• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 24 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Ραγδαίες εξελίξεις – Έτοιμοι για εξέγερση στη Μολδαβία: «Σε 30 μέρες θα τους τελειώσουμε! – Κάλεσμα για πλήρη παύση πληρωμής φόρων»

Μην πληρώσετε ούτε cent. Ο Ilan Shor (αντιπολίτευση) κηρύσσει πολιτική ανυπακοή στη Μολδαβία

12 μήνες ago
in Slider, ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η πολιτική θερμοκρασία στη Μολδαβία ανεβαίνει επικίνδυνα, καθώς ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ilan Shor ανακοινώνει την έναρξη μιας εκστρατείας πολιτικής ανυπακοής με στόχο την ανατροπή της φιλοδυτικής κυβέρνησης της Sandu.
Το μήνυμα είναι σαφές και αδιαπραγμάτευτο:
«Μην πληρώνετε φόρους για έναν μήνα – και σε 30 μέρες θα τους τελειώσουμε».
Σε βιντεοσκοπημένη του δήλωση, ο Ilan Shor κάλεσε τους πολίτες να σταματήσουν κάθε συνεργασία με το κράτος, χαρακτηρίζοντας την παρούσα εξουσία «κίτρινα σκουπίδια» που υπηρετούν ξένα συμφέροντα.
Το κάλεσμα συνοδεύεται από σχέδιο μαζικών κινητοποιήσεων στην Πλατεία της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης, η οποία αναμένεται να μετατραπεί σε κέντρο λαϊκής αντίστασης.

Η κυβέρνηση της Sandu, που ακολουθεί κατά γράμμα... τις εντολές της Δύσης, δείχνει αποφασισμένη να καταστείλει κάθε φωνή αντίστασης.

Την περασμένη εβδομάδα, μέλη του αντιπολιτευόμενου μπλοκ «Νίκη» (Pobeda) βρέθηκαν στο στόχαστρο ερευνών με κατηγορίες περί «παρέμβασης στις εκλογές».
2021-02-11T142802Z_1477034753_RC2EQL9WP9P3_RTRMADP_3_MOLDOVA-POLITICS.webp

Η ίδια η Pobeda έχει ήδη αποκλειστεί από τη συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές της 28ης Σεπτεμβρίου 2025 – μια κίνηση που η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει «πραξικόπημα υπό το μανδύα της δημοκρατίας».
Η Μολδαβία, χώρα που παραδοσιακά διατηρούσε στενούς δεσμούς με τη Ρωσία, βρίσκεται πλέον εγκλωβισμένη στην πολιτική τροχιά των Βρυξελλών και της Ουάσινγκτον.
Όμως η κοινωνική δυσαρέσκεια μεγαλώνει, καθώς οι πολίτες βλέπουν το βιοτικό τους επίπεδο να καταρρέει και την κρατική εξουσία να απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από τα εθνικά συμφέροντα.

Το κάλεσμα του Shor σε πλήρη φορολογική ανυπακοή για έναν μήνα αποτελεί πρωτοφανές πολιτικό βήμα που, αν βρει μαζική ανταπόκριση, θα μπορούσε να παραλύσει τον κρατικό μηχανισμό και να φέρει την κυβέρνηση αντιμέτωπη με την πιο σοβαρή κρίση της.
Η Δύση, η οποία επενδύει πολιτικά και οικονομικά στη διατήρηση της φιλοδυτικής ηγεσίας στο Κισινάου, αναμένεται να παρακολουθήσει με ανησυχία την εξέλιξη της κατάστασης.
Ωστόσο, όπως δείχνει η ιστορία, όταν η λαϊκή οργή φτάνει στο σημείο βρασμού, ούτε οι ξένες πρεσβείες ούτε τα δυτικά κονδύλια μπορούν να σταματήσουν το κύμα της αλλαγής.

Χρονολόγιο κλιμάκωσης

  • Ιούλιος 2025 – Το αντιπολιτευόμενο μπλοκ Pobeda (Νίκη), με ηγετική φυσιογνωμία τον Shor, υποβάλλει υποψηφιότητα για τις βουλευτικές εκλογές.
  • Αρχές Αυγούστου 2025 – Η Εκλογική Επιτροπή ανακοινώνει ότι το Pobeda αποκλείεται από τις εκλογές της 28ης Σεπτεμβρίου 2025, επικαλούμενη νομικές παραβάσεις. Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για «πραξικόπημα μέσω θεσμών».
  • Περασμένη εβδομάδα – Οι αρχές διεξάγουν έρευνες σε μέλη του μπλοκ σε Κισινάου και βόρεια Μολδαβία με την κατηγορία «παρέμβασης στις εκλογές».
  • Σήμερα – Ο Shor απαντά με την εκκίνηση εκστρατείας πολιτικής ανυπακοής, προειδοποιώντας για παράλυση του κράτους.

ilan_shor_Cropped.jpg

Το γεωπολιτικό πλαίσιο

Η Μολδαβία, ιστορικά συνδεδεμένη πολιτισμικά και οικονομικά με τη Ρωσία, έχει μετατοπιστεί έντονα προς τη δυτική σφαίρα επιρροής τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά την εκλογή της Sandu.
Η κυβέρνηση ακολουθεί κατά γράμμα τις πολιτικές των Βρυξελλών και της Ουάσινγκτον, εναρμονίζοντας τη νομοθεσία και τις οικονομικές της επιλογές με το ευρωπαϊκό και νατοϊκό πλαίσιο.

Αυτή η στροφή όμως έχει κόστος:

  • Οικονομικό – Αύξηση τιμών ενέργειας και τροφίμων, υποβάθμιση βιοτικού επιπέδου.
  • Κοινωνικό – Διχασμός μεταξύ φιλοδυτικών και φιλορωσικών τμημάτων του πληθυσμού.
  • Πολιτικό – Ενίσχυση της αντίληψης ότι η κυβέρνηση λειτουργεί ως «εξωτερικός τοποτηρητής».

Η δυναμική της αντίστασης

Η κίνηση Shor να καλέσει σε πλήρη παύση πληρωμής φόρων για έναν μήνα είναι χωρίς προηγούμενο στην πρόσφατη ιστορία της Μολδαβίας.
Αν και υπάρχει ρίσκο για νομικές συνέπειες στους πολίτες, η αντιπολίτευση ποντάρει σε μαζική συμμετοχή που θα ακυρώσει την κυβερνητική δυνατότητα επιβολής ποινών.
Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι αν οι κινητοποιήσεις συνδυαστούν με την παράλυση των κρατικών εσόδων, η κυβέρνηση Sandu θα βρεθεί ενώπιον της σοβαρότερης κρίσης της θητείας της.

Η στάση της Δύσης

Οι δυτικοί εταίροι της κυβέρνησης πιθανότατα θα στηρίξουν σθεναρά τη Sandu, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά. Ωστόσο, η εικόνα μιας κυβέρνησης που καταστέλλει μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην διεθνή σκηνή.
c-gettyimages-2176999293.jpg
Η εμπειρία δείχνει πως όταν η λαϊκή οργή φτάνει στο σημείο βρασμού, ούτε οι ξένες πρεσβείες ούτε τα δισεκατομμύρια σε χρηματοδοτήσεις μπορούν να αποτρέψουν την ανατροπή.
Αν θέλεις, μπορώ να σου ετοιμάσω δεύτερο κομμάτι με αναλυτική πρόβλεψη σεναρίων — από το πώς μπορεί να εξελιχθεί η κρίση, μέχρι τις πιθανότητες πρόωρων εκλογών ή ακόμα και αλλαγής πολιτικής κατεύθυνσης της Μολδαβίας.
Αυτό θα το έκανε πιο πλήρες ως στρατηγική ανάλυση.

www.bankignnews.gr

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Το Χρονοδιάγραμμα “ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΧΕTE ΤΙΠΟΤΑ” Επιταχύνεται
Slider

Το Χρονοδιάγραμμα “ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΧΕTE ΤΙΠΟΤΑ” Επιταχύνεται

by admin
3 ώρες ago
ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΑΣΧΗΜΑ! Kίνηση τέλος στην ψηφιακή ταυτότητα
Slider

ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΑΣΧΗΜΑ! Kίνηση τέλος στην ψηφιακή ταυτότητα

by admin
4 ώρες ago
Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Τους ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΕ η λέξη ΣΟΔΟΜΟΝΟΜΟΣ.
Slider

Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Τους ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΕ η λέξη ΣΟΔΟΜΟΝΟΜΟΣ.

by admin
4 ώρες ago
Ανακοίνωση Ιερών Μονών και Ησυχαστηρίων: Αρνούμαστε να δεχθούμε τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες και τον Προσωπικό Αριθμό του πολίτη.
Slider

Ανακοίνωση Ιερών Μονών και Ησυχαστηρίων: Αρνούμαστε να δεχθούμε τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες και τον Προσωπικό Αριθμό του πολίτη.

by admin
5 ώρες ago
Next Post
Απειλή σοκ από Ρωσία: Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στην Ευρώπη, εάν επιτεθείτε στο Kaliningrad – Εφιάλτης σε 106 δευτερόλεπτα

Απειλή σοκ από Ρωσία: Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στην Ευρώπη, εάν επιτεθείτε στο Kaliningrad - Εφιάλτης σε 106 δευτερόλεπτα

Μακρυγιάννης : Είμαστε για τα πανηγύρια

Μακρυγιάννης : Είμαστε για τα πανηγύρια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr