• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Παραιτήθηκαν ο Μάκης Βορίδης και τρεις υφυπουργοί για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Μετά τις αποκαλύψεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τα πυρά του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Μάκης Βορίδης υπέβαλε την παραίτησή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

11 μήνες ago
in Slider, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
Παραιτήθηκαν ο Μάκης Βορίδης και τρεις υφυπουργοί για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
6
SHARES
310
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ελένη Στεργίου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο με αιχμή το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του in.

Την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της Παρασκευής στον πρωθυπουργό ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Μάκης Βορίδης, για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, με τον κ. Μητσοτάκη να την κάνει αποδεκτή.

Παράλληλα τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν τρεις υφυπουργοί και συγκεκριμένα οι υφυπουργοί Εξωτερικών Τάσος Χατζηβασιλείου, Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Χρήστος Μπουκώρος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στρατάκος που τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία που βρίσκεται στη Βουλή.

Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Βορίδης υπογραμμίζει ότι στη δικογραφία δεν υπάρχει κάτι «που να μαρτυρά περί τελέσεως αξιόποινης πράξης» από μέρους του.

Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής, κάτι που θα τον καταστήσει ύποπτο τελέσεως αξιόποινης πράξης, τον οδηγεί εκτός κυβερνητικού σχήματος.

Οπως χαρακτηριστικά σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές, όταν είσαι μέλος της κυβέρνησης ανεβαίνει ο πήχης των απαιτήσεων και των προσδοκιών. Αυτό χώρα πολλές ερμηνείες όπως για παράδειγμα η δυσαρέσκεια του Μαξίμου για τοποθετήσεις.

Δηλαδή, οι δημόσιες δηλώσεις του Μάκη Βορίδη με μηνύματα προς πρωθυπουργό, η δικογραφία ΟΠΕΚΕΠΕ με τις συζητήσεις υφυπουργών και η πίεση της πολιτικής ευθύνης που ασκείται στο Μαξίμου οδηγεί τις εξελίξεις. Οι όποιες εξελιξεις  δεν τελειώνουν εδώ, καθώς τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, και πιθανότητα να υπάρξουν ανακοινώσεις για το ζήτημα.

Σύμφωνα, με πληροφορίες του in, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί το επόμενο διάστημα στα Χανιά. Εκεί σύμφωνα με πηγές ο πρωθυπουργός πρόκειται να ζυγίσει τις καταστάσεις, τα δεδομένα της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ και θα εξεταστούν και οι αντικαταστάσεις των υφυπουργών που απομακρύνθηκαν και ποιος/ποια θα πάει στη θέση του παραιτηθέντα υπουργού Μάκη Βορίδη.
Να σημειωθεί πως τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν και τρεις υφυπουργοί και συγκεκριμένα οι υφυπουργοί Εξωτερικών Τάσος Χατζηβασιλείου, Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Χρήστος Μπουκώρος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στρατάκος.

Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Βορίδης υπογραμμίζει ότι στη δικογραφία δεν υπάρχει κάτι «που να μαρτυρά περί τελέσεως αξιόποινης πράξης» από μέρους του.

Η παραίτηση του κ. Βορίδη είναι υψηλής πολιτικής σημασίας και δείχνει το βάθος του σκανδάλου. Ο νυν υπουργός Μάκης Βορίδης, όπως έγραψε από χθες το in, δεν προτίθεται να ακολουθήσει το μοντέλο του Μαξίμου- όπως συνέβη στα Τέμπη και στους πρώην υπουργούς της ΝΔ κ. Κ. Τριαντόπουλο και Καραμανλή. Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα του κ. Βορίδη – σε συνδυασμό με την πίεση που ασκείται στην κυβέρνηση να αναλάβει την πολιτική, κυρίως, ευθύνη – έφερε τις εξελίξεις με παραίτηση  του υπουργού.

Από το μέτωπο της αντιπολίτευσης, είναι αυξημένες οι πιθανότητες να κατατεθεί αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τους δύο πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, τον Μάκη Βορίδη και τον Λευτέρη Αυγενάκη. Αυτό το σενάριο απορρίπτει την πιθανότητα η υπόθεση να μείνει στο επίπεδο μίας απλής Εξεταστικής. Εκτιμάται δηλαδή πως προκύπτουν ενδείξεις ποινικών ευθυνών.

Η επιστολή παραίτησης Βορίδη

Όπως σημειώνει ο κ. Βορίδης, «θα αφοσιωθώ στο μείζον για μένα που είναι η υπεράσπιση της αθωότητός μου ενώπιον του Κοινοβουλίου, καθώς και της τιμής και της υπολήψεώς μου».

Παραιτήσεις υφυπουργών

Παράλληλα, τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Τάσος Χατζηβασιλείου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Χρήστος Μπουκώρος, οι οποίες επίσης έγιναν δεκτές από τον Πρωθυπουργό.

Στην επιστολή παραίτησής του ο υφυπουργός Εξωτερικών Τάσος Χατζηβασιλείου αναφέρει πως «η μεμονωμένη τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ το 2021, δεν σχετίζεται και δεν αφορά καθόλου το αντικείμενο οικονομικής απάτης και των παράνομων επιδοτήσεων που διερευνώνται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία».

Ειδικότερα αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του:

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Η μεμονωμένη τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ το 2021, δεν σχετίζεται και δεν αφορά καθόλου το αντικείμενο οικονομικής απάτης και των παράνομων επιδοτήσεων που διερευνώνται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Ως βουλευτής Σερρών, μιας κατεξοχήν αγροτικής περιφέρειας, θέλησα να αναζητήσω δυνατότητες για μεταβίβαση δικαιωμάτων μεταξύ αγροτών συζύγων, για λόγους ανωτέρας βίας, με βάση τις σχετικές διατάξεις. Η ειλικρινής προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου εντός του πλαισίου της νομοθεσίας δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις ή οικονομικές συναλλαγές. Διευκρινίζω ότι
το σχετικό αίτημα που διατύπωσαν, όπως είχαν το δικαίωμα, οι ενδιαφερόμενοι, δεν έγινε τελικά δεκτό από την υπηρεσία. Η πραγματικότητα δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Όμως, για λόγους ευθιξίας, παρακαλώ όπως αποδεχθείτε την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών. Για μένα, προτεραιότητα αποτελεί η αδιατάρακτη πορεία του κυβερνητικού έργου για την ανάπτυξη της πατρίδας.

Σας ευχαριστώ για τη διαρκή εμπιστοσύνη και εκτίμηση.

Με τιμή,
Τάσος Χατζηβασιλείου
Βουλευτής Σερρών ΝΔ

Τέλος, την παραίτησή του υπέβαλε και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στρατάκος.

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Τουρκική έκθεση-σοκ: «Ετοιμαστείτε για πόλεμο»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική έκθεση-σοκ: «Ετοιμαστείτε για πόλεμο»

by Aris
5 ώρες ago
C.Cotton: Νεκρή βρέθηκε η Γαλλίδα επιστήμονας που κατήγγειλε τις κλινικές δοκιμές των εμβολίων για τον COVID-19
Slider

C.Cotton: Νεκρή βρέθηκε η Γαλλίδα επιστήμονας που κατήγγειλε τις κλινικές δοκιμές των εμβολίων για τον COVID-19

by admin
5 ώρες ago
ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΜΒΑ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ για Ντόρα Μητσοτάκη Ρωσία
Slider

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΜΒΑ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ για Ντόρα Μητσοτάκη Ρωσία

by admin
5 ώρες ago
Μετά τον Τραμπ η Αμερική τελειώνει. Πώς και γιατί…
Slider

Μετά τον Τραμπ η Αμερική τελειώνει. Πώς και γιατί…

by Anna
6 ώρες ago

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Σπάνιο ηχητικό – Ο Άγιος Παΐσιος περιγράφει το θαύμα που έκανε η Παναγία στον Άγιο παπα-Τύχων

Σπάνιο ηχητικό – Ο Άγιος Παΐσιος περιγράφει το θαύμα που έκανε η Παναγία στον Άγιο παπα-Τύχων

4 ημέρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (30/5/2026)

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (30/5/2026)

4 ημέρες ago
Ο πόλεμος της Big Pharma κατά της φυσικής ιατρικής – 8 υπερτροφές που σιωπούν γιατί θεραπεύουν, αντί να κερδοσκοπούν

Ο πόλεμος της Big Pharma κατά της φυσικής ιατρικής – 8 υπερτροφές που σιωπούν γιατί θεραπεύουν, αντί να κερδοσκοπούν

4 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    37 shares
    Share 15 Tweet 9
  • ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΕΡΙ του Αγιου ΠΑΪΣΙΟΥ

    42 shares
    Share 17 Tweet 11
  • Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ

    26 shares
    Share 10 Tweet 7
  • Θα έρθει και η δική σας ώρα….

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (2/6/2026)

    29 shares
    Share 12 Tweet 7

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr