• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Δόγμα πρώτου πυρηνικού πλήγματος ανακοίνωσε η Ρωσία: “Θα ρίξουμε πυρηνικά ακόμα και σε συμβατική επίθεση εναντίον μας”

12 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

H Ρωσία πραγματοποίησε κολοσσιαία άσκηση στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων με την συμμετοχή 10.000 στρατιωτών και 1.000 πυραυλικών συστημάτων και εξοπλισμού από περισσότερες από 30 μονάδες, στo πεδίο βολής του Omsk και του Orenburg στη Σιβηρία στα νότια
Ουράλια, δείχνοντας ότι δεν θα διστάσει να φτάσει μέχρι και σε έναν ολοκληρωτικό θερμοπυρηνικό πόλεμο.

Ο βασικός σκοπός των ασκήσεων, σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα Nezavisimaya Gazeta, η οποία επικαλείται πολλούς ανώτερους αξιωματικούς του ρωσικού στρατού, είναι να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα των ρωσικών στρατηγικών δυνάμεων καθώς και η επαρκή ετοιμότητα τους, να διεξάγουν επιθετικές ενέργειες που αφορούν την μαζική και ταυτόχρονη χρήση πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές.

Στο μεταξύ όμως στο άρθρο της η Nezavisimaya Gazeta αναφέρει και κάτι άλλο πολύ ενδιαφέρον: «ως πρακτική εξάσκηση μεγάλης κλίμακας πυρηνικής επίθεσης», προσθέτοντας ότι στην «άσκηση αυτή οι συμμετέχοντες είχαν τοποθετηθεί κατά τέτοια διάταξη ώστε να δύναται να εκτοξεύσουν το σύνολο των πυραύλων των μονάδων τους, εξασκώντας παράλληλα διάφορες διοικητικές και υποστηρικτικές λειτουργίες για την έρρυθμη λειτουργία της όλης διαδικασίας» (προσομοίωση πυρηνικού πολέμου).

Αυτό αναφέρεται σε πλήθος ρωσικών επίσημων εγγράφων ασφαλείας που δημοσιεύει η ρωσική εφημερίδα.

Μάλιστα δημοσιεύει κι ένα εγγραφο του 1997 στο οποίο αναφέρετι ότι “η έννοια της εθνικής ασφάλειας της Ρωσίας, ήταν περιλάμβανε την χρήση του πυρηνικού της οπλοστασίου χωρίς διασταγμό σε περίπτωση απειλής εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας από οπουδήποτε και εάν προέρχεται ή η απειλή με τη μορφή πυρηνικών όπλων ή από συμβατικά ανώτερη στρατιωτική δύναμη”.

Η διαταγή αυτή επικυρώθηκε εκ νέου πριν από ένα μήνα και ισχύει απόλυτα αυτή την στιγμή. Και φυσικά μόνο τυχαία δεν είναι η διαρροη του κειμένου στην ρωσική εφημερίδα…

Πρακτικά επαναφέρθηκε το δόγμα του πρώτου πυρηνικού πλήγματος, άσχετα αν ο αντίπαλος δεν έχει προχωρήσει σε χρήση πυρηνικώ όπλων.

Το νέο επίσημο έγγραφο που φανερώθηκε αργότερα το 2000 επί προεδρίας Β.Πούτιν δήλωνε ότι η Ρωσία θα “χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, για την αντιμετώπιση μεγάλης κλίμακας επίθεσης με τη χρήση συμβατικών όπλων, αλλά και σε κρίσιμες καταστάσεις για την εθνική ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα γίνεται χρήση του πυρηνικού οπλοστασίου”.

Η μαζική άσκηση των ρωσικών στρατηγικών δυνάμεων αυτής της εβδομάδας, είχε ως στόχο να στείλει μήνυμα στο ΝΑΤΟ ότι δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει την πυρηνική της ισχύ, εάν απειληθεί από ανώτερες συμβατικές δυνάμεις, και αυ΄το στο ΝΑΤΟ το γνωρίζουν.

Η ρωσική εφημερίδα αναφέρει ότι η άσκηση είχε προγραμματιστεί πριν από πολλές εβδομάδες και είναι εντελώς άσχετη με τις εντάσεις λόγω της Ουκρανίας, όμως το άρθρο επισημαίνει ότι ο έλεγχος της ετοιμότητας των στρατηγικών δυνάμεων της Ρωσίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός υπό το πρίσμα της «σημερινής πραγματικότητας της παγκόσμιας κατάστασης».
defencenet

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Καραγκάνοφ: «Η Ρωσία θα Πρέπει να Επιτεθεί στην Ευρώπη Αργά ή Γρήγορα» – Πρώτα η Γερμανία
Slider

Καραγκάνοφ: «Η Ρωσία θα Πρέπει να Επιτεθεί στην Ευρώπη Αργά ή Γρήγορα» – Πρώτα η Γερμανία

by admin
5 ώρες ago
Εγκατάλειψη της Ουκρανίας: Ο Βανς Ομολογεί Κατάρρευση των ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Εγκατάλειψη της Ουκρανίας: Ο Βανς Ομολογεί Κατάρρευση των ΗΠΑ

by admin
5 ώρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (19/6/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (19/6/2026)

by admin
5 ώρες ago
Οι Ουκρανοί ανατίναξαν σιδηροδρομικές γέφυρες στην Κριμαία! – Κόβουν στα δύο τον ανεφοδιασμό των Ρώσων
Slider

Οι Ουκρανοί ανατίναξαν σιδηροδρομικές γέφυρες στην Κριμαία! – Κόβουν στα δύο τον ανεφοδιασμό των Ρώσων

by admin
6 ώρες ago
Next Post
Μιλούν πίσω από την πλάτη του Βενιζέλου?…   O Σαμαράς ρίχνει τα δίχτυα του στον Παπανδρέου?…

Μιλούν πίσω από την πλάτη του Βενιζέλου?... O Σαμαράς ρίχνει τα δίχτυα του στον Παπανδρέου?...

Αποκάλεσε “γέρο” τον Αποστολο Κακλαμάνη! Ντροπή για το ρατσιστικό σχόλιο Βενιζέλου.

Αποκάλεσε “γέρο” τον Αποστολο Κακλαμάνη! Ντροπή για το ρατσιστικό σχόλιο Βενιζέλου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr