• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Στο φως το μνημόνιο EYΠ – Intellexa, καταρρέει το κυβερνητικό αφήγημα για «ιδιώτες» στο σκάνδαλο υποκλοπών

Έλληνες ιδιώτες και εταιρικά σχήματα που φέρονται να συνέδραμαν στην «εισαγωγή» της Intellexa είχαν αναλάβει και σημαντικά κρατικά έργα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στην ΕΥΠ και αλλού

3 μήνες ago
in Slider, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Συνεννοήσεις σε κλειστό κύκλο για πιθανή συμμετοχή της κατασκευάστριας του λογισμικού παρακολούθησης Predator σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δεν εμφάνιζε κύκλο εργασιών ούτε επίσημο εκπρόσωπο, φέρνει στο φως δημοσίευμα του «Βήματος».
Παράλληλα, αποκαλύπτονται υποδείξεις κυβερνητικών στελεχών για σύμπραξη με το Κέντρο της ΕΥΠ.
Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην κοινοπραξία στην οποία συμμετείχε η Intellexa και το Κέντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης, Ανάπτυξης και Καινοτομίας (KETYAK), υπηρεσία της ΕΥΠ με έδρα την Αγία Παρασκευή, είχε υπογραφεί, σύμφωνα με πληροφορίες από γνώστες του παρασκηνίου της υπόθεσης που συνδέει την ισραηλινή εταιρεία με το ελληνικό κράτος.
Με ανάρτησή του στο X, ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μακάριος Λαζαρίδης αμφισβητεί – σε έντονο ύφος – το δημοσίευμα της έντυπης έκδοσης του «Βήματος», το οποίο υπογράφει ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Εταιρεία – φάντασμα

Όπως προκύπτει από έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα «Το Βήμα», η Intellexa εμφανίζεται ως εταιρεία – «φάντασμα», χωρίς κύκλο εργασιών και χωρίς σαφή εκπροσώπηση.
Την ίδια ώρα παρουσιαζόταν να δραστηριοποιείται στον τομέα της «έρευνας αγοράς και στρατηγικής», ενώ στην προσπάθεια «εισαγωγής» της στην Ελλάδα φέρονται να συμμετείχαν πολιτικά πρόσωπα και κρατικοί αξιωματούχοι με υπηρεσία στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, Έλληνες ιδιώτες και εταιρικά σχήματα που φέρονται να συνέδραμαν στην «εισαγωγή» της Intellexa είχαν αναλάβει και σημαντικά κρατικά έργα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στην ΕΥΠ και αλλού.
Τα ίδια πρόσωπα φέρονται να συμμετείχαν σε κοινοπραξίες για έργα κυβερνοασφάλειας της ΕΥΠ, καθώς και σε προγράμματα που αφορούσαν συστήματα επικοινωνιών κινεζικής εταιρείας – η οποία έχει κατηγορηθεί από τις ΗΠΑ για κατασκοπεία – στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και σε άλλα προγράμματα των μυστικών υπηρεσιών κατά της παραπληροφόρησης.

«Έμμεσος τρόπος νομιμοποίησης»

Η κυβέρνηση αρνείται συνεργασία της Intellexa με το ελληνικό κράτος, αποδίδοντας τη δραστηριότητα της εταιρείας σε ιδιώτες.
Παράλληλα, η παράλληλη παρακολούθηση από την ΕΥΠ και από το παράνομο λογισμικό Predator πολιτικών προσώπων, στρατιωτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών αποδίδεται από κυβερνητικές πηγές σε «σύμπτωση», ενώ στο πόρισμα Ζήση χαρακτηρίζεται ως αμελητέο ποσοστό σε σχέση με τις συνολικές επισυνδέσεις.
Όπως προκύπτει από έγγραφα που δημοσίευσε το «Βήμα», είχε επιχειρηθεί ήδη έναν χρόνο πριν από το σκάνδαλο των υποκλοπών η χρηματοδότηση της Intellexa μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων, στο πλαίσιο συμμετοχής της σε cluster καινοτομίας. Το ύψος της χρηματοδότησης για την κοινοπραξία έφτανε τα 3 εκατομμύρια ευρώ, μέσω του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) της ΕΛ.ΑΣ., υπό την έγκριση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.
Πρόκειται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, για «έμμεσο τρόπο κρατικής χρηματοδότησης και νομιμοποίησης της Intellexa». Η κυβέρνηση, μέσω εκπροσώπου της, έχει υποστηρίξει ότι το προσύμφωνο του 2021 αφορούσε «ευρύτερη δραστηριότητα στον χώρο της πληροφορικής».
Η θέση αυτή έρχεται σε αντίθεση με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, όπου αναφέρεται ότι η Intellexa δραστηριοποιείται αποκλειστικά σε λογισμικό κατασκοπείας, καθώς και με τοποθέτηση των ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2025, όπου η εταιρεία περιγράφεται ως «διεθνές δίκτυο εταιρειών spyware με το προϊόν Predator».

Πηγή: Βήμα

Οι συναντήσεις στα τέλη του 2019

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στα τέλη του 2019 πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μεταξύ υπευθύνων της κοινοπραξίας «καινοτόμων εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης για την ασφάλεια» και κυβερνητικών στελεχών, οι οποίοι τους υπέδειξαν να απευθυνθούν στο ΚΕΜΕΑ για χρηματοδότηση.
Παράλληλα, τους προτάθηκε να έρθουν σε επαφή με επιχειρηματίες που αργότερα συνδέθηκαν με την εισαγωγή του Predator στην Ελλάδα και τη δημιουργία της Intellexa. Η εταιρεία ιδρύθηκε επίσημα στις 11 Μαρτίου 2020.
Σημειώνεται ότι επαφές μεταξύ ισραηλινών και Ελλήνων επιχειρηματιών, πολιτικών προσώπων και στελεχών της ΕΥΠ φέρονται να είχαν ξεκινήσει ήδη από τον Οκτώβριο–Νοέμβριο του 2019.

Συνεννοήσεις σε κλειστό κύκλο

Το αίτημα χρηματοδότησης απορρίφθηκε αρχικά από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας λόγω τυπικών ελλείψεων, όμως το 2020 εγκρίθηκε νέο αίτημα με τη συμμετοχή πλέον και της Intellexa.
Οι σχετικές διαδικασίες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έγιναν σε στενό κύκλο κρατικών και κυβερνητικών παραγόντων, χωρίς πλήρη ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών. Κάποια στελέχη του ΚΕΜΕΑ φέρονται να αποστασιοποιήθηκαν, ενώ εργαζόμενοι δήλωσαν ότι ενημερώθηκαν εκ των υστέρων από τον Τύπο.

Σχέση με πρώην βουλευτή της ΝΔ

Στην κοινοπραξία φέρεται να συμμετείχε εταιρεία συγγενικού προσώπου πρώην βουλευτή της ΝΔ, ενώ κυβερνητικά στελέχη φέρονται να υπέδειξαν την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Κέντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης, Ανάπτυξης και Καινοτομίας (KETYAK) της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή.
Το μνημόνιο αφορούσε τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και την υποστήριξη προγραμμάτων ασφάλειας.
Αντίστοιχες συμφωνίες δεν υπογράφηκαν με άλλους κρατικούς φορείς, όπως η ΕΛ.ΑΣ. ή το Λιμενικό.
Κεντρικό ρόλο στις επαφές φέρονται να είχαν ο επιχειρηματίας Γιάννης Λαβράνος και, από την πλευρά της Intellexa, στελέχη όπως οι Rotem Farkas και Merom Harpaz.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2026-04-11_180538.png
www.bankingnews.gr

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Τα Ζωντανά Πτώματα της Ευρώπης
Slider

Τα Ζωντανά Πτώματα της Ευρώπης

by admin
4 ώρες ago
Μάικ Άνταμς- Ωρολογιακή Βόμβα 400 Εκατομμυρίων Θυμάτων: Η Σιωπή των MME για την Παγκόσμια Κατάρρευση Τροφίμων
Slider

Μάικ Άνταμς- Ωρολογιακή Βόμβα 400 Εκατομμυρίων Θυμάτων: Η Σιωπή των MME για την Παγκόσμια Κατάρρευση Τροφίμων

by admin
4 ώρες ago
Νικητές…. Γιάννης Φρύδας
Slider

Νικητές…. Γιάννης Φρύδας

by admin
5 ώρες ago
Συναγερμός στη Σίλικον Βάλεϊ: Στελέχη Τεχνητής Νοημοσύνης Θωρακίζονται με Ιδιωτική Ασφάλεια Καθώς η Αντίδραση Γίνεται Βίαιη
Slider

Συναγερμός στη Σίλικον Βάλεϊ: Στελέχη Τεχνητής Νοημοσύνης Θωρακίζονται με Ιδιωτική Ασφάλεια Καθώς η Αντίδραση Γίνεται Βίαιη

by admin
5 ώρες ago
Next Post
Δρ. Κ. Βαρδάκας: θέλουν να κάνουν την Ελλαδίτσα μας “μισή της μισής” αλλά δεν θα το επιτρέψουμε.

Δρ. Κ. Βαρδάκας: θέλουν να κάνουν την Ελλαδίτσα μας "μισή της μισής" αλλά δεν θα το επιτρέψουμε.

Βόμβα από το Κογκρέσο: «Η επαφή με εξωγήινους έχει ήδη γίνει!» – Αμερικανός βουλευτής αποκαλύπτει απόρρητες συναντήσεις με ονόματα και διευθύνσεις!

Βόμβα από το Κογκρέσο: «Η επαφή με εξωγήινους έχει ήδη γίνει!» – Αμερικανός βουλευτής αποκαλύπτει απόρρητες συναντήσεις με ονόματα και διευθύνσεις!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr