• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

Amstel: Η γελοιοποίηση κάθε Ελληνικής προσπάθειας από την Ολλανδική Ζυθοποιία

10 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ
0
Amstel: Η γελοιοποίηση κάθε Ελληνικής προσπάθειας από την Ολλανδική Ζυθοποιία
0
SHARES
14
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η Amstel με το τεράστιο πρόστιμο των 31,5 εκατομμυρίων ευρώ, συνεχίζει με αθέμιτες πρακτικές.

Ηεπιθετική διαφήμιση από την Ολλανδική ζυθοποιία  – Amstel κατά την κοινή –  έγινε για να δυσφημίσει κάθε άλλη μπράντα που κυκλοφορεί στην χώρα μας.

Αν και βρίσκεται στην κορυφή της αγοράς με φοβερές πωλήσεις τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού, συνεχίζει αχόρταγα να κατασπαράζει την όποια προσπάθεια να ζήσει κάποια άλλη μικρή βιοτεχνία ή βιομηχανία.

Το διαφημιστικό της σποτ «Amstel γιατί έτσι σας αρέσει» το ενισχύουν ο Μπίλυ και ο Μάνος. Είναι δύο νέοι που αγαπούν την μπύρα και φιλοδοξούν να φτιάξουν τη δική τους.

Η ιστορία τους μιλάει στη ψυχή όσων αγαπούν τη μπύρα, αναδεικνύοντας τη Do-It-Yourself τάση και επιβεβαιώνοντας τον κανόνα ότι κάθε αρχή και δύσκολη!

Όμως το τέλος είναι πιο δύσκολο αφού ότι κι αν κάνουν … η Ολλανδική Amstel το κάνει καλύτερα.

Φυσικά το μήνυμα είναι ότι, η αποτυχία των άλλων, βασίζεται στην επιτυχία της Ολλανδικής ζυθοποιίας. 

Πρόσφατα η Ολλανδική ζυθοποιία – συμφερόντων – Heineken, «έφαγε πρόστιμο από την επιτροπή ανταγωνισμού, καθώς χρησιμοποιεί αθέμιτες πρακτικές για να μονοπωλήσει την αγορά (Δεσπόζουσα θέση).

Αν και το πρόστιμο είναι τρομακτικό για κάθε βιομηχανία, την ίδια την Αθηναϊκή δεν την πλήγωσε. Κρατηθείτε, μιλάμε για 31.500.000 €.

Το σκεπτικό της απόφασης μετά από 8.000 σελίδες μελέτης…

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με απόφασή της, λοιπόν, έκρινε ότι η εταιρεία Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ, (έτσι είναι ο διακριτικός τίτλος της Ολλανδικής Ζυθοποιίας) η οποία δραστηριοποιείται, κυρίως, στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων ζύθου, καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της, κατά παράβαση των άρθρων 2 του ν. 703/77, όπως ίσχυε (νυν 2 του ν. 3959/2011) και 102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επέβαλε, ομοφώνως, πρόστιμο συνολικού ύψους 31.451.211 ευρώ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, από την ενδελεχή έρευνα της Επιτροπής προέκυψαν στοιχεία τα οποία κατέδειξαν ότι:

η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ είχε υιοθετήσει και υλοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, μια ενιαία και στοχευμένη πολιτική για τον αποκλεισμό και τον περιορισμό των δυνατοτήτων ανάπτυξης των ανταγωνιστών της, κυρίως, με την επιβολή αποκλειστικότητας σε επίπεδο χονδρικής και λιανικής πώλησης, αλλά και μέσω άλλων πρακτικών, οι οποίες είχαν ως σωρευτικό αποτέλεσμα τον περιορισμό του ανταγωνισμού σε επιμέρους αγορές διανομής και διάθεσης προϊόντων ζύθου.

Ειδικότερα, η πολιτική της Amstel περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, πρακτικές που κατέτειναν σε αποκλειστική προμήθεια στην αγορά επιτόπιας κατανάλωσης (μεγάλοι πελάτες/αλυσίδες εστίασης και λοιπά τελικά σημεία), με τη χορήγηση σ’ αυτούς σημαντικών χρηματικών ποσών και άλλου είδους παροχών, υπό τους όρους, όμως, αποκλειστικότητας ή/και περιορισμού του εφοδιασμού τους από ανταγωνιστικούς προμηθευτές, καθώς και με την επιβολή, υπό τις αυτές πάντοτε δεσμεύσεις, εκπτώσεων πίστης και στόχων πωλήσεων.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία υλοποιούσε, επίσης, περιοριστικές του ανταγωνισμού πρακτικές προς χονδρεμπόρους, όπως η παροχή σε αυτούς σημαντικών οικονομικών κινήτρων έναντι περιορισμού του εφοδιασμού τους από ανταγωνιστές, προνομιακών όρων πίστωσης και με την άσκηση παράλληλης πίεσης για διακοπή της διακίνησης ανταγωνιστικών σημάτων.

Με την ίδια απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού υποχρέωσε την εταιρεία Αθηναϊκή Ζυθοποιία, πέραν του προστίμου, να παραλείπει παρόμοιας φύσεως ενέργειες στο μέλλον και να καταρτίζει εφεξής έγγραφες συμβάσεις με ανάλογη προσαρμογή των όρων προς αποφυγή επανάληψης τέτοιων παραβατικών συμπεριφορών.

Σήμερα συνεχίζει την επίθεση με τα βιντεάκια του Μπίλυ και του Μάνου,υποδαυλίζοντας κάθε προσπάθεια για παραγωγή μπύρας…. Ξεχάστε το… Γιατί έτσι αρέσει στην AMSTEL

Πως θα φαίνονταν όμως αυτή η προσπάθεια να γυρνούσε πάνω της?

  • Επιστρέψτε την διαφήμιση της με μια δημοσίευση του άρθρου μας. Στείλτε το μήνυμα στους καταναλωτές της AMSTEL, HEINEKEN και των άλλων ετικετών που προωθεί.
  • Διαλέξτε να καταναλώνετε μικρές Ελληνικές μπράντες που έτσι κι αλλιώς κι αυτοί τις πρώτες ύλες τις αγοράζουν από Ελλάδα.
  • Προσοχή στις μαϊμούδες που δηλώνουν Ελληνικές Μπύρες. Έχουν μόνο την Μπράντα Ελληνική… Ρωτήστε για τοπικές μπύρες. Στην Ελληνική αγορά υπάρχουν πολλές.

2016-08-12_124157Ντίνα Μαγιάρου

pixlax

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ
Slider

Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ

by admin
7 ώρες ago
Έρχονται από την Αίγυπτο 5.000 εργάτες γης… Ανοίξαμε και σας περιμένουμε
Slider

Έρχονται από την Αίγυπτο 5.000 εργάτες γης… Ανοίξαμε και σας περιμένουμε

by admin
7 ώρες ago
Λάρισα – Νεκρή ξαφνικά η διευθύντρια του Δημοτικού Γηροκομείου, Κατερίνα Ζιαζιά – Σουφλιά
ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα – Νεκρή ξαφνικά η διευθύντρια του Δημοτικού Γηροκομείου, Κατερίνα Ζιαζιά – Σουφλιά

by admin
16 ώρες ago
Θα έρθει και η δική σας ώρα….
Slider

Θα έρθει και η δική σας ώρα….

by admin
16 ώρες ago

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Νικόλαος Παπαδόπουλος: Θα συνεργαστείτε με την κ. Καρυστιανού;

Νικόλαος Παπαδόπουλος: Θα συνεργαστείτε με την κ. Καρυστιανού;

7 ημέρες ago
ΤΟ ΕΚΟΨΕ Η ΕΡΤ! Σοκ για Μητσοτάκη – Έσκασε δημοσκόπηση βόμβα

ΤΟ ΕΚΟΨΕ Η ΕΡΤ! Σοκ για Μητσοτάκη – Έσκασε δημοσκόπηση βόμβα

3 ημέρες ago
ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΡΩΣΙΑ! ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΜΦΥΛΙΟΥ!

ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΡΩΣΙΑ! ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΜΦΥΛΙΟΥ!

7 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΕΡΙ του Αγιου ΠΑΪΣΙΟΥ

    ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΕΡΙ του Αγιου ΠΑΪΣΙΟΥ

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • NanoBots: ο Σκοπός των Αεροψεκασμών

    29 shares
    Share 12 Tweet 7
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (2/6/2026)

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Θα έρθει και η δική σας ώρα….

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Μια τρομερή προφητεία του Γέροντα Βασιλείου του Καυσοκαλυβίτη.

    20 shares
    Share 8 Tweet 5

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr