ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Aλλάζουν ΟΛΑ: Συμβαίνει ΤΩΡΑ παγκόσμια και πρέπει να το ξέρετε (ΒΙΝΤΕΟ)

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. - 6 Ιούν 2019 - 23:00
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Ίσως να έχετε και προσωπικές εμπειρίες, στα δημοφιλή Social Media, αν έχετε καταγγείλει μια υβριστική δημοσίευση, ένα βίντεο ή μια φωτογραφία, επειδή για παράδειγμα προσβάλει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις σας.

Παλαιότερα, ίσως όταν πρωτοδημιουργήθηκαν τα πλέον γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το υβριστικό περιεχόμενο θα διαγραφόταν από τους αρμοδίους.

Αυτό όμως σταδιακά άλλαξε και πλέον το περιεχόμενο δεν διαχωρίζεται σε «προσβλητικό» και «μη προσβλητικό», όπως κανονικά θα έπρεπε, αλλά υπάρχουν πολλαπλές «ταμπέλες» που ορίζουν αν αυτό θα μείνει στην πλατφόρμα ή θα καταργηθεί. Έτσι υβριστικό περιεχόμενο μπορεί να μείνει στην πλατφόρμα επειδή είναι υπέρ της αριστεράς ή κατά της δεξιάς, ενώ αντίθετα μη υβριστικό περιεχόμενο καταργείται επειδή είναι κατά της αριστεράς!

Τι όριζε μέχρι πριν μερικά χρόνια το αν κάτι είναι προσβλητικό ή μη προσβλητικό, κατάλληλο ή ακατάλληλο: Το ίδιο το περιεχόμενο.

Για παράδειγμα, ένα βίντεο χωρίς ύβρεις και με επιχειρήματα κατά της αριστεράς ήταν το ίδιο καλοδεχούμενο, με ένα παρόμοιο βίντεο κατά της δεξιάς ιδεολογίας. Άν δυο άτομα δημοσίευαν από ένα βίντεο, όπου στο πρώτο ο ένας έκαιγε το Κοράνι και στο άλλο ο δεύτερος την Αγια Γραφή, θα θεωρούταν και στις δυο περιπτώσεις περιεχόμενο που έπρεπε να καταργηθεί ως προσβλητικό κατά των θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Αυτό σήμερα έχει αλλάξει. Πλέον διώκεται οποιοσδήποτε δημοσιεύει περιεχόμενο υπέρ της λεγόμενη Δεξιάς ιδεολογίας αλλά και των λεγομένων «θεωριών συνωμοσίας».

Έτσι παρατηρούμε εικόνες και βίντεο που προσβάλλουν τον Χριστό να μην αφαιρούνται παρά τις εκατοντάδες αναφορές, όπως θα έπρεπε και όπως γίνεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις με όσα τυχόν προσβάλλουν το Ισλάμ.
Βλέπουμε κανάλια και σελίδες πατριωτών να διαγράφονται. Γίναμε μάρτυρες στον αποκλεισμό χιλιάδων επειδή είπαν πως υπάρχουν δυο φύλα, το ανδρικό και το γυναικείο, με την αιτιολογία πως προσέβαλαν την LGBTQ κοινότητα.

Είδαμε κατά καιρούς κανάλια στο Youtube που δημοσιεύουν περιεχόμενο σχετικά με τα σχέδια της Νέας Τάξης να απενεργοποιούνται, με την αιτιολογία πως προωθούν FAKE NEWS και θεωρίες συνωμοσίας. Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά και δεν έχει νόημα να απαριθμήσουμε όσα έχουμε δεί το τελευταίο διάστημα.

Έχει όμως μεγάλη σημασία να διαδοθεί η παρακάτω είδηση.

Το Youtube, ανακοίνωσε χθες πως πλέον θα ενεργεί με νέα πολιτική, με σκοπό να καταργήσει κάθε βίντεο που προωθεί τη ρητορική του μίσους και τον ρατσισμό.

Σε λίγες μόνο ώρες σύμφωνα με το RUSSIAN TODAY , κατάργησε εκατοντάδες βίντεο από «συντηρητικούς», δημοσιογράφους, ακόμη και από μουσικούς της Black Metal.

Η θυγατρική της Google, δήλωσε ότι από τώρα και στο εξής θα «απαγορεύει συγκεκριμένα βίντεο που υποστηρίζουν διακρίσεις και διαχωρισμό», ενώ άλλα βίντεο που δεν παραβιάζουν αυστηρά τους κανόνες του ιστότοπου – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προωθούν ψευδοεπιστήμες ή θεωρίες συνωμοσίας– θα υπόκεινται σε ορισμένα μέτρα με σκοπό τον περιορισμό της προβολής τους.

Αν αυτό δεν είναι χούντα, τότε τι είναι;

Από την ψηφιακή γκιλοτίνα δεν ξέφυγε ούτε ο Vlogger «Sinatra Says», ο οποίος σύμφωνα με το Youtube, προσβάλει και μιλάει ενάντια στο κίνημα του φεμινισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Για το «έγκλημα» του αυτό, το κανάλι του «αποκεφαλίστηκε».

Το Youtube, δεν ανέφερε πως κάποιο συγκεκριμένο βίντεο του χρήστη ήταν επιθετικό και παραβίαζε τους όρους χρήσης της πλατφόρμας, αλλά ενημέρωσε τον «ταραχοποιό» ότι η κίνηση αυτή (να του διαγράψουν τον λογαριασμό) ήταν απαραίτητη για να «εξασφαλιστεί ότι η κοινότητά μας είναι ασφαλής για τους δημιουργούς, τους θεατές και τους διαφημιζόμενους».

Ο εθνικιστής σχολιαστής James Allsup είδε επίσης να του κόβονται τα διαφημιστικά έσοδα του καναλιού του, με το Youtube να δίνει την ίδια αιτιολογία για την «ασφάλεια της κοινότητας». Παρομοίως και άλλοι σχολιαστές και δημιουργοί βίντεο, όπως ο Αυστριακός εθνικιστής Martin Sellier και ο συντηρητικός Steven Crowder, είδαν τα κανάλια τους να κλείνουν.

Σημαντικό: Το Youtube, δεν χτυπά μόνο ορισμένους χρήστες. Χτυπά χωρίς διακρίσεις όσους δημοσιεύουν ή αλληλεπιδρούν με συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Εκατοντάδες (για την ώρα) δημοσιογράφοι είδαν το κανάλι τους να κλείνει, με το Youtube να αιτιολογεί την ενέργεια του υποστηρίζοντας «πως τα κανάλια αυτά προωθούσαν τον εξτρεμισμό».

Ανάμεσά τους ήταν και ο Ford Fischer, ο οποίος είχε στο κανάλι του βίντεο, σχετικά με τις αντιπαραθέσεις μεταξύ των ακτιβιστών της «Antifa» και των νεοναζιστών. Συγκεκριμένα, είχε αναπαράγει ένα ντοκιμαντέρ της PBS, το οποίο ήταν ιστορικά ουδέτερο και φυσικά δεν προωθούσε τον…εξτρεμισμό.
Παρόλα αυτά, το YouTube κατάργησε ολόκληρο το κανάλι του.

Οι συντηρητικοί σχολιαστές Μίλων Γιαννόπουλος και Γκάβιν Μακίνς, που είχαν προσφάτως αποκλειστεί από διάφορα κοινωνικά μέσα επειδή προωθούν τη δεξιά ιδεολογία, είδαν επίσης πολλά βίντεό τους να διαγράφονται.

Έκλεισε επίσης εκατοντάδες άλλους λογαριασμούς και απαγόρευσε τα βίντεό τους, επειδή καταφέρονταν εναντίον της αριστεράς. Για παράδειγμα απενεργοποίησε το κανάλι του Crowder, το οποίο οδηγεί σε ηλεκτρονικό κατάστημα που πωλεί μεταξύ άλλων ένα μπλουζάκι που γράφει «Socialism Is For F * gs» (- Ο Σοσιαλισμός είναι για τους ηλίθιους), αλλά ταυτόχρονα δεν έκανε τίποτε απολύτως σε όσους αριστερούς προσβάλλουν τη δεξιά ιδεολογία, πολλές φορές χρησιμοποιώντας ακραία φρασεολογία. Στις περιπτώσεις αυτές, δεν υπήρξε καμία ενέργεια καταστολής από το Youtube.

Πολλοί είδαν τα κανάλια τους να κλείνουν επειδή το περιεχόμενό τους δεν ήταν «πολιτικά ορθό». Ο σκωτσέζος κωμικός και ο υποστηρικτής της ελευθερίας του λόγου Count Dankula ανέφερε «Αυτό δεν θα έχει καλό τέλος».

Στον κόσμο που έρχεται κανείς δεν θα είναι ελεύθερος να εκφράζει αυτό που πιστεύει. Το Youtube, μας δείχνει τι ακολουθεί παγκόσμια εντός ολίγου. Tα Social Media είναι πλέον ένα περιβάλλον φιλοαριστερό, όπου οι δεξιές ιδεολογίες και οι λεγόμενες θεωρίες συνομωσίας δεν χωράνε.

Όσοι δεν ταυτίζονται με την ιδεολογία της αριστεράς θα αποκλειστούν σύμφωνα με τις νέες πολιτικές, ως εκφραστές του μίσους, που προωθούν τον ρατσισμό και τον διαχωρισμό αντί την ένωση και την ομόνοια.

Αυτό θα είναι μόνο η αρχή, αφού μετά τα Social Media, θα ακολουθήσει ο ίδιος αποκλεισμός και στην καθημερινότητά μας εκτός του διαδικτύου.

Ίσως μάλιστα, ενταχθούμε όλοι σε ένα παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης όπως συμβαίνει στην Κίνα, τη στιγμή που μιλάμε….

Τι δεν το πιστεύετε;

(φώτο: Pexels)

el.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…