• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Λέσβος: Στέλνουν στρατό για να επιβλέψει τον αφανισμό των ζώων – Όταν η λέξη «κράτος» εκτοπίζεται από τη λέξη «πάτος»!

33 δευτερόλεπτα ago
in Slider, ΕΛΛΑΔΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ελευθέριος Ανδρώνης

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να αναλάβει ο Στρατός τη διαχείριση της επιζωοτίας του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο, όπου πάνω από 81.000 αιγοπρόβατα έχουν θανατωθεί ως τώρα.

Ουσιαστικά ο Στρατός αναλαμβάνει τη διεύθυνση και τον συντονισμό των επιχειρησιακών ενεργειών, δίνοντας εντολές στις συναρμόδιες υπηρεσίες για τις μετακινήσεις ζώων, τις θανατώσεις, τις ταφές, τις απολυμάνσεις και τη λειτουργία των ζωνών προστασίας και επιτήρησης.

Για πρώτη φορά στην Μεταπολίτευση, μια κυβέρνηση επιστρατεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις για να διαχειριστεί μια υγειονομική κρίση στον πρωτογενή τομέα, πράγμα που δημιουργεί τουλάχιστον ανησυχητικούς συνειρμούς. Με την κλήση του Στρατού, ουσιαστικά η κυβέρνηση ομολογεί την αποτυχία της στην πολιτική διαχείριση της επιζωοτίας.

Και πώς θα γινόταν άλλωστε να μην αποτύχει μια πολιτική που απλώς βασιζόταν στην καταστροφή του ζωικού κεφαλαίου της Λέσβου και σε μια ισοπεδωτική καραντίνα χωρίς κανένα εξειδικευμένο σχέδιο. Χωρίς βιώσιμη λογική, χωρίς επιχειρησιακές υποδομές, χωρίς ικανό αριθμό κτηνιάτρων, χωρίς τάχιστες αποζημιώσεις και κυρίως χωρίς εμβολιασμό, παρότι η Κομισιόν συμπεριλαμβάνει αυτό το όπλο στη φαρέτρα των μέτρων της.

Όμως παρόλη την αποτυχία διαχείρισης, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν οπισθοχώρησε από την αυταρχική γραμμή της, αλλά αποφάσισε να την επιβάλει με συμπεριφορά στρατιωτικού καθεστώτος. Την ώρα που η Τουρκία απειλεί ανοιχτά με πόλεμο για τη μη αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «στρατιωτικοποιεί» τη Λέσβο για να υποτάξει τους γονατισμένους Έλληνες κτηνοτρόφους. Χρησιμοποιεί τον τιμημένο στρατό ως «χαμάλη» και ως γενικό Δερβέναγα που θα επιβλέπει το κτηνοτροφικό ολοκαύτωμα.

Αντί να στείλουν κτηνιάτρους και επαρκές υγειονομικό προσωπικό, ντύνουν τις διαταγές τους στα χακί . Όχι για την υπεράσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, αλλά για την επίτευξη της διατροφικής μας εξάρτησης. Όχι για την προστασία της εδαφικής μας ακεραιότητας, αλλά για την εκπλήρωση της παραγωγικής μας υποτέλειας. Όχι για την εγγύηση της εθνικής κυριαρχίας μας, αλλά για να επιβάλλουν τη δική τους κυριαρχία στο ζωικό κεφάλαιο της χώρας και εν τέλει στο πιάτο μας.

Εκατομμύρια ευρώ που προορίζονταν για την κτηνοτροφία μας, έκαναν φτερά μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ για έξι ολόκληρα χρόνια. Και αρκούσε ένας υπουργός να κάνει έντιμα τη δουλειά του προκειμένου να μη συμβεί αυτό. Για τη ρεμούλα του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν στάθηκαν άξιοι να εντοπίσουν ούτε μια παρανομία, αλλά για τα κόπια των Λέσβιων κτηνοτρόφων είναι έτοιμοι να κατεβάσουν μέχρι και… τανκς.

Όπως ακριβώς επιστράτευσαν την αστυνομική βία απέναντι στις κινητοποιήσεις των αγροτών, τώρα επεκτείνουν τον διχασμό με τη χρήση στρατού. Αξιωματικοί που ορκίστηκαν να φυλάττουν πίστιν εις την πατρίδα, να αξιοποιούνται για να διεκπεραιώσουν τη σιωπή των αμνών, να καταστείλουν τον κλαυθμό των συμπολιτών μας, να ερημώσουν τη Λέσβο ως παραγωγό δύναμη. Οι κτηνοτρόφοι ζητούσαν απεγνωσμένα περισσότερο κράτος, αλλά φαίνεται ότι η κυβέρνηση μπέρδεψε τη λέξη «κράτος» με τη λέξη «πάτος», διότι εκεί έχουν φτάσει πλέον οι αντιλαϊκές πολιτικές της.

Πάλι ζήλεψαν το καθεστώς της Κίνας

Με το ειδικό καθεστώς επιχειρησιακού συντονισμού που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στην κρίση της Λέσβου, δημιουργείται ένα θεσμικό προηγούμενο. Ότι από εδώ και πέρα θα υπάρχει περίπτωση επιβολής «στρατιωτικού νόμου», όχι μόνο για περιπτώσεις ζωονόσων, αλλά – γιατί όχι – και για κάθε υγειονομική κρίση όπως πχ. μια ανθρωπογενή επιδημία ή η επιβολή υποχρεωτικών εμβολιασμών, καραντινών κ.ο.κ. Αφού η ελληνική κυβέρνηση ζήλεψε την Κίνα και ετοιμάζει οικονομικό credit score για κάθε Έλληνα φαντάζει λογικό να ζηλεύει και τη χρησιμοποίηση στρατού ως δύναμη υγειονομικής καταστολής.

Αυτός είναι ακόμα ένας σοβαρός λόγος που δεν πρέπει να παρατηρούμε αποστασιοποιημένα τα αίσχη που συμβαίνουν στη Λέσβο. Το σχέδιο αφανισμού της μικρομεσαίας κτηνοτροφίας δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν ελληνικό τόπο χωρίς να τον «πατήσει», είτε με στρατιωτικά άρβυλα, είτε με πολιτικά λουστρίνια, είτε με νόμους, διατάξεις και μεταμεσονύχτια ΦΕΚ.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση προτιμά τα νησιά μας να «βόσκουν» τουρίστες και influencers που θα σταβλίζονται σε ξενοδοχειακές μονάδες και AirBnB. Με τις golden visa να παίρνουν τη θέση του κίτρινου «χρυσού» της τυροκομίας και την υπερπολύτιμη αιγοπροβατοτροφία να αντικαθίσταται από high season «μαντριά» καταναλωτισμού.

Πέρα από την αποστρατιωτικοποίηση που απαιτεί ο Ερντογάν, εμείς θα του κάνουμε και δώρο την «αποπροβατοποίηση», την εξάλειψη της διατροφικής αυτάρκειας κάθε ελληνικού νησιού. Αφού «ξέκαναν» τη Θεσσαλία, την Εύβοια και τον Έβρο, τώρα θανατώνουν αργά και βασανιστικά και την κτηνοτροφία της Λέσβου, ενός από τους τελευταίους πυλώνες της επισιτιστικής μας ασφάλειας. Μόνο με μια λέξη περιγράφεται αυτή η ολέθρια πολιτική, αλλά θα την αφήσω στη φαντασία και την κρίση του αναγνώστη…

sportime.gr

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Γιατί η «λειτουργική ορθότητα» εξαντλείται στον Εσταυρωμένο;
Slider

Γιατί η «λειτουργική ορθότητα» εξαντλείται στον Εσταυρωμένο;

by admin
9 ώρες ago
Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς: Οι Μουσουλμάνοι είναι σε Θέση  να Αλλάξουν τον Συσχετισμό των Δυνάμεων στον Κόσμο, αν… Το Συνειδητοποιούν;
Slider

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς: Οι Μουσουλμάνοι είναι σε Θέση να Αλλάξουν τον Συσχετισμό των Δυνάμεων στον Κόσμο, αν… Το Συνειδητοποιούν;

by admin
9 ώρες ago
ΠΡΟΣΟΧΗ! Ψεύτικο πρόστιμο για τη νέα ταυτότητα – Το SMS που αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ψεύτικο πρόστιμο για τη νέα ταυτότητα – Το SMS που αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς

by admin
9 ώρες ago
Ο πρωτοσύγκελλος Τρίκκης π. Αλέξιος Κανίνας φωτογραφίζεται χαμογελαστός με τον Γιώργο Καπουτζίδη, γνωστό υποστηρικτή των ΛΟΑΤΚΙ.
Slider

Ο πρωτοσύγκελλος Τρίκκης π. Αλέξιος Κανίνας φωτογραφίζεται χαμογελαστός με τον Γιώργο Καπουτζίδη, γνωστό υποστηρικτή των ΛΟΑΤΚΙ.

by admin
9 ώρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr