Γράφει ο Νικ Ρ. Χάμιλτον
Λίγο πριν δολοφονηθεί τραγικά, ο Τσάρλι Κερκ μίλησε για το πώς θα ήθελε να τον θυμούνται μετά το θάνατό του.
Ο Κερκ δολοφονήθηκε για τις συντηρητικές του απόψεις στις 10 Σεπτεμβρίου 2025, ενώ μιλούσε σε Πανεπιστήμιο στη Γιούτα, προκαλώντας σοκ σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με το Fox News, ο Κερκ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης σε podcast μόλις πριν από τρεις μήνες, δήλωσε με θάρρος και υπερηφάνεια ότι θα ήθελε να τον θυμούνται για την ακλόνητη πίστη του ως Χριστιανός.
Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Η ομολογία αυτή έγινε κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο podcast “The Iced Coffee Hour”, με παρουσιαστή τον Jack Selby.
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουνίου του 2025.
Ο παρουσιαστής Σέλμπι είχε ρωτήσει τον Κερκ πώς θα ήθελε να τον θυμούνται αν «όλα εξαφανιστούν εντελώς», με τον Κερκ να απαντά αμέσως: «Αν πεθάνω;»
«Όταν όλα απλά θα εξαφανιστούν», διευκρίνισε ο Σέλμπι στον Κερκ.
«Αν μπορούσες να σε συσχετίσουν με ένα πράγμα, πώς θα ήθελες να σε θυμούνται οι άνθρωποι;»
Ο Kirk δεν έκρυψε απολύτως τίποτα στην απάντησή του, δείχνοντας καθόλου δισταγμό.
Ο Κερκ δεν έκρυψε απολύτως τίποτα στην απάντησή του, δηλώνοντας αυθόρμητα χωρίς να διστάξει καθόλου.
«Θέλω να με θυμούνται για το θάρρος που επέδειξα για την πίστη μου», είπε ο Κερκ στον Σέλμπι.
«Αυτό θα ήταν το πιο σημαντικό πράγμα.»
«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η πίστη μου στη ζωή μου».
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ [2.000.000 προβολές]
Charlie Kirk on how he wanted to be remembered.
Question: “How would you wanna be remembered?”
Charlie: “I wanna be remembered for courage for my faith. That that would be the most important thing. The most important thing is my faith in my life.” pic.twitter.com/fwBV9UVefc
— Collin Rugg (@CollinRugg) September 11, 2025
Ο Τσάρλι Κερκ για το πώς ήθελε να τον θυμούνται.
- Ερώτηση: «Πώς θα ήθελες να σε θυμούνται;»
- Απάντηση Τσάρλι: «Θέλω να με θυμούνται για το θάρρος της πίστης μου. Αυτό θα ήταν το πιο σημαντικό. Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου είναι η πίστη μου.»
Το Fox News επισημαίνει:
«Το βίντεο που επανήλθε τώρα στην επιφάνεια έγινε βάιραλ (viral = δημοφιλές) βίντεο μετά τον τραγικό θάνατό του, με πολλούς χρήστες των κοινωνικών μέσων να επισημαίνουν τα λόγια του Κερκ ως αντανάκλαση των αρχών που υπερασπιζόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας & της ζωής του».
Αρκετές προηγούμενες δηλώσεις και συνεντεύξεις που είχε κάνει ο Κερκ έχουν επανέλθει τώρα στην επιφάνεια μετά τον θάνατό του.
Όσο σημαντικές και αν ήταν αυτές οι δηλώσεις όταν ζούσε, τώρα, μετά τον πρόωρο και άδικο θάνατό του, έχουν πολύ μεγαλύτερη & βαθύτερη απήχηση.
Οι θαυμαστές και οι υποστηρικτές του Κερκ, και οι Χριστιανοί γενικότερα, εξέφρασαν την άποψή τους σχετικά με την επιθυμία του Κερκ για την κληρονομιά που άφησε πίσω του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Διατηρήστε την Πίστη σας», έγραψε ένας χρήστης του X.
«Ό,τι και αν είναι να συμβεί. Αυτό ήθελε ο Τσάρλι.»
Ένας άλλος χρήστης του X έγραψε:
«Τα ίδια τα λόγια του Τσάρλι τα λέει όλα — Πίστη και θάρρος.»
«Ούτε τίτλοι, ούτε φήμη, ούτε εξουσία.»
«Απλά ήταν ένας άνθρωπος που θα ήθελε να τον θυμούνται επειδή στάθηκε με θάρρος υπέρ του Χριστού.»
Πολλοί σχολιαστές υποθέτουν ότι ο άδικος θάνατος του Κερκ θα οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο πίσω στον Ιησού Χριστό.








