άγκυρα.

Στο έγγραφο που αναφέρει ότι οι εργασίες για την Κύπρο έχουν ολοκληρωθεί, «τα εσωτερικά ύδατα και τα χωρικά ύδατα της Κύπρου έως και 12 ναυτικά μίλια καλύπτουν έκταση περίπου 13 χιλιάδες 968 km².

Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου είναι περίπου 98 χιλιάδες 240 km²».

Στο έγγραφο λένε οι Τούρκοι, “αγνοούνται τα ίσα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στο νησί, ενώ η κυπριακή ΑΟΖ, δήθεν εισβάλει στις θαλάσσιες περιοχές της Τουρκίας, της Συρίας, του Λιβάνου, του Ισραήλ, της Παλαιστίνης και της Αιγύπτου”.

Οι Οθωμανοί Τούρκοι, παλαιοί και νέοι, δεν συνηθίζουν να εφαρμόζουν συνθήκες, και συμφωνίες, ακόμα και όταν κερδίζουν πολλαπλάσια από τον έτερο συμβαλλόμενο.

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι συνέχεια “ θέλουν” ( ούτε και οι ίδιοι δεν ξέρουν τι) αγνοώντας ότι πλέον έφτασε η εποχή να διαμελιστούν και να δώσουν πίσω τα καταπατημένα στην Μικρά Ασία, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

pentapostagma.gr

Tags: slide4
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Πρόκληση ΣΟΚ από Ουκρανία: «Θα χτυπάμε ρωσικά πλοία ακόμα και στις ελληνικές παραλίες» – «Ζητήστε συγγνώμη από τον Putin»
ΕΘΝΙΚΑ

Πρόκληση ΣΟΚ από Ουκρανία: «Θα χτυπάμε ρωσικά πλοία ακόμα και στις ελληνικές παραλίες» – «Ζητήστε συγγνώμη από τον Putin»

by admin
1 ημέρα ago
Εποικιστική αποικιοκρατία και στην Ελλάδα από το Ισραήλ- Νικόλας Κοσματόπουλος
Slider

Εποικιστική αποικιοκρατία και στην Ελλάδα από το Ισραήλ- Νικόλας Κοσματόπουλος

by admin
1 ημέρα ago
Διασυρμός της Ελλάδας στην Τουρκία: Υποδοχή Μητσοτάκη με εθνικιστικό εμβατήριο: «Θα καταστρέψουμε τον εχθρό με πάθος»
ΕΘΝΙΚΑ

Διασυρμός της Ελλάδας στην Τουρκία: Υποδοχή Μητσοτάκη με εθνικιστικό εμβατήριο: «Θα καταστρέψουμε τον εχθρό με πάθος»

by admin
3 ημέρες ago
Επική ξεφτίλα! Ρώσοι φαρσέρ: “Κρίμα την ασφάλειά σας, τον Ντόκο τον παγιδεύσαμε με Gmail και λίγο ρουζ”
Slider

Επική ξεφτίλα! Ρώσοι φαρσέρ: “Κρίμα την ασφάλειά σας, τον Ντόκο τον παγιδεύσαμε με Gmail και λίγο ρουζ”

by admin
5 ημέρες ago
Next Post
Και ξαφνικά σε κρίση η ΝΔ που έμεινε με 155 βουλευτές! Θα πάρει κι άλλους μαζί του ο Σαμαράς;

Και ξαφνικά σε κρίση η ΝΔ που έμεινε με 155 βουλευτές! Θα πάρει κι άλλους μαζί του ο Σαμαράς;

Προς Επαλήθευση Άρθρου μας: “ΘΑ ΞΑΝΑΡΙΞΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ “ΑΝΩΘΕΝ” ΕΝΤΟΛΕΣ;”

Προς Επαλήθευση Άρθρου μας: "ΘΑ ΞΑΝΑΡΙΞΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ "ΑΝΩΘΕΝ" ΕΝΤΟΛΕΣ;"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr