• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

«Μητέρα των μαχών» οι ευρωεκλογές αυτής της Κυριακής. Του Γιώργου Δελαστίκ

12 έτη ago
in ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ, ΔΕΛΑΣΤΙΚ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
1
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Πώς να θέλει π.χ. η ΝΔ να θυμάται ότι αυτήν την αποφράδα ημέρα οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής πέταξαν έξω από τον δεύτερο γύρο τους δεξιούς υποψηφίους Αρη Σπηλιωτόπουλο και Γιώργο Κουμουτσάκο;

Σύμφωνοι και στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 είχε χάσει η ΝΔ τον Δήμο της Αθήνας, αλλά στον πρώτο γύρο ο υποψήφιος της τότε, ο Νικήτας Κακλαμάνης, είχε πάρει 35%. Πώς να συγκρίνει κανείς εκείνο το ποσοστό με το προχθεσινό 17% του Αρη Σπηλιωτόπουλου; Και το 2010 είχε χάσει η ΝΔ την Περιφέρεια Αττικής, αλλά εν πάση περιπτώσει ο Βασίλης Κικίλιας είχε χάσει στον δεύτερο γύρο με 47,5% έναντι 52,5% του Γιάννη Σγουρού, έχοντας συγκεντρώσει στον πρώτο γύρο ο Β. Κικίλιας 20,5% των ψήφων.

Συγκρίνονται αυτά τα ποσοστά με το προχθεσινό… 14% του Γιώργου Κουμουτσάκου; Οχι, βέβαια. Αλλά και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δικαίως πλέει σε πελάγη ευτυχίας για την επιτυχία της στην Αττική και την Αθήνα, δεν είναι λογικό να θέλει να ξεχάσει ότι, ενώ διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας, οι υποψήφιοί της κατόρθωσαν να περάσουν στον δεύτερο γύρο μόνο σε 4 από τις 13 περιφέρειες της χώρας; Μάλιστα οι δύο από αυτούς τους υποψηφίους, στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, μόνο τυπικά συμμετέχουν στον δεύτερο γύρο, αφού ο μεν πρώτος έχει 18,5% έναντι… 42% (!) του υποψηφίου της ΝΔ, ο δε δεύτερος 16% έναντι 44% του δεξιού αντιπάλου του! Μόνο στην Αττική και στα Ιόνια Νησιά έχουν δικαίωμα στην ελπίδα οι υποψήφιοι περιφερειάρχες του ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς να μη θέλει να ξεχάσει τις προχθεσινές εκλογές η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όταν το 2010 είχε εκλέξει τους 8 από τους 13 περιφερειάρχες και τώρα είναι ζήτημα αν θα επανεκλεγούν 2-3, οι οποίοι, όμως, δηλώνουν όλοι… «ανεξάρτητοι» για να επιβιώσουν πολιτικά; Ούτε το ΚΚΕ θέλει να θυμάται αυτές τις εκλογές. Ο Θανάσης Παφίλης είχε πάρει το 2010 στην Περιφέρεια Αττικής 14,5%, ενώ προχθές το ποσοστό του μειώθηκε στο 11%, ενώ ο Νίκος Σοφιανός στον Δήμο Αθηναίων από 13,74% το 2010 τώρα έπεσε στο 7,5%. Ολοι κραυγάζουν ότι νίκησαν, αλλά όλοι ενδόμυχα θέλουν να ξεχαστούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Η αλήθεια είναι ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα ξεχαστούν την Κυριακή, όταν θα δοθεί η «μητέρα όλων των μαχών» μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, οι ευρωεκλογές. Το διασκεδαστικό είναι ότι κανένα κόμμα δεν θα θέλει να συγκριθούν τα ποσοστά του στις ευρωεκλογές της Κυριακής με τα ποσοστά που είχε στις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2009! Το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει τότε 36,6%, ενώ τώρα θα θεωρηθεί μεγάλη επιτυχία αν πάρει… 8%!

Η ΝΔ είχε πάρει το 2009 ποσοστό 32,3%, ενώ σήμερα δεν θα θεωρούσε ότι απέτυχε ακόμα και αν έπαιρνε… 10 (!) εκατοστιαίες μονάδες λιγότερες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει τότε μόλις 4,7%, ενώ αν πάρει σήμερα ένα ποσοστό κατά… 20 (!) εκατοστιαίες μονάδες μεγαλύτερο, αυτό θα θεωρηθεί σοβαρή ήττα. Το ΚΚΕ είχε πάρει τότε 8,35%, ποσοστό που δεν είναι και εντελώς αδύνατο να το πάρει και σήμερα ή έστω να το προσεγγίσει από τα κάτω. Ο ΛΑΟΣ, το οποίο στις προηγούμενες ευρωεκλογές είχε πάρει ποσοστό 7,15% και 2 ευρωβουλευτές, και οι Οικολόγοι Πράσινοι, που είχαν πάρει 3,5% και 1 ευρωβουλευτή, κινούνται σήμερα στη σκιά της ευρωκοινοβουλευτικής ανυπαρξίας και θα θεωρηθεί θαύμα αν πιάσουν το 3%. Το Μνημόνιο, στο οποίο υπήγαγε την Ελλάδα ο Γιώργος Παπανδρέου από τον Μάιο του 2010 και οι συνέπειες του οποίου ελάχιστα είχαν γίνει αντιληπτές από τους Ελληνες τον Νοέμβριο του 2010 που έγιναν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και φυσικά δεν υπήρχε καν τον Ιούνιο του 2009 που έγιναν οι προηγούμενες ευρωεκλογές, έχει αλλάξει εκ βάθρων και για πάντα το πολιτικό σκηνικό της χώρας μας.

Οι ευρωεκλογές της Κυριακής θα διαμορφώσουν έναν ριζικά διαφορετικό συσχετισμό πολιτικών δυνάμεων, παγιώνοντας ίσως το πλαίσιο που διαμορφώθηκε με τις βουλευτικές εκλογές του 2012, αλλά ταυτόχρονα αναδιατάσσοντας την ισχύ των κομμάτων μέσα στο πλαίσιο αυτό και σφυρηλατώντας νέες συμμαχίες. Δεν έχουν, όμως, πλέον νόημα οι υποθέσεις και οι εκτιμήσεις, όταν σε μόλις πέντε μέρες θα υπάρχουν εκλογικά αποτελέσματα για να βασιστούν πάνω τους αναλύσεις και όχι εικασίες. Πόσω μάλλον που αυτές οι ευρωεκλογές αναμένεται να συγκλονίσουν εκ θεμελίων όλη την Ευρώπη. Οψόμεθα…

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (19/6/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (19/6/2026)

by admin
5 ώρες ago
Αποστόλου: Οι τρεις νέοι παίκτες και η επόμενη μέρα: Ποιος μπορεί να ανατρέψει το σύστημα;
Slider

Αποστόλου: Οι τρεις νέοι παίκτες και η επόμενη μέρα: Ποιος μπορεί να ανατρέψει το σύστημα;

by admin
5 ώρες ago
Δημήτρης Αλεξόπουλος: Πόλεμος Πολωνίας – Τουρκίας μέχρι το 2050 μ Χ με αφορμή τους Έλληνες >.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Δημήτρης Αλεξόπουλος: Πόλεμος Πολωνίας – Τουρκίας μέχρι το 2050 μ Χ με αφορμή τους Έλληνες << Πολωνούς>>.

by admin
7 ώρες ago
Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου

by admin
7 ώρες ago
Next Post
Kρίση προ των πυλών: Η Άγκυρα “θα διαβεί τον Ρουβίκωνα”; – Εξήγγειλαν έρευνες νότια της Θάσου!

Kρίση προ των πυλών: Η Άγκυρα "θα διαβεί τον Ρουβίκωνα"; - Εξήγγειλαν έρευνες νότια της Θάσου!

Μνημόνιο θαλάσσιας συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Κίνας

Μνημόνιο θαλάσσιας συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Κίνας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr