Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
Άν ο πόλεμος πιαστή από κάτω, λίγα θά πάθετε…
Η Συρία αλώνεται: Μετά το Χαλέπι οι ισλαμιστές μπήκαν στην Χομς και την Νταράα – Σφαγές χριστιανών
Η ένταση ,το φυτίλι αλλάζει θέσεις σαν την μπίλια στην ρούλετα .
Ανεβοκατεβαίνει ,μία πάει πάνω στον πόλεμο της δύσης με την Ρωσία και μία κάτω ,γύρω από την Συρία ,τον Λίβανο ,το Ισραήλ κλπ .
Ο Άγιος έβλεπε τις εντάσεις σε δύο εστίες ,αλλά δεν του επέτρεπε ο Θεός να δεί από που θα πιαστεί ,για να γίνει ΓΕΝΙΚΟΣ ο πόλεμος .
Σαν την μπίλια στην ρουλέτα που γυρνάει και πάει από θέση σε θέση ,έως ότου κάτσει σε μία τελική θέση.
Αυτή η εναλλαγή είναι για να μας προβληματίζει ,για να μας ωθήσει σε ΑΡΧΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ στο τέλος , δεν θα έχουμε περιθώρια για δικαιολογίες ,ότι δεν έξερα ,δεν γνώριζα ,δεν το περίμενα.
ατθ. 7 ,26 καὶ πᾶς ὁ ἀκούων μου τοὺς λόγους τούτους καὶ μὴ ποιῶν αὐτοὺς ὁμοιωθήσεται ἀνδρὶ μωρῷ, ὅστις ᾠκοδόμησε τὴν οἰκίαν αὐτοῦ ἐπὶ τὴν ἄμμον·
Το Θέμα δεν είναι που θα κάτσει κάποια στιγμή η μπίλια ,πάνω ή κάτω και θα ξεκινήσει ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ,αλλά που θα βρεί εμένα ,μέσα στην κιβωτό ή έξω από αυτήν
Γενικός πόλεμος ,σημαίνει τύπος του κατακλυσμού ,που θα παρασύρει τα πάντα ,οικονομίες κλπ ,τότε μόνο μια ΚΙΒΩΤΟΣ τύπος της κιβωτού μπορεί να επιπλεύσει ,η ΕΚΚΛΗΣΙΑ δεν μιλώ για κτίρια ,αλλά ομάδες ανθρώπων πιστών στον Χριστό .
Ματθ. 7,25 καὶ κατέβη ἡ βροχὴ καὶ ἦλθον οἱ ποταμοὶ καὶ ἔπνευσαν οἱ ἄνεμοι καὶ προσέπεσον τῇ οἰκίᾳ ἐκείνῃ, καὶ οὐκ ἔπεσε· τεθεμελίωτο γὰρ ἐπὶ τὴν πέτραν.
Εν αναμονή από που θα πιαστεί και θα ξεκινήσει το ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΚΟ στον κόσμο ,από πάνω ή από κάτω ,δεν έχει σημασία .
Εκεί και τότε θα φανεί η αδυναμία της ανθρώπινης φύσης και η ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ του ΘΕΟΥ.
Σε όποιον τρέξει με ΠΙΣΤΗ μετανοημένος να φυλαχτεί μέσα στην Εκκλησία του Χριστού ,με ΠΙΣΤΗ στον Χριστό .
Ματθ. 7,24 Πᾶς οὖν ὅστις ἀκούει μου τοὺς λόγους τούτους καὶ ποιεῖ αὐτούς, ὁμοιώσω αὐτὸν ἀνδρὶ φρονίμῳ, ὅστις ᾠκοδόμησε τὴν οἰκίαν αὐτοῦ ἐπὶ τὴν πέτραν·
Η Μπίλια ακόμα κυλάει ,περιμένουμε που θα κάτσει ,πάνω ή κάτω και τότε θα ξεκινήσει το ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΚΟ να παρασύρει σαν χείμαρος την ΒΑΒΕΛ που φτιάξαμε .
Όποιος προλάβει να μπεί στην Εκκλησία του Χριστού ,να πιστέψει σε αυτόν και να αποβάλλει κάθε ΠΙΣΤΗ σε οτιδήποτε άλλο ,ξεκινώντας από τον εαυτό του ,αυτός θα σωθεί …
Λουκ. 20,18 πᾶς ὁ πεσὼν ἐπ᾿ ἐκεῖνον τὸν λίθον συνθλασθήσεται· ἐφ᾿ ὃν δ᾿ ἂν πέσῃ, λικμήσει αὐτόν.
Η πέτρα ,ο ακρογωνιαίος λίθος που πρέπει να χτίσω τον οίκο της ψυχής μου πρίν πιαστεί από πάνω ή από κάτω είναι ο Χριστός
Είναι η Εκκλησία του ,η ΠΙΣΤΗ στο πρόσωπο του και στον Λόγο του ,πρίν κατέβη ἡ βροχὴ καὶ ἦλθον οἱ ποταμοὶ καὶ ἔπνευσαν οἱ ἄνεμοι καὶ προσέπεσον τῇ οἰκίᾳ ἐκείνῃ.
Κύριε Ιησού Χριστέ Ελεησόν με…. Με αυτές τις πέντε λέξεις ,την επανάληψη τους ,βάζω Αρχή Μετανοίας
Την ΜΕΤΑΝΟΙΑ, θα μου την δώσει ο Θεός στην ώρα της ,είναι άκτιστη ενέργεια .
Με αυτές τις πέντε λέξεις σφραγίζω το εισιτήριο και μπαίνω στην ΚΙΒΩΤΟ
Πρίν πιαστεί από πάνω ή από κάτω ,ο Χριστός μαζεύει κόσμο , τον βγάζει από την Βαβέλ και τον βάζει μέσα στην νοητή κιβωτό .
Έως να την κλείσει και να ξεκινήσει το ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΚΟ που θα καθαρίσει τον κόσμο
Καλή Φώτιση και Αρχή Μετανοίας
Γ.Μ






