• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Σύγχρονοι σκλάβοι

12 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
Σύγχρονοι σκλάβοι
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Σύγχρονοι σκλάβοι

Δεν πίστευε στα μάτια της μια γυναίκα από τη Βόρεια Ιρλανδία, όταν βρήκε ένα ξεθωριασμένο κομμάτι χαρτί στην τσέπη παντελονιού που είχε αγοράσει από την αλυσίδα Primark.

Τυλιγμένο γύρω από μια ταυτότητα φυλακισμένου, το σημείωμα πάνω στο κιτρινισμένο χαρτί μαρτυρούσε τις απάνθρωπες συνθήκες καταναγκαστικής εργασίας ενός κρατούμενου σε σωφρονιστικό ίδρυμα της Κίνας, ο οποίος καλείται -όπως και χιλιάδες άλλοι τρόφιμοι ανά την κινεζική επικράτεια- να κατασκευάζει ρούχα προς εξαγωγή σε χώρες της πλούσιας Δύσης.

Σύγχρονοι σκλάβοιΜεγάλες πολυεθνικές εταιρείες έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια… δουλειές με τον Κινεζικό Δράκο, ο οποίος συνεχίζει τις προσπάθειες για να πιάσει το «10» το καλό της ανάπτυξης, έχοντας παγιωθεί στις συνειδήσεις του κόσμου ως η νέα ανερχόμενη υπερδύναμη μετά την επίδειξη… ισχύος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

«Εργαζόμαστε 15 ώρες την ημέρα και τρώμε φαγητό, ακατάλληλο ακόμη και για γουρούνια και σκύλους. Είμαστε αναγκασμένοι να εργαζόμαστε σαν βόδια» ανέφερε το χειρόγραφο σημείωμα στα κινεζικά, με τον τρόφιμο να καλεί τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει τις παραβιάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στα εργοστάσια… κάτεργα!

Ένα παντελόνι με… ιστορία!

Η Κάρεν Ουισίνκα, μόλις διάβασε το σημείωμα, πάγωσε. Όπως τόνισε σε δηλώσεις της σε βρετανικά ΜΜΕ, έδωσε περίπου 10 λίρες (12,50 ευρώ) προκειμένου να αγοράσει το παντελόνι κατά τη διάρκεια ταξιδιού της στο Μπέλφαστ το 2011 (Β. Ιρλανδία).

Σύγχρονοι σκλάβοιΤο ρούχο «ξεχάστηκε» μέσα στην ντουλάπα, καθώς το φερμουάρ βγήκε ελαττωματικό. Μόλις την περασμένη εβδομάδα η Κάρεν το εντόπισε ανάμεσα σε στοίβες παντελονιών και η έκπληξη ήταν μεγάλη όταν έπεσε στα χέρια της το σημείωμα. Μόλις βρήκε κάποιον να της το μεταφράσει, απευθύνθηκε στη Διεθνή Αμνησία.

«Σοκαρίστηκα όταν βρήκα το σημείωμα και την ταυτότητα και ακόμη περισσότερο όταν ανακάλυψα ότι το παντελόνι είχε κατασκευαστεί σε συνθήκες καταναγκαστικής εργασίας» τόνισε.

«Είναι πολύ δύσκολο να επαληθεύσουμε τη γνησιότητα του σημειώματος, όμως φοβόμαστε ότι πρόκειται μόνο για την κορυφή του παγόβουνου» δήλωσε από τη μεριά του ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας στη Βόρεια Ιρλανδία, Πάτρικ Κόριγκαν.

«Πόντιος Πιλάτος» η Primark

Η Primark πάντως αρνήθηκε ότι παραγγέλνει ρούχα κατασκευασμένα με καταναγκαστική εργασία, τονίζοντας ότι «έχει περάσει πολύς καιρός» από την αγορά του παντελονιού.

Σύγχρονοι σκλάβοιΕκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι το συγκεκριμένο παντελόνι πουλιόταν στη Βόρεια Ιρλανδία ως τον Οκτώβριο του 2009. «Μας φαίνεται παράξενο ότι το σημείωμα ήρθε στο φως μόλις πρόσφατα ενώ αυτά τα παντελόνια πουλιόντουσαν πριν από τέσσερα χρόνια».

Από το 2009 μέχρι σήμερα, το τμήμα δεοντολογίας της εταιρείας έχει πραγματοποιήσει εννέα ελέγχους στον προμηθευτή που κατασκεύασε το ρούχο και δεν εντόπισε την ανάμειξη κανενός φυλακισμένου ή αναγκαστικής εργασίας. Ο εκπρόσωπος της Primark όμως πρόσθεσε ότι «η εταιρεία γνωρίζει τις υποχρεώσεις της προς τους εργάτες που τροφοδοτούν την προσφορά» και γι’ αυτό και ξεκίνησε λεπτομερή έρευνα.

Σύγχρονοι σκλάβοιΠαράλληλα, εξετάζει τα στοιχεία δύο ακόμη υποθέσεων, που προέκυψαν πρόσφατα στην Ουαλία. Σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, γυναίκες βρήκαν απελπισμένες εκκλήσεις ραμμένες στις ετικέτες φορεμάτων που αγοράστηκαν σε υποκατάστημα της Primark στο Σουόνσι. Το ένα ανέφερε «αναγκασμένος να εργάζομαι εξαντλητικά ωράρια» και το άλλο «εξευτελιστικές συνθήκες καταναγκαστικής εργασίας».

Η Primark εξέφρασε υποψίες για τη γνησιότητα των σημειωμάτων καθώς, όπως λέει, μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, τη στιγμή που τα δύο παντελόνια κατασκευάζονται σε δύο διαφορετικές χώρες, οι οποίες απέχουν «πολλές χιλιάδες μίλια μεταξύ τους».

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει αναπτύξει ισχυρή δυναμική μέσω των φθηνών τιμών με τις οποίες πουλάει τα προϊόντα της. Για την ιστορία, ήταν μια από τις πολυεθνικές που προμηθευόταν ρούχα από κλωστοϋφαντουργίες στο κτήριο Ράνα Πλάζα του Μπανγκλαντές, το οποίο μετατράπηκε σε τάφο για περισσότερους από 1.000 εργάτες, όταν κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος τον Απρίλιο του 2013.

Επιμέλεια: Ανδρέας Ντίνης

Διαβάστε επίσης:
Τρία χρόνια σκλάβος, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014, 17:45

ΠΗΓΗ

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ! ΔΙΑΡΡΟΗ ΣΟΚ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ
Slider

ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ! ΔΙΑΡΡΟΗ ΣΟΚ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ

by admin
4 ώρες ago
Μετά τον Τραμπ η Αμερική τελειώνει. Πώς και γιατί…
Slider

Μετά τον Τραμπ η Αμερική τελειώνει. Πώς και γιατί…

by Anna
13 ώρες ago
«Καλοκαιρινό» το αεροδρόμιο του Κουβέιτ μετά την ιρανική επίθεση… Βίντεο
Slider

«Καλοκαιρινό» το αεροδρόμιο του Κουβέιτ μετά την ιρανική επίθεση… Βίντεο

by admin
15 ώρες ago
Σχεδόν 1 στους 4 Καναδούς έχει Αρνηθεί να Κάνει τα Εμβόλια, Σύμφωνα με Έρευνα
ΔΙΕΘΝΗ

Σχεδόν 1 στους 4 Καναδούς έχει Αρνηθεί να Κάνει τα Εμβόλια, Σύμφωνα με Έρευνα

by admin
21 ώρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Δεν το τρώμε αρκετά αλλά αυτό το φρούτο κάνει θαύματα για την πίεση

Δεν το τρώμε αρκετά αλλά αυτό το φρούτο κάνει θαύματα για την πίεση

7 ημέρες ago
Όποιο κόμμα και πολιτικός δεν είναι κατά της υποχρεωτικότητας της ψηφιοποίησης της ταυτοποίησής μας και όχι μόνο, θα το μαυρίσουμε!

Όποιο κόμμα και πολιτικός δεν είναι κατά της υποχρεωτικότητας της ψηφιοποίησης της ταυτοποίησής μας και όχι μόνο, θα το μαυρίσουμε!

3 ημέρες ago
Πέθανε και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, αφού έδωσε μάχη με τον καρκίνο

Πέθανε και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, αφού έδωσε μάχη με τον καρκίνο

5 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    49 shares
    Share 20 Tweet 12
  • Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (3/6/2026)

    24 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ τον Αντίχριστο: Έθνος, Καταγωγή & η έλευση του Σατανά

    23 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Βάλτο άμεσα στην διατροφή σου – Ρίχνει το ζάχαρο & ελέγχει τους θρόμβους

    22 shares
    Share 9 Tweet 6

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr