Χαίρεται
Δεν μπορώ να σε ξεχάσω ,εγώ που τωρα δεν μπορώ να σε Θυμηθώ …
Ιακ. 2,19 σὺ πιστεύεις ὅτι ὁ Θεὸς εἷς ἐστι· καλῶς ποιεῖς· καὶ τὰ δαιμόνια πιστεύουσι καὶ φρίσσουσι.
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΙΩΑΝΝΗ Θ. ΚΟΛΙΤΣΑΡΑ …Συ πιστεύεις, ότι ένας είναι ο αληθινός Θεός· και καλά κάμνεις. Αλλά και τα δαιμόνια πιστεύουν εις την ύπαρξιν του αληθινού Θεού, χωρίς όμως να ωφελούνται από αυτήν, την άνευ έργων πίστιν, αλλά τουναντίον καταλαμβάνονται από φόβον και τρόμον προ του δικαίου Θεού.
Διαβάζουμε προφητείες περιμένουμε τα γεγονότα ,όπως και καὶ τὰ δαιμόνια πιστεύουσι καὶ φρίσσουσι δεν ξέρουν ακριβως πότε και περιμένουν και αυτά τα γεγονότα και δεν θελουν να κάνουμε έργα .
Ειδικά περιμένουν όμως το σίγουρο ,το τέλος τους στην κόλαση ….
Μαζί με τα δαιμόνια στην κόλαση θα πάμε και πολλοί που πιστεύουμε και περιμένουμε τα γεγονότα , ακούγοντας το αμην λεγω υμιν ουκ οιδα υμας
Ειδικά όσοι είμαστε σίγουροι λόγω πολλών προσκυνηματικών εκδρομών , σχέσεων με υψηλοβαθμους ιεράρχες και επώνυμους επιστήμονες και καλλιτέχνες δημόσια πρόσωπα σε κάθε χώρο ,με μπάρμπα από την Κόρωνη και δεν επενδύσαμε
κρυφά στους πωλητές του ελέους ,αλλά στις δημόσιες σχέσεις ,πλαγίως όμως δεν μπαίνεις …
Η ΠΙΣΤΗ ,οι σχέσεις , κ.α ισως δεν αρκούν να με γνωρίζει ο Χριστός .
Απλά εγώ γνωρίζω για αυτόν …
Ομοίως ακολουθώ αυτούς που και αυτοί ξέρουν πάρα πολλά ,ολόκληρες βιβλιοθήκες για αυτόν ,άλλα θα φάμε όλοι μαζί πόρτα στο τέλος …
Ίσως το Θέμα δεν είναι να ξέρω για τον Χριστό ,αλλά να ξέρω τον Χριστό ή να ακολουθώ και να στηρίζω κάποιον που τον ξέρει …
Αυτοί που με την βοήθεια του νικούν τον πειρασμό ,’εχουν πειρασμό ,τον ξέρουν και τους ξέρει …αυτοί που χαίρουν γιατί στο τέλος … τὰ ὀνόματα ὑμῶν ἐγράφη ἐν τοῖς οὐρανοῖς.
ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ ….
Δεν υπάρχει κενό ,ούτε πνευματικό κενό ,όταν φύγει το ΦΩΣ έρχεται το σκότος ,όταν φύγει η Χάρις έρχεται τρέχοντας ο αντικείμενος ….
Αποκ. 3,10 ὅτι ἐτήρησας τὸν λόγον τῆς ὑπομονῆς μου, κἀγώ σε τηρήσω ἐκ τῆς ὥρας τοῦ πειρασμοῦ τῆς μελλούσης ἔρχεσθαι ἐπὶ τῆς οἰκουμένης ὅλης, πειράσαι τοὺς κατοικοῦντας ἐπὶ τῆς γῆς.
τῷ ἀγγέλῳ τῆς ἐν Φιλαδελφείᾳ ἐκκλησίας τον ήξερε ο Χριστός και τον διαβεβαίωσε ότι είναι φυλαγμένος από τον μεγάλο ΠΕΙΡΑΣΜΟ ….
Ας δούμε όμως τι είναι ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ .
Δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό σκέτα να αντιμετωπιστεί ένας πειρασμός ,να νικηθούν οι δαίμονες ,ο σατανάς που είναι η αιτία του πειρασμού .
Για την ακρίβεια είναι η απόσυρση της Χάρης προστασίας του Θεού στα πλασματα του , στην φύση , στην ύλη, φυσικής και στο πνεύμα ,διανοητικής
Κάτι που προκαλεί αμέσως την έλευση του πειρασμού ,να γεμίσει το κενό για να καταστρέψει .
Αυτό παραχωρείται από τον Θεό ,έως να έλθει η ώρα του Θερισμού και ο Θεός συλλέξει σίτο εις την αποθήκη του και στείλει τα ζιζάνια στο πύρ…
Αν είναι και μέγας πειρασμός ἐπὶ τῆς οἰκουμένης ὅλης …τότε θέλει ειδική προετοιμασία , που είναι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ και όχι κοσμική .
Ο πειρασμός είναι το απότελεσμα της αόρατης παρουσίας πονηρών αγγέλων δαιμόνων, που επηρρεάζει τον χώρο και τους ανθρώπους στον χώρο .
Προκαλούν φυσικά φαινόμενα ,πνευματικά φαινόμενα ,ψυχικά φαινόμενα ταραχές εσωτερικές και εξωτερικές ανωμαλίες ,υποδηλώνοντας την αόρατη παρουσία τους .
Δεν φεύγουν παρά μόνο έτσι που μας ενημερώνει η Αγία Γραφή Κύριε, καὶ τὰ δαιμόνια ὑποτάσσεται ἡμῖν ἐν τῷ ὀνόματί σου.
Αυτό το δεδομένο είναι όμως θέμα ΠΙΣΤΗΣ και όχι επιστημονικής έρευνας και αποδείξεων .
Λουκ. 10,19 ἰδοὺ δίδωμι ὑμῖν τὴν ἐξουσίαν τοῦ πατεῖν ἐπάνω ὄφεων καὶ σκορπίων καὶ ἐπὶ πᾶσαν τὴν δύναμιν τοῦ ἐχθροῦ, καὶ οὐδὲν ὑμᾶς οὐ μὴ ἀδικήσῃ.
Αν ο άνθρωπος το δεχτεί ,το κατανοήσει ,ότι έχει την δύναμη να πατήσει τον πειρασμό ,με την άδεια χρήσης του ονόματος ,που του δίνει ο ίδιος ο Κύριος .
Η χρήση ,του ονόματος του Χριστού , του Κυρίου είναι δαιμονοδιώκτης .
Η ΠΙΣΤΗ σε αυτόν δίνεται ως ένας μικρούλης κόκκος σινάπεως από τον Θεό , όπου υπάρχει δυνατότητα ,όπου γίνεται δεκτός από το σακούλι του σπορέα …. .
Μετά όμως θέλει και πότισμα ο σπόρος ,θέλει εργασία παράλληλη .
Ιακ. 2,18 ἀλλ᾿ ἐρεῖ τις· σὺ πίστιν ἔχεις, κἀγὼ ἔργα ἔχω· δεῖξόν μοι τὴν πίστιν σου ἐκ τῶν ἔργων σου, κἀγὼ δείξω σοι ἐκ τῶν ἔργων μου τὴν πίστιν μου.
Η ΠΙΣΤΗ στο όνομα του Κυρίου ,η επίκληση του ονόματος του Θερμαίνει ,μαλακώνει την σκληρή πατημένη από τον διάβολο καρδιά.
Την θεραπεύει ,την φωτίζει ,την μαθαίνει να αγαπά ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ακόμα και τον εχθρό της και τις δίνει την ΦΩΤΙΣΗ την ΔΙΑΚΡΙΣΗ πως να φυλάγεται από τα πονηρά βέλη ,τους πονηρούς λογισμούς που σπέρνει ο διάβολος .
Αυτή η καθαρτική επίκληση του ονόματος του Κυρίου και της Θεοτόκου ,εν ώρα της Θείας λειτουργίας ,χωρίς περισπασμό γύρω γύρω κάνει θαύματα
Εσωτερικά ,καθαρίζει ΦΩΤΙΖΕΙ σε βάθος φαίρνει ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ .
Είναι έμπρακτη ασέβεια ,είναι αντίθετο στην θεραπευτική μέθοδο ,κάνει ζημία σε σένα και στους άλλους .
Να περιφέρεσαι την ώρα της Θείας λειτουργίας ,ειδικά η προσκύνηση των εικόνων ,των αγίων που εκέινη την στιγμή προσεύχονται μαζί με τον κύριο και την Θεοτόκο είναι δαιμονικό .
Καθυστερημένος , αντί να ντρέπομαι που άργησα στο σημαντικότερο γεγονός του σύμπαντος
Αντί να πάω ντροπιασμένος στην γωνία μου ,γυρνάω κουνιστός λυγιστός μέσα στον οικό του Θεού ….
Έτσι δεν έχω αποτελέσματα πρόοδο ,άλλα και θα με φιμώσουν οι άγγελοι κάποια στιγμή και θα με πετάξουν όξω .
Όλα γύρω καταμαρτυρούν ότι πλησιάζουμε στην ώρα ενός αναγκαίου ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΕΙΡΑΣΜΟΥ για τον κόσμο όλο .
Πιστεύει πολύς κόσμος και περιμένει ,πολλοί γράφουν μιλούν προειδοποιούν εδώ και δεκαετίες .
Ένα πράγμα όμως θα παιξει ρόλο εκείνες τις ημέρες …. όταν θα φωνάξουμε
κύριε κύριε, ἄνοιξον ἡμῖν…… και θα ακούσουμε το ἀμὴν λέγω ὑμῖν, οὐκ οἶδα ὑμᾶς.
Είναι γιατί πέρασε ο Χριστός πρώτα εν ετέρα μορφή ΜΥΣΤΙΚΑ … ἰδοὺ ἕστηκα ἐπὶ τὴν θύραν καὶ κρούω· ἐάν τις ἀκούσῃ τῆς φωνῆς μου καὶ ἀνοίξῃ τὴν θύραν,
Είναι γιατί όταν μας χτύπησε την πόρτα για βοήθεια ,εμείς του την κλείσαμε κατάμουτρα
Δεν την ανοίξαμε ,δεν δεχτήκαμε τον Χριστό μέσα ,τον ελάχιστο αδελφό …
Έτσι και αυτός δεν μας ξέρει ,δεν μας γνωρίζει ,δεν του ανοίξαμε
Ενώ εμείς ξέρουμε πάρα πολλά για αυτόν ,δεν τον αναγνωρίσαμε όταν μας χτύπησε πρώτος την πόρτα ….
Καλή Φώτιση και Αρχή Μετανοίας
Γ.Μ








